Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μια… σταχτοπούτα στο δρόμο του ΠΑΟΚ!

Η Ολιμπίκ Ντόνετσκ είναι η ομάδα που θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ, με τους "ασπρόμαυρους" να ταξιδεύουν στο Κίεβο στις 27 του μήνα για το πρώτο παιχνίδι του Europa League.

Ελένη Μπούντου

Μια… σταχτοπούτα στο δρόμο του ΠΑΟΚ!

Το εισιτήριο της πρόκρισης για τα play off του Europa League περνάει από την Ουκρανία και συγκεκριμένα από την Ολιμπίκ Ντόνετσκ, η οποία είναι η έκτη ομάδα από την συγκεκριμένη χώρα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ μετά τις Ντιναμό Κιέβου (76-77′), Μέταλουργκ Ντόνετσκ και Σαχτάρ Ντόνετσκ (05-06′), Καρπάτι Λβιβ (11-12′) και Μέταλιστ (13-14′).

Ποια είναι όμως η… σταχτοπούτα που θα βάλει στη ζωή του ο ΠΑΟΚ;

Η Ολιμπίκ Ντονέτσκ είναι ένας σύλλογος με ζωή μόλις 17 ετών αφού ιδρύθηκε το 2001. Ξεκίνησε την πορεία της στις επαγγελματικές κατηγορίες το 2004 και μετά από έξι χρόνια στην τρίτη κατηογορία του ουκρανικού ποδοσφαίρου, προβιβάστηκε την σεζόν 2011-2012 στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Δύο χρόνια αργότερα “ανέβηκε” στην ουκρανική Premier League και τα τελευταία χρόνια παραμένει αναπόσπαστο μέλος της. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση και κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Προπονητής των Ουκρανών είναι ο νεαρός Ρόμαν Σάνζαρ, με τον 38χρονο τεχνικό να είναι στο τιμόνι της Ολιμπίκ από το 2013!

Στο ρόστερ της Ολιμπίκ Ντόνετσκ υπάρχουν μόνο Ουκρανοί, με τον Ισπανομαροκινό Μόχα να αποτελεί την εξαίρεση, αλλά και το… αστέρι της ουκρανικής ομάδας.

Αναλυτικά το ρόστερ της Ολιμπίκ Ντόνετσκ:

Ζάουρι Μακαράτζε (τερματοφύλακας)

Γιάροσλαβ Κοτλιάροφ (τερματοφύλακας)

Αρτέμ Σαμπάνοφ (κεντρικός αμυντικός)

Έμερσον (κεντρικός αμυντικός)

Άντον Κραβτσένκο (κεντρικός αμυντικό)

Βιάτσεσλαβ Κουκχάνοφ (κεντρικός αμυντικός)

Πάβλο Λίκιαντσουκ (κεντρικός αμυντικό)

Ντμίτρο Νεμτσάνικοφ (αριστερό μπακ)

Βιτάλι Φεντόριβ (αριστερό μπακ)

Τεμούρ Παρτσβάνια (δεξί μπακ)

Αντρέι Μπογκντάνοφ (αμυντικό χαφ)

Βολοντίμιρ Ντορόνιν (αμυντικό χαφ)

Εβγέν Τσίμπαλιουκ (αμυντικό χαφ)

Ιβάν Μπρίκνερ (κεντρικό χαφ)

Σεργκέι Σεστάκοφ (αριστερό εξτρέμ)

Βλάντισλαβ Κομούντοφ (επιτελικός μέσος)

Ιβάν Σοντέι (επιτελικός μέσος)

Στάνισλαβ Μπιλένκι (επιθετικός)

Μόχα (επιθετικός)

Στις δύο φιλικές αναμετρήσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο ουκρανικός σύλλογος μετράει ισάριθμες ήττες αφού ηττήθηκε από την Κοβαλιόβκα με 1-0 και την Ιλίτσεβιτς Μαριουπόλ με 3-1.

Το αξιοσημείωτο για τους Ουκρανούς είναι πως ρίχνονται από νωρίς στη “μάχη” καθώς αυτήν την Κυριακή (16/7) έχει οριστεί η σέντρα του πρωταθλήματος.

“Ραντεβού” στο Κίεβο

Όπως είναι ήδη γνωστό, το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Κίεβο, με τον ΠΑΟΚ να ταξιδεύει στο Βαλερί Λομπανόφσκι με στόχο και σκοπό να εξασφαλίσει ένα σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας που θα γίνει στις 3 Αυγούστου στην Τούμπα. Πρόκειται για την έδρα της Ντιναμό Κιέβου που χρησιμοποιείται -ωστόσο- και από την Ολιμπίκ Ντόνετσκ λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, χωρητικότητας 16.873 θέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ