Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δυο χρόνια από τη πιο ξεδιάντροπη κλοπή

Η ιστορική αναμέτρηση ΠΑΟΚ – ΑΕΚ του 2018

Αντώνης Τσακαλέας

Δυο χρόνια από τη πιο ξεδιάντροπη κλοπή

Σαν σήμερα, στις 11 Μαρτίου 2018, γράφτηκε η πρώτη σελίδα του βιβλίου με τίτλο «ο χάρτινος πρωταθλητής». Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ στην κατάμεστη Τούμπα, λίγες ώρες μετά την οριστική απόφαση της τύχης της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, που δεν είχε ξεκινήσει ποτέ. Η αθλητική δικαιοσύνη καθυστέρησε αλλά ως όφειλε, εξέδωσε απόφαση πριν την αναμέτρηση των δυο Δικεφάλων, καθώς θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Ολυμπιακός κέρδισε το ματς στα χαρτιά, χωρίς να επιβληθεί αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ καθώς η αναμέτρηση δεν διεκόπη, αλλά δεν ξεκίνησε.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μονομάχησαν μέχρι τελικής πτώσης, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει με τον Βαρέλα λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών. Ο διαιτητής Κομίνης και ο βοηθός του κινούνται στη σέντρα και λίγο αργότερα αρχίζουν και έχουν δεύτερες σκέψεις για την εγκυρότητα του τέρματος. Η ΑΕΚ προσπαθεί να εφεύρει οφ σάιντ στη φάση, με τον Μαουρίσιο να είναι πίσω από τον Μπάρκα και να μην εμποδίζει ΟΥΤΕ το οπτικό του πεδίο ΟΥΤΕ τη κίνησή του προς τη μπάλα. Ο Κομίνης αρχίζει να αμφιταλαντεύεται μετά τις πιέσεις των «κιτρινόμαυρων» και δείχνει έτοιμος να αλλάξει την απόφασή του.

Ο Ιβάν Σαββίδης κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και ζητά από τους ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν, εμφανώς εκνευρισμένος από τις παλινωδίες του Κομίνη με τον Βιεϊρίνια να προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Η αναμέτρηση διακόπτεται και αρχίζει να εξυφαίνεται το σενάριο της «τρομοκρατίας» καθώς μέσω φωτογραφιών που είδαν στα αποδυτήρια οι άνθρωποι της ΑΕΚ, στις οποίες φαίνεται πως ο Ιβάν Σαββίδης «φοράει» στη ζώνη του παντελονιού του το προσωπικό του περίστροφο.

Το σόου Κομίνη, που τα έχει χάσει, ξεκινά. Ο Έλληνας ρέφερι έχει, με κίνησή του, ακυρώσει το γκολ του Βαρέλα, καλεί μετά από μια ώρα τις ομάδες να βγουν αλλά η ΑΕΚ δηλώσει τρομοκρατημένη. Στο φύλλο αγώνα ο Κομίνης γράφει οτι το γκολ του Βαρέλα το μέτρησε και ως η αναμέτρηση διεκόπη με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.   

Η συνέχεια δίνεται στις δικαστικές αίθουσες, εκεί που η ΑΕΚ, την ώρα που υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τους ανθρώπους της ήρεμους και χαμογελαστούς, επικαλείται φωτογραφία για να δηλώσει πως υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ παίρνει το ματς στα χαρτιά, από τον ΠΑΟΚ αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα και άλλοι δυο από το επόμενο, ενώ στον Ιβάν Σαββίδη επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης παρουσίας στα γήπεδα για τρία χρόνια. Η ιστορία κατέγραψε την απονομή ενός πρωταθλήματος στα χαρτιά, με τον ΠΑΟΚ να απαντά στο γήπεδο με τον πλέον εμφατικό τρόπο καθώς τσαλαπάτησε την «πρωταθλήτρια» ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου, κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, και πήγε ξανά στον τελικό του κυπέλλου, και πάλι με την ΑΕΚ και την τσαλαπάτησε ξανά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ