Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Λυπηθείτε μας ρε παιδιά, όχι και τον Παπαμιμίκο»

Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Δεν τον γνώρισα ποτέ και δε θέλω και να τον γνωρίσω με βάση τα όσα ξέρω γι αυτόν. Το όνομά του με απασχολεί μόνον στο μέτρο που αφορά τον ΠΑΟΚ.

Άκης Σακισλόγλου

«Λυπηθείτε μας ρε παιδιά, όχι και τον Παπαμιμίκο»

Σέρνεται, λοιπόν, εδώ και μέρες ένα θέμα εμπλοκής του δικηγόρου και πολιτικού στα διοικητικά του «Δικεφάλου» αλλά και της ΕΠΟ. Πρώτο συμπέρασμα: Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που μόνο κακό θα κάνει στην ομάδα και στον μεγαλομέτοχό της! Πάμε παρακάτω…

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν προέκυψε χθες στην Βόρεια Ελλάδα. Μάς απασχολεί από φοιτητής κι επειδή η Θεσσαλονίκη είναι «χωριό», όλοι λίγο πολύ έχουμε μια εικόνα για τον βίο του μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων, κόμματος και ΜΚΟ. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Ρωτήστε στο πανεπιστήμιο, στην ΟΝΝΕΔ, στη ΝΔ Θεσσαλονίκης ή κάντε ένα ψάξιμο στο google και το ξανασυζητάμε. Ο τύπος είναι, θα το πω χαριτολογώντας με μια σκηνή από το «Ασ περιμένουν οι γυναίκες»,: «ο νεολαίος τότε Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που μοίρασε προκήρυξη ώστε η Νέα Δημοκρατία να μετατραπεί από αρχηγικό κόμμα σε κόμμα αρχών» (το σταματώ εδώ γιατί κάποιοι που δεν είναι μέσα στη φάση της ταινίας θα διαβάζουν με απορία).

Κι ενώ στο πρόσωπο του Παπαμιμίκου καθρεφτίζεται όλη η «πολιτική γήρανση» των νέων όλων των κομμάτων, έχουμε και δεύτερο θέμα ακαταλληλότητας για την θέση ή τις θέσεις για τις οποίες ακούγεται στον ΠΑΟΚ: Ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας είναι… ΑΕΚ! Μάλιστα στο βιογραφικό του αναφέρει κάπου πως πέρασε και από την εθνική παίδων. Προσωπική μου άποψη είναι ότι μεγαλύτερη σχέση έχει με το «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», παρά με την Εθνική, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Το θέμα είναι πως με τον ΠΑΟΚ δεν έχει καμία απολύτως σχέση (ή μήπως έχει…)

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο βασικός λόγος που προέκυψαν σενάρια ενασχόλησης του Ανδρέα Παπαμιμίκου με τον ΠΑΟΚ είναι η παρουσία του στα VIP της ομάδας σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις, λόγω σχέσης του με συγγενικό πρόσωπο του Ιβάν. Κι όταν στην εύλογη απορία των δημοσιογράφων για την εμπλοκή του, οι πλευρές που τους αφορά δεν ξεκαθαρίζουν (για τους δικούς τους λόγους) τα πράγματα, λογικό είναι να ακουστούν «τέρατα». Πρόεδρος της ΠΑΕ, «δεξί χέρι» του Ιβάν, υποψήφιος για την ΕΠΟ… Απ’ όλα έχει ο σουρεαλιστικός μπαξές στον πλανήτη ΠΑΟΚ!

Για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας, λοιπόν, ας ξεκαθαρίσουμε από τώρα τα βασικά: Καμία εμπλοκή του «Δικεφάλου» στην πολιτική δεν του βγήκε σε καλό, ειδικά όταν αυτή αφορά πρόσωπα πρόωρα φθαρμένα που αποτελούν βαρίδια. Καμιά εμπλοκή άσχετου με το ποδόσφαιρο και την πραγματικότητα του ΠΑΟΚ δεν του έχει βγει σε καλό. Και πριν τον Σαββίδη και τώρα. ΠΟΤΕ (και σε καμία ομάδα). Αν ο Ιβάν θέλει να συμβουλεύεται τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, φυσικά και μπορεί να το κάνει. Αν ο δικηγόρος και πολιτικός αποκτήσει θεσμικό ρόλο, τότε ο μεγαλομέτοχος και η ομάδα θα υποστούν μεγάλη φθορά. Ας ρωτήσει ο Ιβάν τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επ’ αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ