Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ έγινε δεκτή στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η αποστολή ανθρώπων του Δικέφαλου και εκπροσώπου του μεγαλομετόχου κ. Ιβάν Σαββίδη.

Σταύρος Κόλκας

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο

01.02.2016

Ο Παναγιότατος, ο οποίος είχε λαμπρύνει με την παρουσία του την προ δεκαετίας εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, έδωσε την ευλογία του και τις ευχές του για τις εφετινές δράσεις που έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει ο Δικέφαλος και παρά το ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμά του ως την Πανορθόδοξη Σύνοδο του Ιουνίου, έδειξε τη διάθεση να συμμετάσχει το Πατριαρχείο σε κάποιες εκδηλώσεις, μέσω των οποίων θα μπορεί να σταλεί το σωστό μήνυμα προς την κοινωνία.

Ο Γιώργος Κούδας, ο οποίος παρέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα κάδρο με την επετειακή φανέλα του ΠΑΟΚ η οποία φέρει συμβολικά τον σειριακό αριθμό 0001, θυμήθηκε με τον κ. Βαρθολομαίο την προ δεκαετίας επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για την εορταστική εκδήλωση, ενώ συζήτησαν και για τον Δικέφαλο καθώς και την επετειακή εμφάνιση και το πόσο έντονα τονίζεται το βυζαντινό σύμβολο.

«Ο ρόλος σας είναι να συνεχίσετε το έργο σας προς την κοινωνία» παρότρυνε ο κ. Βαρθολομαίος τον σύμβουλο του κ. Σαββίδη και τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ που επισκέφτηκαν την Πόλη και τις ρίζες του Συλλόγου, ενώ κρατώντας την επετειακή φανέλα του ΠΑΟΚ στα χέρια του είπε ότι μια σκέψη του είναι να την τοποθετήσει στο προσωπικό του μουσείο.

Παρόν στην επίσκεψη ήταν και το μέλος της επιτροπής των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ Δημήτρης Νικηφόρος, ο οποίος έχοντας διατελέσει καθηγητής Θεολογίας συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, εκτός από τα θέματα του Δικέφαλου και για τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Ορθοδοξίας.

Ο εκπρόσωπος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος της επιτροπής των 90 χρόνων, Δημοκράτης Παπαδόπουλος από την πλευρά του παρέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη έναν Δικέφαλο Αετό για την επέτειο του ΠΑΟΚ, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Γιώτης Παναγιωτάς από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οΓιώργος Γκουροβανίδης εκπροσωπόντας τον κ. Σαββίδη.

Ο κ. Βαρθολομαίος εκτός από τον ΠΑΟΚ συζήτησε με τους ανθρώπους του Δικέφαλου και για τον ΑΣ Πέρα, τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης από τον οποίο προήλθε ο ΠΑΟΚ, σημειώνοντας ότι παρά τα προβλήματα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται ενεργά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ