Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μικρά-μικρά από το Κρασνοντάρ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται αύριο το βράδυ στην έδρα της Κράσνονταρ, αναζητώντας την πρώτη του νίκη στη φάση των ομίλων του Europa League.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Μικρά-μικρά από το Κρασνοντάρ

Ο «Δικέφαλος» θέλει να κερδίσει τη βασική αντίπαλο του για το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης.

Η αποστολή των «ασπρόμαυρων» αναχώρησε σήμερα το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και το PAOK24 βρίσκεται με τριπλή αποστολή στο ταξίδι στη Ρωσία, καταγράφοντας όλα όσα συμβαίνουν.

• Λίγο πριν τις 9 το πρωί η αποστολή του «Δικεφάλου» έφτασε με το πούλμαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως συνηθίζεται στις παρουσίες τους στη Θεσσαλονίκη, πολιορκήθηκαν από φίλους του «Δικεφάλου» για μία φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο.

• Η προγραμματισμένη ώρα άφιξης ήταν 9 και 30, με το τσάρτερ να αναχωρεί τελικά με μικρή καθυστέρηση. Στο αεροπλάνο εκτός από τα μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ βρέθηκαν και κάποιοι προσκεκλημένοι του Ιβάν Σαββίδη. Εκτός από τους εκπροσώπους του Τύπου που ακολούθησαν την αποστολή υπήρχε και ειδικό συνεργείο, το οποίο θα πάρει πλάνα από το ταξίδι για το αφιέρωμα που θα γίνει για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ.

• Είναι η πρώτη παρουσία του Γκόικο Τσίμιροτ στην αποστολή της ομάδας, με τον Βόσνιο να αφήνει πίσω του τον πολύ σοβαρό διπλό τραυματισμό που υπέστη στο ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, στον αγώνα με την Ξάνθη στην Τούμπα.

• Το ταξίδι είχε διάρκεια 2 ώρες και 45 λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να συναντάει πιο μαλακό καιρό στο Κρασνοντάρ, συγκριτικά με το κρύο και την υγρασία που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη πριν αναχωρήσει η ομάδα.

• Μετά την άφιξη της ομάδας στη ρωσική πόλη υπήρξε πολύ ενδελεχής έλεγχος διαβατηρίων, ο οποίος ταλαιπώρησε την αποστολή, κρατώντας την για αρκετή ώρα στο αεροδρόμιο του Κρασνοντάρ. Πολύ δύσκολος ήταν ο έλεγχος για τον Εγιάλ Γκολάσα, ο οποίος πιθανότατα λόγω της καταγωγής του, περίμενε περισσότερη ώρα στον έλεγχο διαβατηρίων.

• Έξω από το αεροδρόμιο σε ένα μνημείο που υπήρχε, πολίτες είχαν αφήσει λουλούδια και ευχές για τις ψυχές που χάθηκαν στο πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα ρωσικής εταιρείας.

• Αμέσως μετά το τέλος των ελέγχων η ομάδα επιβιβάστηκε στο πούλμαν που την περίμενε και αναχώρησε για το ξενοδοχείο, στο οποίο θα διαμείνει, προκειμένου να ξεκουραστούν για λίγο οι παίκτες και τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος, με το «μενού» το απόγευμα να περιλαμβάνει προπόνηση και τις καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου παραμονή του ευρωπαϊκού αγώνα.

• Οι πρώτες εικόνες από την πόλη του Κρασνοντάρ (όπως λέγεται στα ρώσικα) δεν ήταν και οι πλέον τουριστικές. Πολύ έντονη ανοικοδόμηση, πολύ περίεργη και άναρχη δόμηση, αλλά και ενδείξεις για μεγάλες αντιθέσεις, με μεγάλος μέρος του κόσμου να μένει σε παλιά σπίτια. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν αρκετά πάρκα, ενώ δε λείπουν και τα πολύ ψηλά κτίρια. Στους δρόμους εκτός από τα Lada υπάρχουν και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες, με τη Mercedes να έχει την τιμητική της, στο πλαίσιο των αντιθέσεων που δείχνουν να κυριαρχούν και σε αυτή την πόλη.

• Ο καιρός λίγη ώρα μετά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ στο Κρασνοντάρ, είναι πολύ «μαλακός», μακριά από το ρωσικό κρύο και κυριαρχεί λιακάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Έμφαση στην τακτική και αποφόρτιση για Σπόραρ – Σένκεφελντ

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ