Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Η Παναχαϊκή η Χολόν και το αντίο στον Πρίγιοβιτς

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ έχασε από την Παναχαϊκή σε αγώνα κυπέλλου. Ήττα στην Ελλάδα, εδώ που ο ΠΑΟΚ μέσα στο 2018 έκανε μόνο μία. Και έχασε σήμερα από την Παναχαϊκή, η οποία δεν του έκλεψε το ματς, αλλά το «χτύπησε» και το πήρε στα ίδια, «τρέχοντας» σε πολλές περιπτώσεις τον ΠΑΟΚ σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο, όπου συνήθως η ποιότητα «πάει» περίπατο, ειδικά μετά από διακοπές.  

Έχασε η ομάδα του Λουτσέσκου γιατί… κάποια στιγμή θα έχανε και ένα από αυτά τα ματς τα οποία τα «πάει» στις λεπτομέρειες. Είναι αρκετά αυτά και δεν γίνεται πάντα να τα κερδίζει. Γιατί πήγε στις λεπτομέρειες;

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σοβαρός. Δεν ήταν καλά προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει έναν μαχητικό αντίπαλο σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο. Δυστυχώς τα ανύπαρκτα τρεξίματα στο κέντρο, η κάκιστη εμφάνιση σχεδόν όλων των παικτών (κάποιοι δεν είχαν θέση σε ενδεκάδα τέτοιου αγώνα) και η κακή συγκέντρωση σε πολλές περιπτώσεις, έπαιξαν το ρόλο τους και τώρα ο ΠΑΟΚ έχει ένα ακόμη κρίσιμο ματς μέσα στον πολύ γεμάτο Ιανουάριό του.

Είναι σε δύσκολη και κρίσιμη φάση η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Οι πολλές εκκρεμότητες μέσα και γύρω από την ομάδα  επηρεάζουν την καθημερινότητα και αυτό επηρεάζει τα παιχνίδια. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι η κατάσταση, με ένα σύνολο το οποίο εκτός όλων των άλλων, σήμερα εμφανίζεται αποδυναμωμένο σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες και φυσικά σε σχέση με πέρυσι. Γιατί;

Ο ΠΑΟΚ και όλος ο οργανισμός αποδείχθηκε πολύ ψύχραιμος στη θριαμβευτική πορεία του ξεκινήματος και τώρα πρέπει να αποδειχθεί το ίδιο ψύχραιμος και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί μία αγωνιστική κρίση.

Όσον αφορά τον Πρίγιοβιτς, προφανώς τελείωσε. Άραγε θα πει και… αντίο; Το θέμα της ρήτρας το ελέγχουν οι Άραβες, που δεν φοβούνται να καταβάλουν το ποσό σε δόσεις, αφού αυτό είναι ανοικτό και δεν διευκρινίζεται-ορίζεται στο συμβόλαιο του παίκτη κάτι διαφορετικό. Άρα και ο ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον κανένα λόγο να καθυστερεί τις εξελίξεις.  

ΟΧΙ άλλη καθυστέρηση. Από εδώ και  πέρα χρειάζονται λύσεις και βοήθεια στην  ομάδα για να ξεπεράσει τις δυσκολίες της. Λύσεις θέλει η ομάδα, χαφ θέλει απαραιτήτως η ομάδα, επιθετικό χρειάζεται, λίγη παραπάνω ηρεμία και από εκεί και πέρα δουλειά, για να συνεχιστεί η θριαμβευτική πορεία.

Η ομάδα μπάσκετ μπήκε από την αρχή αποφασιστικά κόντρα στους Ισραηλινούς και τελικά δεν τους άφησε κανένα περιθώρια αντίδρασης. Η διαφορά των 15 πόντων τα «λέει» όλα.  Το να ξεκινάς με 17-0 είναι εντυπωσιακό, αλλά σχεδόν ποτέ δεν είναι αρκετό να σου δώσει μεγάλη νίκη, αφού πολύ δύσκολα σε αγώνα ισορροπημένων ομάδων, μπορεί ένα σύνολο  να κρατήσει τέτοιες διαφορές, αντέχοντας επί 40 λεπτά στην πίεση που ασκούν οι αντίπαλοι για να επιστρέψουν. Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε με την πρωτοπόρο του Ισραηλινού πρωταθλήματος, αφού και πάλι έβαλε πολλά τρίποντα με Χάτσερ, Γκος, Τζόουνς και Τέπιτς και πλέον πατάει πολύ πιο γερά στην τετράδα του ομίλου του.

Μία ομάδα που παρά τις απώλειες και τα γύρω θέματα έχει καλό ρυθμό, όσο και αν έχει ανάγκη από ψηλούς.

Αξίζει αυτή η ομάδα της υποστήριξης και το Σάββατο σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με το Περιστέρι, που κάνει εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ