Connect with us

ΒΟΛΕΙ

«Έμαθα να παλεύω ακόμη πιο σκληρά»

Η παίκτρια του ΠΑΟΚ ευελπιστεί η νέα χρονιά να βρει την ίδια και τις συμπαίκτριες της ξανά στα γήπεδα.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Έμαθα να παλεύω ακόμη πιο σκληρά»

Τον δικό της απολογισμό για το 2020, στέλνοντας παράλληλα τις δικές της ευχές για το 2021, κάνει μέσω του acpaok.gr, η αθλήτρια Βόλεϊ Γυναικών του ΠΑΟΚ, Μαρία Κλέπκου.

– Μία προσωπική και ομαδική αποτίμηση του 2020;

«Φέτος η χρονιά ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με τις υπόλοιπες. Προσωπικά, έμαθα ένα παραπάνω σε αυτή την απρόβλεπτη χρονιά, να παλεύω ακόμα πιο σκληρά για αυτά που θέλω να καταφέρω, εντός και εκτός γηπέδου, και να αντιμετωπίζω κάθε μέρα διαφορετικά, δίνοντας της την σημασία που της αρμόζει. Σε ομαδικό επίπεδο, ενώ ξεκινήσαμε με αρκετά υψηλούς στόχους και με ένα σύνολο πολλά υποσχόμενο, λόγω της καραντίνας, όλα μπήκαν σε παύση».

– Πώς επηρέασε η πανδημία τον αθλητισμό;

«Θεωρώ ότι το 2020 ήταν μία χρονιά καταστροφική για τον αθλητισμό, και κυρίως για τον ερασιτεχνικό. Αρχικά, δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί η προηγούμενη σεζόν, ενώ και η φετινή βρίσκεται σε παύση, χωρίς να έχουμε στοιχεία για το αν θα καταφέρει να ολοκληρωθεί ή όχι. Για έναν αθλητή ο οποίος έχει μάθει να βρίσκεται όλη μέρα στο γήπεδο, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση».

– Οι ευχές σου για το 2021;

«Εύχομαι το 2021 να φέρει σε όλο τον κόσμο υπομονή, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση, όσο πιο ανώδυνα γίνεται, και υγεία πάνω απ’ όλα. Ευελπιστώ να καταφέρουμε να βρεθούμε σύντομα στα γήπεδα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

98 φωτογραφίες 98 χρόνια περήφανης ιστορίας και το ταξίδι συνεχίζεται…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πασίγνωστη η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», η οποία κακώς αποδίδεται στην κινέζικη λαϊκή σοφία ή σε κάποιον αρχαίο Ιάπωνα σοφό. Ακόμα και έτσι όμως, περικλείει μεγάλη ποσότητα αλήθειας, καθώς δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια.

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ, ακολουθούν 98 "δυνατές" όσο και ιστορικές φωτογραφίες, οι οποίες φυσικά είναι ελάχιστες για να περιγράψουν την τεράστια ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, την επιδραστικότητά του στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1926 έως σήμερα, το αποτύπωμα που άφησε και αφήνει στην αθλητική και κοινωνική ζωή.

Από το πρώτο καταστατικό του συλλόγου, το γήπεδο στο Συντριβάνι, στο γήπεδο της Τούμπας και στο "Παλατάκι". Από τα πρώτα "ασπρόμαυρα" τρόπαια, κερδισμένα με αίμα και θυσίες ετών, μέχρι την εποχή του Ιβάν Σαββίδη,  από τους ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία, στα - κάθε ηλικίας - παιδιά στην κερκίδα και σε αυτούς που έφυγαν από τη ζωή αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το αποτύπωσε άψογα η Βελένη Πολυξένη, το μελοποίησε και το τραγούδησε ακόμα πιο άψογα ο (Τουμπιώτης) Νίκος Παπάζογλου...

Είναι κάτι στιγμές τρυφερές και λεπτές

Σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι,

Σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά

Σε γεμίζουν με πείσμα και άχτι

Για όλα αυτά που ζητάς

Για πολλά που πονάς

Για το τίποτε μιας ευτυχίας

Και γυρνάς σαν τρελός

Του καθρέπτη εαυτός

Θύμα - θύτης κακής συγκυρίας.

Πλημμυρίζουν το χθες μαγεμένες σκιές

Που ξοπίσω μου γράφουν τροχιά

Με κρατούνε θαρρώ σαν αλήθειες παλιές

Σε λαβύρινθο δέσμιο βαθιά.

 

 

  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ