Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιουνούς Σανκαρέ εν δράσει! (vid)

Ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα πρέπει να ενισχυθεί ποιοτικά και ποσοτικά στον άξονα και οι Γάλλοι έφεραν στο προσκήνιο τον Γιουνούς Σανκαρέ της Μπορντό.

Ηλίας Καπράλος

Γιουνούς Σανκαρέ εν δράσει! (vid)

Γεννημένος στην Γαλλία και στο προάστιο Σαρσέλ του Παρισιού, ο Σενεγαλέζος στην καταγωγή ξεκίνησε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο και έφτασε στη δεύτερη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν, όπου και προβιβάστηκε το 2007. 

Τον Γενάρη του 2009 πήγε δανεικός στην Ρεμς. Μετά από 6 μήνες γύρισε στην Παρί Σεν Ζερμέν για να πάει το καλοκαίρι του 2010 και πάλι δανεικός στην Ντιζόν. Εκεί άφησε καλές εντυπώσεις και η Ντιζόν έδωσε 500 χιλ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Μετά από ενάμιση χρόνο στην Ντιζόν, ο Σανκαρέ πήρε και πάλι τον δρόμο του δανεισμού για την Βαλενσιέν τον Γενάρη του 2013, ενώ μετά το τέλος του δανεισμού και μετά τις εμφανίσεις του στο γαλλικό Βορρά, η Γκινγκάμπ έδωσε 700 χιλ ευρώ στην Ντιζόν για τον αποκτήσει. 

Μετά από 3 χρόνια στην Γκινγκάμπ που υπήρξε συμπαίκτης και με τον Ντοριάν Λεβέκ, ο Σανκαρέ πήγε το καλοκαίρι του 2016 στην Λιλ, για να πουληθεί μετά από 6 μήνες τον Γενάρη του 2017 στην Μπορντό με 3 εκατ. ευρώ. Από τότε και για 2,5 χρόνια ο Σανκαρέ είναι βασικός στην ομάδα της Μπορντό, κάνοντας 84 παιχνίδια και βάζοντας 19 γκολ, 9 ασίστ και 18 κίτρινες κάρτες. 

Συνολικά τα νούμερα του είναι άκρως ενδιαφέροντα. Έχει 47 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν, την εποχή πριν αναλάβουν οι Άραβες από το Κατάρ, 23 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την Παρί, την Γκινγκάμπ και την Μπορντό και 4 γκολ, ενώ μετρά 51 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία με 6 γκολ, ενώ έχει 265 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας και 28 γκολ, αλλά και 22 ασίστ, κάτι που δείχνει ότι παρότι είναι κεντρικός μέσος που παίζει και σαν 6άρι, με το αριστερό του πόδι έχει γράψει σημαντικά νούμερα σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα.

Στην καριέρα του σαν διεθνής έπαιξε με τις U19 και U21 της Γαλλίας, ενώ σε ηλικία 26 ετών έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών της Σενεγάλης και έπαιξε 7 παιχνίδια, αλλά δεν μπόρεσε να βρει θέση στην αποστολή για το Μουντιάλ του 2018, ενώ δεν τον έχουν καλέσει για το κύπελλο Εθνών Αφρικής που γίνεται αυτή την εποχή στην Αίγυπτο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ