Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Κέρδισε Φοίνικα και… Θεμελή

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών και κόντρα στον Φοίνικα Σύρου.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Κέρδισε Φοίνικα και… Θεμελή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ – ΡΑΦΑΗΛ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ

Σε μια συνολικά πολύ καλή ημέρα για όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος κέρδισε με 3-1 σετ κόντρα στον Φοίνικα Σύρου και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Μάλιστα οι «ασπρόμαυροι» θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει το παιχνίδι με 3-0 σετ, ωστόσο ο ρέφερι Θεμελής άρχισε να δίνει… απίστευτα σφυρίγματα, όπως και κόκκινη κάρτα στον Τακουρίδη, με αποτέλεσμα ο Φοίνικας να πάρει «δώρο» 4 πόντους στο 3ο σετ.

Με…φόρα από το Final-4 της Ρόδου και με… συνταγή τελικού στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ δε δυσκολεύτηκε να παρει το προβάδισμα κόντρα στο Φοίνικα Σύρου με 25-18 με Ουτσίκοφ, Τακουρίδη, Πελεκούδα και Μαρτίνεθ να δίνουν από νωρίς τον ρυθμό και τη διαφορά υπέρ του Δικεφάλου.

Ο Φοίνικας ξεκίνησε με βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 8-10 αναγκάζοντας τον Ρίτσι να πάρει τάιμ-άουτ, με τους παίκτες του να “ξυπνάνε”. Μαρτίνεθ, Τακουρίδης και Κουμεντάκης έβαλαν ξανά μπροστά τον Δικέφαλο (15-11) με τους “ασπρόμαυρους” να διατηρούν την απόσταση ασφαλείας που “έχτισαν” αφού ο Πελεκούδας “έστησε” τείχος στο φιλέ του ΠΑΟΚ και με τα μπλοκ του οδήγησε τους κυπελλούχους και πρωταθλητές Ελλάδας στο 2-0 με 25-21. Η διαφορά υπέρ του Δικεφάλου κατά τη διάρκεια του σετ έδωσε τη δυνατότητα στον Ρίτσι να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τους Τερζή και Σακόγλου στη θέση των Βάλκιερς και Ουτσίκοφ.

Ο διαιτητής Θεμελής έκανε… δώρο το τρίτο σετ στον Φοίνικα Σύρου και έβαλε ξανά τους “πειρατές” στο παιχνίδι, αφού σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις πήρε “ανάποδες” αποφάσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 9-14 με τον Σακόγλου να μειώνει σε 14-17 και τον Σαφράνοβιτς να περνάει για πρώτη φορά στο παιχνίδι στη θέση του Μαρτίνεζ. Αντί το σκορ να γίνει 17-19, ο Θέμελης έδωσε άουτ σε καθαρό πόντο του ΠΑΟΚ και κόκκινη στον Τακουρίδη με αποτέλεσμα οι Συριανοί να “ξεφύγουν” με 16-21. Κουμεντάκης, Βάλκιερς, Σαφράνοβιτς και Σακόγλου κράτησαν τον ΠΑΟΚ “ζωντανό” στο σετ, όμως ο Φοίνικας με τον Γιορντάνοφ κατάφερε με 23-25 να μειώσει σε 2-1.

Με τον Φοίνικα να έχει ψυχολογία από το προηγούμενο σετ και τον Θεμελή να συνεχίζει το… βιολί του με τα σφυρίγματα του, οι Συριανοί προηγήθηκαν με 13-16 στο τέταρτο σετ. Τα συνεχόμενα λάθη του Φοίνικα έβαλαν ξανά στο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ ο οποίος παίρνοντας λύσεις και από Σαφράνοβιτς, Σακόγλου ανέτρεψε την εικόνα και πέρασε μπροστά με 20-17 με το “Παλατάκι” να παίρνει “φωτιά”. Ο Ισραηλινός ακραίος πήρε από το… χέρι τον Δικέφαλο κάνοντας το 22-18. Αργότερα, ο Πελεκούδας με το 24-20 έβαλε στο σετ μπολ, ματς μπολ τον ΠΑΟΚ, όμως ο Φοίνικας με τέσσερις συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 24-24 και έστειλε το σετ στην… παράταση. Ο Κουμεντάκης έκανε το 25-24, αλλά ο Γιορντάνοφ ισοφάρισε ξανά σε 25-25. Το λάθος των παικτών του Φοίνικα έδωσε νέα ευκαιρία στον Δικέφαλο να τελειώσει το ματς (26-25) με τον Τακουρίδη με μπλοκ να το κάνει (27-25) και να βάζει τον ΠΑΟΚ σε θέση… οδηγού στη σειρά των ημιτελικών.

Το νέο… ραντεβού των δύο ομάδων είναι την Παρασκευή το βράδυ στις 19:00 με τον ΠΑΟΚ να θέλει να εκμεταλλευτεί ξανά το πλεονέκτημα έδρας και να κάνει το 2-0 πριν η σειρά μεταφερθεί στη Σύρο.

Τα σετ: 25-18, 25-21, 23-25, 27-25.

 
ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Άρης – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Για την τελευταία αγωνιστική του Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική στο Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη.

Ο Δικέφαλος έχει 4 βαθμούς, μετά από δύο αγώνες, ενώ η ΔΕΚΑ έχει 5 βαθμούς.

Έτσι, οι «ασπρόμαυρες» αναζητούν μια «καθαρή» νίκη και παράλληλα απώλεια της ΔΕΚΑ στο ματς που θα γίνει αργότερα κόντρα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=ekVaYB-VGz8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Η έξυπνη «βόμβα» του ΠΑΟΚ ξεκλειδώνει τον υπόλοιπο σχεδιασμό

Η κίνηση ουσίας με τον Δημήτρη Μούχλια και οι θέσεις που θα αποκτηθούν οι τέσσερις ξένοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» στον περσινό σχεδιασμό τα... τερτίπια των μάνατζερ, έχασε Ράπτη και Βουλκίδη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει ρότα όλος ο αρχικός σχεδιασμός του ρόστερ, που οδήγησε αναγκαστικά στις... παραδοσιακές διορθωτικές κινήσεις του Ιανουαρίου.

Ο Δικέφαλος, πήρε το μάθημά του, και σε με μία κίνηση ουσίας, αλλά και εντυπωσιασμού, φέρνει στη Θεσσαλονίκη τον 23χρονο διεθνή διαγώνιο Δημήτρη Μούχλια, έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο παίκτη.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν κινηθεί και πέρσι για την περίπτωση του, όμως τότε η γερμανική Ντούρεν πρόλαβε να τον αποκτήσει, μετά το πέρασμα του παίκτη από το κολέγιο της Χαβάης.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έριξαν ξανά «γέφυρες» προς την πλευρά του Δημήτρη Μούχλια και αυτή τη φορά μπήκαν οι βάσεις για να προχωρήσει η συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Μούχλιας επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια και η παρουσία του στον ΠΑΟΚ θα γίνει... οικογενειακή υπόθεση, αφού εκεί θα είναι συμπαίκτης μαζί με τον Βασίλη, που αγωνίζεται ως ακραίος στον Δικέφαλο, αλλά και τον 16χρονο Σταύρο ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του στην Ευρώπη και θα βρίσκεται και αυτός στο «ασπρόμαυρο» δυναμικό.

Η άφιξη του Δημήτρη Μούχλια, πέρα από τις αγωνιστικές του ικανότητες και του τι θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ μέσα στο τάραφλεξ, αποτελεί ακόμα ένα συν στο σχεδιασμό του Γιόσκο Μιλενκόσκι για τη νέας σεζόν.

Ο Δικέφαλος πλέον θα μοιράσει τις τέσσερις -σίγουρες- θέσεις ξένων σε δίδυμο ακραίων (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περιπτώσεις παικτών που ξεχωρίζουν ήδη), σε πασαδόρο και κεντρικό, ενώ δεδομένη θεωρείται η παραμονή του Κοκκινάκη.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ