Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καλή ομάδα, τη διαφορά ο Πρίγιοβιτς

Ανάλυση για την ατομική απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Καλή ομάδα, τη διαφορά ο Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά καλός στον αγώνα με τον Πανιώνιο και άξιζε να κερδίσει σε κάθε περίπτωση. Η  ομάδα του Ίβιτς λειτουργούσε καλά σε μεγάλο διάστημα του αγώνα, αλλά ήταν άστοχη και άτυχη. Ο Πρίγιοβτς ήταν αυτός που και πάλι μπήκε και έδωσε τη λύση.

 

Κατά τα άλλα όλοι οι άλλοι που έπαιξαν το «πάλεψαν», είχε καλή νοοτροπία, απλά δεν είχαν το γκολ…

 

Στο ματς είχαμε ποσοστό κατοχής που άγγιξε το 80-20, είχαμε 18-5 τελικές και 33 γεμίσματα για τον ΠΑΟΚ κόντρα στα πέντε των φιλοξενούμενων.

 

Πάμε να δούμε σε ατομικό επίπεδο.

 

 

ΓΛΥΚΟΣ: Θεατής στο παιχνίδι αφού οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Έπαιξε καλά με τα πόδια στις δεκάδες περιπτώσεις που χρειάστηκε. Κράτησε εύκολα το μηδέν πίσω.

 

ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ: Ήταν πάρα πολύ καλός! Δεδομένου ότι έπαιξε ξαφνικά χωρίς να έχει ρυθμό, ο νεαρός έδειξε και πάλι πόσο σοβαρός, αλλά και πόσο ικανός είναι. Γρήγορος, αποτελεσματικός, δυνατός και με πρωτοβουλίες να βγάλει καλά τη μπάλα μπροστά. Άξια παίζει στον ΠΑΟΚ.

 

ΜΑΛΕΖΑΣ: Ηγέτης πίσω έδωσε πολλές λύσεις για να κόψει κάθε σκέψη που είχαν οι φιλοξενούμενοι για να βγάλουν κάποια επίθεση. Ψύχραιμος με τη μπάλα στα πόδια, κέρδισε σε ένα ανέβασμά του και την αποβολή του Μασούντ. Είχε εφτά σωστές μεγάλες πάσες και ήταν στην κορυφαία πεντάδα της ομάδας του.

 

ΜΑΤΟΣ: Πιο παραγωγικός από τη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ σε σχέση με την απόδοση που είχε τις τελευταίες εβδομάδες. Δραστήριος και με πολλές συνεργασίες ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Σε ένα τέτοιο ανέβασμά του όπου πάτησε και περιοχή, βρήκε τον Πρίγιοβιτς που έκρινε το ματς. Είχε δέκα σωστές μεγάλες πάσες και 2/7 γεμίσματα.

 

ΛΕΟΒΑΤΣ: Κακός δεν ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν ίσως και ο μόνος που δημιουργούσε πλαγιοκοπήσεις από τα αριστερά. Απλά δεν είχε καλές σέντρες. Επειδή είναι και από τους πιο ταλαιπωρημένους που παίζουν συνέχεια, λογικά αντικαταστάθηκε. Είχε τέσσερις άστοχες τελικές και 1/5 γεμίσματα.

 

ΚΑΝΙΑΣ: Έκανε τη δουλειά του στο κέντρο με συνέπεια και προσοχή. Κέρδισε μάχες, έχτισε από πίσω επιθέσεις και απέφυγε τα λάθη. Δεν πήρε ρίσκα στην ανάπτυξη και είχε θετική παρουσία. Έκανε και πάλι μόνο ένα λάθος!

 

ΤΣΙΜΙΡΟΤ: Καλός στο κέντρο, όχι τόσο αποτελεσματικός κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Ενώ κυριάρχησε στο κέντρο, δεν πέρασε μπαλιές στην επίθεση, δεν είχε τις ιδέες που θα διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων. Κέρδισε πέντε φάουλ.

 

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Πήρε πρωτοβουλίες, ζήτησε μπάλες, είχε καλές σκέψεις  και εμπνεύσεις για να διασπάσει την άμυνα του Πανιωνίου. Ήταν άστοχος σε μακρινά σουτ και σε δύο τετ α τετ στο τέλος του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου.  Έφθασε στις τέσσερις τελικές και στις 14 μεγάλες πάσες.

 

ΠΕΛΚΑΣ: Έπαιξε αριστερά και στον άξονα, έχοντας λίγες καλές στιγμές σε όλο το ματς. Προσπάθησε να σκοράρει και πάλι με ωραία εκτέλεση φάουλ αλλά το δοκάρι του στέρησε την επιτυχία. Κέρδισε τρία φάουλ και είχε 4/9 γεμίσματα.

 

ΚΑΜΠΟΣ: Εκπληκτικός στο κέντρο. Φοβερά μαχητικός έκανε και πολλά κλεψίματα. Κουβάλησε μπάλα και όπως γίνεται σε όλη τη χρονιά, όλα τα καλά τα χαλούσε στην τελική ενέργεια. Έπαιξε πάρα πολύ στον άξονα και με τα καλά και τα άσχημά του, είχε θετική παρουσία.  Έκανε και εννιά λάθη!

 

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Έκανε καλή προσπάθεια. Μπήκε σε μία-δύο τελικές, ενώ έπαιξε καλά και με πλάτη εκτός περιοχής. Μαχητικός σε διεκδικήσεις. Γκολ δεν έβαλε, αλλά προσέφερε. Δεν είχε κανένα λάθος.

 

ΚΙΤΣΙΟΥ: Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να παίξει από τα αριστερά. Ήταν πολύ καλός στην πλευρά μέχρι να φθάσει κοντά στην αντίπαλη περιοχή όπου έπρεπε να χρησιμοποιήσει το δεξί του πόδι. Αυτό το εμπόδιο δεν κατάφερε να το ξεπεράσει ως αριστερό μπακ.

 

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Ότι και να πει κανείς, ότι και να γράψει είναι λίγο. Πέτυχε ένα πέμπτο γκολ στη σεζόν ερχόμενος από τον πάγκο. Μέχρι να μπει αυτός και να βάλει αυτό το γκολ με κίνηση παγκόσμιας κλάσης, ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε εστία. Σκόραρε και έδωσε άλλο ένα πολύτιμο τρίποντο. Εδώ που φθάσαμε με αυτόν η έκπληξη είναι που έχασε τα άλλα δύο γκολ και όχι που έβαλε αυτό το φοβερό στο 75΄

 

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Χρησιμοποιήθηκε στο τέλος και προσπάθησε να κρατήσει μπάλα  και να διαχειριστεί καλά το χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ