Connect with us

«Ο Μπάνε με έκανε ΠΑΟΚ»

Γιώργος Γκόγκας ή όπως είναι γνωστός στην σκηνή του ραπ, «Ταραξίας». Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την παρουσία του στο συγκρότημα «Going Through» ενώ ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ.

PAOK24

«Ο Μπάνε με έκανε ΠΑΟΚ»

Μιας και ο ίδιος έπαιζε μπάσκετ είχε «τρέλα» με τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο «Ταραξίας» μιλά στην FORZA.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του:

-Μεγαλωμένος στην Αθήνα πως έγινες ΠΑΟΚ;

«Από πολύ μικρός είχα το μικρόβιο του μπάσκετ. Ξεκίνησα από τον Πανελλήνιο 8 ετών, σταματώντας στο αντρικό. Ο κυριότερος λόγος, που έγινα ΠΑΟΚ, ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Βέβαια η καταγωγή από την Καβάλα με έφερνε πιο κοντά στο «ασπρόμαυρο». Τότε στο μπάσκετ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήταν πολύ χαμηλά. Υπήρχαν μόνο ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Άρης να ήταν μια αυτοκρατορία αλλά εγώ είχα τρέλα με τον Πρέλεβιτς»

-Πόσο εύκολο ήταν να είσαι ΠΑΟΚ μακριά από την Θεσσαλονίκη;

«Από πολύ μικρός υποστηρίζω την ομάδα. Ήμουν μέλος του ΣΦ ΠΑΟΚ «Πανελλήνιος» στην Αθήνα και ακολουθούσα, κυρίως τον μπασκετικό ΠΑΟΚ, παντού σε Ελλάδα και Ευρώπη»

-Τώρα πηγαίνεις στο γήπεδο;

«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ και η Τούμπα έχουν φλόγα, δύναμη και αυθορμητισμό . Κάθε φορά που πας στο γήπεδο, είναι μοναδικό το συναίσθημα. Έχω περάσει από όλα τα «στάδια» μέσα στα χρόνια. Ξεκίνησα από την «4», φτάνοντας μέχρι τα VIP. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη, λόγω της ενασχόλησης μου με τα νυχτερινά μαγαζιά κι έτσι μπορώ να έρχομαι στην Τούμπα συχνότερα.»

-Οπότε τώρα είσαι πιο κοντά στην ομάδα;

«Είμαι χρόνια ΠΑΟΚτσής, είναι πολύ φίλος μου ο Γιάννης ο «Αττίλας» που ήταν στην ομάδα όπως και ο Κλάους. Ο Στέφανος είναι μεγάλο κομμάτι για τον σύλλογο, ήταν σημαία και ΠΑΟΚτσής. Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν. Γενικότερα αρκετοί παίκτες της ομάδας τα παλιότερα χρόνια στα πάρτι που κάναμε. Κυρίως του μπάσκετ αφού υπάρχει μεγάλη σύνδεση του μπάσκετ με το ραπ και οι ειδικά οι ξένοι ήταν αρκετά κοντά μας»

-Κάποιες στιγμές που σου έμειναν;

«Δεν θα ξεχάσω την Γενεύη και το τρίποντο του Μπάνε. Ακολουθούσα παντού τον ΠΑΟΚ. Δεν θα ξεχάσω το Final 4 στην Αθήνα με τους Μπάρλοου και Λέβινγκστον, που χάσαμε με τρίποντο του Ραγκάτσι από την Μπενετόν»

-Συνεργασία με τους Going Through και τον «δηλωμένο» φίλο του Ολυμπιακού Νίκο Βουρλιώτη. Πως ήταν;

«Εγώ ξεκίνησα underground, αλλά έγινα γνωστός στους Going Through το 2004 με τον Νίκο Βουρλιώτη, που ναι, είναι δηλωμένος Ολυμπιακός. Μάλιστα ο Νίκος είχε βγάλει τραγούδι για τον Ολυμπιακό και υπήρξε μια σύγχυση για το αν θα συμμετάσχω εγώ. Πάντως γενικότερα στο «Family» υπήρχαν εκπρόσωποι από όλες τις ομάδες αλλά είχαμε καλές σχέσεις»

-Κάποιο «περίεργο» περιστατικό;

«Βέβαια, μετά από το συγκεκριμένο τραγούδι υπήρξαν αντιδράσεις. Μας είχαν στείλει στο ΟΑΚΑ για τους τελικούς μπάσκετ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και φάγαμε τα κέρματα του αιώνα από τους φίλους του Παναθηναϊκού, αφού μας πέρασαν για Ολυμπιακούς! Ως «Ταραξίας» πάντα μπλέκω, τότε έγινε χωρίς να… φταίω»

-Επαγγελματικά τώρα με τι ασχολείσαι;

«Επαγγελματικά πλέον κινούμαι ανεξάρτητα, έχω δημιουργήσει την δική μου δισκογραφική, την «Hipe Hope». Κάνουμε κάποιες συναυλίες με ανακυκλώσιμο εισιτήριο και γενικότερα έχουμε δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Βγάζω καινούριο δίσκο, τον «Ταραξίας άναρχος Έλλην» και δουλεύω στην Αθήνα τώρα τον νέο μου δίσκο»

-Είσαι από τους πρωτοστάτες μιας ξεχωριστής δράσης. Θες να μας μιλήσεις για αυτή;

«Κάνουμε μια δράση την «Αρωγή 12+», ένα κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, τον τζόγο και το αλκοόλ, στην Θεσσαλονίκη. Πρωτοστάτης αυτής της κίνησης είναι ο Φάνης Δέλιος. Έχουμε ένα μπλουζάκι που φοράνε οι επώνυμοι, με το μήνυμα «There is LIFE now». Υπάρχει μάλιστα και μια συνεργασία με τον ΠΑΟΚ για να προβάλουμε αυτό το μήνυμα ζωής».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το PAOK24 συμμετέχει στην απεργία!

Αντίδραση στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το PAOK24 συμμετέχει στην σημερινή Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις Συντακτών, με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ, να έχει ως εξής: 

"Απεργούμε σε όλα τα ΜΜΕ στις 16 Απριλίου

Η ΕΣΗΕΜ-Θ σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και όλες τις Ενώσεις Συντακτών, συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση του δημοσιογραφικού κλάδου από τις 5 το πρωί της 16ης Απριλίου έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, από τις 5 το πρωί της 16 ης Απριλίου 2024 έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου 2024, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Οι Ομοσπονδίες διαπιστώνουν για πολλοστή φορά, την άρνηση εκ μέρους των εργοδοτών να προχωρήσουν σε κατάρτιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η οποία έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους να αμείβονται με πενιχρές αποδοχές, που δεν επαρκούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις οικογενειακές και προσωπικές τους ανάγκες, την αυξανόμενη ακρίβεια, η οποία εξαφανίζει τα εισοδήματα των οικογενειών.

Παράλληλα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, βιώνουμε μια σειρά αλλεπάλληλων εκρηκτικών αυξήσεων, οι οποίες δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση για τις οικογένειες που βλέπουν τα εισοδήματα και τους πόρους τους ουσιαστικά να εκμηδενίζονται.

Διατρανώνουμε τη διαμαρτυρία μας για τη συνεχιζόμενη και διαρκώς αυξανόμενη πίεση εις βάρος της δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων, και τελικά εις βάρος της αξιόπιστης και ελεύθερης ενημέρωσης, η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατικής λειτουργίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε:

ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Επισημαίνεται ότι στην πρόσφατη οδηγία της ΕΕ για «επαρκείς κατώτατους μισθούς», καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό.

Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

Οι Ομοσπονδίες καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, τα αιτήματα της οποίας αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και πως να το ξεχάσεις! (vids)

Δέκα ακριβώς χρόνια από το βράδυ που η Τούμπα, ο ΠΑΟΚ και ο Κλάους πετούσαν φωτιές κόντρα στον Ολυμπιακό!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

16 Απριλίου 2014. Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από δέκα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην... πυρακτωμένη Τούμπα τον Ολυμπιακό, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας ηττηθεί με 2-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" με... όργια του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου, o oποίος μετά το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 31΄απέβαλλε ΜΟΝΟ τον Μίροσλαβ Στοχ και όχι έναν εκ των Ντομίνγκεζ, Βαλντές και Φουστέρ που έσπρωξαν και χτύπησαν τον Κλάους.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με καθυστέρηση 75 λεπτών γιατί βρέθηκαν… γαύροι στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Στέφανος Αθανασιάδης έκανε τη διαφορά στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Δικέφαλο να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό αλλά να υποχρεώνεται από τον Μάνταλο να αγωνιστεί σε αυτόν χωρίς τους Νάτχο, Αθανασιάδη και Κατσουράνη!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας (76' Λίνο), Κάτσε, Κατσουράνης (67' Λάζαρ), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (90+ Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης.
Ολυμπιακός: Μέγερι, Μαρκάνο, Μανωλάς, Σαλίνο (71' Μασάντο), Μπονγκ (83' Σάμαρης), Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ (71' Σαβιόλα), Ντομίνγκες, Βαλντές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πλησιάζει η μεγάλη ώρα!

Μια παρέα που απέχει 40 λεπτά, ίσως και κάτι παραπάνω εάν χρειαστεί, από το να γράψει ιστορία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Το Final-4 που θα κρίνει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία στο futsal ανδρών πλησιάζει και ο ΠΑΟΚ θέλει να πετύχει το στόχο που έθεσε από την πρώτη ημέρα που «γεννήθηκε» η ιδέα για τη δημιουργία του τμήματος.

Μια μεγάλη παρέα που στην πρώτη χρονιά «ζωής» της φιλοδοξεί να φέρει ένα ακόμα ομαδικό τμήμα του Δικεφάλου σε μεγάλη κατηγορία ομαδικού αθλήματος.

Το ραντεβού με την ιστορία πλησιάζει. Στη Θεσσαλονίκη, στο κλειστό της Μίκρας, στο «σπίτι» του, το τμήμα futsal του ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει το ένα από τα δύο εισιτήρια για την άνοδο.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στον έναν ημιτελικό τους Θρακομακεδόνες.

40 λεπτά, ίσως και κάτι παραπάνω εάν χρειαστεί, χωρίζουν τους «ασπρόμαυρους» από το να πανηγυρίσουν.

Απέναντι σε μία ομάδα που την αντιμετώπισαν και στην κανονική διάρκεια.

Και η εικόνα και στα δύο παιχνίδια (5-5 στη Θεσσαλονίκη, 3-3 εκτός έδρας) μας προϊδεάζει για την τιτανομαχία που περιμένουμε.

Το άλλο ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στον Κορυδαλλό και τον Μινώταυρο.

Οι δύο νικήτριες ομάδες των ημιτελικών παίρνουν αυτομάτως το εισιτήριο ανόδου και εν συνεχεία στον μεταξύ τους τελικό θα παλέψουν για τον τίτλο του πρωταθλητή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ