Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φινμπόγκασον όπως… Γλύκος

Το περσινό παιχνίδι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη το περιγράψαμε μαζί με τον Γρηγόρη Ατρείδη.

Άκης Σακισλόγλου

Φινμπόγκασον όπως… Γλύκος

Εγώ (από χαρακτήρα θες;) γουστάρω πολύ τις εχθρικές έδρες και δεν μου βγαίνει μίσος. Ξέρω πως και οι αντίπαλοι στην Τούμπα τα ίδια και χειρότερα νιώθουν. Ηξερα ότι θα έχει βρισίδια, αντεθνικά και τέτοια…

Αυτοί – βέβαια – εκείνο το βράδυ ξέφυγαν, ακατανόητο για ποιο λόγο, αφού με νίκη μας περνούσαν στη βαθμολογία και το πρωτάθλημα είχε ενάμιση γύρο ακόμη.

Με το που βγήκε ο ΠΑΟΚ για προθέρμανση πέταξαν πέντε – έξι φωτοβολίδες εκ των οποίων η μία πέτυχε τον Γλύκο. Επεσε κάτω το παλικάρι, πόνεσε, κάηκε η φόρμα του. Πριν σηκωθεί έπεσε ακόμη μία δίπλα του και δίπλα στους γιατρούς της ομάδας. Μπήκε μέσα ο Βρύζας, πήρε τους παίκτες κι έφυγαν στα αποδυτήρια.

Στα δύο αυτά λεπτά που σας περιγράφω, το διαιτητικό τρίο έκανε προθέρμανση στο κέντρο του γηπέδου. Δε γύρισε καν να κοιτάξει. Εκανε πως δεν έβλεπε τίποτα. Δεν πήρε (ντεμέκ) χαμπάρι ούτε όταν ο Ζήσης μάζεψε την ομάδα κι έφυγε. Δόθηκε χρόνος στον Θεοδωρίδη, έπεσαν όλοι πάνω στον Βρύζα, του είπαν θα κάνει ο ΠΑΟΚ προθέρμανση από την άλλη πλευρά (τέτοια μεγαλοψυχία) κι έτσι το θέμα λύθηκε χωρίς καμιά συνέπεια για τον Ολυμπιακό, ούτε φυσικά για όσους κάφρους δημιούργησαν τα επεισόδια. Δείτε (ΕΔΩ) το βίντεο του PAOK24.com από εκείνο το περιστατικό.

Το θυμήθηκα το περιστατικό βλέποντας όσα έγιναν χθες στη Λεωφόρο. Με την αδικαιολόγητη φωτοβολίδα που έφαγε ο Φινμπόγκασον (ο οποίος γελούσε…) Εκεί όπου ο Θεοδωρίδης και όλος ο Ολυμπιακός αρνούνταν (και καλά έκαναν) να βγούνε στον αγωνιστικό χώρο. Οι ίδιοι που παρακαλούσαν τον Βρύζα να βγάλει τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Και καλά έκαναν και τότε. Την ομάδα τους προστάτευαν. Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο! Πέρσι την προστάτεψαν από τον ΠΑΟΚ, φέτος από τον Παναθηναϊκό.

Εναν Παναθηναϊκό που πρόπερσι έπαιρνε τον «Γάβρο» παραμάσχαλα και έτρεχε στο CAS να αποδείξει ότι η Τούμπα είναι κολαστήριο και το -15 που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ (-3 στα πλέι οφ…) ήταν και λίγο! Και δικαιώθηκαν με επιχείρημα το πρωτοσέλιδο του «Γάβρου» τον οποίο και δεν θα πάρουν μαζί τους στην έφεση για την τιμωρία που έρχεται. Ολα εδώ πληρώνονται, θα πούνε κάποιοι…

Ο Παναθηναϊκός, όμως, πληρώνει και κάτι ακόμη: Το μέτωπο που έχει δημιουργήσει για τα δύο σκάνδαλα που ερευνώνται και έχουν να κάνουν (και) με το ποδόσφαιρο. Το σύστημα είναι μεγάλο, οργανωμένο, προνοητικό και τα υπολογίζει όλα. Κι όταν ως αντίπαλος είσαι οικονομικά αδύναμος, βρίσκει τρόπο να σε πλήξει.

Για τα χθεσινά ο Παναθηναϊκός πρέπει να τιμωρηθεί. Αλλαξε ο νόμος, όλοι θέλουν να δείξουν πως θα είναι αμείλικτος και σκληρός. Μέσα δεν έχουν οι πράσινοι να αντιδράσουν. Θα την πληρώσουν. Το ίδιοι θα συμβεί και αύριο με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ ενώ ο Ολυμπιακός δε θα έχει μπελάδες γιατί έχει ξεμπερδέψει με το πρωτάθλημα και δεν πρόκειται να αφήσει να δημιουργηθούν από τους κάφρους του τέτοια περιστατικά. Να μου το θυμηθείτε πως ούτε εισιτήρια για εκτός έδρας ματς θα παίρνει…

Το πρώτο, λοιπόν, που θα πρέπει να προσέξουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι το σπίτι τους! Δεν πρέπει να δοθεί κανένα δικαίωμα. Όποιος σκεφτεί να βάλει μέσα στο γήπεδο φωτοβολίδα είναι διανοητικά καθυστερημένος ή απλά εχθρός του ΠΑΟΚ και δεν δικαιούται να μολύνει με την παρουσία του τον σύλλογο. Τέρμα.

Από την άλλη, η διοίκηση ελπίζω να πήρε το μήνυμα. Μια διοίκηση που συνεχίζει να μην έχει καλά αντανακλαστικά σε τέτοια θέματα. Ας ελπίσουμε η αρχή που έγινε με την στάση της στο ΔΣ της Λίγκας στην τελευταία ψηφοφορία να συνεχιστεί. Εγώ συμφωνώ με την θέση του Κόλκα σε αυτό το ζήτημα: Αν δεν πιάσουν οι τρεις τους (Σαββίδης – Μελισανίδης – Αλαφούζος) τον Μαρινάκη να του πούνε ότι μέχρι εδώ ήταν το πανηγύρι, κόψ’ το και έλα να παίξουμε ποδοόσφαιρο, άκρη δε θα βγαίνει!

υ.γ.: Κι αναρωτιέσαι τώρα εσύ: Είναι καλό που θα τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός; Αντίπαλός σου είναι και σε έχει χτυπήσει με τον ίδιο τρόπο πρόπερσι! Από την άλλη, αν φύγει τώρα από τη μέση και παραδοθεί στα οικονομικά του προβλήματα, εσύ θα μπορέσεις μόνος ή μόνον με την ΑΕΚ να δημιουργήσεις μέτωπο τη στιγμή που όλοι οι «ταπεινοί και καταφρονεμένοι» φιλάν δαχτυλίδι; Του χρόνου έχει εκλογές στην ΕΠΟ. Εκεί θα παιχτούν πολλά!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιακουμάκης: “Δέχτηκα άπειρες… ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεσή μου”

Πήρε θέση για τα μηνύματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Γιακουμάκης επέστρεψε στην Αμερική και προσπαθεί να αφήσει πίσω του τις δύσκολες ημέρες που προηγήθηκαν, μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής.

Ο Έλληνας επιθετικός, βρίσκεται στο επίκεντρο και μέσα από τα social media του πήρε θέση για τις... ευχές που έχει δεχθεί από διάφορες πλευρές, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Αναλυτικά:

"Ταξιδεύοντας πάνω από 20 ώρες για να επιστρέψω στο σπίτι μου δεν σταμάτησα στιγμή να σκέφτομαι ότι δεν κράτησα την υπόσχεση που έδωσα στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Ότι δηλαδή θα γυρίσω πίσω νικητής! Μία υπόσχεση που είχα δώσει εδώ και 4 μήνες! Αυτός είναι και ο λόγος που με καταρράκωσε περισσότερο.

Δέχτηκα άπειρες ευχές το τελευταίο 24ωρο και δεν έχω παρά να ευχηθώ κι εγώ ο ίδιος στους ίδιους αυτούς ανθρώπους κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον να βρουν το νόημα της ζωής όπως έχω εγώ και να πάρουν τέτοιες αγκαλιές και αγάπη όπως πήρα εγώ σήμερα, διότι προφανώς δεν πήραν ποτέ μέχρι τώρα στη ζωή τους από την οικογένειά τους.

Υγ: Πολλοί από χθες έγιναν από γνωστοί, φίλοι μου.

Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα στήριξης! Σας εκτιμώ απεριόριστα. #ελλαδαραγιαπαντα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τακτική και αποφάσεις

Σε πρώτο πλάνο ξανά τα πλέι οφ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η δουλειά συνεχίζεται για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του, με φόντο την επιστροφή στη δράση.

Η διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων φτάνει στο τέλος της κι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η προσοχή όλων στρέφεται ξανά στα πλέι οφ, με τον ΠΑΟΚ να έχει μπροστά του ένα σημαντικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Πλέον, στη διάθεση του Λουτσέσκου θα είναι και οι διεθνείς που επιστρέφουν, με την τακτική να είναι σε πρώτο πλάνο και τον Ρουμάνο τεχνικό να παίρνει τις οριστικές του αποφάσεις με φόντο το παιχνίδι της Κυριακής (18:00) και την ενδεκάδα που θα παρατάξει.

Την ίδια ώρα, ο Μπάμπα συνεχίζει να κάνει ατομικό στο γήπεδο και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να μπει στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ κάνει θεραπεία.

Σήμερα, η ομάδα έχει προγραμματισμένο "ραντεβού" στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρωτιά του ΠΑΟΚ στη «στρατολόγηση» νεαρών παικτών

Τι δείχνουν τα στοιχεία του CIES για τις επιλογές των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος της Super League με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας απόκτησης παικτών τις τελευταίες δέκα μεταγραφικές περιόδους (Ιούλιος 2019 έως σήμερα).

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), που κατατάσσει σχεδόν 800 συλλόγους από 48 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη μέση ηλικία απόκτησης των παικτών της πρώτης ομάδας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος έχει την πρωτιά στην εγχώρια λίστα με το μ.ο όρος ηλικίας απόκτησης παικτών από το 2019 έως σήμερα να κυμαίνεται στα 26,12 έτη.

Η κατάταξη από το 2019 έως σήμερα:

1. ΠΑΟΚ 26.12 μέσος όρος ηλικίας απόκτησης παικτών

2. ΠΑΣ Γιάννινα 26.26

3. Πανσεραϊκός 26.31

4. Αστέρας Τρίπολης 26.46

5. ΑΕΚ 26.52

6. Ολυμπιακός 26.52

7. ΟΦΗ 26.66

8. Βόλος 26.69

9. Παναιτωλικός 27.48

10. Άρης 27.51

11. Ατρόμητος 27.58

12. Παναθηναϊκός 27.59

13. Λαμία 28.62

14. Κηφισιά -

https://twitter.com/CIES_Football/status/1773002045101904201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1773002045101904201%7Ctwgr%5Eac1aa3c98b6bb9c57b8f8ed7754b1f71e8da1eb4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fsport%2Farticle%2F807346%2FCIES-PAOK---i-omada-tis-Super-League-pou-stratologei-tous-pio-neous-paiktes-ps

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ