Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα «γούστα» της ΠΑΟΚάρας στη Γενεύη (video+pics)

Ήταν 26 Μαρτίου 1991 όταν ο μπασκετικός ΠΑΟΚ έκανε περήφανη την Ελλάδα, καταξιώνοντας την στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

PAOK24

Τα «γούστα» της ΠΑΟΚάρας στη Γενεύη (video+pics)

Ο «Δικέφαλος» ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαραγόσα στον τελικό της Γενεύης και με 76-72 πανηγύριζε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τη σπουδαία επιτυχία του «Δικεφάλου»:

Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική από την αρχή ως το τέλος. Περισσότεροι από 6.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μετέτρεψαν τη Γενεύη σε Θεσσαλονίκη και το γήπεδο όπου έγινε ο τελικός σε Αλεξάνδρειο. Η μάχη ήταν μεγάλη και η CAI Zaragoza του Manuel Comas αποδείχθηκε άξιος αντίπαλος. Οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο και προηγήθηκαν 31-36 στο ημίχρονο, ενώ ο ΠΑΟΚ του Dragan Sakota αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα με τα φάουλ. Ο Φασούλας βγήκε νωρίς εκτός αγώνα, αρχικά με 4 και στη συνέχεια με 5, ενώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν επίσης Παπαχρόνης και Ιωάννου, ενώ στο τέλος έπαιξε ως σέντερ μέχρι και ο Μακαράς.
Ο αγώνας διακόπηκε μάλιστα καθώς οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ήταν εξοργισμένοι και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την διαιτησία των Gerard, Cazzaro. Χρειάστηκε μάλιστα να μιλήσουν στον κόσμο από μικροφώνου ο πρόεδρος Νίκος Βεζυρτζής και ο αρχηγός Παναγιώτης Φασούλας για να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.
Το τέλος του αγώνα ήταν συγκλονιστικό, καθώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι από το -8 (51-59) και με τους Πρέλεβιτς, Barlow να κάνουν καταπληκτική εμφάνιση έφτασε στη νίκη με 76-72 και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο…

ΠΑΟΚ (22/31 βολές, 21/42 δίποντα, 4/16 τρίποντα, 30 ριμπάουντ)
Πρέλεβιτς 31, Barlow 20, Σταυρόπουλος 15, Φασούλας 7, Ιωάννου 3, Μακαράς, Παπαχρόνης, Μπουντούρης.

CAI ZARAGOZA (22/32 βολές, 13/30 δίποντα, 8/15 τρίποντα, 29 ριμπάουντ)
Davis 24, Magee 17, F. Arcega 15, Andreu 8, Ruiz 5, J.A Arcega 1, Zapata 2, Murcia, Hernandez.


Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Το όμορφο ταξίδι για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων της Ευρώπης, ξεκίνησε τον Οκτώβριο (23/10) του 1990 από το Sunderland Basket της Αγγλίας. Εστω και δύσκολα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 96-89, βάζοντας τα θεμέλια για την πρόκρισή του στη φάση των ομίλων, με μία σημαντική ιδιαιτερότητα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Την ομάδα του ΠΑΟΚ κοουτσάρισε ο Σάκης Λάιος, ενώ στις εξέδρες του γηπέδου βρισκόταν ο Dragan Sakota, που είχε ήδη συμφωνήσει να αναλάβει την ομάδα και απλά την παρακολούθησε προτού επισημοποιηθεί η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ. O Sakota έκανε ουσιαστικά το ντεμπούτο του στο δεύτερο αγώνα που έγινε στο Αλεξάνδρειο στις 30 Οκτωβρίου 1990. Ο ΠΑΟΚ νίκησε 97-85 και στο δεύτερο παιχνίδι και πήρε την πρόκριση.

Η κλήρωση των ομίλων θα φέρει τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με την μετέπειτα αντίπαλό του στον τελικό CAI Zaragoza, τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου και την Hapoel Galil Elyon. Ξεκίνημα από την Ισπανία και ήττα από την Zaragoza στην πρεμιέρα της ομάδας στον όμιλο. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και σχετικά δύσκολη επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα στο Αλεξάνδρειο με 91-80. Ηταν η πρώτη από τις τρεις συνεχόμενες νίκες που έκανε ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων. Ηταν, όπως αποδείχθηκε και οι μοναδικές νίκες της ομάδες, που της έδωσαν όμως την πρόκριση στην ημιτελική φάση με περιπετειώδη τρόπο.

Στην τρίτη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ νίκησε με μεγάλη άνεση και σκορ 107-77 την Hapoel Galil Elyon, για να ακολουθήσει ένα καταπληκτικό παιχνίδι με την Zaragoza στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ, με τον Μπάνε Πρέλεβιτς να πετυχαίνει 41 πόντους (που αποτελεί και ρεκόρ καριέρας, αν και το έχει επαναλάβει), κερδίζει 112-102 σε μία μπασκετική πανδαισία. Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Βελιγράδι θα είναι και αυτή τη φορά δυσάρεστο, αφού ο Ερυθρός Αστέρας θα επικρατήσει με χαρακτηριστική ευκολία και σκορ 91-75, ενώ η πλέον δυσάρεστη έκπληξη θα έρθει στην τελευταία αγωνιστική. Λόγω του πολέμου στον Κόλπο, η Hapoel Galil Elyon χρησιμοποιεί ως έδρα το ουδέτερο γήπεδο του Περιστερίου, ο ΠΑΟΚ παίζει ουσιαστικά εντός έδρας, αλλά θα γνωρίσει την ήττα (80-79). Τουλάχιστον, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν θα αποδειχθεί οδυνηρή. Στις ισοβαθμίες ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει την πρόκρισή του για τα ημιτελικά…

Τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων ήταν…
(11.12.90) CAI Zaragoza – ΠΑΟΚ: 70-64
(18.12.90) ΠΑΟΚ – Red Star Belgrade: 91-80
(08.01.91) ΠΑΟΚ – Hapoel Galil Elyon: 107-77
(15.01.91) ΠΑΟΚ – CAI Zaragoza: 112-102

(22.01.91) Red Star Belgrade – ΠΑΟΚ: 91-75
(29.01.91) Hapoel Galil Elυon – ΠΑΟΚ: 80-79

Ο Φεβρουάριος του 1991 θα μείνει αυτή τη φορά στη μνήμη όλων με ευχάριστο τρόπο και όχι όπως είχε συμβεί ένα χρόνο νωρίτερα. Το 1990, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε για πρώτη φορά στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Virtus Knor Bologna. Ένα χρόνο αργότερα, επέστρεψε, σαφώς πιο δυνατός και περισσότερο έμπειρος και τα κατάφερε, έστω και στον πόντο με αντίπαλο την Dynamo Moscow. Στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, ο ΠΑΟΚ νίκησε 95-82 και πήγε στην παγωμένη ρωσική πρωτεύουσα για να υπερασπιστεί τη διαφορά των 13 πόντων, η οποία ήταν τελικά αρκετή για την πρόκριση στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ έχασε 75-63, με διαφορά 12 πόντων δηλαδή, με τον Πιτ Παπαχρόνη να παίζει καθοριστικό ρόλο στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση ήταν…

(12.02.91) ΠΑΟΚ – Dynamo Moscow: 95-82

(26.02.91) Dynamo Moscow – ΠΑΟΚ: 75-63

Πάρτε μία γεύση από τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στη Γενεύη στο παρακάτω βίντεο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ