Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου, ένας ωραίος τύπος με… mentality και balance

Ένα χρόνο θα συμπληρώσει στις 11 Αυγούστου στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος τεχνικός και το σίγουρο είναι πως γυρνώντας το χρόνο πίσω, ο Λουτσέσκου έχει κάθε λόγο πλέον να χαμογελάει.

Ελένη Μπούντου

Λουτσέσκου, ένας ωραίος τύπος με… mentality και balance

Δεν αρκεί απλά να έχεις ταλέντο, να διαθέτεις γνώσεις, να εξελίσσεσαι διαρκώς, να το ψάχνεις, να έχει πάθος με το αντικείμενο σου. Θα πρέπει να ξέρεις και να το διαχειρίζεσαι. Να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις γύρω σου, να διαχειρίζεσαι πρωτίστως τον εαυτό σου και κατόπιν ένα γκρουπ ανθρώπων που εξαρτώνται πλήρως από εσένα.

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Τούμπας με φόντο το παιχνίδι με την Σπαρτάκ Μόσχας ήταν μια καλή υπενθύμιση για το στοιχείο που διαθέτει ο Ρουμάνος τεχνικός και ξεδιπλώνει με μαεστρία σε κάθε ευκαιρία. Η πρώτη ερώτηση από τους εκπροσώπους του Τύπου στην αίθουσα Τύπου προήλθε από έναν Ρώσο δημοσιογράφο, ο οποίος έστησε με το “καλημέρα” τον Λουτσέσκου στον τοίχο, βάζοντας στην τοποθέτησή του το όνομα Μίρτσεα Λουτσέσκου.

Για έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει, έχοντας πάνω του την σκιά του πετυχημένου και πολύπειρου πατέρα, οι συγκρίσεις θα είναι πάντα αναπόφευκτες και σίγουρα δεν θα του είναι πάντα… ευχάριστες, ειδικά από την στιγμή που έχει χαράξει από μόνος του το δικό του δρόμο και ακολουθεί με επιτυχία.

Προφανώς και στην παρούσα φάση, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Ο Μίρτσεα έχει δώσει τα δικά του διαπιστευτήρια εδώ και χρόνια, ξέρει ποιος είναι και απολαμβάνει τους καρπούς μιας ολόκληρης ζωής μέσα στα γήπεδα. Ο Ραζβάν διαμορφώνει ακόμη την πορεία του, μοντάρει τις εμπειρίες του και εξελίσσεται μέσα από αυτές.

Και γι΄ αυτό η ντρίπλα του στην σχετική ερώτηση ήταν… μαεστρική. Ευγενικός μεν, με γνώμονα το σήμερα δε. «Όταν μιλάω με τον πατέρα μου για το ποδόσφαιρο, μιλάμε για το σήμερα. Το ποδόσφαιρο αλλάζει κάθε μέρα. Είναι πάθος και προφανώς μιλάμε συνεχώς γι αυτό».

Μαέστρος ήταν και στο φινάλε της συνέντευξης, όταν και πάλι από τους Ρώσους ρωτήθηκε για τον Πόντους Βέρνμπλουμ, αν και κατά πόσο επηρεάζει το πλάνο του, η τροπή που πήρε η σχετική υπόθεση. Ο Λουτσέσκου είπε τόσα όσα έπρεπε να πει για μια κατάσταση που δεν θα πρέπει να αγγίζει αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ.

Ειδικά μια τέτοια μέρα…

Και αυτό δείχνει να το έχει περάσει και στους ποδοσφαιριστές του, ενδεικτική ήταν η απάντηση του Δημήτρη Πέλκα, σε ερώτηση για το πως θα πρέπει να διαχειριστεί το σημερινό παιχνίδι. «Αρχικά δεν ξέρουμε πως θα είναι η ενδεκάδα. Προσωπικά είμαι πανέτοιμος…».

Ο Πέλκας στην παρούσα φάση μοιάζει βασικός και αναντικατάστατος στον ΠΑΟΚ, ωστόσο, η απάντησή του δείχνει πολλά… Και το σίγουρο είναι πως ο Δημήτρης του ΠΑΟΚ μεγάλωσε!

Υ.Γ. Καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα και Ευρώπη: Τι κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ;

Μεγάλες βραδιές, μεγάλα αποτελέσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την επική ανατροπή και το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το ταξίδι του για φέτος στο Europa Conference League και τώρα, μπροστά του υπάρχει η Κλαμπ Μπριζ.

Ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του τους Βέλγους, στις 11 και στις 18 του Απρίλη, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της Μπριζ και τη ρεβάνς, να ακολουθεί στην Τούμπα.

Τι κάνουν φέτος οι "ασπρόμαυροι", όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους; Μπορεί στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι, να έχουν απώλειες, ωστόσο, για την ώρα στην Ευρώπη το πρόσημο είναι -αν μη τι άλλο- θετικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει να επιδείξει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε συνολικά 7 αγώνες, από τα προκριματικά μέχρι τώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα φέτος στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-0

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόχα και δυσωδία! (vid)

Φέρτε πίσω τις Κυριακές που έκαναν πάρτι οι… Βαλλιάνοι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

19 Μαρτίου 2000. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα (25.550 τα "κομμένα" εισιτήρια), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0!

Καλύτερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών; Ο Αθηναίος διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος, ο οποίος στο 39ο λεπτό απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη για υποτιθέμενο χτύπημα εκτός φάσης στον... οσκαρικό εκείνα τα χρόνια Ανδρέα Νινιάδη, φάση που δεν είδε ούτε ο ίδιος, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ούτε όλοι παρακολουθούσαν το ντέρμπι από την τηλεόραση, παρά μόνο ο βοηθός του!

Αντίθετα, αυτό που είδαν όλοι ήταν πως ο Γιώργος Ανατολάκης έπρεπε νωρίτερα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζήση Βρύζα, όμως στα χρόνια της "Παράγκας", ήταν πιο πιθανό να διακοπεί ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού από εισβολή... εξωγήινων παρά να αποβληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων".

Με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός πέτυχε στο δεύτερο μέρος δύο γκολ με τον Λάμπρο Χούτο (49΄, 57΄) και πήρε ένα ακόμα... περήφανο διπλό, στον δρόμο για ένα ακόμα... περήφανο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Κατσαμπής (63' Καφές), Τετράτζε, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Νάγκμπε (55' Αμπονσά), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (77' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Χούτος (88' Αλεξανδρής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Περήφανοι για εσένα»

Η υπόσχεση του Κίριλ Ντεσπόντοφ και τα “μπράβο” από ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Μπάμπα Ράχμαν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλύτερος ποδοσφαιριστής της Βουλγαρίας για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη συνολικά, αναδείχθηκε χθες ο Κίριλ Ντεσπόντοφ.

"Αυτό το βραβείο είναι ένα κίνητρο για μένα να είμαι καλύτερος από χθες και να κερδίζω τον εαυτό μου κάθε μέρα. Σας ευχαριστώ για την αναγνώριση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σημαίνει πολλά!" έγραψε ο Βούλγαρος επιθετικός στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σχολιάζει από την πλευρά της: "Είμαστε περήφανοι για σένα".

Σχόλιο όμως στην ίδια ανάρτηση έκανε και ο Μπάμπα Ράχμαν, με τον Γκανέζο μπακ να γράφει:  "Συγχαρητήρια φίλε μου. Σου αξίζει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ