Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Την υποχρέωση θα τη βγάλει. Το καλοκαίρι τι θα γίνει;

Μέσα στο… μεθύσι της κατάκτησης του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο μετά από 34 χρόνια, το «προβληματικό παιδί» της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας συνεχίζει τον κατήφορο.

Νίκος Μοσχοβίτης

Την υποχρέωση θα τη βγάλει. Το καλοκαίρι τι θα γίνει;

Το να γίνει για μία ακόμα φορά, ανάλυση για αυτά που θα μπορούσε να κάνει αυτή η ομάδα, αν είχε απλώς μια κανονικότητα στην καθημερινότητα της, είναι περιττό. Δε μπορεί να γίνει κουβέντα με κανένα «αν», όταν από το αρχικό ρόστερ, έχουν αποχωρήσει τέσσερις παίκτες για οικονομικούς λόγους (Μορέιρα, Αθηναίου, Χάτσερ, Γκάρετ) και άλλοι δύο τραυματίστηκαν και δεν πρόκειται να επιστρέψουν μέχρι το τέλος της χρονιάς (Τζόουνς, Σχίζας).

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει με 8 επαγγελματίες, συν τους έφηβους για να βγαίνουν οι προπονήσεις, μόνο τιμή δεν περιποιεί για το τμήμα, για το σύλλογο, για τη διοίκηση, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και με τέτοια πραγματικότητα, είναι εντελώς ουτοπικό, να μιλήσει κανείς για το εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι που έρχεται ή τα πλέι οφ (μάλλον εναντίον του Προμηθέα με μειονέκτημα έδρας), τα οποία όλα δείχνουν, ότι όπως θα ξεκινήσουν, έτσι και θα τελειώσουν για τον ΠΑΟΚ…

Οπότε ας πάμε στα πιο ουσιώδη, που βέβαια δε δείχνουν να απασχολούν και τόσο την ασπρόμαυρη οικογένεια, ενόψει καλοκαιριού. Η εκπεφρασμένη απόφαση του Μπάνε Πρέλεβιτς για αποχώρηση από τη διοίκηση, δεν έχει αλλάξει. Το συμβόλαιο του Ηλία Παπαθεοδώρου, τελειώνει και είναι μεγάλο ερωτηματικό, ποιος από τους παίκτες που έχουν απομείνει, θα ήθελαν να συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στην ομάδα.

Εν ολίγοις, τα πάντα στον «αέρα». Το αύριο δε δείχνει απλά αβέβαιο, δείχνει «μαύρο» αλλά ουδείς δείχνει να ασχολείται. Την ίδια ώρα που η κατάσταση στο μπάσκετ, είναι αυτή που περιγράφεται, λίγο δίπλα, το ποδόσφαιρο ζει κάποιες από τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του.

Όλο αυτό το σκηνικό, στα δικά μας τα μάτια, φαίνεται κάπως σουρεαλιστικό, αλλά στον ΠΑΟΚ, τίποτα δε μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη. Ακόμα και αυτό, που το ένα τμήμα που χρηματοδοτείται από έναν άνθρωπο, αναπτύσσεται με τρόπο τέτοιο που πλησιάζει τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, ένα άλλο τμήμα παραδίπλα, που διατηρείται εν ζωή από τον ίδιο άνθρωπο ουσιαστικά, βγάζει με το ζόρι το σεζόν και το καλοκαίρι, κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει…

Την ίδια ώρα που τα πάντα στον ΠΑΟΚ είναι αβέβαια, το παγιωμένο σκηνικό της τελευταίας 20ετίας στο ελληνικό μπάσκετ φαίνεται να αλλάζει άρδην, με όλα αυτά που γίνονται με τον Ολυμπιακό, ενώ η Ευρωλίγκα όλο και διευρύνεται και μόνο αρνητική δεν είναι σε ένα τρίτο εισιτήριο στην Ελλάδα, ειδικά αν μπορούν να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να είναι εκτός Αθηνών.

Που θα πάει, όλο αυτό, αυτήν την ευκαιρία, θα τη δει κάποιος. Μπορεί να είναι και εδώ. Δίπλα.

Υ.Γ.: Απορία: Τι ακριβώς εξυπηρέτησε η παρουσία του Μπάνε Πρέλεβιτς στην αθλητική εκπομπή του Open μετά τη φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο; Αυτό κι αν δεν ήταν σουρεαλιστικό, αν λάβει κανείς υπόψιν όλες τις παραμέτρους…

Υ.Γ.2: Ποιος Αμερικανός του ΠΑΟΚ που δεν έχει φύγει ακόμα, φέρεται να έχει συμφωνήσει για την επόμενη σεζόν, με ομάδα που έρχεται από την Α2; Και πόσα είναι τα χρήματα του συμβολαίου;

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ