Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Σημαντική νίκη ενόψει Ολυμπιακού"

Ικανοποιημένος από τη νίκη σε συνδυασμό με την εμφάνιση, δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου της Τούμπας ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Σημαντική νίκη ενόψει Ολυμπιακού"

Μεταξύ άλλων, ο τεχνικός του “Δικεφάλου” μίλησε για τη σημερινή εικόνα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη Κυριακή, τονίζοντας πως θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη σημερινή νίκη: “Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς, ξεκινήσαμε καλά, σκοράραμε νωρίς και ήταν προφανές ότι είχαμε τον απόλυτο έλεγχο. Δεν κινδυνέψαμε και συνεχίσαμε να παράγουμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος συνεχίσαμε με τον ίδιο τρόπο, βρήκαμε κι άλλα γκολ. Τα τελευταία 10-15 λεπτά, ήταν καθαρά διαχείρισης, παρόλα αυτά πετύχαμε και το 44ο γκολ. Είναι πολύ θετικό ότι πετύχαμε αυτή τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε δυσκολέψει τις άλλες μεγάλες ομάδες στα προηγούμενα ματς”.

Για τα γκολ και ποιο από αυτά μπορεί να ξεχωρίσει: “Το πρώτο ήταν σημαντικό, γιατί ανοίξαμε το σκορ, ενώ το δεύτερο μας έδωσε μεγαλύτερη ασφάλεια. Το τρίτο μας έδωσε ένα καλό αποτέλεσμα και μία καλή εικόνα στο παιχνίδι, ενώ το τέταρτο ήταν σημαντικό, γιατί αν δεν σκοράραμε θα υπήρχε η κριτική γιατί δεν σκοράραμε 11 εναντίον 10. Ειλικρινά για έναν προπονητή είναι πολύ σημαντικές αυτές οι καταστάσεις και πραγματικά χάρηκα πολύ όλα τα γκολ. Η ομάδα συνεχίζει να βελτιώνεται. Πήραμε άλλη μία νίκη, υπάρχει καλύτερη κατανόηση και οι παίκτες μου αισθάνονται καλύτερα παιχνίδι με το παιχνίδι. Οι αντιδράσεις των παικτών μου ήταν πολύ καλές ειδικότερα στην αντίπαλη περιοχή, γιατί είχαμε καλά τελειώματα και κυρίως στην πλάτη του αντιπάλου. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη και πρέπει  να είμαστε έτοιμοι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για κάθε ματς. Θα είναι τελείως διαφορετικό το παιχνίδι της Κυριακής και δεν μιλάμε τόσο για το κίνητρο ή την φιλοσοφία, αλλά για την τακτική. Εγώ αυτό που λέω, είναι ότι δεν έχει σημασία το ποια ομάδα αντιμετωπίζουμε. Όλα αυτά θα είναι κομμάτια της οργάνωσης μας και θα πρέπει είναι στο αίμα μας. Δεν θα πω ποια είναι αυτά τα στοιχεία, αλλά θα πω ότι υπάρχουν ήδη και υπάρχει πολύ μεγάλη βελτίωση”.

Για τον τραυματισμό του Λέοβατς και τις σκέψεις του ενόψει “Καραΐσκάκη”: “Μόλις βγήκαμε από τα αποδυτήρια, οπότε δεν έχω προλάβει να σκεφτώ ακόμη το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αυτή την περίοδο ο Λέοβατς  είναι από τους καλύτερους παίκτες μας, όχι μόνο επειδή σκόραρε σήμερα. Ο Βιεϊρίνια πέρασε σε αυτή τη θέση, γιατί θέλαμε να μπει ο Λήμνιος μέσα και να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται μετά τον τραυματισμό που είχε. Θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και φυσιολογικά θα πρέπει να πάρω κάποιες αποφάσεις”

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: “Ντέρμπι είναι για όλους, φυσιολογικά περιμένω ένα καλό παιχνίδι. Θα είναι διαφορετικό από το σημερινό. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κερδίσει το ματς, αλλά θα πρέπει να είμαστε ικανοί να ελέγξουμε οποιαδήποτε κατάσταση και να μην κάνουμε βήμα πίσω. Η ψυχολογία που έχουμε πριν από αυτό το παιχνίδι, είναι πολύ καλή”.

Για την πίεση που ασκεί η ομάδα του και την επιθετική λειτουργία: Όσον αφορά στις δεύτερες μπάλες. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, από τους παίκτες, από τη δουλειά μας. Προσπαθώ να περάσω στους παίκτες αυτή την επιθετικότητα. Είναι διαφορετικό να είσαι επιθετικός μπροστά και να περιμένεις πίσω τη μπάλα, είναι κάτι που δουλεύουμε καθημερινά. Η στατιστική δεν σημαίνει πολλά για εσάς, αλλά η στατιστική λέει ότι κλέβουμε πολλές μπάλες μπροστά, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι αυτό κάναμε και σήμερα. Είμαστε μία ομάδα που δημιουργεί πάρα πολλές ευκαιρίες και είναι ένα στοιχείο αυτό, γιατί δεν τελειώσαμε το προηγούμενο παιχνίδι. Θα πρέπει να βελτιώσουμε την επιθετική μας ψυχολογία, να γίνουμε δολοφόνοι στο παιχνίδι μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν τα παιχνίδια είναι σε ένα λεπτό σκορ, θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε γκολ και να πάρουμε πόντους. Το λέω αυτό γενικά και για τα παιχνίδια που θα έρθουν. Μέχρι τώρα, ακόμη δεν ήμασταν και στην καλύτερη κατάσταση, αλλά έχουμε μία καλή θέση στη βαθμολογία. Ξέρουμε τον τρόπο να βελτιωθούμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Για τις πολλές αλλαγές στο κέντρο: “Είναι θέμα συνθηκών. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε, είναι να διαλέξουμε τον καλύτερο παίκτη όσον αφορά σε αυτή τη θέση”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ