Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα ρεκόρ Μαργαρίτη και Γκρίφιν

Ο ΠΑΟΚ τα έδωσε όλα στο ΟΑΚΑ, οι αποφάσεις των διαιτητών στο τέλος, όρισαν το νικητή που ήταν η ΑΕΚ και Μαργαρίτης και Γκρίφιν, πέτυχαν δύο ρεκόρ.

Νίκος Μοσχοβίτης

Τα ρεκόρ Μαργαρίτη και Γκρίφιν

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του:

«H ΑΕΚ συνέχισε μέσα και από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ το αήττητο σερί της στο Πρωτάθλημα, φτάνοντας πια τις 20 διαδοχικές νίκες. Μπαίνοντας στο φετινό με 5-0, η ΑΕΚ πραγματοποιεί την καλύτερη εκκίνηση της από την περίοδο 2002-03. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε το 5/5 που είχε κάνει η ΑΕΚ άλλες τρεις φορές στο παρελθόν και στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League. Η πρώτη ήταν το 2000-01 με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο και στις επόμενες δύο σεζόν (2001-02 και 2002-03) υπό τις οδηγίες του Ντράγκαν Σάκοτα.

Αυτό το 5-0 λοιπόν στην αρχή ενός Πρωταθλήματος, έγινε για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια για την ΑΕΚ. Στη σεζόν 2002-03 είχε αρχίσει με τα εξής αποτελέσματα…

*ΑΕΚ-Περιστέρι  61-52  Χατζής 16, Μπετς 12 – Γιοβανόφσκι 14, Σιμπίλσκι 13

*ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  68-78  Σκοτ 20, Μιλισάβλιεβιτς 17 – Μπετς 18, Κακιούζης 15

*ΑΕΚ-Μαρούσι  87-78 Κακιούζης 31, Μπλάκνει 18 – Όλιβερ 20, Τζόουνς 17

*Νήαρ Ηστ-ΑΕΚ  70-75  Νάκιτς 17, Μπένσον 14 – Κακιούζης 14, Μπετς 13

*ΑΕΚ-Ηρακλής  63-62  Ζήσης 21, Μπετς 15 – Παυλίδης 25, Διαμαντίδης 12

*Μέσα από το «χορταστικό» πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ σημείωσε νέο ρεκόρ παραγωγικότητας ενός ημιχρόνου για τη φετινή Stoiximan Basket League έχοντας 52 πόντους. Από 51 είχαν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επίσης στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ και ο Ιωνικός Hellenic Coin στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Λαύρο.

*Με τις 27 εύστοχες βολές της (27/35) η ΑΕΚ σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου, αφού ξεπέρασε τις 26 που είχε ο Άρης στην πρεμιέρα με το Μεσολόγγι Baxi.

*Στον αντίποδα, η ΑΕΚ ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τα δύο κλεψίματα που καταγράφηκαν στη στατιστική της, όσα είχε το Περιστέρι κόντρα στον Ηρακλή.

*Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε για τέταρτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα, πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ περιόδου.

Ρεκόρ καριέρας για τον Λάνγκφορντ
Με την κορυφαία επίδοση των 43 εμφανίσεων του στο ελληνικό Πρωτάθλημα στις ασίστ, ολοκλήρωσε το χθεσινό παιχνίδι ο Κιθ Λάνφκφορντ έχοντας έξι τελικές πάσες. Στις προηγούμενες 42 έφτασε τρεις φορές με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ κι άλλες τρεις με την ΑΕΚ στις πέντε ασίστ.

*Ο Αμερικανός είχε 10/11 και σημείωσε νέα ρεκόρ περιόδου τόσο στις εύστοχες -εννιά είχε ο Στίβεν Γκρέι στο ματς του Περιστερίου με τον Ιωνικό Hellenic Coin- όσο και στις εκτελεσμένες -από 10 είχαν Καντέρ στην 1η, Γκρέι στη 2η, Γιάννης Αγραβάνης στην 3η και Δημήτρης Αγραβάνης στην 5η αγωνιστική.

*Ακόμη ο Λάνγκφορντ με τους 17 πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε τους 600 σε 43 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League.

*Ο Γιόνας Ματσιούλις είχε καθοριστική συμβολή στην τελική έκβαση του παιχνιδιού των δύο Δικεφάλων με τα δύο διαδοχικά τρίποντα του στο τέλος του ντέρμπι. Ο Λιθουανός είχε 6/8 τρίποντα και ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων σουτ από την περίμετρο για τη φετινή σεζόν, αφού έξι είχε και ο Στίβεν Γκρέι στο ματς του Περιστερίου με τον Ηρακλή.

*Παράλληλα ο Λιθουανός φόργουορντ μπήκε στην πρώτη 10άδα των μεγαλύτερων επιδόσεων εύστοχων τριπόντων από παίκτη της ΑΕΚ με τα έξι που είχε χθες. Κορυφαία πάντως παραμένει εκείνη των εννιά τριπόντων που είχε ο Άντι Τούλσον στο εκτός έδρας παιχνίδι της περιόδου 1995-96 κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας.

*Ο Ματσιούλις μετράει αντίστροφα για να φτάσεις τους 1.000 πόντους στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είχε 18 χθες και με αυτούς ξεπέρασε τους 900 σε 108 εμφανίσεις.

Σημαντικά ατομικά επιτεύγματα σημείωσε και ο Δημήτρης Μαυροειδής.
*Με το μοναδικό επιθετικό του ριμπάουντ, έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan Basket League που έφτασε τα 600.

*Έγινε ο 8ος παίκτης σε συμμετοχές Πρωταθλήματος (από το 1992-93) με την ΑΕΚ. Έφτασε τις 106 και ξεπέρασε τον Φώτη Κατσικάρη.

*Έχοντας συνολικά έξι ριμπάουντ, έφτασε τα 480 με τη φανέλα της ΑΕΚ και έγινε ο 9ος ριμπάουντερ της από καταβολής επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού προσπέρασε τον Ντούσαν Σάκοτα (474).

Ο Μαργαρίτης 3ος «100άρης» μπλοκέρ του ΠΑΟΚ
Σε μία μικρή λίστα παικτών του ΠΑΟΚ μπήκε χθες ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά κόβοντας δύο φορές τους αντιπάλους του, έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό κοψιμάτων. Έφτασε τις 101 και περισσότερες (από το 1992-93) έχουν μόνο ο Γιάννης Γιαννούλης (123) και ο Ευθύμης Ρεντζιάς (112). Χθες ο Μαργαρίτης ξεπέρασε τον Ουόλτερ Μπέρι που είχε 99 τάπες παίζοντας για τον ΠΑΟΚ στις σεζόν 1993-94 και 1998-99.

Με αυτές τις δύο τάπες εξάλλου, ο Μαργαρίτης κέρδισε μία θέση στη λίστα των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Ανέβηκε στην 41η θέση ξεπερνώντας τον Αλεξέι Ζεβροσένκο.

Ακόμη…

*Παίζοντας απέναντι στην πρώην ομάδα του, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης ξεπέρασε τους 600 πόντους και τα 400 ριμπάουντ σε 127 αγώνες καριέρας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Ο Μάλκολμ Γκρίφιν πήρε πολλές προσπάθειες πηγαίνοντας προς το καλάθι της ΑΕΚ. Έτσι τελείωσε το παιχνίδι με 14 προσπάθειες για δύο πόντους, ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη φετινή επίδοση αφού 14 είχε και ο Σακίλ Γκούντγουϊν στην πρεμιέρα της Λάρισας Bread Factory με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*Ο ΠΑΟΚ έχει μπει στο Πρωτάθλημα με ρεκόρ 1-4 κάτι που συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη και συνολικά για έβδομη φορά στην ιστορία του, μετά τις σεζόν 2002-03, 2005-06, 2007-08, 2009-10, 2015-16 και 2019-20».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ