Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακάλεσε και το KONTRA NEWS για Σαββίδη!

Η αλήθεια αποκαταστάθηκε και από την εφημερίδα KONTRA NEWS για τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αφορμή τον… πόλεμο λάσπης που δέχτηκε για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ελένη Μπούντου

Ανακάλεσε και το KONTRA NEWS για Σαββίδη!

Συγκεκριμένα, στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας φιλοξενείται θέμα για τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου καθώς και για την επιχειρηματική του δράση, με τίτλο: “Η αλήθεια για τον Ιβάν Σαββίδη”, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η DIMERA -μέσω της οποίας ο Ιβάν Σαββίδης βγήκε μπροστά για την τηλεοπτική άδεια- αποτελείται από κεφάλαια νόμιμα, πλήρως ελεγμένα από ορκωτούς λογιστές.

Αναφορά γίνεται και στην ΣΕΚΑΠ, με την εν λόγω εφημερίδα να δεσμεύεται να διασταυρώνει ενδελώς τα στοιχεία και τις πηγές προτού προβεί την επόμενη φορά σε πειθαρχικό παράπτωμα. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως η KONTRA NEWS δεν αποτελεί το πρώτο μιντιακό μέσο που ανακαλεί για τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί έντονα το συγκεκριμένο φαινόμενο!

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται:

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ, για την αποκατάσταση της αλήθειας ανακαλεί ρητά όσα δημοσίευσε στο φύλλο της με αριθ. 801 της 12.07.2016 για τον κ. Ιβάν Σαββίδη και την επιχειρηματική του δράση.

Στο δημοσίευμα υπήρχαν ορισμένα στοιχεία που δημιουργούν στρεβλή και ψευδή εικόνα για τον κύριο Ιβάν Σαββίδη και τον παρουσιάζουν ως επιχειρηματία μειωμένης ηθικής υπόστασης και κύρους, που μεταφέρει κεφάλαια ύποπτης και παράνομης προέλευσης μέσω offshore εταιρίας στην Κύπρο, με στόχο του να συμμετάσχει στον Διεθνή Διαγωνισμό για τις τέσσερις άδειες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας μετάδοσης υψηλής ευκρίνειας, αποφεύγοντας τους προβλεπόμενους υπηρεσιακούς ελέγχους των εν λόγω κεφαλαίων, στους οποίους διαφορετικά θα υποβάλλονταν, και οι οποίοι θα διερευνούσαν την προέλευση και δεν θα δεχόταν την κίνηση των συγκεκριμένων κεφαλαίων, χωρίς οποιοσδήποτε από τους ως άνω ισχυρισμούς και διαδόσεις να βασίζονται σε κανένα πραγματικό περιστατικό ή αποδεικτικό στοιχείο.

Στο πλαίσιο αυτό η εφημερίδα μας επιθυμεί να ξεκαθαρίσει στο αναγνωστικό κοινό αλλά και σε όλους όσοι αναπαρήγαγαν τα σχετικά δημοσιεύματα τα εξής:

ι) είναι σαφές άτι η σύσταση της κυπριακής εταιρίας DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, με κεφάλαιο € 8.000.000, και μόνη μέτοχο την DIMERA Ltd., συμφερόντων του κυρίου Ιβάν Σαββίδη, η οποία υπέβαλε φάκελο συμμετοχής στον εκκρεμή Διεθνή Διαγωνισμό για τη χορήγηση 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας μετάδοσης υψηλής ευκρίνειας, προήλθε από κεφάλαια απολύτως νόμιμα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED έχει συντεταγμένες οικονομικές καταστάσεις, πλήρως ελεγμένες από ορκωτούς ελεγκτές, οι οποίες αποτυπώνουν με κάθε διαφάνεια την προέλευση του μετοχικού της κεφαλαίου.) Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος διενεργεί αυστηρότερο έλεγχο στις διατραπεζικές συναλλαγές και στο τραπεζικό σύστημα ευθύνης της, από ό,τι η κεντρική τράπεζα της Κύπρου.

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπάρχει εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κινήσεις λογαριασμών από ρώσικες εταιρίες ή προειδοποίηση των ΗΠΑ περί μη ανοχής διακίνησης κεφαλαίων από ρώσικες εταιρίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην εγχώρια αγορά των μέσων ενημέρωσης, η ίδια δε η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις 4 τηλεοπτικές άδειες προβλέπει ρητά τη δυνατότητα συμμετοχής και οιασδήπστε αλλοδαπής εταιρίας χωρίς απολύτως κανένα περιορισμό ως προς τη χώρα ίδρυσής της.

Είναι ξεκάθαρο ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο κύριος Ιβάν Σαββίδης είχε κανέναν λόγο ή σκοπό να αποφύγει τον όποιο έλεγχο ασκεί η Τράπεζα της Ελλάδος ή οποιαδήπστε άλλη κεντρική τράπεζα στις διατραπεζικές συναλλαγές ευθύνης της.

Είναι επίσης σαφές ότι η ΣΕΚΑΠ, εταιρία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, είναι μία κερδοφόρα εταιρία, η δε εντύπωση που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί οιι ο κύριος Ιβάν Σαββίδης ενεργεί σαν ρώσος ολιγάρχης και προσπαθεί να παρακάμψει ή να αποφύγει κατά την ενάσκηση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων τους όποιους νόμιμους ελέγχους ημεδαπών υπηρεσιών και ότι για να πετύχει το στόχο του φτάνει μέχρι του σημείου να παραβιάσει βασικό όρο του εκκρεμή Διαγωνισμού για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

Είναι τέλος σαφές ότι από πουθενά δεν προκύπτει το παραμικρό σχέδιο συνεργασίας του κυρίου Ιβάν Σαββίδη με καναλάρχη ή άλλους δήθεν αφανείς εταίρους στο πλαίσιο συμμετοχής της εταιρίας συμφερόντων του στον εν λόγω Διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η εφημερίδα δεσμεύεται στο εξής να προβαίνει σε ενδελεχή διασταύρωση των στοιχείων και των πηγών της πριν δημοσιεύσει συκοφαντικές διαδόσεις σε βάρος του κ. Ιβάν Σαββιδη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ στη Λαμία;

Σημαντική έξοδος για τον “Δικέφαλο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ της Stoiximan Super League και η προσοχή όλων, είναι στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία (17:00).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους ένα must-win παιχνίδι, σε μία έδρα όπου βρίσκουν παραδοσιακά τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παίζοντας στην έδρα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2017/18 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2018/19 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2019/20 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

2021/22 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

2023/24 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: “Πονοκέφαλος” για δύο

Τι ισχύει με φόντο τη συνέχεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει σήμερα την προετοιμασία του για την αυριανή αναμέτρηση με τη Λαμία (17:00), με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καταλήγει στις τελικές του επιλογές.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, δε θα έχει στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που συμπλήρωσε κάρτες, με τον Σέρβο να μένει στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, "πονοκέφαλος" υπάρχει και για τους Κουλιεράκη και Μπάμπα, καθώς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στα επόμενα παιχνίδια.

Και οι δύο έχουν φτάσει τις δύο κίτρινες κάρτες και βρίσκονται στο όριο, κινδυνεύοντας να μείνουν εκτός σ’ ένα από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τη Λαμία ακολουθούν τα μεγάλα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη για τον ΠΑΟΚ και προφανώς, είναι κι αυτό ένα σημαντικό ζήτημα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Nότιγχαμ Φόρεστ: Σκέψεις για νομικές κινήσεις κατά του Γκάρι Νέβιλ!

Για τη δήλωση του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περί… μαφιόζικης συμμορίας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Να κινηθεί νομικά κατά του Γκάρι Νέβιλ, για τις δηλώσεις του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περί... μαφιόζικης συμμορίας, σκέφτεται η Νότιγχαμ Φόρεστ σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

«Ειλικρινά μου θυμίζει ανακοίνωση μαφιόζικης συμμορίας! Ο Κλάτενμπεργκ πρέπει να παραιτηθεί από τη δουλειά του στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Αν βλέπει αυτές τις λέξεις που αμφισβητούν την ακεραιότητα και ουσιαστικά αποκαλεί έναν διαιτητή του VAR απατεώνα επειδή υποστηρίζει έναν συγκεκριμένο σύλλογο, τότε υποστηρίζει αυτά που λέγονται και θα έχανε βασικά όλη την αξιοπιστία νομίζω με τους διαιτητές στο παιχνίδι. Θα πρέπει να παραιτηθεί απόψε και να αποστασιοποιηθεί από αυτή τη δήλωση, κατά τη γνώμη μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκάρι Νέβιλ ο οποίος εργάζεται ως σχολιαστής του Sky Sports, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Νότιγχαμ Φόρεστ μετά το παιχνίδι με την Έβερτον.

Υπενθυμίζεται πως "σκληρή" ανακοίνωση κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ εξέδωσε χθες και η Premier League, με την βρετανική ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να υποστηρίζει πως δεν της δόθηκαν τρία πέναλτι στο ματς με την Έβερτον, κατηγορώντας ανοιχτά τον διαιτητή του VAR, Στιούαρτ Άτγουελ, υπογραμμίζοντας πως είναι οπαδός της Λούτον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ