Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τόσκα στο… μικροσκόπιο! (pics-vids)

Ο Αλίν Τόσκα αποτελεί τον εκλεκτό του ΠΑΟΚ για την κάλυψη της θέσης του αριστερού μπακ που θα πλαισιώσει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, με τον Δικέφαλο να έχει έρθει σε συμφωνία με την Μπέτις για τον δανεισμό του 26χρονου ποδοσφαιριστή.

Ελένη Μπούντου

Ο Τόσκα στο… μικροσκόπιο! (pics-vids)

Το PAOK24 παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αριστεροπόδαρο αμυντικό, που θα προσδώσει ακόμη μια λύση στην αμυντική γραμμή των «ασπρόμαυρων» ενόψει της γεμάτης σεζόν που έχουν μπροστά τους.

Ο Αλίν Ντορινέλ Τόσκα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε τις 14 Μαρτίου του 1992 στην Αλεξάνδρεια της Ρουμανίας και το 2000 σε ηλικία 8 ετών, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Florea Voicilă Alexandria, στην οποία ξεκίνησε να μαθαίνει τα μυστικά της μπάλας.

Το 2007, σε ηλικία 15 χρονών, οι άνθρωποι της Στεάουα εντόπισαν τον ταλαντούχο αμυντικό και τον ενέταξαν στις ακαδημίες τους, ενώ το 2010 ο σύλλογος του Βουκουρεστίου παραχώρησε με την μορφή του δανεισμού τον Τόσκα στην Ουνιρέα Ουρζιτσένι προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες από την πρώτη κατηγορία του ρουμανικού πρωταθλήματος.

Με την φανέλα της Ουνιρέρα, στην πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας, ο Τόσκα κατέγραψε 18 συμμετοχές στο ρουμανικό πρωτάθλημα και μια συμμετοχή στο Κύπελλο Ρουμανίας, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Την επόμενη σεζόν ακολούθησε ο δανεισμός του στην Σεγκεάτα, με την οποία αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία του ρουμανικού ποδοσφαίρου, καταγράφοντας 23 συμμετοχές με μια ασίστ.

Το… ξεπέταγμα στην Βιτορούλ

Το 2012 ο Ρουμάνος μπακ, πήρε μεταγραφή από την Στεάουα στην Βιτορούλ, με την φανέλα της οποίας πραγματοποίησε εξαιρετικές σεζόν, καταγράφοντας στα δύο χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα του Γκιόργκι Χάτζι, 56 συμμετοχές με δύο ασίστ.

Η παρουσία του Τόσκα στην Βιτορούλ δεν έμεινε απαρατήρητη από τους ανθρώπους της Στεάουα, που αναγνώρισαν το λάθος τους να τον παραχωρήσουν και δαπάνησαν το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ, για να τον εντάξουν και πάλι στο δυναμικό τους.

Από το 2014 έως και το 2017 ο Τόσκα με την φανέλα της Στεάουα, κατέγραψε 96 συμμετοχές με ένα γκολ, ενώ αγωνίστηκε και στο πλευρό του Φερνάντο Βαρέλα για δύο σεζόν, με τους δύο ποδοσφαιριστές να συνεργάζονται –πιθανότατα- και στον ΠΑΟΚ πλέον.

Η ευκαιρία της Μπέτις

Οι εμφανίσεις του Τόσκα με την Στεάουα δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ανθρώπους της Μπέτις, που τον χειμώνα του 2017 δαπάνησαν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να τον φέρουν στη Σεβίλλη και να του εμπιστευτούν την φανέλα του βασικού αριστερού μπακ.

Στο πρώτο του εξάμηνο στην Μπέτις ο Τόσκα κατέγραψε 17 συμμετοχές στην Primera Division, όντας ο βασικός ακραίος μπακ των Ισπανών, όμως την περσινή σεζόν έχασε την θέση του στην βασική ενδεκάδα των «βερδιμπλάνκος» καταγράφοντας μόλις έξι συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα και δύο στο Copa Del Rey.

Ο… παραγκωνισμός του Τόσκα στην Μπέτις, είχε ως αποτέλεσμα τον δανεισμό του στην Μπενεβέντο, στο δεύτερο εξάμηνο της περσινής σεζόν, με τον Ρουμάνο αμυντικό να καταγράφει 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Serie A, παίρνοντας και πάλι παιχνίδια στα πόδια του ως βασικός.

Κεφάλαιο: Εθνική Ρουμανίας

Ο Αλίν Τόσκα είναι διεθνής με την Εθνική Ρουμανίας, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στις 23 Μαρτίου του 2016 στη νίκη των Ρουμάνων επί της Λιθουανίας (1-0), καταγράφοντας το πρώτο του 4λεπτο με το εθνόσημο στο στήθος.

Έκτοτε ο 26χρονος αμυντικός, έχει καταγράψει 11 συμμετοχές με την Εθνική Ρουμανίας, αποτελώντας την βασική επιλογή του ομοσπονδιακού προπονητή των Ρουμάνων, Κοσμίν Κόντρα, που τον επιλέγει είτε στο αριστερό άκρο της άμυνας, είτε ως στόπερ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ