Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σχόλιο της ημέρας

Το μπάσκετ τώρα είναι πάνω απ’ όλα. Και λίγο ποδόσφαιρο…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Φυσικά και ξεκινάμε με μπάσκετ. Το κάναμε και χθες για να θυμίσουμε το πρώτο μεγάλο ματς με την ΑΕΚ, μια και νιώθαμε ότι μέσα στην παραζάλη του ποδοσφαίρου, αυτό ξεχάστηκε. (Δεν έπρεπε…).

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πανάξια την ΑΕΚ. Για τρίτη φορά φέτος! Κάπως έτσι προηγείται στη σειρά των πλέι οφ και θέλει άλλη μία νίκη για να πετύχει τον στόχο της τετράδας.

Αλήθεια τώρα… Δεν μπορώ διανοηθώ ότι αυτή η καλή ομάδα του ΠΑΟΚ, μπορεί να χάσει την πρόκριση από ένα σύνολο που παίζει όπως… εμείς παλιά στο Ποσειδώνιο. Αυτοί, εν έτη 2018 έχουν ξεφτιλίσει αυτό που εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη ονομάζουμε… μπάσκετ Ποσειδωνίου.

Δεν τους είδα στην Ευρώπη. Τους βλέπω στο πρωτάθλημα. Αλλά όταν βλέπεις τον  ΠΑΟΚ με το μπάτζετ του, να κάνει την ομαδική του προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση, να βγάζει ομαδικές φάσεις στην επίθεση, να έχει ασίστ-συνεργασίες-ομαδικά plays, να παίζει σύγχρονο μπάσκετ και τους άλλους να ψάχνουν συνέχεια, μόνιμα και σε κάθε φάση το ένας με έναν όπως βλέπαμε το 1985,  τότε δεν γίνεται να πιστέψεις ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει από αυτούς. Θα είναι κρίμα… Για τον ΠΑΟΚ και το άθλημα.

Το πώς σήμερα αυτό το ματς τελείωσε 78-74 είναι ένα από τα παράξενα. Όχι τόσο βέβαια, μια και η ΑΕΚ έχει πάρα πολύ καλούς και ακριβούς παίκτες που από μόνοι τους μπορούν να “τραβήξουν”.  Στην  ομάδα… πάσχει.  Από την άλλη και ο ΠΑΟΚ έχει αυτό το πρόβλημα της διαχείρισης μίας διαφοράς στο τέλος των αγώνων του. Πώς τα καταφέρνουν εκεί στο 36΄-37΄ και χάνουν τη ψυχραιμία τους, κανείς δεν καταλαβαίνει.  Λες και εμφανίζεται το φάντασμα του Φασούλα με τις λανθασμένες πάσες του ’90 και τους τρομάζει!

Τώρα το βράδυ, η ΚΑΕ ΑΕΚ έβγαλε διαρροή για δυσαρέσκεια που αφορά τη διαιτησία. Η ΚΑΕ ΑΕΚ! Για την Ελληνική διαιτησία!! Γελάνε και τα στραγάλια μέσα στις σφυρίχτρες. Στα σοβαρά όμως, όλοι καταλαβαίνουν ότι κάνουν προσπάθεια να επηρεάσουν τους διαιτητές του επόμενου αγώνα. Εκεί όπου παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Ο ΠΑΟΚ –όσο είναι δυνατό- πρέπει να προετοιμαστεί και γι’ αυτό.

Στο ποδόσφαιρο είπε «παπάδες» ο Λουτσέσκου. Θα τα σχολιάσουμε όλα αύριο στο ραδιοφωνικό PAOK24 λίγο μετά τις 12:00 στον Libero 107,4.

Μέσα από τις συνομιλίες του με τον Ιβάν Σαββίδη ήταν φανερό ότι έβαλαν ως πρώτο και πολύ μεγάλο στόχο της επόμενης σεζόν την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για το καλοκαίρι που ξεκινάει…

Ο ΠΑΟΚ το πιστεύει, το θέλει πολύ, το δικαιούται και μπορεί να το πετύχει με την ομαδάρα που έχει. Η οποία προφανώς έχει μερικές αδυναμίες που θα γίνει προσπάθεια να περιοριστούν.

Για να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ πρέπει να περάσει τρεις ομάδες. Απέναντί του θα βρεθεί στον πρώτο γύρο ο Άγιαξ ή η Βασιλεία. Οκ! Αουτσάιντερ ο ΠΑΟΚ, αλλά τι να φοβηθεί;

Λίγη προσοχή, λίγη ενίσχυση, λίγη τύχη, λίγη οργάνωση για να μην γίνουν τα λάθη του παρελθόντος, καλή προετοιμασία και… η νέα σεζόν μπορεί να αποτελέσει συνέχεια αυτής. Ο ΠΑΟΚ μετράει 25 νίκες στα 26 τελευταία ματς και… συνεχίζει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Stoiximan Basket League: Ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν το τζάμπολ

Απόφαση που θυμίζει NBA στα ελληνικά γήπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League θα ξεκινούν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αυτό ήταν το αίτημα των ομάδων που απαρτίζουν το πρωτάθλημα και ο ΕΣΑΚΕ το έκανε αποδεκτό.

Κάπως έτσι, αρχής γενομένης από τις αναμετρήσεις των δύο ομίλων της 3ης φάσης του πρωταθλήματος, θα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος πριν από κάθε αναμέτρηση.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο (30/3) θα γίνουν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας (7-12) Λαύριο - Καρδίτσα (7-12) και Περιστέρι - Κολοσσός (1-6), την Κυριακή Ολυμπιακός - Άρης (1-6) και Παναθηναϊκός - Προμηθέας (1-6), ενώ το πρόγραμμα της 1ης ημέρα κλείνει τη Δευτέρα με το ματς ΑΕΚ - Μαρούσι (7-12).

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκανε ξανά το…. θαύμα του ο Τακιανός

Έχασε από ομάδα που είχε 34 σερί ήττες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήττα - σοκ για την Αστάνα του Φώτη Τακιανού από την Μινσκ στη VTB League.

Το σύνολο του Έλληνα προπονητή γνώρισε την ήττα με 60-58 από μία ομάδα που μετρούσε 34 σερί ήττες στη VTB League!

Η Αστάνα πριν από λίγες ημέρες έχασε το βασικό της Αμερικανό σέντερ, Χαμ, ο οποίος συνεχίζει στο Πουέρτο Ρίκο.

Παράλληλα, ο Τακιανός στερείται και των υπηρεσιών του Ντέιβις, που στο παρελθόν έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα παίζοντας σε Λαύριο και Περιστέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το PAOK24 news για ΠΑΟΚ και Εθνική

Η επικαιρότητα στο προσκήνιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πρώτο PAOK24 News by GAS24 ήρθε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού της εθνικής με τη Γεωργία για την πρόκριση στο Euro 2024 με τα όσα έγιναν στη Τιφλίδα να αποτελούν θέμα συζήτησης, όπως φυσικά και όλες οι εξελίξεις που αφορούν τον ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ