Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κέρδισε… χρόνο

O ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας με 1-0 τον Παναιτωλικό στην, άδεια λόγω τιμωρίας, Τούμπα.

PAOK24

Κέρδισε… χρόνο

Ο «Δικέφαλος» παρότι χρειαζόταν ένα όσο το δυνατόν πιο γρήγορο γκολ για να διώξει  το άγχος που έχει από τις μέτριες εμφανίσεις του τελευταία, σπατάλησε όντας κουραστικά «φλύαρος» ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολύ προβληματικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, είναι το γεγονός ότι η πιο σπουδαία στιγμή των «ασπρόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 45’ μετά από συρτή εκτέλεση φάουλ του Κάτσε και προσπάθεια για σουτ του Μάτος από το ύψος της μικρής περιοχής, η οποία κόντραρε στα σώματα.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να αλλάξει νωρίς κάτι στις επιλογές του, ψάχνοντας τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας του, με τον Πέλκα να αντικαθιστά τον Μακ στο 53’.

Στο 61’ ο ΠΑΟΚ έχασε για πρώτη φορά στο σημερινό παιχνίδι τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ελ Καντουρί με σέντρα από δεξιά βρήκε τον Μάτος, ο Βραζιλιάνος πήρε καρφωτή κεφαλιά, ο Κυριακίδης απάντησε με ενστικτώδη απόκρουση, ενώ ο Μόρας στη συνέχεια έβγαλε πάνω στη γραμμή και το σουτ του Πέλκα.

Στο 64’ ο Βιεϊρίνια μπήκε στη θέση του Κάτσε, με τον Λουτσέσκου να τα παίζει όλα για όλα και να ψάχνει μέσα από την ατομική ποιότητα των παικτών του τη λύση στον… γρίφο της καλά οργανωμένης άμυνας του Παναιτωλικού.

Ο Πορτογάλος στο 69’ απείλησε με σκαστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ελ Καντουρί με σέντρα… ξυραφιά μετά από κούρσα από τα αριστερά πήγε να φτιάξει μία επικίνδυνη κατάσταση, αλλά Πρίγιοβιτς και Κάμπος δε βρήκαν την μπάλα στην πορεία της.

Στο 75’ σε μία ανύποπτη φάση, μία συστημένη μπαλιά του Τσίμιροτ και η εκτελεστική δεινότητα του Πρίγιοβιτς αρκούσαν για να βρει ο ΠΑΟΚ τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Σέρβος με ανάποδη κεφαλιά άφησε… άγαλμα τον Κυριακίδη και έκανε το 1-0.

Ο Παναιτωλικός στο φινάλε ανέβηκε, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο «Δικέφαλος» κατόρθωσε να διατηρήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, επιστρέφοντας στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι που είχε 9 τελικές προσπάθειες έναντι 4 του αντιπάλου του και 60%-40% υπέρ του την κατοχή.

 Επόμενη αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στο Καυτατζόγλειο (18:15), εκεί όπου θα υποδεχτεί τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

To live της αναμέτρησης

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-0

90’+4′ Καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό! Ο Ρότσα γεμίζει, εκτελώντας το φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Ρέι να διώχνει με τις γροθιές, όπως-όπως. 

90’+2′ Επιστρέφει ο Μόρας στο παιχνίδι, παρότι φαίνεται ότι πονά πάρα πολύ. 

90′ Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις. Πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο Μόρας, έχει τραυματιστεί στον καρπό. 

84′ Προσπαθεί να απειλήσει ο Παναιτωλικός. Ο Μάζουρεκ δοκίμασε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Ρέι, χωρίς να τον ανησυχεί. 

80′ Ο Κουλούρης στη θέση του σημερινού σκόρερ του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. 

79′ Ο Μάζουρεκ στη θέση του Λόπεζ. 

77 Απίστευτος Ελ Καντουρί! Ακόμα μία μακρινή μπαλιά από πολύ μακριά, την οποία ο Μαροκινός κατεβάζει με απίστευτη ευκολία, κολλώντας την και παίρνοντας κοντρόλ. Φάση-χάιλαϊτ από τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ. 

75′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Τσίμιροτ με συστημένη σέντρα από τα αριστερά βρίσκει τον Πρίγιοβιτς ολομόναχο μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού, με τον Σέρβο με γυριστή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αφήνοντας άγαλμα τον Κυριακίδη. 

72′ Ο Μπράβο στη θέση του Μπεχαράνο, ο οποίος αποχωρεί αναγκαστικά ως τραυματίας. 

72′ Στη θέση του Ντίας ο Μαρκόφσκι. 

71′ Κίτρινη κάρτα στον Πέλκα για φάουλ νωρίτερα.

71′ Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Ο Ελ Καντουρί μετά από κούρσα από τα αριστερά έβγαλε έξυπνη παράλληλη σέντρα, αλλά Πρίγιοβιτς στο πρώτο και Κάμπος στο δεύτερο δοκάρι δεν πρόλαβαν για λίγο να βρουν την μπάλα. 

69′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Βιεϊρίνια με σκαστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή απείλησε τον Κυριακίδη, αλλά η μπάλα πέρασε βασανιστικά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού. 

68′ Κεφαλιά του Βιεϊρίνια μέσα στη μεγάλη περιοχή, μετά από σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Κυριακίδης μπολοκάρει. 

68′ Ο Κυριακίδης αποκρούει σέντρα-σουτ του Μάτος από τα δεξιά.

65′ Ο Βιεϊρίνια αγωνίζεται στα αριστερά, ο Πέλκας υποχώρησε στη θέση του Κάτσε στη μεσαία γραμμή και ο Ελ Καντουρί και πάλι επέστρεψε ως επιτελικός. 

64′ Ο Βιεϊρίνια αντικαθιστά τον Κάτσε. Επιστροφή για τον Πορτογάλο.

63′ Μικρή διακοπή στο παιχνίδι γιατί είναι πεσμένος ο Κάτσε.

61′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Ελ Καντουρί έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Μάτος στο πρώτο δοκάρι έκανε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Κυριακίδης απόκρουσε αρχικά, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Πέλκα από το ύψος της μικρής περιοχής του Παναιτωλικού δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα γιατί ο Μόρας έσωσε πάνω στη γραμμή. 

60′ Μισή ώρα πριν τη συμπλήρωση των 90′ ο ΠΑΟΚ δεν έχει κατορθώσει να γίνει απειλητικός. 

54’ O Μάτος «χόρεψε» με απίστευτο τρόπο την άμυνα του Παναιτωλικού από τα δεξιά, δοκίμασε μία σέντρα-σουτ από τα δεξιά, με τον Κυριακίδη να διώχνει όπως-όπως.

54′ Κίτρινη κάρτα στον Κλέσιο. 

53′ Ο Πέλκας στη θέση του Μακ. Ο Ελ Καντουρί μεταφέρεται στα άκρα και ο Πέλκας παίρνει ρόλο επιτελικού. 

52′ Ο Κάμπος βλέπει με κάθετη τον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος μέσα από τη μεγάλη περιοχή προσπάθησε να προλάβει την μπάλα και να βγάλει σέντρα από τα δεξιά, αλλά δεν τα κατάφερε. 

50′ Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει μία φλύαρη κατοχή της μπάλας, χωρίς να μπορεί να γίνει απειλητικός, αδυνατώντας να φτιάξει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Η εικόνα του αγώνα δείχνει ότι σύντομα θα χρειαστεί αλλαγή, μήπως και βρεθεί μία λύση μεσοεπθετικά. 

47′ Ο Μόρας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά για τον Παναιτωλικό, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Ρέι. 

46′ Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο για τις δύο ομάδες στην Τούμπα. 

Β’ ημίχρονο 

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 0-0

45′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Κάτσε εκτέλεσε συρτά το φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Μάτος, αλλά το σουτ του από το ύψος της μικρής περιοχής του Παναιτωλικού κόντραρε σε σώματα. 

44′ Κίτρινη κάρτα στον Μιχάι για κράτημα στον Τσίμιροτ πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής του Παναιτωλικού, από δεξιά όπως επιτίθεται ο ΠΑΟΚ. 

37′ Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Μετά από εκτέλεση φάουλ κι έξυπνη κομπίνα, ο Μάτος βγήκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, έκανε κεφαλιά ψάχνοντας συμπαίκτη του, αλλά απομάκρυναν οι φιλοξενούμενοι. 

36′ Κίτρινη κάρτα στον Μπεχαράνο. 

35′ Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Μακ και Λέοβατς συνδυάστηκαν εντός της μεγάλης περιοχής του Παναιτωλικού, ο Σλοβάκος δοκίμασε ένα σουτ στην πορεία της σέντρας του Κροάτη, αλλά η μπάλα δεν πήρε την πορεία που θα ήθελε. 

32′ Μακρινό σουτ του Τσίμιροτ, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Κυριακίδη. 

31′ Ο Βαρέλα διεκδίκησε από την… καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού μία κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά νικήθηκε από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων. 

27′ Ο Ρόσα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντίαζ με τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι δοκίμασε να απειλήσει, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά άουτ. 

23′ Ο Ελ Καντουρί κατέβασε μοναδικά μακρινή μπαλιά κι από δεξιά έβγαλε συρτή σέντρα στο πέναλτι, αλλά κανένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας. 

21′ Πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ. Ο Κάτσε εκτέλεσε ακόμα ένα κερδισμένο φάουλ από τα δεξιά, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού, ο Κάμπος πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. 

18′ Αντεπίθεση για τον Παναιτωλικό, ο Κλέσιο κερδίσει την κόντρα και βγαίνει στην επίθεση με 3-2 υπέρ των φιλοξενούμενων, ωστόσο το σουτ του κοντράρει στον Βαρέλα και στη συνέχεια ο Ρέι μπλοκάρει εύκολα την μπάλα. 

12′
Ο Κάτσε βρήκε εκτελώντας νέο φάουλ από τα δεξιά, ωστόσο η κεφαλιά του Πρίγιοβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή δε βρήκε άλλο συμπαίκτη του για να δημιουργηθεί κίνδυνος. 

9′ O Κάτσε εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ από τα δεξιά, αλλά αντί να καταφέρει να γεμίσει, έστειλε την μπάλα απευθείας άουτ. 

8′ Παρατηρήσεις στον Μπεχαράνο για σκληρό μαρκάρισμα στον Μάτος. 

5′ Καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό. Ο Κλέσιο έψαξε τον Ντίαζ, εκείνος μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ δοκίμασε ένα σουτ από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας, ωστόσο, την μπάλα ψηλά άουτ. 

4′ Αποφασισμένος να κυριαρχήσει στο παιχνίδι, επιβάλλοντας τον ρυθμό του, ψάχνοντας κάποιο γκολ που θα του ανοίξει τον δρόμο προς τη νίκη είναι ο ΠΑΟΚ. Για την ώρα καμία αξιόλογη φάση στην αναμέτρηση. 

1′
Σέντρα στην Τούμπα για τον Παναιτωλικό. 

Α’ ημίχρονο 

Έναρξη Αγώνα

Στον πάγκο για τον Παναιτωλικό: Τσέναμο, Μαρκόβσκι, Μπράβο, Μάζουρεκ, Ροντρίγκες, Χαντάκιας και Τσοκάνης.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Ρότσα, Μιχάι, Μόρας, Μαρινάκης, Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρόσα, Λόπες, Κλέσιο και Ντίαζ.

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μαουρίτσιο, Ζαμπράνο, Βιεϊρίνια, Πέλκας, Μπίσεσβαρ και Κουλούρης.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάτσε, Τσίμιροτ, Καντουρί, Μακ, Κάμπος και Πρίγιοβιτς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων 

ΓΚΟΛ: 75′ Πρίγιοβιτς –

Aσίστ: 75′ Τσίμιροτ – 

Δοκάρι:

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας).

Τέταρτος Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς).

Παρατηρητής: Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας). 

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ