Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο δικός μας Ιβάν Σαββίδης στη Ν.Υόρκη»

Ο οικοδεσπότης της εκπομπής "ΠΑΟΚ παντού" που προέρχεται από την Αμερική με βάση τον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ Ν. Υόρκης και προβάλλεται μια φορά το μήνα, Κώστας Ευκαρπίδης μίλησε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στο Libero 107.4 σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη.

Ελένη Μπούντου

«Ο δικός μας Ιβάν Σαββίδης στη Ν.Υόρκη»

Ο Κώστας Ευκαρπίδης μίλησε για το πως γεννήθηκε η ιδέα της εκπομπής “ΠΑΟΚ παντού” πριν από μερικούς μήνες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ Ν.Υόρκης και την “ασπρόμαυρη” γωνία που απέκτησαν -πλέον- οι Έλληνες ομογενείς και φυσικά για τον Ιβάν Σαββίδη.

Η πρώτη γνωριμία με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, η συζήτηση για όλα, οι αποκαλύψεις για τον ΠΑΟΚ και τα εγκαίνια του συνδέσμου παρουσία του Ιβάν Σαββίδη σε συνδυασμό με την παρέλαση του ΠΑΟΚ στην 5η Λεωφόρο με… μπροστάρη τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Libero 107.4:

Πώς προέκυψε η ιδέα για την μηνιαία εκπομπή του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη: ΠΑΟΚ παντού;

Ξεκινήσαμε πριν μερικούς μήνες, για την ακρίβεια πριν τέσσερις μήνες. Εδώ υπάρχει μια παράδοση των συνδέσμων των αθηναϊκών ομάδων, όπως και του ΠΑΟΚ φυσικά. Εμείς ξαναγεννηθήκαμε εδώ και περίπου δύο χρόνια. Μας προσέγγισαν από ένα τοπικό στούντιο που κάνει παραγωγές στην Αμερική και έτσι ξεκινήσαμε μαζί με τους άλλους συνδέσμους. Οπότε μια φορά το μήνα έχει ο καθένας την δική του εκπομπή, στην οποία βεβαίως αναφερόμαστε και στα τοπικά νέα των συνδέσμων εδώ και στην πορεία της ομάδας μας.

Ο τίτλος της εκπομπής είναι “ΠΑΟΚ παντού”, φαντάζομαι στην Αμερική υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΟΚ σε διάφορα σημεία πέρα από την Ν.Υόρκη, σωστά;

Τους ανακαλύπτουμε συνέχεια. Όταν σκεφτήκαμε τον τίτλο της εκπομπής, δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη. Το “ΠΑΟΚ παντού” ανταποκρίνεται στον δυναμισμό της ομάδας. H Ν.Υόρκη είναι η πρώτη επαφή της Ελλάδας με την Αμερική, όλοι εδώ ερχόντουσαν στην αρχή αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε παντού. Υπάρχει μεγάλη δύναμη στη Βοστώνη, στην Ουάσινγκτον, ανακαλύπτουμε ΠΑΟΚτσήδες στον Καναδά, στη Δυτική Ακτή στα Πανεπιστήμια της Αμερικής, στην Καλιφόρνια.

Η εκπομπή είναι ένα προσωπικό εγχείρημα ή η προσπάθεια μιας παρέας με γνώμονα τον ΠΑΟΚ;

Συνδυασμός είναι. Η ομογένεια έχει τη δική της δυναμική. Ξέρετε πολλά για την Αστόρια… Υπάρχουν προσωπικοί φίλοι στο κανάλι, το κανάλι ήθελε να δημιουργήσει κάτι για όλες τις ομάδες και δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο ΠΑΟΚ. Όταν είδαν τα παιδιά από το κανάλι ότι επανιδρύθηκε ο σύνδεσμος και είχαμε μια πολύ όμορφη δυναμική και με την έλευση του κ.Σαββίδη πέρσι, ότι κάναμε όμορφες εκδηλώσεις, μας προσέγγισαν κατευθείαν και δεν υπήρχε λόγος να μην το ξεκινήσουμε. Η ομογένεια εδώ είναι ενωμένη και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Είδαμε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να σας στέλνουν διάφορα μηνύματα μέσω video, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την ΠΑΕ;

Φυσικά. Ο σύνδεσμος επανιδρύθηκε πριν δύο χρόνια, πάνω στον χρόνο ήρθε ο κ.Σαββίδης. Είμαστε -για την ακρίβεια- δυο χρονών και κάτι. Οπότε από πέρσι με τον δυναμισμό που μας έδωσε ο κ.Σαββίδης, μπόρεσε ο σύνδεσμος και οργανώθηκε πολύ καλύτερα. Έχει τη βάση του, το σπίτι του, μόνιμα πια στο Ποντιακό Σπίτι. Ένα τριώροφο κτίριο των Ποντίων, του Συλλόγου Ποντιοι Κομνηνοί. Στην αρχή μας φιλοξένησαν και μετά μας έδωσαν μια μόνιμη βάση.Οπότε από εκείνη την περίοδο, είμαστε σε σταθερή επαφή με την ΠΑΕ και με τους υπεύθυνους των συνδέσμων και έχουμε μια συνεχή επικοινωνία.

Η βάση αυτή είναι και το σημείο αναφοράς για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί την ομάδα τους;

Σωστά, πριν αποκτήσουμε τη βάση μας συναντιόμασταν σε διάφορα μέρη, σε διάφορες καφετέριες. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια βάση. Από τότε που αποκτήσαμε το σπίτι μας, φιλοξενούμε αδέρφια μας από την Γερμανία, από διάφορα μέρη της Αμερικής. Χωρίς την βάση ήταν πολύ δύσκολο. Μαζευόμαστε εκεί Τετάρτες, Σαββατοκύριακο, είμαστε εκεί, είναι ο χώρος μας, το σπίτι μας. Στην προηγούμενη εκδήλωση, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ήρθαν παιδιά από το Ρόουντ Άιλαντ, πάνω από τη Βοστώνη, περίπου 4.5 ώρες απόσταση. Υπάρχουν άλλοι που ταξιδεύουν δυο ώρες, είναι αποστολή γι΄αυτούς, ιερή αποστολή. Αλλά έρχονται να μας δουν…

Το αναφέρουμε και στην ιστοσελίδα μας, στο www.paoknewyork.com, τι ρόλο παίζει για μας ο ΠΑΟΚ. Εγώ είμαι από την Καβάλα, ήρθα εδώ 17 χρονών, δεν είχα πάει ποτέ στην Τούμπα γιατί ήμουν μικρός. ΠΑΟΚτσής είμαι. Όταν βγεις στο εξωτερικό, τα απλά πράγματα που φέρνεις από τη χώρα σου, μεγαλώνουν, αποκτούν βαρύτητα. Όταν ήρθαμε την δεκαετία του ‘ 80, μαζευόμασταν 10-20 άτομα και ακούγαμε από το ραδιόφωνο τα παιχνίδια κάθε Κυριακή. Οπότε 20-30 χρόνια, ήταν για μας σαν να πηγαίνουμε στην εκκλησία. Ήταν από τα λίγα πράγματα που σου έδιναν την ελληνική οντότητα, είναι πολύ μεγαλύτερο από μια ποδοσφαιρική ομάδα. Όταν παίρνουμε τα παιδιά μας και πηγαίνουμε και βλέπουμε αμερικάνικο ποδόσφαιρο ή μπέιζμπολμ, φοράνε κασκόλ του ΠΑΟΚ. Για μας ο ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο.

Πριν από ένα περίπου χρόνο συναντηθήκατε για πρώτη φορά με τον κ.Σαββίδη στη Ν.Υόρκη, ποια είναι η εικόνα που σχηματίσατε για εκείνον;

Όταν ήρθε ο κ.Σαββίδης πέρσι, υπήρχαν διάφορες… γκρίνιες στην Ελλάδα για εκείνον, εμείς εδώ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Έρχεται ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι θεσμός, όποιος και να ήταν θα τον υποστηρίζαμε. Και τον υποστηρίξαμε έντονα και το εκτίμησε. Μετά από έναν χρόνο δεν έρχεται σαν καλεσμένος, είναι ο Τελετάρχης της Ελληνικής παρέλασης, εκπροσωπεί πια όλη την Ελλάδα, όλους τους Έλληνες, δεν είναι λίγο πράγμα αυτό.

Εκτιμήσαμε πως θα μας μιλήσει. Αρχικά, θα ήμασταν ευτυχισμένοι να τον δούμε απλά για δέκα λεπτά, να ανταλλάξουμε απόψεις, ο άνθρωπος μας έδωσε δύο ώρες. Εμείς ετοιμάσαμε 5-6 ερωτήσεις, όπως το αν μπορεί να φέρει την ομάδα στην Αμερική για φιλικά ματς. Περιμένουμε κάποια στιγμή να έρθει και ο ΠΑΟΚ, γι΄αυτό του κάναμε και αυτήν την ερώτηση. Ο άνθρωπος δεν είχε ιδέα ότι γίνεται, μας ζήτησε περισσότερες πληροφορίες και του τις δώσαμε. Φέτος δύσκολα να γίνει κάτι, αλλά ίσως το δουλέψουμε του χρόνου. Θα είναι τέλειο να έρθει εδώ ο ΠΑΟΚ. Θέλει προετοιμασία το θέμα, αλλά εμείς θα είμαστε εκεί στο γήπεδο.

Τον γνωρίσαμε από κοντά, ήρθε εδώ για μερικές ημέρες και βρήκε κάθε μέρα δύο ώρες από το πρόγραμμα του, από τις καθημερινές επαφές του με διάφορους φορείς για να μας συναντήσει. Μάλιστα, ήρθε και στην καφετέρια, γιατί δεν είχαμε ακόμη τη βάση μας, για να δούμε παρέα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Την επομένη ενώ ήταν προγραμματισμένο να καθίσει για μισή ώρα, έκατσε δυο ώρες για τη συνέντευξη. Είχαμε μια τρομερή συζήτηση. Μας έδωσε πάρα πολύ από τον χρόνο του. Είναι ένας απλός άνθρωπος, πραγματικά μας άνοιξε την καρδιά του. Είναι και αυτός ομογενής, όπως και εμείς, είναι Πόντιος, κάποιοι από εμάς επίσης. Τα παράπονα που έκανε εκείνος για την Ελλάδα, είναι και δικά μας παράπονα. Όχι για τους Έλληνες, αλλά για το πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Μας είπε τον πόνο του που είναι και δικό μας πόνος. Μας μίλησε για τα πάντα, γι΄αυτό και κράτησε 2-2.5 ώρες, τα οποία – φυσικά- δεν βγήκαν όλα προς τα έξω. Δεν υπήρχε λόγος, ήταν μια συζήτηση οικογενειακή. Μας είπε τα παράπονα του για παίκτες, για διάφορα.. Πολλά, για τις αθηναϊκές ομάδες, για την διαιτησία.

Να σου πω ένα παράδειγμα, την επόμενη ημέρα έκανε ανοιχτή συζήτηση που πήγαν όλοι οι δημοσιογράφοι από όλες τις ομάδες, είπε παρόμοια πράγματα, αλλά όλος ο Τύπος της Αθήνας γύρισε εναντίον του. Γιατί απλά μεταφράστηκε πως θέλει να καταστρέψει το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, παρόμοια πράγματα μας είπε και εμάς, πως θέλει να καταστρέψει το σύστημα που παράγει αυτό που βλέπουμε τα τελευταία 30 χρόνια. Ποιος δεν θέλει πέρα από μια ομάδα;

Υπάρχει μια κινητοποίηση για το Σάββατο (25/3) καθώς είναι τα εγκαίνια του συνδέσμου με τιμώμενο πρόσωπο τον Ιβάν Σαββίδη…

Η πρόταση για τη βάση του συνδέσμου έγινε σε εκείνη την συζήτηση πριν από ένα χρόνο παρουσία του κ.Σαββίδη. Εμείς ζητήσαμε να μας προτείνει χώρους και ιδέες για να αποκτήσουμε το σπίτι μας. Εκείνη την ώρα, ήμασταν στο σπίτι των Κομνηνών, φιλοξενούμενοι. Ο πρόεδρος των Κομνηνών ανέφερε τότε πως θα καθίσει μαζί με τα παιδιά για να βρούμε λύση. Ο κ.Σαββίδης δεν χρειάστηκε να μιλήσει, έκανε απλά ένα νεύμα, να καθίσουμε να τα βρούμε. Και έτσι ξεκίνησε… Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε σε έναν πολύ όμορφο χώρο και να επιστρέφει μετά από έναν χρόνο ο κ.Σαββίδης στο δικό μας σπίτι.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενούμε και τέσσερις παλαιμάχους του ΠΑΟΚ. Θα τους υποδεχτούμε με πολύ χαρά. Ο κ.Σαββίδης είναι ήδη εδώ. Θα τους καλωσορίσουμε στον σύνδεσμο, σαν καλοί οικοδεσπότες θα τους κάνουμε μια βόλτα στο Μανχάταν. Το Σαββάτο στις 5 είναι τα εγκαίνια παρουσία του προέδρου και των βετεράνων. Αυτή είναι η μεγάλη μας χαρά. Και την Κυριακή για πρώτη φορά θα παρελάσουμε και σαν ΠΑΟΚ. Δεν είχαμε παρελάσει ποτέ, αλλά φέτος θα το κάνουμε γιατί είναι και τιμή μας που ο πρόεδρος μας είναι Τελετάρχης. Με ένα λεωφορείο θα φύγουμε από τον σύνδεσμο μας για την 5η Λεωφόρο και να μπούμε στην σειρά να παρελάσουμε σαν ΠΑΟΚ.

Πόσο κόσμο περίπου υπολογίζετε πως θα έχετε;

Επειδή έχουμε κόσμο και σε άλλες πολιτείες, ο καθένας θα διαλέξει την ημέρα για να μας επισκεφτεί. Πιστεύω τουλάχιστον 200 με 300 άτομα θα περάσουν από τον σύνδεσμο. Θα έχουμε αρκετό κόσμο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να βάλετε εσείς τον επίλογο της συζήτησης μας…

Νομίζω πως είμαστε τυχερή σαν ομάδα, γιατί ταλαιπωρηθήκαμε πολύ με προέδρους που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τα όνειρα μας για τον ΠΑΟΚ. Είμαστε τυχεροί, γιατί έχουμε μια πολύ καλή βάση. Δεν είναι απλά ένας πρόεδρος που έχει οικονομική δυνατότητα και είναι φερέγγυος, είναι φιλάνθρωπος, είναι φιλέλληνας, Έλληνας είναι αλλά πονάει τον ελληνισμό πολύ, είναι παράδειγμα προς μίμηση και μακάρι να μείνει κοντά μας για καιρό, να συνεχίσει το έργο του και να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν ΠΑΟΚ γιατί είμαστε στο σωστό δρόμο. Ενότητα, παλμό και υγεία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ