Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Στον ΠΑΟΚ άλλαξε η ζωή μου…»

Είναι ο Ιταλός (ο ψηλός) συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος έδωσε συνέντευξη σε συμπατριώτη του. Μιλάει για πολλά που αφορούν τον ΠΑΟΚ και εξιστορεί όσα ζει στον Δικέφαλο του Βορρά.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

«Στον ΠΑΟΚ άλλαξε η ζωή μου…»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε, ο Μπάκι που ειναι και τιμωρημένος για τον αγώνα με την ΑΕΛ και όσα έγιναν στο τέλος με τον Κατσικογιάννη:

Για τα όσα έχει ζήσει στον ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μου και η αντιμετώπιση για το ποδόσφαιρο. Είναι τελείως διαφορετικά από την Ιταλία και την Πορτογαλία, όχι μόνος προπονητικά αλλά ως περιβάλλον. Το πάθος των φιλάθλων για τον ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλο. Στον ΠΑΟΚ έχουμε παίξει εφτά ματς κεκλεισμένων των θυρών από περσινή τιμωρία που κουβαλάει η ομάδα, για επεισόδια των οπαδών της και η τιμωρία θα λήξει τις αρχές Δεκεμβρίου. Η τιμωρία θα λήξει για το ματς με τον Παναθηναϊκό και εκεί πιθανότατα, θα έχουμε νέα τιμωρία εφτά αγωνιστικών (σ.σ. γέλια)».

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Με τους Ιταλούς του προπονητικού επιτελείου αστειευόμαστε για το πώς θα επιστρέψουμε στην Ιταλία, αν θα κερδίζαμε το πρωτάθλημα. Για παράδειγμα, θα ήμουν έτοιμος να επιστρέψω … σε ποδήλατο! Θα δούμε πώς θα πάει, είμαι περίεργος. Είμαστε πολύ καλύτεροι και όλα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο. Ο Ατρόμητος είναι μια έκπληξη για το πρωτάθλημα, καθώς δεν θεωρείται ένα από τα «μεγάλα» ονόματα και αν κερδίσουμε εναντίον τους, θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην πρώτη θέση»

Για την πίεση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ: «Υπάρχει τρελός ενθουσιασμός, αλλά δεν είναι εύκολο το περιβάλλον. Υπάρχει μια τεράστια πίεση επειδή η τηλεόραση και το ραδιόφωνο μιλούν συνεχώς για μας. Και ένας από τους στόχους μας είναι να προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε κάποια από αυτή την πίεση που είναι το πιο δύσκολο πράγμα»

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Ο Λουτσέσκου είναι πολύ καλός προπονητής, έχει μια υποβλητική και πρωτοποριακή ποδοσφαιρική ιδέα. Λογικά, χρειάζεται χρόνος και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Με αυτόν, βρίσκω τον εαυτό μου πολύ καλά, παρόλο που πρόσφατα συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Γνωρίζω ειδικότερα την αμυντική φάση του παιχνιδιού, και την ανάλυση βίντεο, που είναι και οι αρμοδιότητες μου στον ΠΑΟΚ. Γνωριζόμουν με τον Ντιέγκο Λόνγκο, κι έτσι όλα ξεκίνησαν. Είμαστε μια πολυεθνική ομάδα όπου μιλάμε στα Αγγλικά. Υπάρχουν λίγοι Έλληνες. Επίσης, γνωρίζοντας την πορτογαλική γλώσσα, μπορώ να βοηθήσω στην επικοινωνία με τους πολλούς παίκτες της ομάδας από την Βραζιλία και της Πορτογαλία».

Για το πως θα πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα: «Θα πρέπει να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς απέναντι στις “μικρές” ομάδες. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο οικονομικό χάσμα μεταξύ των πρώτων 4 ή 5 ομάδων και των υπόλοιπων. Για τους αποκαλούμενους «μικρούς» το να πάρουν στην έδρα τους μια ισοπαλία απέναντι μας ισοδυναμεί με μια νίκη. Απέναντι σε αυτές τις ομάδες δεν είναι ποτέ εύκολο και γι ‘αυτό, για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, θα πρέπει να τους κερδίζουμε στην έδρα τους».

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ