Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μάνα κάναμε καινούριο ραδιόφωνο»

Βάζω αυτόν τον τίτλο γιατί κάθε φορά που φτιάχνουμε κάτι νέο, σπεύδω να το πω στη μάνα μου η οποία είναι στην κοσμάρα της, ανάθεμά με αν τόσα χρόνια έχει καταλάβει με τι ασχολούμαι, αλλά αν τύχει και μάθει απ’ αλλού τα καθέκαστα, μου πατάει ένα βρίσιμο που είναι όλο δικό μου…

Άκης Σακισλόγλου

«Μάνα κάναμε καινούριο ραδιόφωνο»

Κάναμε, λοιπόν, ένα νέο ραδιόφωνο, τον ΜΗΝΥΜΑ 107,7! Είναι ένα «παιδί» του ομίλου μας στο PAOK24 και του Libero.

Ο ΜΗΝΥΜΑ παίζει ελληνικά τραγούδια. Δεν ξέρω πως να τα χαρακτηρίσω. Οι κατά καιρούς κατηγοριοποιήσεις αυτού του είδους το έκαναν να φαντάζει δήθεν, ψωνισμένο, εγωκεντρικό και κουλτουριάρικο. Αλλά δεν είναι! Τα τραγούδια που παίζει ο ΜΗΝΥΜΑ ανήκουν στο νέο έντεχνο είδος. Είναι και λαϊκά, είναι και ψαγμένα. Είναι σουξεδάκια αλλά είναι και διαχρονικά. Δεν είναι για μεγάλα μαγαζιά με λουλουδούδες και μπράβους αλλά είναι και για κέφι και χορό. Δεν είναι πεθαμενατζήδικα!

Ο ραδιοφωνικός σταθμός που φτιάξαμε και εκπέμπει στους 107,7 είναι ένα μικρό κομμάτι που έλλειπε και από τον δικό μας μιντιακό όμιλο και από τον ραδιοφωνικό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Είδαμε το κενό, γνωρίζουμε πώς να το καλύψουμε, σηκώσαμε μανίκια και αρχίσαμε τη δουλειά. Θέλουμε να φτιάξουμε μια συχνότητα που να υπηρετεί τον πολιτισμό της κάθε μέρας μας. Να μπορεί κάποιος να ακούσει Δημήτρη Μητροπάνο αλλά και Μαρίνα Σάτι. Να μάθει πού τραγουδά το βράδυ ο Σωκράτης Μάλαμας, αν κυκλοφόρησε κάποια καλή ταινία στους κινηματογράφους ή τι προσφορές έχεις στις παραστάσεις του το Κρατικό Θέατρο.

Δεν είναι δύσκολο αυτό. Αλλά και δεν υπήρχε! Γιατί άραγε; Ισως γιατί μόνον αν σου αρέσει πολύ το κάνεις καλά. Ισως γιατί μέσα στην απόλυτη και κάθετη κρίση, πολλοί έχασαν την αυτοπεποίθησή τους και παραδόθηκαν στις πιο πιασάρικες και εμπορικές συνταγές: το κουτσομπολιό, την ίντριγκα, τα άπλυτα του καθενός στη φόρα. Τέτοια δεν θα ακούσετε στον ΜΗΝΥΜΑ.

Στο «ραδιοφωνάκι» μας θα ακούσετε παραγωγούς να μιλούν απλά, σωστά ελληνικά. Να συνοδεύουν τα τραγούδια με καλή παρέα. Να δίνουν το θάρρος στον ακροατή να πάρει ένα τηλέφωνο και να τους ρωτήσει: «ποιο ήταν το προηγούμενο τραγούδι ή πού μπορώ να πάω απόψε το βράδυ;»

ΜΗΝΥΜΑ 107,7 λοιπόν. Ξεκινάμε με πέντε βασικές εκπομπές που θα τις διακόπτουν δίωρα μόνον με επιλεγμένες από εμάς μουσικές. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10-12: Μαίρη Μανζιέρη
12-14: Ακης Σακισλόγλου
16-18: Κική Μουστακίδου
20-22: Δημήτρης Ιατρού
22-00: Αθηνά Τερζή

Από κοντά μας είναι ήδη η Ελενα Ντ’ Αντζελο, ο Κώστα Μάντης, ο Πάνος Τσαχουρίδης και κάποια παιδιά που θα αποτελέσουν τις δυναμικές προσθήκες του Σεπτεμβρίου, όταν και ευελπιστούμε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, σε καλύτερες εγκαταστάσεις και με περισσότερα μέσα. Σχεδιάζουμε εκδηλώσεις για εσάς τους ακροατές, διαγωνισμούς, συνεντεύξεις, ένα ενημερωμένο σάιτ αλλά και ανάπτυξη των σόσιαλ μίντια του σταθμού.

Θα ρωτήσουν, ίσως, μερικοί, γιατί το κάναμε αυτό το νέο εγχείρημα; Δεν ξέρω κι εγώ ακόμα. Ηταν μια ανάγκη. Μερικά πράγματα μέσα στον όμιλο του Libero και του PAOK24 τα κάνουμε κάπως αυθόρμητα, περισσότερο με το ένστικτο. Κάτι μας έλεγε ότι έπρεπε να συμβεί. Ενα ραδιόφωνο που να υπηρετεί την ποιοτική ψυχαγωγία στην οποία η Θεσσαλονίκη έχει τεράστια παράδοση, την δική της θα έλεγα κουλτούρα διασκέδασης! Ισως μας έλειψε και το γυναικείο κοινό. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς πολλές φανφάρες και εντυπωσιασμούς, χωρίς τζάμπα χρήματα για το τίποτα (δεν τα έχουμε άλλωστε τα φράγκα) πάμε να κάνουμε κάτι που να έχει «ψυχή», να έχει επικοινωνία και να αφορά τον άνθρωπο.

Μας ακούτε ιντερνετικά εδώ: http://www.e-radio.gr/Minima-1077-Thessaloniki-i529/live

Στο Facebook εδώ: https://www.facebook.com/Minima1077/
Κι έχουμε και Instgram : minima_107.7fm

Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες του Libero που μου εμπιστεύονται αυτήν την «ιστορική» συχνότητα, που μου εμπιστεύονται το δικό τους δημιούργημα, το παιδί τους. Πιο ειδικά να πω στον Δάνο Σικαρίδη ότι άκουγα φανατικά τον sunshine (που ήταν εξ ολοκλήρου δικό του δημιούργημα και εκπληκτική μουσική πρόταση) και αυτό είναι τεράστια ευθύνη για τον ΜΗΝΥΜΑ ο οποίος οφείλει να παρουσιάσει κάτι τουλάχιστον εφάμιλλο.

Για τον Δημήτρη και τον Σταύρο ότι και να πω είναι λίγο. Οταν κατάλαβαν πόσο ήθελα να το κάνω, όχι απλά δεν μπήκαν εμπόδιο αλλά βρήκαν αμέσως τον τρόπο αυτό να εξελιχθεί σε ευκαιρία για όλους μας. Ετσι κι αλλιώς στο PAOK24 νιώθουμε και από μουσική και από επικοινωνία.

Τέλος, για τα παιδιά με τα οποία συνεργάζομαι στον ΜΗΝΥΜΑ, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πως συνέβη και μπήκαν τόσο γρήγορα στην παρέα μετουσιώνοντας τη δική τους συμμετοχή σε χρέος επιτυχίας. Μάλλον επειδή, πάνω από το ταλέντο τους και τις γνώσεις τους, είναι καλά παιδιά. Ξέρω, είναι υποτιμημένος χαρακτηρισμός αυτός, σχεδόν ειρωνικός. Αλλά έτσι τους νιώθω και με αυτό το κριτήριο τους επιλέγω (ή με επιλέγουν). Χρήματα δεν παίζουν, τόσο μεγάλη προβολή δεν πρόκειται να έχουν! Αρα, γιατί με ακολούθησαν; Γιατί αρνούνται να δεχθούν πως δεν υπάρχει τίποτα πλέον διαφορετικό. Γιατί πιστεύουν αυτό που έγραψε ο Οδυσσέας Ιωάννου στο νέο του δίσκο με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου:

«Δεν ήρθαν άλλοι από αλλού
Μονάχοι µας πηγαίνουµε
Τώρα θα γίνουµε εµείς
Αυτό που περιµένουµε»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που τον πλήγωσαν

Ο Δικέφαλος στερήθηκε δις τον θρίαμβο στις τελευταίες στιγμές στη «Λεωφόρο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τη δεύτερη αγωνιστική των Play-Off.

Σε ένα γήπεδο που πληγώθηκε δυο φορές φέτος στις καθυστερήσεις, εκεί όπου στερήθηκε τον θρίαμβο για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αρχικά, για την 7η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα (1-2) μέχρι το φινάλε και τον Γερεμέγεφ να σκοράρει στην τελευταία φάση.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με την πλάτη στον τοίχο, έπρεπε να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και ολοκληρωτική εμφάνιση, για 120 λεπτά, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και να έχει στα χέρια του σκορ πρόκρισης.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα, διάσειση στο κεφάλι που έστειλε τον Γκανέζο στο νοσοκομείο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να παίξει με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά της παράτασης και εκεί ο Λημνιός, πάλι στην τελευταία φάση, μείωσε σε 1-2 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη «ρώσικη ρουλέτα», έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να πληγώνεται και πάλι στα...χασομέρια.

Σαν κάτι να χρωστάει η ποδοσφαιρική μοίρα στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο γήπεδο. Κάτι που «καίγεται» να πάρει την ερχόμενη Κυριακή, για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ