Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στις εντυπώσεις: Λούμπος Μίχελ!

Σε απόλυτο πρωταγωνιστή της παρουσίασης του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς εξελίχθηκε ο Λούμπος Μίχελ.

Ελένη Μπούντου

Στις εντυπώσεις: Λούμπος Μίχελ!

Μετά από 1.5 χρόνο παρουσίας στον ΠΑΟΚ, ο Σλοβάκος δίνει την αίσθηση πως γνωρίζει απόλυτα που βρίσκεται, έχοντας εναρμονιστεί πλήρως στα ελληνικά δεδομένα.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η ατάκα που είχε “πετάξει” σε ανύποπτο χρόνο ο Ιβάν Σαββίδης, τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του Λούμπος Μίχελ στον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας πως γνωρίζει πολύ καλά που ήρθε. Και σήμερα ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου το επιβεβαίωσε στο απόλυτο.

Μακριά από το τεχνοκρατικό παρουσιαστικό του, ο Μίχελ έδωσε απαντήσεις που θα συζητηθούν. Για την ακρίβεια, τα όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, καθώς κάνουν πιο ξεκάθαρο το που βαδίζει ο ΠΑΟΚ.

Υπόθεση Βιεϊρίνια

Αρχικά, τα όσα σημείωσε για την υπόθεση του αγαπημένου της κερκίδας… Εσκεμμένα ο ΠΑΟΚ διατηρούσε χαμηλό προφίλ στην “καυτή” πατάτα που ακούει στο όνομα Αντελίνο Βιερϊνία. Για πρώτη φορά, ο Πορτογάλος δήλωσε προ ημερών πως θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και έδειξε διαθέσιμος να κλείσει τον κύκλο του στην Βόλφσμπουργκ μετά από 5.5 χρόνια.

Ο Μίχελ αποκάλυψε πως έχει γίνει ήδη ένα πρώτο ραντεβού με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, πως τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ είναι γνωστά και πως αν το θέμα άπτεται στον ίδιο… “‘Εχω προτείνει να υπογράψει ο Βιεϊρίνια…”.

Σαφώς και δεν μπορείς να υπογράψεις έναν παίκτη μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις το κοινό αίσθημα, όπως πολύ σωστά σημείωσε, αλλά η συζήτηση είναι άτοπη, όταν αυτός ο ποδοσφαιριστής λέγεται Βιεϊρίνια και ο ερχομός του αλλάζει αυτόματα το status της ομάδας, τουλάχιστον μεταγραφικά.

Από την άλλη, το συμβόλαιο του Πορτογάλου στους “Λύκους” είναι συγκεκριμένο, τα χρήματα για 1+1 χρόνο συμβόλαιο δεν είναι λίγα και η “χρυσή” τομή μπορεί να βρεθεί κάπου ανάμεσα, αρκεί να υπάρξει διάθεση και από τους δυο. Και το “μπαλάκι” πλέον πέφτει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη…

Αποχωρήσεις…

Έγινε σαφές πως στα γραφεία της Μ.Ασίας δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πρόταση που να ικανοποιεί τον ΠΑΟΚ. Τη δεδομένη στιγμή, μπροστά στη “βιτρίνα” του Δικεφάλου ποζάρει ο Γκόικο Τσίμιροτ, η αποχώρηση του οποίου θα δρομολογήσει τις εξελίξεις. Όσο όμως οι “ασπρόμαυροι” δεν ικανοποιούνται οικονομικά με αυτά που έχουν στα χέρια τους, τόσο θα “τρενάρουν” τις μεταγραφικές πινελιές. Μία από αυτές είναι και του Ν΄Ντόι, ο οποίος σαν σκέψη προοριζόταν για αντικαταστάτης του Βόσνιου. Για την ώρα όμως ο “Τσίμι” παραμένει κάτοικος Τούμπας…

Σε αντίθεση με τον Φακούντο Περέιρα, ο οποίος μάλλον δεν… πείθει ή για την ακρίβεια δεν έπεισε ποτέ τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, με το γυαλί ανάμεσα στις δυο πλευρές να έχει “σπάσει” οριστικά. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Λούμπος Μίχελ, πως ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για έναν πιο δυνατό επιθετικό.

“Με εξαίρεση τον τερματοφύλακα, αν ξεκινούσε αύριο το πρωτάθλημα, θα ήμασταν έτοιμοι…”

Μιλώντας για προσθήκες, είναι ξεκάθαρο πως στον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για έναν βασικό κορμό που θέλει ορισμένες προσθήκες για να είναι απολύτως έτοιμος. Το μεταγραφικό πλάνο επί Ίβιτς πήγε -αναγκαστικά- περίπατο και όλοι οι “ασπρόμαυροι” θα έχουν μια νέα ευκαιρία υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού. Μια πρώτη αξιολόγηση θα αποφέρει αποτελέσματα μέχρι τις 10-15 Ιουλίου, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια πρώτη παράταση στο θέμα της ενίσχυσης (σ.σ. εξαιρείται του τερματοφύλακα).

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του Λούμπος Μίχελ για το ρόστερ που υπάρχει, σημειώνοντας ικανοποιημένος πως: “Με εξαίρεση τον τερματοφύλακα, αν ξεκινούσε αύριο το πρωτάθλημα, θα ήμασταν έτοιμοι…”.

Ελλάδα; Όχι, ευχαριστώ

Και επειδή απ΄έξω γίνεται εύκολα κριτική, αξίζει να σταθεί κανείς και στα όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσέγγιση παικτών και προπονητών από προηγμένα πρωταθλήματα. Η ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, η κρίση στη χώρα μας λειτουργούν ανασταλτικά στην απόφαση τους να επιλέξουν την Ελλάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους, με τον ίδιο να αποκαλύπτει πως νωρίτερα έλαβε μήνυμα από τερματοφύλακα, ο οποίος ήταν στους στόχους του ΠΑΟΚ, αλλά τους ευχαρίστησε συνοπτικά, κάνοντας ξεκάθαρο πως προτιμά την Championship από την Ελλάδα. Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή…

“Είμαι ο βασιλιάς των… τιμωριών”

Φυσικά, ο Σλοβάκος έκλεισε και άκρως εντυπωσιακά τον λόγο του, αποκαλώντας τον εαυτό του… βασιλιά των τιμωριών, καθώς -εύλογα- αναρωτήθηκε πως κάθε κατ΄ιδίαν συζήτηση/διένεξη του με τους διαιτητές, γίνεται ευρέως γνωστή, κάτι που δεν παρατηρεί με τους εκπροσώπους των άλλων ομάδων. Αλλά όπως ο ίδιος σημείωσε, καλύτερα να μην ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα καθώς είναι βέβαιο πως τον περιμένουν στη γωνία…

Ο Στανόγεβιτς ας μιλήσει στο γήπεδο…

Σε αντίθεση με τον Λούμπος Μίχελ που ήταν… αποκάλυψη, ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ αρκέστηκε σε μια αρκετά “ξύλινη” γλώσσα. Απένειμε τα εύσημα στον Βλάνταν Ίβιτς για την πετυχημένη σεζόν του, δεν υποσχέθηκε… πρωτάθλημα και ένδοξες ημέρες, ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής στο γιατί επέλεξε να εργαστεί στην Κίνα και θα είναι πετυχημένος αν εξαντλήσει το συμβόλαιο του στους “ασπρόμαυρους” είτε με 4-4-2- είτε 3-4-3 σύστημα.

Δεν έδωσε την… ατάκα που έψαχνε κανείς αλλά δεν ξέρω και κατά πόσο είναι το ζητούμενο σε έναν προπονητή. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tέλος η σεζόν για Τσαούση!

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 23χρονος μπακ και η λύση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ στις 6 Απριλίου, θα είναι το τελευταίο του Μάριου Τσαούση τη φετινή σεζόν!

Ο 23χρονος αμυντικός, που δεν αγωνίστηκε ούτε στο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ούτε στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς και θα χάσει το τελευταίο κομμάτι της χρονιάς, όπως αποφάσισαν από κοινού ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα μετά τις νέες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, προκειμένου να είναι έτοιμος με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η επέμβαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, με τον Τσαούση να αγωνίζεται φέτος στους Ηπειρώτες ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ και να καταγράφει 23 συμμετοχές, 1 γκολ, 3 ασίστ και 1.710 αγωνιστικά λεπτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και ποτέ να μην παρατάς!

Η υποχρέωση του ΠΑΟΚ να αντιδράσει και ο ορατός κίνδυνος της 4ης θέσης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έχοντας... καταφέρει να γίνει η πρώτη ομάδα στα φετινά πλέι οφ που χάνει βαθμούς από τη Λαμία, ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής, ασφαλώς και η ΑΕΚ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και οι "ασπρόμαυροι" έχουν μεν μαθηματικές ελπίδες αλλά όχι... ρεαλιστικές με βάσει την εικόνα τους το τελευταίο 20ήμερο, ωστόσο ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν!

Το βράδυ της Κυριακής, ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να μαζέψει τα "κομμάτια" του και να δώσει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για τους τρεις βαθμούς προκειμένου στη χειρότερη περίπτωση να μείνει στην 3η θέση με παιχνίδι λιγότερο συγκριτικά με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος να βρεθεί στην 4η και στο -2 από τον Ολυμπιακό, εφόσον οι Πειραιώτες κερδίσουν τη Λαμία στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον ΠΑΟΚ, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να υπολογίζει εκ νέου στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που εξέτισε τη μία αγωνιστική της τιμωρίας του λόγω κίτρινων καρτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 7η αγωνιστική

Μετά την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Λαμία και τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε 3ος αν και έχασε 2 βαθμούς (1-1) στη Λαμία, ωστόσο η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους επτά βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έμεινε στην τέταρτη θέση αφού δεν κέρδισε (1-1) στη Θεσσαλονίκη τον Άρη, ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν 4 αγώνες αφού θα παίξουν στην Τούμπα στις 12/5.Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κέρδισε 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Παρέμεινε πρώτη και αύξησε τη διαφορά της από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στους 4!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)

1. ΑΕΚ 75
2. Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 68
4. Ολυμπιακός 67
5. Άρης 49
6. Λαμία 35

*Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν αγώνα λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η, 28/4)

17:00 Ολυμπιακός - Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ