Connect with us

«Το όνειρο μου; Να ζήσω την ζωή μου…»

Πόσα γνωρίζει για την χώρα μας μια αθλήτρια από την Αμερική; Ποιες εικόνες περίμενε να συναντήσει πριν έρθει και ποιες τελικά βλέπει; Η Κεάνι Αλμπάνεζ του ΠΑΟΚ απαντάει σε όλα σε μια… διαφορετική συνέντευξη!

Άκης Σακισλόγλου

«Το όνειρο μου; Να ζήσω την ζωή μου…»

Με ρίζες από την Ισπανία, το Μεξικό και την Αμερική, η Κεάνι Αλμπάνεζ είναι μία από τις αθλητικές προσωπικότητες που σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. ‘Έως τώρα τη θαυμάζαμε για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της που τη συγκαταλέγει στα μεγαλύτερα ονόματα του γυναικείου μπάσκετ.

Μετά τη συνέντευξη όμως που παραχώρησε στο SDNA βλέπουμε… παραπέρα. Ένα κορίτσι που παρά το νεαρό της ηλικίας του, αλλάζει ήπειρο, για να αγωνιστεί και να ζήσει στη χώρα που από παιδί θαύμαζε τον πολιτισμό της. Η εξαιρετική σουτέρ θα μπορούσε να είναι Ελληνίδα αφού όπως δήλωσε λατρεύει τον ήλιο, την ελληνική κουζίνα και τον…καφέ!

Η ελληνική μυθολογία…

Τι σου ήρθε πρώτα στο μυαλό όταν συνειδητοποίησες πως θα βρεθείς στην Ελλάδα;

«Για να πω την αλήθεια, όταν σκέφτηκα ότι πάω στην Αθήνα, μου ήρθε στο μυαλό η Ελληνική μυθολογία, οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου, ο Ηρακλής, η Μέδουσα, και όλα αυτά τα οποία τα μαθαίνουμε στο σχολείο και μετά ο Παρθενώνας, γενικά η ιστορία περισσότερο».

Ο ΠΑΟΚ και η… Τούμπα

Για τον ΠΑΟΚ τι πληροφορίες είχες πριν έρθεις στην Θεσσαλονίκη;

«Ξεκίνησα να βλέπω ποδόσφαιρο όταν ήρθα στην Ελλάδα (σ.σ. γέλια). Δεν ξέρω τις θέσεις, δεν είμαι μεγάλη οπαδός, αλλά αρχίζει να μου αρέσει. Τα τελευταία τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ τα πηγαίνει καλά και είχα δει αρκετά παιχνίδια. Ένα από τα πλάνα μου είναι να πάω στην Τούμπα! Θέλω να δω από κοντά την ατμόσφαιρα, είναι άλλο να το βλέπεις από μια… τηλεόραση».

Το… σοκ με το Παλατάκι

«Η πρώτη μου αντίδραση όταν μπήκα στο Παλατάκι, έπαθα… σοκ. Η ομάδα έχει τον καλύτερο εξοπλισμό σε σχέση με τις ομάδες που αγωνίστηκα στην Ελλάδα. Έδειξα σε φίλους μου το γήπεδο, το γυμναστήριο, το γήπεδο που υπάρχει κάτω από το κεντρικό στο Παλατάκι. Όταν έπαιξα πρώτη φορά κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν είχε καθόλου κόσμο, δεν μπορούσα να το καταλάβω αυτό γιατί έβλεπα στο ποδόσφαιρο και στο αντρικό μπάσκετ ότι είχε αρκετό και παθιασμένο κοινό. Αυτό είναι κάτι που θέλω να αλλάξω, θέλω να κάνω τον κόσμο του ΠΑΟΚ να έρθει και να μας στηρίξει, δύσκολος στόχος, αλλά αυτό θέλω! Κάθε χρόνο θέλω να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στο πρωτάθλημα. Πάντα υπάρχει πρόοδος. Πρώτα θέλω να κερδίσουμε τους αγώνες του Κυπέλλου και μετά να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε καλό σύνολο στον ΠΑΟΚ. Στα χρόνια που είμαι στην Ελλάδα και όπου έπαιξα, πάντα ήμασταν στην 2η θέση. Όταν είσαι σε μια ομάδα, δείχνεις σεβασμό στον κάθε έναν που έρχεται για να σε στηρίξει, να σε χειροκροτήσει».

Διαβάστε περισσότερα στο… sdna.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ορισμός της… απειρίας!

Το “φτωχό” βιογραφικό του Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα και η εύλογη απορία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προβληματισμό αν μη τι άλλο προκαλεί η επιλογή της ΕΠΟ να επιλέξει τον 30χρονο Πορτογάλο Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα για το αυριανό ντέρμπι (20:30) στο "Γ. Καραϊσκάκης", μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off της Stoiximan Super League.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν πρόκειται για έναν διαιτητή που όχι μόνο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA αλλά έγινε διεθνής προ ολίγων μηνών!

Στην έως τώρα καριέρα του, ο Μιγκέλ Νογκέιρα έχει "σφυρίξει" μόλις 37 παιχνίδια της πορτογαλικής Primeira Liga και 6 του Κυπέλλου Πορτογαλίας, ενώ... ελάχιστες είναι οι εμπειρίες του εκτός πορτογαλικών συνόρων!

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο διασυλλογικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχει διευθύνει μόνο το φετινό παιχνίδι μεταξύ Αμπερντίν και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (2-0) στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa Conference League, την αναμέτρηση της Σερίφ με τη Φαρούλ (3-0) για τον πρώτο προκριματικό γύρο του φετινού Champions League και το ματς μεταξύ Χάποελ Μπερ Σεβά - Λέφσκι Σόφιας (0-0) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Aπό εκεί και πέρα, δεν έχει "σφυρίξει" ούτε ένα (!) ντέρμπι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη χώρα μας και στο "παλμαρέ" του βρίσκονται δύο παιχνίδια της γαλλικής Ligue 1 (Λιλ - Ανζέ 1-0 το 2022 και Ναντ - Χάβρη 0-0 το 2023) και το πρόσφατο Ανόρθωση - Πάφος 2-3, για τα πλέι οφ του κυπριακού πρωταθλήματος.

Τώρα, με τόσο "φτωχό" βιογραφικό, πως ο συγκεκριμένος διαιτητής επιλέχθηκε από την ΚΕΔ για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, είναι άξιο απορίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Οριστική αναβολή στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Μετά τα κρούσματα δηλητηρίασης στην αποστολή των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οριστική αναβολή στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών των playoffs της Handball Premier μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα στις 16:00.

Με συμπτωματολογία τροφικής δηλητηρίασης διαγνώστηκαν τουλάχιστον 10 αθλητές, και μέλη του τεχνικού τιμ του τμήματος χάντμπολ ανδρών του Δικεφάλου του Βορρά και μεταφέρθηκαν μάλιστα στο νοσοκομείο.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσκόμισαν τα επίσημα έγγραφα στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και έτσι ο αγώνας αναβάλλεται.

Αναμένεται και επίσημη ενημέρωση από την ΟΧΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ

Παίκτες και τεχνικό τιμ με συμπτώματα δηλητηρίασης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με συμπτωματολογία τροφικής δηλητηρίασης διαγνώστηκαν τουλάχιστον 10 αθλητές, και μέλη του τεχνικού τιμ του τμήματος χάντμπολ ανδρών του ΠΑΟΚ.

Οι αθλητές και οι προπονητές του Δικεφάλου μεταφέρθηκαν αμέσως στο εφημερεύον νοσοκομείο για παθολογικά θέματα «ΕΛΠΙΣ», προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση τους, ανήμερα και του πρώτου ημιτελικού της Handball Premier κόντρα στην ΑΕΚ, στην Αθήνα.

Βάση των συμπτωμάτων, και την σοβαρότητα της κατάστασης, ο ΠΑΟΚ σε συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα αλλά και την αντίπαλη ομάδα, θα αιτηθεί την αναβολή του σημερινού παιχνιδιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ