Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έδωσαν απαντήσεις στο β’ ημίχρονο

O ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Λαμίας, σε ένα παιχνίδι που επικράτησε χάρη στην εμφάνιση του στο δεύτερο ημίχρονο.

PAOK24

Έδωσαν απαντήσεις στο β’ ημίχρονο

Ο «Δικέφαλος» βρήκε στο δεύτερο 45λεπτο χημεία στη μεσαία γραμμή και σε συνδυασμό με τη βελτίωση των Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια βρήκε τρόπο να γίνει αποτελεσματικός, καλύπτοντας ένα κακό βράδυ του «killer» του, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ.

Πασχαλάκης: Οι συμπαίκτες του φρόντισαν να τον προστατέψουν και να μην τον αφήσουν πολλές φορές εκτεθειμένο. Ο καλύτερος τερματοφύλακας στο ελληνικό πρωτάθλημα πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση. Δεν είναι μόνο τα φοβερά ριφλέξ του, τα αγωνιστικά του χαρίσματα γενικότερα, αλλά το λέει κι η ψυχή του κι αυτό μετράει περισσότερο. Καλές αντιδράσεις σε ενστικτώδης αποκρούσεις, μετρώντας 3, βελτιωμένος με την μπάλα στα πόδια, σοβαρός και στις εξόδους του. Στο φινάλε του αγώνα αποσοβεί ένα αυτογκόλ του Μαουρίσιο, το οποίο ελάχιστοι τερματοφύλακες μπορούν να βγάλουν, δείγμα της κλάσης και της φόρμας στην οποία βρίσκεται.

Μάτος: Στο πρώτο ημίχρονο έψαχνε τα πατήματα του. Ίσως τον επηρέασαν και οι ενοχλήσεις στον αστράγαλο από ένα στραβοπάτημα. Είχε αρκετά λάθη, μετρώντας συνολικά 7. Έλειψαν αρχικά τα ανεβάσματα του, κάτι που αποδείχτηκε στο δεύτερο 45λεπτο όταν όργωνε τη δεξιά πλευρά και έκανε τη γνωστή πλέον κίνηση κρυφού φορ. Είχε 1/3 γεμίσματα, λιγότερα από τα περισσότερα παιχνίδια του, μετρώντας και 3 κλεψίματα. Μπορεί σήμερα στην τελική προσπάθεια να μην ήταν τόσο απειλητικός, ωστόσο και πάλι το ανέβασμα του και η βελτίωση στις συνεργασίας του με τον Μακ ανέβασε όλο τον ΠΑΟΚ.

Βαρέλα: Ο Αφρικανός αποτελεί τη σταθερά στην άμυνα του ΠΑΟΚ, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μονομαχίες με τους αντιπάλους του, είτε ψηλά στον αέρα, είτε χαμηλά (6 επεμβάσεις). Δεν είναι μόνο το… σκούπισμα στα αντίπαλα φορ, αλλά και η αίσθηση που δίνει στο παιχνίδι, ότι είναι ανίκητος. Έχει ένα γλίστρημα στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο τον κάλυψε στη συνέχεια η ομάδα του, μετρώντας συνολικά 3 λάθη. Και πάλι πολλά ανεβάσματα για να βοηθήσει ακόμα και στο γκολ (2 τελικές προσπάθειες), ίσως θα πρέπει σε αυτό τον τομέα να είναι πιο προσεκτικός για να μην αφήνει εκτεθειμένη την ομάδα του. Σε αυτό πρέπει η λογική να φρενάρει το συναίσθημα γιατί το λέει η καρδιά του. Θα μπορούσε με τη συμμετοχή του στις στημένες μπάλες να δώσει γκολ στον ΠΑΟΚ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, σε ένα σημείο που θα έλυνε έναν γόρδιο δεσμό κόντρα στην εικόνα της ομάδας του. Το τελευταίο αποτελεί γενικότερα ένα αγωνιστικό του πλεονέκτημα.

Κρέσπο: Πολύ μεστό παιχνίδι από τον Ισπανό, ο οποίος έχοντας δέσει με τον Βαρέλα ξέρει να βοηθά την ομάδα του να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του, κάτι που δίνει πλεονέκτημα κι επιπλέον ασφάλεια στον ΠΑΟΚ στην άμυνα. Δεν απέφυγε κάποια λάθη, μετρώντας πέντε συνολικά, τα περισσότερα από τα οποία ωστόσο δεν ήταν τόσο… χοντρά. Αρκετά καλή η επίδοση του και στις προσωπικές μονομαχίες, ενώ πρέπει να του πιστωθεί ότι στο μέτριο πρώτο ημίχρονο της ομάδας του έβγαλε με ψυχραιμία την μπάλα από την άμυνα, καθαρίζοντας στιγμές πίεσης.

Βιεϊρίνια: Ένας παίκτης της αγωνιστικής του κλάσης με την εμπειρία του αποτελεί δικαιολογημένα πλέον τον «εγκέφαλο» του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα, με την έλλειψη των ρηγμάτων που δημιουργεί από τις πίσω ζώνες να μειώνουν συνολικά την επιθετικότητα της ομάδας του. Στο δεύτερο 45λεπτο ανέβασε στροφές, πήρε πρωτοβουλίες και έφτιαξε επιθέσεις από πίσω, τροφοδοτώντας ιδανικά τους συμπαίκτες του πιο μπροστά, φέρνοντας ισορροπία στην ομάδα του. Με 2 τελικές, 2 σουτ εκτός περιοχής, 2/6 γεμίσματα, 2 κλεψίματα, αλλά και 2 λάθη, πρόσθεσε ακόμα μία καλή εμφάνιση στη φετινή του σεζόν.

Κάνιας: Μπορεί να έτρεξε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μαζί με τον Μαουρίσιο δεν μπόρεσαν να «κλειδώσουν» την κυριαρχία στη μεσαία γραμμή. Μετρώντας 4 λάθη χρειάστηκε να περάσουν 45 λεπτά για να βελτιωθεί και να δώσει σταθερότητα στην ομάδα του και την ευχέρεια να βγει με μεγαλύτερες αξιώσεις στην επίθεση. Αμυντικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε ικανοποιητική αγωνιστική εικόνα. Πρέπει να βοηθήσει ακόμα περισσότερο και να χτίσει πάνω στην εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου. 19 πάσες και 2 κλεψίματα έγραψε η στατιστική για τον Ισπανό, ο οποίος όταν θέλει μπορεί να ανεβάσει σημαντικά τον ΠΑΟΚ.

Μαουρίσιο: Ο Βραζιλιάνος στο πρώτο ημίχρονο είχε νευρική αγωνιστική εικόνα (4 λάθη συνολικά), ψάχνοντας χημεία και συνεργασίες με τον Κάνιας στη μεσαία γραμμή. Σήμερα φάνηκε ότι υπήρχε μία ασυνεννοησία με τους συμπαίκτες του πιο μπροστά, με την κάμερα να τον πιάνει να μιλάει πολλές φορές με τους μεσοεπιθετικούς, ζητώντας διαφορετικές κινήσεις και περισσότερη ενέργεια χωρίς την μπάλα. Οι 24 πάσες δείχνουν πως όλα περνάνε από τα πόδια του, με το ανέβασμα του στο δεύτερο ημίχρονο να είναι καθοριστικό στην ορμή του ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά. Όταν βρήκε χημεία με τον Κάνιας, πάτησε καλύτερα, έψαξε περισσότερο το κάθετο παιχνίδι και έδωσε μέτρα στον Δικέφαλο. Το γκολ που πετυχαίνει και το γεγονός ότι χαρίζει ως χαφ γκολ στην ομάδα του αποτελούν δείγμα του «κάτι παραπάνω» που μπορεί και πρέπει να δώσει. Ίσως αυτό το τέρμα τον ανεβάσει κι άλλο.

Πέλκας: Στο πρώτο ημίχρονο έψαχνε τα πατήματα του και τον τρόπο να ελευθερωθεί απέναντι σε μία πολυπρόσωπη άμυνα που είχε ως στόχο να τον περιορίσει. Του έλειψε η κίνηση χωρίς την μπάλα, κάτι που άρχισε να βελτιώνει από το φινάλε του πρώτου 45λεπτου. Είναι, ωστόσο, ο μοναδικός που στις ελάχιστες φάσεις που προσπάθησε να βγάλει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, απείλησε τον Παπαδόπουλο, δοκιμάζοντας τα πόδια του. Στο β’ ημίχρονο πήρε την… μπαγκέτα του και ποιος τον πιάνει. Καλύτερες συνεργασίες, βελτιωμένος στο πάσινγκ γκέιμ, μόνιμη επιλογή το κάθετο παιχνίδι και… κερασάκι στην τούρτα το φοβερό του γκολ. Προηγήθηκε μία μαγική πάσα του Μπίσεσβαρ σε φάση που δείχνει πόσο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει ο ΠΑΟΚ, αλλά είναι τεράστιο πλεονέκτημα για να έναν επιτελικό μέσο να μπορεί να βγάζει στο παιχνίδι του κινήσεις φορ, όντας στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Το κοντέρ πάλι έγραψε ένα πολύ καθοριστικό γκολ, με τον Πέλκα να έχει εδώ και εβδομάδες στο ρεπερτόριο του το «second straiker». Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ξεκινάει από δικό του κλέψιμο. Για την ψυχή που βγάζει στο παιχνίδι του τι να πει κανείς… Ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον αρχηγό του για τα επόμενα πολλά χρόνια, απλά πρέπει να τον διαχειριστεί σωστά και να παίρνει το μάξιμουμ από ένα πολύ ποιοτικό Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος ζει το όνειρο του στον Δικέφαλο.

Μακ: Ο Σλοβάκος πήρε σκυτάλη από την βελτιωμένη αγωνιστική του εικόνα στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ που ήρθε από τον πάγκο. Στο πρώτο ημίχρονο, όπως και όλη η ομάδα του, ήταν μέτριος. Η ταχύτητα του «χτυπούσε» πάνω στην οργανωμένη άμυνα της Λαμίας, υστερώντας στο ένας με έναν. Στο β’ ημίχρονο ανέβηκε σημαντικά, μπήκε σε πολλές φάσεις, όντας πολύ ουσιώδης καθώς και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ ξεκινούν από δική του επιθετική προσπάθεια και σέντρα από τα δεξιά. Τα πολλά λάθη του (14) στιγματίζουν την παρουσία του στη Λαμία.  

Μπίσεσβαρ: Τι να πει κανείς για την ποιότητα που έχει ο Ντιέγκο. 9,5/10 στη φάση του γκολ του Πέλκα θα δοκίμαζαν σουτ κι εκείνος σε επίδειξη αλτρουισμού και υψηλής τεχνικής κάνει σέντρα ακριβείας και δίνει γκολ «πάρε-βάλε» στον  συμπαίκτη του. Στο πρώτο ημίχρονο όσο κι επιχειρούσε να συγκλίνει στον άξονα ή να ελευθερωθεί και να φτιάξει από τα πλάγια ήταν καλά κλεισμένος και δε φάνηκε. Στο β’ ημίχρονο ανέβασε την απόδοση του, μοίρασε το πρώτο γκολ και έψαξε περισσότερο το κάθετο παιχνίδι, προσπαθώντας να φτιάξει κι άλλες φάσεις. Δίκαια είναι στην ενδεκάδα, με το σπαθί του κέρδισε τη θέση, την οποία καρτερικά περίμενε. Πολύ ποιοτικός παίκτης, μεγάλη πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ. Η ολλανδική σχολή στις ποδοσφαιρικές του καταβολές φάνηκε και σήμερα πόσο πολύ τον κάνει ξεχωριστό.

Πρίγιοβιτς: Ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του Σέρβου εδώ και μήνες. Μία εμφάνιση που θύμισε την επίσης πολύ κακή που είχε μετρήσει στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε επαφή με την μπάλα, με την ευθύνη σίγουρα να βαραίνει και τους συμπαίκτες του και την εν γένει αγωνιστική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ στην ανάπτυξη, αλλά σίγουρα και τον ίδιο. Το ότι δεν πατούσε καλά σήμερα φάνηκε από στιγμές εντός της μεγάλης περιοχής του αντιπάλου, στις οποίες είχε λάθη ακόμα και σε πάσες. Έλειψε μέσα από μεγάλες φάσεις, ενώ σε στιγμές που πήγε να γίνει επικίνδυνος ήταν εκτεθειμένος. Η μόλις 1 τελική προσπάθεια, οι 3 πάσες και τα 3 λάθη τα λένε όλα. Θετικό για τον ΠΑΟΚ που κέρδισε ακόμα και σε ένα τόσο κακό παιχνίδι για τον «killer» του.

Λημνιός: Ο Λουτσέσκου τον έριξε στο παιχνίδι για να βρει η ομάδα του παραπάνω ενέργεια από την επιθετική διάθεση που συνήθως τον χαρακτηρίζει. Διάθεση είχε, αλλά πήρε λιγότερες προσπάθειες από ότι συνήθως και στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε δεν ξέφυγε από τη μετριότητα βάσει των δυνατοτήτων που έδειξε πριν λίγο καιρό ότι έχει. Θα τον βρει τον εαυτό του γιατί έχει το πιο σημαντικό. Την αυτογνωσία ότι περνάει ένα δύσκολο αγωνιστικά χρονικό διάστημα.

Μουλέν: Δεν μπορεί να κριθεί καθώς δεν έπαιξε πολύ, αλλά τα αγωνιστικά του δείγματα παρουσιάζουν έναν χαφ που μεσοεπιθετικά μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

Κουλούρης: Αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αχιλλέας Μπέος εναντίον Θόδωρου Καρυπίδη με βαριές εκφράσεις!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος και που εμπλέκεται ο Μπερτόγλιο με τον μεγαλομέτοχο του Άρη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του Θόδωρου Καρυπίδη, εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος.

Σε αυτή, ο μεγαλομέτοχος του Άρη χαρακτηρίζεται θρασύδειλος και... σιχαμένος, με την θεσσαλική ΠΑΕ να ισχυρίζεται πως ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι με τον Φακούντο Μπερτόγλιο, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συνομιλίας!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος αναφέρει:

"Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι αυτοί οι τύποι θα είναι εκτός από όλα τα άλλα και θρασύδειλοι.

Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη του Αρη, Θοδωρή Καρυπίδη με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Φακούντο Μπερτόγλιο.

Το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους. Όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

Εμείς πάντως έχουμε λάβει τα μέτρα μας, έχοντας ενημερώσει τόσο τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ όσο και τις αρμόδιες Αρχές.

Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο.

Απλά για μία ακόμη φορά αποδείξατε το πόσο σιχαμένοι είστε.

Σε όλους εσάς, πάντως, που το τελευταίο διάστημα δείχνετε ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα της ομάδα μας και την πορεία της στα πλέι άουτ, θα σας πούμε το εξής:

Υπάρχει και Θεός.

Ολοι σας και μόνοι μας…

Τhis is Voloς

Υ.Γ.: Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον ποδοσφαιριστή μας Φακούντο Μπερτόγλιο, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση της ομάδας μας για το τηλεφώνημα που έλαβε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ