Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έχει περάσει και χειρότερα

Αυτός ο ΠΑΟΚ που πέρασε όσα πέρασε από την αρχή της σεζόν και τα άφησε πίσω του, προφανώς και πρέπει να έχει τον τρόπο να ξεπεράσει κι ένα μέτριο διάστημα τώρα. Επίσης, πρέπει να τον αφήσουν κιόλας…

Νίκος Μοσχοβίτης

Έχει περάσει και χειρότερα

Θα ξεκινήσουμε με κάτι που μάλλον δε θα αρέσει στους περισσότερους, αλλά η πραγματικότητα, αρκετές φορές, το συνηθίζει αυτό. Η χρονική συγκυρία του αγώνα με τον Προμηθέα στην Πάτρα, ήταν τέτοια που έκανε τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στο παιχνίδι αυτό, ως οριακό αουτσάιντερ. Να χαρείτε, μην αρχίσετε πάλι να θυμόσαστε τα ευρωπαϊκά, τελικούς και τέτοια. Αυτά, ήταν σχεδόν 30 χρόνια πριν. Ας βλέπουμε το παρόν.

Όταν υπάρχει λογική κούραση από δύο ταξίδια από και προς την Τενερίφη, παιχνίδι εκεί με μια καλύτερη ομάδα, προσπάθεια για νίκη, ο Προμηθέας που σε περιμένει πως και πως κι έχει και την ποιότητα για να σε αντιμετωπίσει, είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Και όταν προσπαθείς να παίξεις κάτι και οι διαιτητές, σε πρώτη φάση δε σε αφήνουν και σε δεύτερη, απλά σε προκαλούν, το μόνο που κάνεις είναι απλά να κυνηγάς το σκορ και να προσπαθείς να το κρατήσεις σε νορμάλ επίπεδα. Γιατί ανατροπή με όλα τα παραπάνω που εξηγήσαμε, σωματικά και πνευματικά, μοιάζει με θαύμα.

Για το διαιτητικό κομμάτι έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο PAOK24. Μπορεί να είμαστε και οι μοναδικοί που φωνάζουμε για αυτό το θέμα διαρκώς, την ώρα που άλλοι προσπαθούν να σας πείσουν, ότι όχι μόνο δε γίνεται αυτό που βλέπετε με τα μάτια σας, αλλά ο ΠΑΟΚ ευνοείται κιόλας! Και άντε, οι «εχθροί»… Αλλά και οι «φίλοι»; Και οι «φίλοι»…

Όσοι διαβάζετε συχνά αυτή τη γωνία, θα έχετε δει ότι συχνά-πυκνά αναφέρουμε «όσοι καταλαβαίνουν τι βλέπουν». Το ξαναλέμε και τώρα, γιατί όσοι πραγματικά καταλαβαίνουν, ξέρουν και πόσο δύσκολο άθλημα είναι το μπάσκετ, ειδικά τα τελευταία χρόνια, που κάθε επίθεση και κάθε άμυνα, είναι πλέον μια ξεχωριστή ιστορία. Πολλοί μπορεί να το βλέπουν, λίγοι όμως το κατανοούν. Και αν έχεις και προσωπικά κολλήματα… Δε σε ενδιαφέρει κιόλας να κατανοήσεις.

Οι ήττες από Τενερίφη και Προμηθέα (με όλα τα δεδομένα που αναλύσαμε παραπάνω) στα δικά μας τα μάτια, γίνονται. Αυτό που δε μπορούμε να δικαιολογήσουμε, είναι εκείνη η ήττα από το ΓΣΛ Φάρο. Εκεί, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, όταν δέχεσαι 101 πόντους από οκτώ παίκτες. Αυτή είναι ήττα που πρέπει να «πατσίσει» ο ΠΑΟΚ. Στον πρώτο γύρο, μια ανάλογη ήττα (στα Τρίκαλα) την «πάτσισε», εναντίον του Ολυμπιακού. Για να δούμε τι μπορεί να γίνει τώρα…

Το πρόβλημα που υπάρχει στα εκτός έδρας παιχνίδια και απορρέει από την άμυνα, είναι γνωστό. Το έχει ζήσει για τα καλά ο ΠΑΟΚ, την τελευταία εβδομάδα. Εξήγηση; Το μπες-βγες του Κόνιαρη, ίσως κάποια κούραση-ντεφορμάρισμα του Κατσίβελη, τα σκαμπανεβάσματα του Τζόουνς και γενικά η περιφερειακή άμυνα, επέτρεψαν και στην Πάτρα, τον Προμηθέα να έχει σουτάρει τα περισσότερα τρίποντα του, ελεύθερα.

Κοιτώντας μπροστά, το θέμα είναι ότι και το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό. Must win με τη Νεπτούνας την Τετάρτη, Παναθηναϊκός στο Παλατάκι την Κυριακή, Λετονία και Βέντσπιλς την άλλη εβδομάδα. Και μετά τη διακοπή του All-Star Game το άλλο Σαββατοκύριακο, ακολουθεί εκτός έδρας η Κύμη.

O ΠΑΟΚ που σήκωσε κεφάλι μετά το «εφιαλτικό» δίμηνο Οκτώβρη-Νοέμβρη, προφανώς και μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο και τώρα, που το κλίμα είναι πιο ευνοϊκό. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, είναι λογικά ως ένα σημείο, αλλά μπαίνουμε Φεβρουάριο, οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει οι σταθερές, να γίνουν περισσότερες από τις μεταβλητές.

Υ.Γ.: Η επιλογή του Τζάκσον, μας έχει προβληματίσει. Εντός ομάδας, όλοι έχουν να λένε για το χαρακτήρα του από την πρώτη στιγμή. Αυτό, είναι πολύ σημαντικό. Από την άλλη, είναι το αγωνιστικό. Υπάρχει πλέον ένα σημαντικό δείγμα αγώνων, το ότι ο Αμερικανός έχει θέμα στην πικ εν ρολ άμυνα ήταν γνωστό, αλλά θα περίμενε κανείς, με τα παιχνίδια, να βελτιώνονται κάποια πράγματα. Δεν έχει γίνει αυτό. Και για να μην παρεξηγούμαστε, η άποψη μας είναι δεδομένη. Σχεδόν ποτέ δεν είναι θέμα παίκτη, είναι θέμα χαρακτηριστικών του εκάστοτε παίκτη και αν μπαίνουν στο σύνολο. Προφανώς και τα χαρακτηριστικά δε μπαίνουν μαγικά στο σύνολο, από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος, προπόνηση, επανάληψη. Απλά, πέρασαν αρκετές στιγμές, από τότε που ήρθε.

Υ.Γ.2: Όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια με την ΑΕΚ, παρατηρούμε ότι φέτος, ο Προμηθέας είναι ο νέος… αγαπημένος των διαιτητών και των ανθρώπων του μπάσκετ. Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι αυτό γίνεται, επειδή έχει ένα χρηματοδότη, όπως ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος αποδεδειγμένα τα… ακουμπάει. Είναι τέτοιοι οι άνθρωποι του μπάσκετ;

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ