Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θέλουν να απομακρύνουν τον Ιβάν, αυτό έχει λείψει από τον ΠΑΟΚ»

Μίλησε επίσης για την πορεία της φετινής σεζόν, την άφιξη του Ρέμπε, το τι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το τι έλειψε από τον ΠΑΟΚ.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Θέλουν να απομακρύνουν τον Ιβάν, αυτό έχει λείψει από τον ΠΑΟΚ»

Απαντήσεις για όλα έδωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Κυριάκος Κυριάκος που αναφέρθηκε στη δικαίωση του ΠΑΟΚ από το CAS τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι ο Δικέφαλος δεν φώναζε για την αθωότητα του, αλλά γιατί δεν δικάστηκε.

Υπογράμμισε, ότι το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ είναι έτοιμο ακόμη και αύριο για την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, στον Λ. Αυγενάκη και στη σύνθεση της ΕΕΑ.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο κατά του Ιβάν Σαββίδη με στόχο να να τον κουράσουν και τον απογοητεύσουν, ώστε να αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα το προσεχές διάστημα.

Τέλος, τόνισε ότι αυτό που έλειψε από την ομάδα την τελευταία τριετία είναι η ευρωπαϊκή πορεία και αυτό μπαίνει σε προτεραιότητα για τη νέα σεζόν.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

«Ο Όλαφ Ρέμπε ανέλαβε τα καθήκοντα του πριν από λίγες ημέρες και είναι αυτός που έχει το κλειδί για τις αποφάσεις της νέας σεζόν. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία και γνώση. Βλέπει και αξιολογεί αυτές τις 10-15 ημέρες που είναι κοντά στην ομάδα και εκείνος μαζί με τους Ιβάν και Γιώργο Σαββίδη θα πάρουν τις αποφάσεις για το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας της επόμενης σεζόν. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς βγήκαν συμπεράσματα για το τι πρέπει να κρατήσουμε και τι πρέπει να διορθώσουμε ενόψει της επόμενης σεζόν. Πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα τελευταία παιχνίδια για να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση που είναι ο τελευταίος μας στόχος.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Έπρεπε να υπερασπιστεί μία τέλεια χρονιά με νταμπλ και αήττητο πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή θα έχανε. Όταν ένας προπονητής αλλάζει δημιουργούνται αναταράξεις. Ειδικότερα όταν αυτό γίνεται δύο μέρες πριν ξεκινήσει η σεζόν. Έρχεται ένας άνθρωπος που θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία χωρίς να έχει πολύ χρόνο για να το κάνει και με τον πήχη να είναι ήδη ψηλά. Η ομάδα πέρασε πολλά αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα μέχρι να καταλάβει τη φιλοσοφία του προπονητή. Εκεί που φάνηκε να ρολάρει, άρχισε το θέμα με τις καταγγελίες και τα δικαστήρια. Δεν ψάχνω φτηνές δικαιολογίες. Το λέω σχηματικά. Τα στελέχη που είμαστε επιφορτισμένα να κρατάμε την ομάδα ήρεμη και να την θωρακίζουμε ψυχολογικά και επικοινωνιακά, ήμασταν οι ίδιοι που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που δημιούργησε το πόρισμα της ΕΕΑ. Δεν είμαστε εκατοντάδες στελέχη, ούτε υπεράνθρωποι. Κάποια πράγματα δεν τα κάναμε σωστά και δεν καταφέραμε να αφήσουμε ανεπηρέαστη την ομάδα. Οι παίκτες αναρωτιούνταν αν ισχύει η αφαίρεση βαθμών, αν ισχύει η πιθανότητα υποβιβασμού. Οι περισσότεροι είναι και ξένοι, διάβαζαν διάφορα στο διαδίκτυο, συζητούσαν με τους ατζέντηδες τους και δημιουργήθηκε μία ανακατωσούρα. Σίγουρα έχει ένα μεγάλο μερίδιο για τις ήττες που ακολούθησαν, αλλά δεν ξέρω αν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως βάρυνε πάρα πολύ το κλίμα.

Η χρονιά έχει πολλά γκρίζα συμπεράσματα. Δεν έχει άσπρο ή μαύρο. Εκ των πραγμάτων ήταν δύσκολο να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με πέρσι. Οι ποδοσφαιριστές μεγαλώνουν ένα χρόνο, χορταίνουν την πείνα τους για διακρίσεις, σοκάρονται από την αλλαγή προπονητή, χάνουν την αυτοπεποίθηση τους όταν δεν τους βγαίνει να παίξουν ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά δημιουργούν μία δύσκολη διαχείριση. Να μην είμαστε άδικοι ούτε με τον προπονητή, ούτε με τους ποδοσφαιριστές. Και σε άλλες ομάδες στον κόσμο συμβαίνει αυτό μετά από μία επιτυχημένη χρονιά. Αν η σεζόν καταλήξει με τη δεύτερη θέση και τα ημιτελικά του κυπέλλου, δεν είναι καθίζηση στο επίπεδο των στόχων. Χρειάζεται βελτίωση στις ευρωπαϊκές μας παρουσίες. Οι εγχώριοι τίτλοι έχουν λείψει πολύ στην ιστορία μας, σιγά σιγά η δίψα μας αυτή καταλαγιάζει, γιατί πήραμε τους μισούς τίτλους στην ιστορία μας την περασμένη τριετία, όμως οι ευρωπαϊκές επιτυχίες που και οικονομικά και εμπορικά σε κάνουν ισχυρότερο. Δυναμώνει το brand του συλλόγου και μεγαλώνει η αξία των ποδοσφαιριστών. Αυτό μας έχει λείψει την τελευταία τριετία. Πρέπει να το θέσουμε ως προτεραιότητα τη νέα σεζόν».

Το ποδόσφαιρο για να αλλάξει και να προσελκύσει άτομα που μπορούν να διατηρούν τη ψυχραιμία τους, που κοιτάζουν πρώτα την πρόοδο του αθλήματος, μετά την επιτυχία της ομάδας και την προσωπική τους καταξίωση, θα πρέπει θεσμικά να αναβαθμιστεί. Θα πρέπει να εκλείψουν ευθυνόφοβοι δικαστές, να εκλείψουν υποτελείς διαιτητές, θα πρέπει να εκλείψουν άνθρωποι που αγιάζουν το κάθε μέσο για να πετύχουν το σκοπό τους. Δεν είναι στόχος η νίκη με κάθε κόστος. Είναι η νίκη και η επιτυχία με το σωστό τρόπο. Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όλοι

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ και πλέι οφ: Τι δείχνει η τελευταία τριετία;

Η δεδομένη αδυναμία και το πρόβλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ξεκάθαρο πως το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει μείνει από ενέργεια. Είναι ξεκάθαρο πως το μομέντουμ είναι κακό και υπάρχει μία δεδομένη αδυναμία πνευματικά.

Ο ΠΑΟΚ, για τρίτη διαδοχική χρονιά παρουσιάζει ένα άκρως προβληματικό πρόσωπο στα πλέι οφ και αυτό, φαίνεται τόσο από τα αποτελέσματα, όσο κι από την εικόνα του. Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής φέτος; Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να επιδείξει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ εκκρεμεί και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που αναβλήθηκε, μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

Γυρίζοντας λίγο πίσω και πέρυσι ο ΠΑΟΚ μπήκε με αξιώσεις στα πλέι οφ, ξεκίνησε την πορεία του με τον πιο ιδανικό τρόπο, με ένα διπλό στην έδρα του Άρη, ωστόσο, η συνέχεια ήταν καταστροφική, με τον τελικό απολογισμό να μην είναι καλός. 4 νίκες, 1 ισοπαλίες και 5 ήττες είχαν οι "ασπρόμαυροι", για να ακολουθήσει και ο χαμένος τελικός του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1

ΠΑΟΚ - Βόλος 4-2

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0

ΠΑΟΚ - Άρης 3-2

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1

Βόλος - ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1

Στο "κάδρο" μπαίνει και η σεζόν 2021/22, με τον ΠΑΟΚ να καταρρέει στα πλέι οφ, κλείνοντας την παρουσία του σε αυτά με μόλις 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, με την εκκίνηση να είναι τότε ιδανική, αλλά στη συνέχεια τα παιχνίδια εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά, με την ομάδα να "αδειάζει" σε όλα τα επίπεδα.

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2

Άρης - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Μ. Δευτέρα στο γήπεδο

Σημαντική δοκιμασία για τους “ασπρόμαυρους”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β' θα βρει απέναντί του για την 7η αγωνιστική των πλέι άουτ τον Αιολικό, σε ένα σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας.

Οι "ασπρόμαυροι" θα βρεθούν στην Αριδαία τη Μεγάλη Δευτέρα, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να ξεκινάει στις 16:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

AEL FC ARENA, ΑΕΛ – ΑΕΚ Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (16:00)

Ρεπό: Μακεδονικός

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ, Καμπανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00)

ΚΟΖΑΝΗΣ, Κοζάνη – Ηρακλής (17:00)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Αιολικός – ΠΑΟΚ Β’ (16:00)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά – Καλαμάτα (14:45)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Ιωνικός – Athens Kallithea (16:00)

Ρεπό: Ηλιούπολη

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

ΡΟΔΟΥ, Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Γιούχτας (16:00)

ΑΓΥΙΑ, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ (16:00)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαμάτα και τα γκολ που δεν έρχονται

Δεν μπορεί να προσφέρει ο Τανζανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έμεινε μακριά από το γκολ για ένα ακόμη παιχνίδι και έδειξε για μία ακόμη φορά, πως δεν μπορεί σε κανένα σημείο να αποτελέσει το φορ που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

Ο Αλί Σαμάτα παραμένει δίχως γκολ μέσα στο 2024 και πλέον, πραγματικά μοιάζει και δύσκολο να αλλάξει αυτό.

Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ο Τανζανός επιθετικός, ήταν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στις 12 του Νοέμβρη του 2023, ενώ συνολικά σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει να επιδείξει μόλις 3 γκολ και 4 ασίστ.

Το μόνο που έχει καταφέρει ο Σαμάτα μέσα στο 2024, είναι να δώσει δύο ασίστ, με την πρώτη να είναι τον περασμένο Φλεβάρη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τη δεύτερη στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία, στο ξεκίνημα των πλέι οφ.

Ο Σαμάτα σκοράρει 3 γκολ σε 26 τελικές κι είναι κι αυτό ενδεικτικό της κατάστασής του από τη στιγμή που φόρεσε τα ασπρόμαυρα, καθώς σπάνια πλέον επιχειρεί τελική ακόμη κι όταν αγωνίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ