Connect with us

«Ξεμπλοκάρεται» η επένδυση Σαββίδη στο Παλιούρι

Μπορεί εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη να έχει εξασφαλίσει από τον Σεπτέμβρη του 2013 την εμπορική εκμετάλλευση παραθαλάσσιας περιοχής στο Παλιούρι, ωστόσο μέχρι και σήμερα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει μπλέξει σε έναν γραφειοκρατικό κυκεώνα.

PAOK24

«Ξεμπλοκάρεται» η επένδυση Σαββίδη στο Παλιούρι

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ένα πολύ κρίσιμο βήμα ενόψει της επένδυσης 80 εκατομμυρίων του Ιβάν Σαββίδη, καθώς δόθηκε «διπλή» έγκριση της χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, καθώς επίσης και της Μελέτης Περιβαλλοντικής Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο.

Στην απόφαση, την οποία υπογράφει η υπουργός κ. Λυδία Κονιόρδου, εγκρίνοντας τη μελέτη χωροθέτησης και τη ΜΠΕ, ορίζεται ότι για την παρακολούθηση και εκτέλεση αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, καθώς και εργασιών προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών ευρημάτων και μνημείων στο πλαίσιο του έργου, θα πρέπει να υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και του κύριου του έργου (βλ. επένδυση σε Ελληνικό, Αφάντου κ.α.).

Στους όρους που θέτει η σχετική απόφαση είναι καταρχάς να εξασφαλιστεί η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των επισκεπτών στην παραλία, της περιοχής, όπου χωροθετείται το επενδυτικό σχέδιο. Επιπλέον, πριν από την έναρξη των εκσκαφικών εργασιών, για την οικοδόμηση των κτισμάτων στην περιοχή όπου αυτά χωροθετούνται, σύμφωνα με το σχετικό masterplan της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, να προηγηθούν δοκιμαστικές τομές, από τα αποτελέσματα των οποίων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία των εν λόγω εκσκαφικών εργασιών.

To υπουργείο Πολιτισμού θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις κατά τη διάρκεια των εργασιών των έργων, οι οποίες θα πρέπει να να γίνουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου «για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με την εποπτεία αρχαιολόγων, τους οποίους θα ορίσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων, οι εργασίες θα πρέπει να διακοπούν και να επακολουθήσει σωστική ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η πορεία των έργων, μετά από γνωμοδότηση του αρμόδιου Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Επιπλέον, θα πρέπει να υποβληθούν προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ οι οριστικές μελέτες όλων των επιμέρους έργων και εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών κατασκευών, όπως προβλέπονται στο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), καθώς και για της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Αντίστοιχα, όλες οι απαραίτητες για την κατασκευή του λιμενικού έργου εκσκαφικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν με εποπτεία υπαλλήλου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, η δαπάνη του οποίου θα βαρύνει τον φορέα του έργου.

Επισημαίνεται εδώ ότι το ακίνητο, που προσφέρεται για την ανάπτυξη μιας μικτής τουριστικής επένδυσης, με τη λειτουργία health resort, δημιουργία πολυτελών εξοχικών κατοικιών, μαρίνας κ.τ.λ. κατέληξε στον όμιλο Σαββίδη το φθινόπωρο του 2013, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Στην επένδυση περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ανακαίνιση και λειτουργία του Ξενία Παλιουρίου, κενού την τελευταία 25ετία και χαρακτηρισμένου ως μνημείου από το 2008,  (σ.σ. παραχωρείται για 99 έτη), για το οποίο έχει ήδη εγκριθεί  από πέρυσι το καλοκαίρι η αρχιτεκτονική προμελέτη και προκαταρκτική στατική μελέτη προδιαγραφών και κατευθύνσεων για την επισκευή και ανακαίνισή του.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ… ξανά

Η πρώτη μάχη μετά το απρόοπτο και οι ημερομηνίες της σειράς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Σάββατο 27/4 θα ξεκινήσει η ημιτελική σειρά των playoffs της Handball Premier μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν μειονέκτημα έδρας.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα της Ένωσης στις 18:00 στο κλειστό του Καματερού.

Υπενθυμίζεται ότι η σειρά ήταν να ξεκινήσει το προηγούμενο Σάββατο, όμως η ομαδική τροφική δηλητηρίαση που «χτύπησε» την αποστολή του ΠΑΟΚ, άλλαξε τα δεδομένα.

Οι ημερομηνίες:

1η αγωνιστική Σάββατο 27/4 (ΚΓ Καματερού 18:00) ΑΕΚ- ΠΑΟΚ

Αν προκριθεί ο Ολυμπιακός στον τελικό του European Cup

2η αγωνιστική ΣΚ 18-19/5 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
3η αγωνιστική ΣΚ 25-26/5 ΑΕΚ- ΠΑΟΚ (εάν χρειαστεί)

Αν αποκλειστεί ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του European Cup

2η αγωνιστική ΤΕΤ 15/5 ΠΑΟΚ- ΑΕΚ
3η αγωνιστική ΣΚ 18-19/5 ΑΕΚ- ΠΑΟΚ (εάν χρειαστεί)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Το video που “έκαψε” τους συλληφθέντες

Νέες αποκαλύψεις για τα στοιχεία που οδήγησαν στις συλλήψεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα video-ντοκουμέντο που αποθήκευσε άγνωστος σε στικάκι USB, το οποίο άφησε σε χώρο του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης", είναι όπως φαίνεται το "κλειδί" που οδήγησε στις συλλήψεις οπαδών, για τα επεισόδια και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, στις 18 Φεβρουαρίου και ενώ η έρευνα της αστυνομίας ήταν σε πλήρη εξέλιξη, άγνωστος τηλεφώνησε στην υπηρεσία αντιμετώπισης αθλητικής βίας στις 15:00 κι ανέφερε: "Άφησα απέναντι από τη Θύρα 5 στο Καραϊσκάκη ένα φλασάκι. Έχει τις κινήσεις των οργανωμένων πριν τα επεισόδια".

Στο σημείο βρέθηκε αμέσως αστυνομικός και πήρε το στικάκι, στο οποίο βρέθηκαν 15 video στα οποία φαίνεται ποιοι βγήκαν από το γήπεδο, ποιοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια, αλλά και οι κινήσεις των δύο ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Το στικάκι μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου να εντοπιστεί αν υπήρχαν ίχνη DNA, ενώ αυτό που υποψιάζονται οι αστυνομικοί είναι ότι κάποιος από τους συλληφθέντες άφησε το στικάκι προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του.

Οι κατηγορούμενοι οπαδοί θα απολογηθούν ενώπιον των ανακριτών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ και η επιστροφή

Τι αλλάζει ενόψει του ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ξανά κακός. Έδωσε ξανά δικαιώματα, δεν είχε ενέργεια, δεν είχε καθαρό μυαλό και στη Λαμία, ουσιαστικά κατέστρεψε ό,τι έχτιζε τόσο καιρό.

Ο "Δικέφαλος" άφησε δύο σημαντικούς βαθμούς στη Λαμία και τώρα, καλείται να γυρίσει σελίδα, καθώς έχει μπροστά του τέσσερα ντέρμπι μέχρι και το φινάλε της σεζόν.

Το πρώτο από αυτά, θα ακολουθήσει την Κυριακή στην Τούμπα (19:30), με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Τούμπα, σε ένα ακόμη παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Σε αυτό το ντέρμπι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να επιστρέφει μετά το χθεσινό ματς, καθώς εξέτισε την τιμωρία του και "καθάρισε" με τις κάρτες.

Οι "ασπρόμαυροι" θα στρέψουν την προσοχή τους στην Ένωση και μένει να φανεί, ποιες θα είναι οι αλλαγές του τεχνικού του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι, με τον Λουτσέσκου να ανοίγει από αύριο τα χαρτιά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ