Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο Πέλκας μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης του ΠΑΟΚ» (ηχητικό)

Ο Νίκος Καρύδας φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4».

PAOK24

«Ο Πέλκας μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης του ΠΑΟΚ» (ηχητικό)

Ο πολύ έμπειρος γυμναστής και προπονητής με πλούσιο βιογραφικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σχολίασε το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Πέλκα και μίλησε για τη δική του εμπειρία στη Σαουδική Αραβία, αλλά και για τους μύθους που θα πρέπει να καταρριφθούν στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πού βρίσκεται τώρα: Έχω μία δικιά μου ακαδημία, τον ΠΑΟΚ Κουλούρας, η οποία συνεργάζεται με τον ΠΑΟΚ. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω ρίξει το βάρος σε αυτή τη δουλειά. Η τελευταία μου δουλειά ήταν στη Σαουδική Αραβία με τον Παντελή Κωνσταντινίδη και τον Λάζλο Μπόλονι. Ήταν δύσκολη εμπειρία, θυμάμαι ότι έπρεπε να τρως από έναν δίσκο κάτω ρύζι με αρνί, σταμάτησα να τρώω υδατάνθρακες.

Για το ποδόσφαιρο στη Σαουδική Αραβία: Καταρχάς ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι η ζέστη. Είναι αποτρεπτικός παράγοντας να δουλέψεις με εντάσεις στην προπονητική. Έχουν επίσης ορισμένες συνήθειες, όπως ότι ήμασταν στο ξενοδοχείο και στις 3 τα ξημερώματα έπρεπε να βγουν στους διαδρόμους του ξενοδοχείου να κάνουν την προσευχή τους. Το άλλο είναι πως είσαι εγκλωβισμένος, να πας κάπου. Εγώ δεν κάνω τη ζωή του κλασικού Έλληνα, αλλά δεν μπορείς να πας κάπου να ξεκουραστείς, να διασκεδάσεις, δεν μπορείς να βρεις αλκοόλ ακόμα κι αν εγώ δεν είμαι από αυτούς που τους ενδιαφέρει αυτό. Ποδοσφαιρικά είναι πίσω, αλλά ακόμα κι αν πηγαίνουν καλοί ποδοσφαιριστές δεν υπάρχουν οι συνθήκες να δουλέψεις καλά. Μείναμε 6 μήνες και φύγαμε ότι ο Μπόλονι αντιδίκησε με τους φιλάθλους ενώ ήταν 2η η ομάδα και φύγαμε.

Για όσα είδε στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Να πω ότι τον ΠΑΟΚ τον έχω δει ελάχιστες φορές λόγω των υποχρεώσεων μου. Στο γήπεδο πήγα λόγω του γιου μου, ο οποίος μεγάλωσε στο Καραϊσκάκη, αλλά έχει πωρωθεί με τον ΠΑΟΚ. Είδα ένα παιχνίδι που μόνο στα λόγια ήταν ντέρμπι. Μου έκανε εντύπωση ο ΠΑΟΚ που ήταν αποφασισμένος στο ντέρμπι. Περίμενε βέβαια να βρει απέναντι του κανονικό Παναθηναϊκό, αλλά ήταν μόνο οι φανέλες. Ο ΠΑΟΚ περίμενε να δει αν θα έβγαινε στο γήπεδο ο κανονικός Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ομάδα με χημεία, πιο ομάδα, ο Παναθηναϊκός έκανε αγγαρεία. Η έκταση του σκορ ήταν φυσιολογική και θα μπορούσε να είναι και ακόμα μεγαλύτερο το σκορ. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε έναν πολύ σωστό δρόμο. Δεν μπορεί να πει κανένας ότι αυτό ήταν ντέρμπι. Μου έκανε περισσότερο αρνητική αίσθηση ο Παναθηναϊκός. Και στο Καραϊσκάκης ο ΠΑΟΚ είχε ένα σκεπτικό με υπομονή και κράτημα μπάλας. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει. Νομίζω ότι γενικά ο ΠΑΟΚ παίζει έξυπνα και προφανώς είναι θέμα προπονητή που ξέρει την κατάσταση των παικτών του και των αντιπάλων του. Ο Λουτσέσκου φώναζε τους παίκτες να πιέσουν μπροστά, κάτι που δεν έγινε, αλλά πιστεύω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού των παικτών ήταν ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξυπνήσει και υποσυνείδητα δε βγαίνανε. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί στη φάση του ΠΑΟΚ.

Για τη συνεργασία του και την άποψη του για τον Πέλκα: Έχω συνεργαστεί με τον Πέλκα και ίσως ακουστεί βαρύ αυτό που θα πω, αλλά πάντοτε έλεγα ότι ο Δημήτρης θα γίνει ο νέος Κούδας στον ΠΑΟΚ. Από πολύ μικρός έδειχνε πως μπορεί να εξελιχθεί, ότι έχει φανταστική τεχνική, προσωπικότητα, διεισδυτικότητα. Νομίζω ότι ο Πέλκας μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης του ΠΑΟΚ. Ήταν καλό που ο Πέλκας έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Και νωρίτερα θα έπρεπε να πάρει ευκαιρίες ο Πέλκας και πέρυσι δεν πήρε αυτές που έπρεπε. Ο κόσμος είναι δύσπιστος με τους νέους παίκτες και αυτό είναι ένα λάθος. Έχει να δώσει πολλά ο Δημήτρης και ξέρω πως δουλεύει σε αυτό το κομμάτι. Μίλησα μαζί του και ξέρω πως δεν είναι μόνο πως μπορεί, αλλά το θέλει κιόλας.

Για την κουβέντα που συνήθως ανοίγει για τους Έλληνες και ξένους παίκτες σε μία ομάδα: Πιστεύω ότι όλα είναι θέμα χημείας. Πιστεύω στο δέσιμο μεταξύ ποδοσφαιριστών και δε θα ξεχάσω μία κουβέντα ενός προπονητή ότι δεν πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι σε μία ομάδα, αλλά αυτοί που συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους. Εύκολο να είσαι παίκτης, δύσκολο να είσαι συμπαίκτης. Υπάρχουν επαγγελματίες και στους Έλληνες και στους ξένους, τα έχω δει όλα. Αν ξεχωρίσουμε λίγο την κουλτούρα της πειθαρχίας από κάποιους λαούς, νομίζω ότι το ταλέντο είναι πολύ και στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Οι βόρειοι λαοί είναι πολύ πιο πειθαρχημένοι. Υπάρχουν πολλοί μύθοι στο ποδόσφαιρο, θα πέσουν κάποια στιγμή τα ταμπού που υπάρχουν. Παίζουν μεγάλο ρόλο τα γονίδια όσον αφορά στη φυσική κατάσταση. Οι βόρειοι λαοί είναι πολύ πιο έτοιμοι σωματικά από τους Μεσόγειους. Η νοοτροπία είναι και συνάρτηση της κουλτούρας ενός λαού. Η χαλάρωση ηθών που βλέπουμε στην Ελλάδα στην κοινωνική ζωή έχει αντίκτυπο και στο γήπεδο. Τα παιδιά μεγαλώνουν χωρίς αξίες και αυτό φέρνει συγκρούσεις ακόμα και με έναν προπονητή με όποιον έχει άλλη άποψη. Η νύχτα στην Ελλάδα είναι τρόπος ζωής και οι αθλητές θα πρέπει να μένουν μακριά από αυτό. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής πάει με τη νοοτροπία του λαού δε θα έχει και ποδοσφαιρική διάρκεια.

Για το πρωτάθλημα που βλέπει: Εγώ βλέπω ότι παρά το ότι η ΑΕΚ είναι πιο μπροστά και μου κάνει εντύπωση η ΑΕΚ, που πήρε παιχνίδια που ήθελε να πάρει, δεν πρέπει να αγνοεί κανείς τον Ολυμπιακό και όλα θα κριθούν στα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ έχει τα ντέρμπι στην έδρα του και αυτό είναι ένα προβάδισμα. Δε θα πρέπει να χάσει και τα πιο εύκολα παιχνίδια βέβαια. Βλέπουμε ομάδες που δεν υπολογίζαμε ότι πηγαίνουν καλά. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, αλλά έχουν την ίδια αξία.

Ακούστε όλη τη σημερινή εκπομπή στο παρακάτω ηχητικό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φουλ επίθεση ετοιμάζει ενόψει ΠΑΟΚ ο Τερίμ!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων – Η πιθανή ενδεκάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Αναφορικά με την 11άδα του «τριφυλλιού», τα «Πράσινα» ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα την αποτελούν οι Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδης, ενώ ανοιχτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς και να μπει ένα εξτρέμ, για να ξεκουραστεί ο Μπακασέτας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ