Connect with us

Uncategorized

Ο «τίγρης» επιστρέφει 28 χρόνια μετά

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Τετάρτη (21:30) τη Βιλερμπάν στη Γαλλία στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του FIBA Champions League.

PAOK24

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μπάνε Πρέλεβιτς, να θυμηθεί το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο «τίγρης» επιστρέφει 28 χρόνια μετά στο Βιλερμπάν, πλέον ως πρόεδρος του «Δικεφάλου», με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ να θυμάται όσα συνέβησαν πριν από 28 χρόνια, παρουσιάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα από το παρελθόν.

Αναλυτικά:

««Ο απεσταλμένος μας τηλεφωνεί από τη Γαλλία», έγραφαν οι εφημερίδες στις 13 Οκτωβρίου 1988, μεταφέροντας με αυτό τον τρόπο όλες τις λεπτομέρειες για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βιλερμπάν αλλά και το επίσημο ντεμπούτο του Μπάνε Πρέλεβιτς με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο «τίγρης» 28 χρόνια μετά, επιστρέφει για πρώτη φορά στο Βιλερμπάν πλέον από τη θέση του  προέδρου του ΠΑΟΚ.

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα αι Ευρώπη τη δεκαετία του ’90, πάτησε για πρώτη φορά παρκέ με την ασπρόμαυρη φανέλα με τον αριθμό 7 στο «Μεζόν ντε Σπορτ». Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Μπάνε Πρέλεβιτς με τον ΠΑΟΚ συνοδεύτηκε με 29 πόντους και τη νίκη επί της Βιλερμπάν με 93-83. Την επόμενη ημέρα οι δυο εφημερίδες της πόλης (“Θεσσαλονίκη”, “Σπορ του Βορρά”), δικαίως έκαναν ιδιαίτερη μνεία στο όνομά του. «Ο Μπάνε Πρέλεβιτς πιστοποίησε την σούπερ αξία του. Ήταν ένας παίκτης του οποίου το κόστος δεν αποτιμάται με τίποτα. Πολύ καλός ιδίως στον επιθετικό τομέα ο Μπάνε Πρέλεβιτς, έδωσε τις ζητούμενες λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση», έγραφε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βοϊτσίδης  στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”, ενώ ο «πατριάρχης του ρεπορτάζ της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ» Άρις Νικολάκης, ως απεσταλμένος στα “Σπορ του Βορρά” τόνιζε χαρακτηριστικά: «εκπληκτικός και πάλι ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Ψυχρός σκόρερ και μεγάλος ηγέτης».

Σε μια εποχή που το κινητό τηλέφωνο και το ίντερνετ δεν υπήρχαν καν σαν έννοιες, οι εφημερίδες και το ραδιόφωνο ήταν οι μοναδικοί τρόποι να ενημερωθεί κάποιος για τους αγώνες που έπαιζε η ομάδα στο εξωτερικό. Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Γαλλία, όπως είναι φυσικό, μονοπωλούσε το ενδιαφέρον για σχεδόν μια βδομάδα. Άρθρα και ρεπορτάζ παρήλαυναν στα φύλλα της εφημερίδας τις μέρες πριν τον αγώνα κι ακόμα περισσότερα τις ημέρες μετά το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν με λεπτομέρειες αλλά και παραλειπόμενα.

«Ένα γήπεδο που θεωρείται ένα από τα θερμότερα της Γαλλίας, ίσως το πιο θερμό γι’ αυτό και αποκαλείται “χύτρα”. Βέβαια το Βιλερμπάν, ένα εργατικό και μάλλον μονότονο προάστιο της Λυών, έχει μια παράδοση στο μπάσκετ… ωστόσο για μια ομάδα έμπειρη όσο ο δικέφαλος η στάση της κερκίδας δεν είναι το πρωταρχικό κριτήριο που θα επηρεάσει την έκβαση του αγώνα». Με αυτό τον τρόπο ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Μάκης Βοϊτσίδης ξεκινούσε το κείμενό του στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” βάζοντας έτσι στο κλίμα τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς μπορεί να έκανε το ντεμπούτο του με το δικέφαλο στο στήθος στις 23 Αυγούστου το 1988, σε ένα φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν ήταν το πρώτο του επίσημο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Σημείωσε 29 πόντους (7/12 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 6/8 βολές), κι έχοντας ως συμπαραστάτη στο σκοράρισμα τον Μάικλ Τζόουνς (29 πόντοι), που επίσης έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την ομάδα, οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Πλέον η φανέλα με το νούμερο 7 έχει αντικατασταθεί από το κοστούμι και τη θέση του προέδρου. Μια ιστορία ζωής ξεκίνησε στο Μεζόν ντε Σπορτ τον Οκτώβρη του 1988 και 10.226 μέρες μετά ο Μπάνε Πρέλεβιτς επιστρέφει στο Βιλερμπάν, αυτή τη φορά στο γήπεδο Αστρομπάλ τη νέα έδρα (από το 1995) της Βιλερμπάν για τον πρώτο αγώνα του 2017.

*Τα δημοσιεύματα είναι από τις εφημερίδες “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” και “ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ” της εποχής… ».

ΣΧΟΛΙΑ

Uncategorized

Κι άλλο γκολ από τα αποδυτήρια! Γαλλία – Γερμανία 0-1 στα 7 δευτερόλεπτα!

Η Γερμανία μπήκε φουριόζα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά το γκολ της Αυστρίας στο 6ο δευτερόλεπτο στο φιλικό με τη Σλοβακία, ήρθε το γκολ της Γερμανίας στο 7ο δευτερόλεπτο του φιλικού με τη Γαλλία!

 

https://twitter.com/Sachk0/status/1771628915439616495

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Uncategorized

FORZA με ειδήσεις για τον ΠΑΟΚ

Αύριο και όλο το Σαββατοκύριακο στα περίπτερα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η FORZA κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Μαρτίου (και όλο το Σαββατοκύριακο) με αποκλειστικά ρεπορτάζ για τον ΠΑΟΚ, ειδήσεις και έρευνες, αθλητικό παρασκήνιο, ειδήσεις για όλα τα τμήματα του Δικεφάλου και ειδικό ένθετο για το στοίχημα με τις καλύτερες υπογραφές

Η FORZA πρωτοπορεί με σεβασμό στους αναγνώστες της και προσφορές που δεν αντιγράφονται

Η κορυφαία σε πωλήσεις και αναγνωσιμότητα εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλάζει το επίπεδο της ενημέρωσης και της αντίληψης που υπάρχει για τον αθλητικό Τύπο

Η επιθυμία σας για online ανάγνωση της FORZA και της FORZA Plus, έγινε πραγματικότητα. Οι φίλοι αναγνώστες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία πώλησης εφημερίδων, έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην ύλη της εφημερίδας, ηλεκτρονικά μέσα από το www.forzaonline.gr

To ηλεκτρονικό κατάστημα της FORZA είναι στη διάθεση σας

Το Ευρωπαικό όνειρο δεν τελειώνει! - Οι κορυφές που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στην πορεία προς την ελίτ

Επόμενη στάση… Μπρίζ – Ποια είναι η επόμενη αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League

Αρθρογραφούν στη FORZA: Κώστας Βασιλόπουλος, Γιώργος Κουβεντίδης, Σταύρος Κόλκας, Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, Κλεάνθης Βαλαρούτσος, Σωτήρης Μήλιος, Γιάννης Λαγογιάννης, Βαγγέλης Βούλγαρης, Σταύρος Σουντουλίδης, Θόδωρος Χαστάς

Διαβάστε στην FORZA, ρεπορτάζ, παρασκήνιο και αναλύσεις για όλα τμήματα του Α.Σ. ΠΑΟΚ, αφιερώματα στις ασπρόμαυρες ακαδημίες, θέματα που θα φωτίσουν άγνωστες πτυχές του ρεπορτάζ

Η κορυφαία εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάζει παρασκηνιακές αποκαλύψεις, προτάσεις διασκέδασης, ρεπορτάζ για το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θέματα της Super League και της ΕΠΟ με την υπογραφή του Κώστα Πλιάτσικα

Μάθετε όσα θέλετε να ξέρετε για τον χώρο των MEDIA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Uncategorized

«Ζωγράφισε» ο Σαμάτα (vid)

Πλάνα και… γκολ από τη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την προετοιμασία του ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ, με μία προπόνηση σήμερα στη Νέα Μεσημβρία και το πρόγραμμα είχε και οικογενειακό δίτερμα.

Σε αυτό, ξεχώρισε ο Αλί Σαμάτα και το λόγο μπορεί να το δείτε παρακάτω…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ