Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελειώνει τυπικά. Είχε τελειώσει πολύ πιο πριν

Κάπου εδώ ολοκληρώθηκε το μαρτύριο μίας χρονιάς που άπαντες θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να ξεχάσουμε.

Editorial

Τελειώνει τυπικά. Είχε τελειώσει πολύ πιο πριν

Η ήττα από τον Ατρόμητο ήταν το τελειωτικό χτύπημα για μία ομάδα που ουδέποτε έγινε ομάδα.

«Θα μας έδιωχνα όλους αν ήμουν πρόεδρος» είπε ο Κλάους υπό την πίεση της απόλυτης αποτυχίας που βιώνει η ομάδα.

Ο Κλάους το βλέπει ως αποδυτήρια, γιατί βλέπει όταν ορμάει σε έναν αντίπαλο επειδή κοροϊδεύει τον κόσμο της ομάδας, ακολουθεί μόνο ο Κάτσε. Όταν χτυπάει στο προηγούμενο παιχνίδι ο Κωνσταντινίδης, οι δύο πρώτοι που τρέχουν να δούνε τι έχει πάθει είναι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ξέρει και πολλά άλλα, δεν γνωρίζω αν τελικά θα μιλήσει. Μακάρι να τα πει όλα, έχοντας καθαρό το μυαλό του για όσα έγιναν φέτος.

Θυμάμαι στη προετοιμασία όταν ο Κλάους έλεγε πως η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη. Τότε δεν υπέγραφε γιατί πίστευε πως το ρόστερ είναι άδειο και πως τα μπινελίκια θα τα φάει αυτός επειδή δεν θα βάζει γκολ. Όταν το καρπούζι έσκασε, σταμάτησε και αυτός να βάζει γκολ, όμως είχε μαζέψει κάποια για να γλιτώσει το πολύ.

Η φετινή χρονιά, τελείωσε πέρυσι όταν ανακοινώθηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ήταν 18 Μαϊου. Σήμερα, 4 πλέον Ιουνίου, στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει Αναστασιάδης, δεν υπάρχει Βρύζας και από Κυριακή δεν θα υπάρχει και ο ΓΧ.

Και οσο και να ψάχνω, δεν θα βρω τίποτα πιο πολύτιμο για το μέλλον του κλαμπ, από το ότι ξεφορτώθηκε πρώτα τον προπονητή που επέβαλε την παρουσία του με διάφορους τρόπους μία δεκαετία τώρα, αλλά και τα πρόσωπα που διχάσουν και ανακυκλώνονται σε διάφορες θέσεις δημιουργώντας διχασμό.

Είναι το μοναδικό κέρδος για τον ΠΑΟΚ αυτό, άσχετα αν δεν μπορούνε να μπούνε στο ίδιο καζάνι.

Μπροστά μας πλέον δεν έχουμε πρόσωπα που να διχάζουν. Και αν υπάρχουν μερικά μέσα στα αποδυτήρια, μάλλον ήρθε η ώρα και για αυτά να αποχωρήσουν. Αυτό θα ήθελα εγώ, όμως δεν αποφασίζω εγώ.

Όπως δεν αποφασίζει ο μικρός Σαββίδης, ο Γιώργος, τον οποίο καλούσε το κοινό έξω από το γήπεδο να τους διώξει όλους. Δεν είναι δουλειά του αυτή, δεν είναι του πατέρα του. Αυτό το κατανοήσαμε μία τριετία τώρα που χτίσαμε το μηδέν.

Ο στόχος της οικογένειας Σαββίδης είναι να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Και δεν έχει ούτε τις ποδοσφαιρικές γνώσεις και πολλές φορές ούτε τη νοοτροπία του ΠΑΟΚτσή που νιώθει, για να κατανοήσουν τις λακούβες που υπάρχουν μπροστά τους.

Λαός του ΠΑΟΚ δεν είναι αυτοί που φωνάζουν και επιβάλλουν με αυτόν τον τρόπο το κλίμα. Λαός του ΠΑΟΚ είναι αυτός που με τη στάση του επιζητά την σοβαρή δουλειά και την δημιουργία μίας μεγάλης ομάδας. Ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος τρεις μήνες και η Τούμπα δεν γέμισε ποτέ. Ο ΠΑΟΚτσής γνώριζε. Οι υπόλοιποι μπερδεύτηκαν. Κάποιοι ήταν και γνώστες του ποδοσφαίρου πανάθεμά τους…

Πλέον μαζευόμαστε όλοι στα καβούκια μας και περιμένουμε τις αποφάσεις του Άρνεσεν. Εμείς ως PAOK24 θα επικροτήσουμε οποιαδήποτε σοβαρή ποδοσφαιρική προσέγγιση για το αύριο του ΠΑΟΚ.

Και θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε λαϊκίστικη προσέγγιση, σαν αυτές που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε αυτή την γελοία κατάσταση.

Αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος είναι ο Δανός. Και από αυτόν περιμένουμε να δούμε σοβαρά πράγματα.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσετε όλοι, είναι πως ο ΠΑΟΚ πληρώνει τα λάθη του. Δεν είναι Ολυμπιακός, δεν είναι Παναθηναϊκός. Είναι ένα κλαμπ που ότι στραβό κάνει το βρίσκει μπροστά του. Και για αυτό πρέπει να είναι σοβαρός, μακριά από ηλίθιες κραυγές που οδηγούν την ηγεσία του σε λάθη – ξεγύμνωμα.

Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε σιγά – σιγά. Δεν χρειάζεται βιασύνες, έτσι κι αλλιώς, το πιθανότερο σενάριο πλέον είναι να ξεκινήσουμε στις 16 Ιουλίου επίσημα παιχνίδια.

Για να ανταπεξέλθουμε, θα χρειαστεί να είναι ενεργό ένα σημαντικό κομμάτι του ρόστερ που σήμερα είναι όλοι άχρηστοι. Εγώ χρησιμοποιώ βέβαια μία άλλη λέξη. Σήμερα είναι όλοι καμένοι.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει μάλλον τέλος Ιούνη, αρχές Ιούλη. Τα πρώτα επίσημα παιχνίδια θα χρησιμοποιηθούν ως φιλικά. Θα είναι μία σεζόν έντεκα μηνών. Θα χρειαστεί κανονικό ρόστερ.

Κομβική επιλογή είναι αυτή του προπονητή. Κάτι διάβασα σε μία ιστοσελίδα που δεν ισχύει.

Όμως με όλα όσα έγιναν φέτος, μην περιμένετε σε μία χρονιά να τα ξεπεράσουμε. Θα χρειαστούμε χρόνο ακόμη και αν είμαστε σοβαροί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος και την Εθνική ομάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ οικογένειά μου. Και με την ΑΕΚ δέθηκα πολύ για τέσσερα χρόνια. Αλλά προσπαθούσα όπου και αν ήμουν, τόσο στην Μπολόνια, όσο και στη Λέστερ να κάνω την καθημερινότητά που πιο ευχάριστη. Η Premier League είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για την κατάληξη της φετινής "μάχης" για τον τίτλο, απάντησε:

«Νομίζω πως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά η ΑΕΚ έχει προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες».

Σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα; «Ακούω πολύ συχνά κόσμο να λέει πως πρέπει να πάρουμε το Euro. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε το γνώθι σ' αυτόν. Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι να βρίσκεται σε τελικές φάσεις και το τραγικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο Euro» ήταν η απάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ