Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ίβιτς νιώθει από… ΠΑΟΚ!

Τρεις προπονήσεις. Τόσες πρόλαβε να κάνει ο Βλάνταν Ίβιτς, παραλαμβάνοντας τα ηνία του ΠΑΟΚ από τον προκάτοχό του, Ιγκόρ Τούντορ. Κι όμως ο ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε στο Αγρίνιο θύμιζε… ομάδα.

Ελένη Μπούντου

Ο Ίβιτς νιώθει από… ΠΑΟΚ!

Δεν είναι τόσο η ορθολογική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ίβιτς, άλλωστε, ο “λαβωμένος” ΠΑΟΚ πορεύεται καθ΄όλη την διάρκεια της σεζόν με συγκεκριμένες επιλογές. Οι λύσεις στα χέρια του Σέρβου ήταν μετρημένες. Εκείνος απλά έστησε τα πιόνια στην σκακιέρα.

Το παραδέχτηκε και μόνος του: “Δεν έχει αλλάξει κάτι τόσο πολύ”. Που να προλάβει άλλωστε; Ούτε τα πιόνια που είχε στα χέρια του άλλαξαν. Απλά απέκτησαν το βασικότερο που τους έλειπε, ψυχολογία.

Μια κορυφαία μορφή της Αμερικανικής βιομηχανίας, ο Henry Ford είπε κάποτε: «Είτε πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι, είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις, έχεις δίκιο».

Οι άνθρωποι που πιστεύουν στις δυνατότητές τους επιτυγχάνουν, ενώ εκείνοι που έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι δεν θα τα καταφέρουν, κάνουν αυτό για το οποίο έχουν προκαταβάλλει τον εαυτό τους, αποτυγχάνουν.

Και ο Ίβιτς μπήκε στα αποδυτήρια, αποφασισμένος από την πρώτη μέρα κιόλας να τους “φτιάξει”: “Κανείς δεν είναι εδώ τυχαία” .

Όταν ο φόβος της αποτυχίας είναι κυρίαρχος, το αποτέλεσμα είναι βέβαιο. Η ήττα. Όσο καλή προετοιμασία και αν έχει κάνει ένας αθλητής, αν δεν έχει την αντίστοιχη καλή ψυχολογία, δεν μπορεί να τα καταφέρει.

Και ο Ίβιτς το γνωρίζει καλά, δεν πέρασε άλλωστε καιρός από τότε που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε μια ομάδα που οι απαιτήσεις και ο κόσμος της μπορούν να σε “πνίξουν”.

Ο Σέρβος σήκωσε μανίκια και επιδόθηκε στο έργο “πιστεύω σε σας”. Ο Στέλιος, ο Στέφανος (όπως αποκάλεσε στην συνέντευξη Τύπου με το μικρό τους όνομα τους Μαλεζά και Αθανασιάδη αντίστοιχα), είναι μέρος της προσπάθειας ανύψωσης του ηθικού. Και στο πρώτο του test, ο Ίβιτς τα πήγε περίφημα.

Ο ΠΑΟΚ φαντάζει ένα προσωπικό στοίχημα για τον προπονητή Ίβιτς που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, καλείται να δείξει ικανοποιητικά δείγματα δουλειάς, κουβαλώντας την ταμπέλα του υπηρεσιακού. Μια ευκαιρία εξέλιξης για έναν νέο προπονητή που ξέρει όσο λίγοι πως όταν… “είσαι προπονητής στον ΠΑΟΚ, πρέπει να καταλαβαίνεις που είσαι και σε τι καρέκλα κάθεσαι. Και εγώ ξέρω που είμαι”.

Και για τον ΠΑΟΚ όμως το κεφάλαιο – Ίβιτς σημαίνει πολλά περισσότερα από μια… λύση ανάγκης. Ο χρόνος και οι υπάρχουσες συνθήκες τους πιέζουν ασφυκτικά αλλά είναι στο χέρι τους να επενδύσουν στη σχέση τους με φόντο το μέλλον. Καλή αρχή, κόουτς…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μητσοτάκης, ΠΑΟΚ και… Luben (vid)

Όλα τα… τυχαία γεγονότα μαζεμένα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γνωστή χιουμοριστική σελίδα «Luben» ετοίμασε ένα μικρό βίντεο, για όσα… συνέβησαν στον ΠΑΟΚ μετά την ατάκα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα.

Απολαύστε το…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Δ.Ε.Α.Β. καλεί τον ΠΑΟΚ!

Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στη Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κλήση σε ακρόαση από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, δέχθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την πρόσφατη παρουσία των φίλων της ομάδας στο ΔΑΚ Λαμίας. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τετάρτη, με την ανακοίνωση της ΔΕΑΒ να αναφέρει:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει:

Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη Μ. Τετάρτη 1/5/2024, προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις της αναφορικά με φαινόμενα βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα από φιλάθλους της, βάσει Εκθέσεως της Αστυνομικής Αρχής, με πρόκληση σοβαρών ζημιών – καταστροφών εντός της αθλητικής εγκατάστασης του γηπέδου «ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ», κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της αθλητικής συνάντησης ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 24/4/2024 για τα Playoffs του πρωταθλήματος της Super League 1 2023-2024.

Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν.5085/2024».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Κούγια

Για όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Super League, επέβαλλε ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δύο αγωνιστικές, στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξη Κούγια, για όσα είπε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και αφορούσαν το παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ.

Για τον ίδιο αγώνα, επιβλήθηκε ποινή ύψους 2.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ στον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.500 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ