Connect with us

ΑΣ

Όλα όσα έγιναν στη Γ.Σ του Α.Σ ΠΑΟΚ

Η συγκίνηση του Κατσαρή για τα "ευχαριστώ" που άκουσε από τους εφόρους των τμημάτων του ΠΑΟΚ, ο απολογισμός της φετινής σεζόν, η ελπίδα για ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον, αλλά και το θέμα για την επόμενη ημέρα στο "τιμόνι" του Ερασιτέχνη.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Όλα όσα έγιναν στη Γ.Σ του Α.Σ ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ – ΡΑΦΑΗΛ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ

Σε μία διαδικασία που κράτησε περίπου δυόμιση ώρες, πραγματοποιήθηκε η φετινή Γ.Σ του Α.Σ ΠΑΟΚ η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με τη διαδικασία των εκλογών για τη διοίκηση του Ερασιτέχνη την τριετία 2018-2021.

Αναλυτικά τα όσα έγιναν και οι τοποθετήσεις του κ. Κατσαρή, αλλά και των υπόλοιπων ομιλητών:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία, με το… ραντεβού να δίνεται την Τετάρτη στο PAOK Sports Arena για την εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Θανάσης Κατσαρής με μία τοποθέτηση “γεμάτη” ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη ΓΣ. Συγκεκριμένα είπε:

«Εγώ έκανα το αυτονόητο, όπως θα το έκανε ο καθένας. Πάντα, πάνω από όλα είχα το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Ανεξάρτητα από τι γνωρίζεται, ήρθα σε πολλές κόντρες με πολλούς. Τα γήπεδα θέλανε, τον Ερασιτέχνη θέλανε, είμαι χαμηλών τόνων αλλά με υψηλές αντιστάσεις. Για τον λόγο αυτό, όλα αυτά τα ξεπέρασα. Με την συμβολή των διοικήσεων και πολλών ΠΑΟΚτσήδων, κρατήσαμε το σωματείο υγείες με όλα τα περιουσιακά στοιχεία ανέγγιχτα . Εκείνο που με προβληματίζει, είναι ότι πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης. Είναι πάρα πολλά τα χρόνια, θέλει πάρα πολύ δουλειά ο ΠΑΟΚ. Μια ΠΑΕ έχει 30 παίκτες και εμείς έχουμε 300-400 προπονητές, οι οποίοι μισθοδοτούνται. Οι αντοχές όσες και αν είναι, φτάνουν στο τέλος. Όλοι μαζί πρέπει να βρούμε ανθρώπους και την επόμενη τριετία να αναλάβουν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για όσα είπανε, αλλά εγώ τα έκανα για τον ΠΑΟΚ και όχι για τα… ευχαριστώ.

Ο κ. Πανάκας στο βήμα: “Ο κόσμος δε θέλει να ακολουθήσει τα κοινά. Όσους και να καλέσουμε πάλι οι ίδιοι θα είμαστε. Χαίρομαι γιατί σε αυτά τα 32 χρόνια έχω δει μεγάλες μάχες στον Ερασιτέχνη. Χαίρομαι που βλέπω τον κ. Οικονομίδη, έχει φέρει ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκετ, που τόσο με πονάει. Εμείς το μπάσκετ το μάθαμε διαφορετικά. Πρέπει να βρεθεί χρηματοδότης για να το οδηγήσει εκεί που το μάθαμε εμείς. Δε θα αναφερθώ στους δανεικούς από τον Παναθηναϊκό, στα διαρκείας που αφαιρέθηκαν από δύο φιλάθλους. Στις εκλογές υπάρχει μόνο ένα ψηφοδέλτιο με τον κ. Κατσαρή ο οποίος φύλαξε Θερμοπύλες, πήρε μαζί του τον Χρυσό Δικέφαλο να δουλέψει μαζί με το σύλλογο. Κατάφερε να πετύχει πολυφωνία μέσα στο ΔΣ. Ο Κατσαρής έχει μεγάλο έργο στον ΠΑΟΚ, θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Την επόμενη τριετία με τη βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη και τη νέα Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα γίνει ακόμη πιο δυνατός. Θα τα καταφέρει ο πρόεδρος θα βγάλει την άδεια και θα γίνει το νέο γήπεδο μαζί με την ΠΑΕ και θα απογειωθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά μαζί του και τα υπόλοιπα αθλήματα του συλλόγου. Φτιάχνοντας το νέο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ θα ξημερώσει μία νέα ημέρα. Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει σε κανέναν”.

Ο κ. Ζέρβας, δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος στο βήμα αναφέρεται στην εξαιρετική δουλειά του ΑΣ ΠΑΟΚ παρά τις δυσκολίες τα τελευταία χρόνια σε οικονομικό επίπεδο σε όλη τη χώρα. Ενώ άλλοι κλείνουν τμήματα, ο ΠΑΟΚ δημιουργεί νέα τμήματα, αισιοδοξεί για το μέλλον, δημιουργεί για την επόμενη μέρα, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Ο κ. Ησαϊάδης στο βήμα αναφέρεται και στα ανενεργά μέλη της “οικογένειας” του ΑΣ ΠΑΟΚ. Ειδική αναφορά κάνει βέβαια και στην Ημέρα ΠΑΟΚ που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Εδώ μέσα σε αυτές τις συνελεύσεις ερχόμαστε λίγοι, αλλά αυτοί είμαστε οι ενεργοί. Υπάρχουν αρκετοί ανενεργοί. Εγώ σαν ενεργός ασχολούμε λίγο παραπάνω αυτά τα χρόνια, έχω αναιρέσει και κάποια πράγματα για τους ανενεργούς, γιατί υπάρχει κόσμος του ΠΑΟΚ που δεν μπορεί αλλά… μπορεί. Πριν 7 χρόνια ξεκινήσαμε στην ημέρα ΠΑΟΚ, να δείχνουμε εκτός από αυτό τον πλούτο τον αθλητικό και το κοινωνικό έργο που μπορεί να προσφέρει ο σύλλογος στη πόλη. Ξεκινήσαμε αυτό το θέμα των τροφίμων. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσουμε ποτέ στην τελευταία τριετία, όπου ήταν η 7η φορά φέτος, αυτοί οι ανενεργοί, αυτός ο κόσμος που έρχεται την Κυριακή που μαζεύουμε τα τρόφιμα… μάζεψε 90 τόνους, ξεπερνώντας τα τελευταία 3 χρόνια τους 270 τόνους για αυτούς που έχουν ανάγκη! Αυτό δείχνει ότι χαίρομαι και ενθουσιάζομαι που είμαι μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΟΚ. Θα είμαστε δίπλα στον κ. Κατσαρή για τις εκλογές, που προστάτεψε το σωματείο όλα αυτά τα χρόνια και την ακίνητη περιουσία του συλλόγου. Ο Χρυσός Δικέφαλος θα συμμετάσχει στις εκλογές, στο πλευρό του κ. Κατσαρή. Καλούμε όλο το κόσμο του ΠΑΟΚ στις εκλογές».

Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις. 

Ολοκληρώθηκε ο διοικητικός απολογισμός. Ψηφίζεται παράλληλα και η ίδρυση των νέων τμημάτων.

Ο κ. Σαλτσίδης από το τμήμα της Άρσης Βαρών: «Βλέποντας όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ εδώ, θέλω να σας πω ότι είμαι υπερήφανος που ανήκω σε αυτή την οικογένεια, την πιο μεγάλη και όμορφη οικογένεια. Μπράβο σε όλους τους έφορους και όσους φοράνε τον Δικέφαλο στο στήθος, όπως κάνω εγώ. Εάν έρθετε στην Ηλιούπολη στην τροπαιοθήκη μας, έχουμε 70 κύπελλα. Εγώ το 2010 γύρισα ξανά στον ΠΑΟΚ, ανέλαβα τις τύχες του συλλόγου, σε αυτήν εξαετία, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε όλα τα τρόπαια. Στους άντρες, την περσινή χρονιά καταφέραμε να βγούμε πρωταθλητές κόντρα στον Πανελλήνιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο μας, τους χορηγούς μας και τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο, γιατί το τηλέφωνο του το έχει πάντα ανοικτό για εμένα. Ότι του έχω ζητήσει μας έχει βοηθήσει. Σας ευχαριστώ ξανά που είμαι σε αυτό τον σύλλογο, ο ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστεί για πάντα. 27 μετάλλια έχει κατακτήσει ο ΠΑΟΚ φέτος. Ευελπιστώ του χρόνου να πρωταγωνιστούμε και στα μικρά τμήματα».

Ο κ. Μάτσας από το τμήμα σκάκι: “Παρά την έλλειψη χορηγιών έχουμε 9 παιδιά στο τμήμα. Έχουμε πέντε ενήλικα άτομα και έχουμε εκδώσει 44 δελτία αθλητών. Το τμήμα έχει ισοσκελίσει έσοδα και έξοδα. Πρέπει να βρεθεί διαφορετικός χώρος όμως για το τμήμα”.

Ο κ. Παπαδόπουλος από το τμήμα ποδηλασίας: «Το τμήμα το δικό μας είναι πρώτο στην Βόρεια Ελλάδα σε όλες τις κατηγορίες και έτσι θα είναι πάντα. Έχουμε 5 πανελληνία πρωταθλήματα, δυο αθλητές και μια αθλήτρια στις Εθνικές και κάθε χρόνο είμαστε και καλύτερα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος από το τμήμα πυγμαχίας του ΠΑΟΚ: “Η πυγμαχία δέχεται χτυπήματα. Παγκοσμίως υπάρχει πρόβλημα στην Ομοσπονδία με συνεχείς αλλαγές προέδρων. Πρέπει να ασχοληθούμε σε υψηλό επίπεδο για να έρθουν μεγάλες διακρίσεις στον ΠΑΟΚ. Συμμετείχαμε σε Ολυμπιάδες στο παρελθόν. Στην Ελλάδα τα μετάλλια είναι αρκετά. Έχουμε φτιάξει αυτή τη χρονιά έναν αθλητή που αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε. Σε τρία πανευρωπαϊκά τουρνουά με συμμετοχή 30 χωρών έχει πάρει χρυσά και ασημένια μετάλλια. Αυτό τον αθλητή αξίζει να το βάλουμε μπροστά. Δεν έχουμε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις και ότι μπορούμε κάνουμε και εγώ και ο προπονητής και η διοίκηση του ΑΣ. Η Ευρώπη μας εκτιμάει και εγώ κοιτάζω να στηρίζω την Ελλάδα έχοντας το σημαιάκι και του ΠΑΟΚ όμως στο τραπέζι μου”.

Ο κ. Μάλλιος πρόσθεσε: «Το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ στο πανελλήνιο εφήβων, προσκάλεσε και είχε μαζί του, την οικογένεια του Νάσου που χάσαμε. Τιμήθηκε ο Νάσος, με τον πατέρα του να παίρνει το μετάλλιο μας. Για εμένα είναι σημαντικό αυτό, κάποια παιδιά χάσανε την ζωή τους για τον ΠΑΟΚ. Τους τιμήσαμε εκεί με την φυσική μας παρουσία για να καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη οικογένεια».

Ο κ. Καζαντζίδης από το ταεκβοντό του ΠΑΟΚ: “Τόση ώρα ακούω ευχαριστώ σε Κατσαρή, Τσαλόπουλο και Αμοιρίδη. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει. Πρέπει να κάνεις κάτι στο διοικητικό συμβόλαιο να μπουν νέοι άνθρωποι και να προσφέρουν έμπρακτα. Δυο φορές ακούστηκε το όνομα του κ. Προύσαλη και δεν χειροκροτήθηκε. Τρίτον, ευχαριστώ τον Χάρη Μάλλιο γιατί φιλοξενεί το τζούντο που το δημιουργήσαμε μαζί, για να βοηθήσω με έσοδα την πάλη, γιατί είχε ελεύθερες πολλές ώρες. Στέκομαι λίγο στους προπονητές γιατί λέω πάντα καλό παιδί. Στις μαχητικές τέχνες σύλλογοι κλείσανε, γιατί είχαν παρενόχλησοι ενηλίκων. Για τον λόγο αυτό είμαι πάρα πολύ προσεκτικός εγώ με τους προπονητές. Εγώ κοιτάω καταπληκτικά παιδιά και μετά καταπληκτικούς προπονητές για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Εδώ δεν έχω σωματείο, εδώ έχω τον ΠΑΟΚ. Είναι λεπτό το θέμα και για αυτό δεν θέλω να μπερδευόμαστε με τους προπονητές, δεν με αρέσει να ανακατεύονται σε αυτό που ξέρω πάρα πολύ καλά. Πάμε στο Tae Kwon Do, σε ευχαριστώ πρόεδρε γιατί ότι σου ζήτησα, μου είπες να το ξεκινήσω. Είμαστε το μοναδικό τμήμα όπου σε όποια εκδήλωση πάει το παιδί, το πληρώνουν γονείς, θα ζητήσω να πληρώνουμε από εδώ και πέρα εμείς την συμμετοχή”.

Ο κ. Μάλλιος από το τμήμα πάλης: “Έχω ιδιαίτερη συγκίνηση και πάθος, όποτε ανεβαίνω στο βήμα. Ένα τραπέζι με τίτλους είναι γεμάτο από το τμήμα της πάλης. Είναι μία επιτυχημένη τριετία, που έχει συμπέσει με τη δική μου δεύτερη τριετία ως έφορος του τμήματος. Είμαι από τους τυχερούς γιατί ο κ. Αμοιρίδης συνεισφέρει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και με τη φυσική παρουσία δίπλα μας και τον ευχαριστώ για όλα. Έξι πρωταθλήματα σε εννιά διεκδικήσεις καταφέραμε την τελευταία τριετία. Φέτος κάναμε το ριπίτ στην Ελλάδα και μείναμε στην κορυφή και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και την επόμενη δεκαετία. Σε ατομικό επίπεδο το 2014 είχαμε την επιτυχία με τον Δ. Τσεκερίδη σε διεθνής διοργάνωση, όπως και με τον Ηλία Παγκαλίδη, αλλά και την πέμπτη θέση του Λαοκράτη Κεσσίδη με το μετάλλιο να χάνεται πριν λίγες εβδομάδες στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η πάλη του ΠΑΟΚ έχει “ξεφύγει”. Έχει “μεγάλους” αθλητές και έρχεται και μία πολύ δυνατή εφηβική ομάδα. Σπάσαμε τη δυάδα από Παναθηναϊκό και Εθνικό και πήραμε το πρωτάθλημα με διαφορά +62 βαθμών. Είχαμε μία επιτυχία και στο στρατιωτικό πρωτάθλημα σε διεθνές επίπεδο με την τρίτη θέση του Μανουηλίδη Πέτρου. Με τη συμβολή του κ. Αμοιρίδη έγινε ένα μεγάλο ταξίδι στο Ιράν και στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Έγινε πράξη το όνειρο “Τούμπα – Ιράν – Καμπότζη – Βιετνάμ. Το συγκεκριμένο τμήμα βοηθιέται από όλους και ευχαριστώ όσους βοηθάνε. Έχουμε αναπτύξει μέσω του Λαοκράτη Κεσσίδη μία συνεργασία και με τη Σουηδία και την ΑΙΚ Στοκχόλμης, γιατί εκεί θα φιλοξενηθούν αθλητές, όπως και με τον Σαφαρίδη στη Γερμανία. Το μετάλλιο στους παμπαίδες έχει έρθει και με τη τρομερή δουλειά που γίνεται από τον κ. Τερσενίδη στην Κύπρο. Έχουμε 35 παιδιά στην Πάφο που φοράνε τη φόρμα του ΠΑΟΚ. Όσο μπορούμε να τα προτρέπουμε να έρχονται στην Ελλάδα να παλεύουν θα έχουμε και μεγαλύτερες επιτυχίες. Όμως ο ΠΑΟΚ εκτός από καλούς αθλητές έχει καλά παιδιά. Επίσης 12 παλαιστές έχουν ασφαλιστεί. Είναι μία εμπιστοσύνη μεταξύ των παιδιών και εμάς που δημιουργείται. Αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερο τον ΠΑΟΚ. Στο τμήμα θα ενταχθεί και ψυχοθεραπευτής και είναι επίσης μια καινοτομία για ένα μικρό τμήμα του ΠΑΟΚ. Το γυμναστήριο που έχουμε μας “τραυματίζει”. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε καλά τις Ακαδημίες μας. Σε αυτό το μικρό γυμναστήριο φιλοξενούμε το Judo, το MMA του ΠΑΟΚ. Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Εξακολουθούμε να είμαστε λίγοι. Έχουμε αθλητές και προπονητές στην εθνική Ελλάδας. Πολύ μεγάλος στόχος είναι η δημιουργία του τουρνουά «Π. Ποικιλίδης», να διεξαχθεί αν γίνεται του χρόνου για πρώτη φορά.”
 
Ο κ. Χασεκίδης από το τμήμα χάντμπολ γυναικών: “Σε τρία σκέλη ο απολογισμός μας για φέτος. Το επιτυχημένο ήταν το κομμάτι της Ευρώπης, όμως σε πρωτάθλημα και κύπελλο αποτύχαμε. Αποκλείσαμε την πρωταθλήτρια Βοσνίας, περάσαμε στις καλύτερες 16 ομάδες της Ευρώπης, αλλά κληρωθήκαμε με την κάτοχο του τροπαίου με τιμητική εμφάνιση. Στο κύπελλο Ελλάδας έγιναν κάποια διαχειριστικά λάθη, χάσαμε σε μία φάση το τρόπαιο και αποφασίστηκε να γίνει η αλλαγή του προπονητή. Ήρθε ο κ. Δημητρούλιας ο οποίος θα μείνει και τη νέα σεζόν στο τμήμα, αλλά το πρωτάθλημα χάθηκε. Φέτος αυτό που καταφέραμε ήταν να ισοσκελίσουμε τη διαφορά με το τμήμα της Νέας Ιωνίας. Ήθελα να έχουμε περισσότερα τρόπαια. Ελπίζω και με τη βοήθεια του κ. Κατσαρή και χωρίς να ανεβάσουμε το μπάτζετ να φέρουμε τρόπαια. Ευχαριστώ τον κ. Τσαλόπουλο για τη συνεισφορά του στο να φέρουμε τη τερματοφύλακα, αλλά και τον κ. Αμοιρίδη για τη γενικότερη βοήθεια. Με τη βοήθεια και του κ. Σαββίδη του χρόνου θα πάρουμε το νταμπλ”.

Ο κ. Χατζηγεωργίου από τις ακαδημίες κολύμβησης: “Είμαι χρόνια υπεύθυνος για τις ακαδημίες κολύμβησης κάτω από τη θύρα 5 της Τούμπας. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια με την εκμάθηση παιδιών από 3 ετών και πάνω, αλλά και το baby swimming στο οποίο ήμασταν πρωτοπόροι από το 2001. Το 1998 ο κ. Κατσαρής είχε ιδρύσει την πισίνα και φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια και θα γίνει μία μεγάλη γιορτή. Η πισίνα θέλουμε να μείνει και στη νέα Τούμπα και αυτό είναι ένα στοίχημα για εμάς. Θα γίνει μία μεγαλύτερη πηγή εσόδων και δημιουργίας ΠΑΟΚτσήδων η πισίνα εφόσον μείνει και στο νέο γήπεδο”.

Η κυρία Γουδή από την καλλιτεχνική κολύμβηση αναφέρει: “Είναι ένα νεοσύστατο τμήμα, τον Οκτώβριο του 2017 ξεκίνησαν οι προπονήσεις. Έχουμε περίπου 50 παιδιά. Βγήκαμε 5οι σε σύνολο 17 ομάδων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, είχαμε και επιτυχίες με την πρώτη θέση σε ένα διεθνές καμπ. Στόχος μας να γίνουν πρώτοι στην Ελλάδα”.

Ο κ. Παρασκευόπουλος για το κολυμβητικό τμήμα είπε: “Ήταν μία δύσκολη χρονιά με το κλειστό Ποσειδώνιο, όμως δεν μας επηρέασε. Βγήκαμε 4οι σε σύνολο πάνω από 50 ομάδων. Οι προαγωνιστικές κατηγορίες παίρνουν σταθερά την πρώτη θέση στη Βόρεια Ελλάδα και αυτό μας δίνει δύναμη. Μας στοίχισε λίγο στο οικονομικό τα παιδιά που έφυγαν λόγω του κλειστού Ποσειδωνίου, αλλά θα το ισοσκελίσουμε αυτό τώρα με το άνοιγμα του κολυμβητηρίου. Το τμήμα δραστηριοποιείται σε τρία κολυμβητήρια, με 20 προπονητές και πάνω από 400 αθλητές”

“Διάδοχος” του κ. Κεραμυδά στο τμήμα στίβου θα είναι η κόρη του κυρία Σουλτάνα Κεραμυδά

Ο κ. Κεραμυδάς από το τμήμα στίβου ανέφερε: «Χαίρομαι που βλέπω περισσότερους φέτος και μακάρι κάθε χρόνο περισσότεροι. Το τμήμα στίβου είναι από τα μικρά σχετικά τμήματα σε επιτυχίες αλλά δεν είναι μικρό, απαριθμηθεί πάνω από 400 αθλητές. Λειτουργούν ακαδημίες, που γυμνάζουν περίπου 350 αθλητές, ενώ απασχολεί 11 προπονητές, αυτό είναι ένα τρομερό επίτευγμα γιατί στον χώρο μας είναι δύσκολο να κουμαντάρεις τόσους αθλητές με ιδιαίτερους χαρακτήρες. Ο στίβος περιλαμβάνει πάνω από 40 αγωνίσματα. Οι ακαδημίες του στίβου είναι τέλειες σχεδιασμένες, λειτουργούν ως πρότυπα και για άλλους συλλόγους. Τα τελευταία χρόνια έχουμε τμήματα όλων των αθλημάτων στο στίβο. Το τμήμα δραστηριοποιείται στο Καυτανζόγλειο και στους Αμπελόκηπους. Στο μήκος και στο τριπλούν έχουμε παραδοσιακά καλές επιτυχίες. Έχουμε καταφέρει φέτος να ισοσκελίσουμε τα έσοδα με τα έξοδα. Να διατηρούμε την βαθμολογική μας θέση, πέρυσι ήμασταν στην 34η θέση, για κάποιους φαντάζει κακό νούμερα, αλλά αυτό είναι ανάμεσα σε 350 συλλόγους που έχουν τμήματα στα αθλήματα του στίβου. Εμείς εδώ αντιμετωπιζόμαστε εχθρικά από πολλούς γύρω μας. Τα τμήματα στηρίζονται αποκλειστικά σε ΠΑΟΚτσάκια που βγάζουμε από τις ακαδημίες μας. Κανένας άλλος σύλλογος στη πόλη μας δεν έχει τμήματα σε όλα τα αθλήματα του στίβου, μόνο ο ΠΑΟΚ. Φέτος αυξήσαμε κατά 80% τις ακαδημίες μας στα Δυτικά, πιστεύουμε σε 2-3 χρόνια που θα αποδίδουν οι ακαδημίες, θα ανέβουμε και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. Περάσανε 15 χρόνια που είμαι στο τμήμα, ήρθε η ώρα να αποχωρήσω, θα έρθουν άλλοι να αναλάβουν αυτό το ρόλο».

Το λόγο παίρνει ο κ. Χατζηβασιλειάδης, έφορος του τμήματος βόλεϊ γυναικών: “Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα τμήμα αντάξιο του συλλόγου. Ήταν δύσκολο εγχείρημα, όχι γιατί είναι μη πραγματοποιήσιμο, αλλά γιατί στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν ομάδες που είναι στην Α1, όπως για παράδειγμα ο Άρης που έχει 200 περίπου παιδιά και τερμάτισε στη δεύτερη θέση φέτος. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις έναν δεύτερο Ολυμπιακό στην πόλη, γιατί υπάρχει μία συνεργασία των συλλόγων του Άρη και του ΠΑΟΚ. Έχουμε πάνω από 110 κορίτσια εμείς φέτος στις ακαδημίες μας. Τα άλλα σωματεία είναι πιο καιρό οργανωμένα, όπως ο ΕΟΣ, ο Αίαντας Ευόσμου, οι Ελπίδες Αμπελοκήπων. Στόχος μας είναι τα 500 κορίτσια, να “απλωθούμε” και στη δυτική Θεσσαλονίκη. Πέρσι που ξεκινήσαμε το τμήμα πήραν το νταμπλ οι γυναίκες. Φέτος πήραν το πρωτάθλημα και ανέβηκαν από την Α2 στη Pre League. Θα ανταγωνιστούμε ένα δύσκολο πρωτάθλημα με ομάδες από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Φέτος έχουμε να ανταγωνιστούμε και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, αλλά αυτό δε μας τρομάζει. Ο κ. Αμοιρίδης έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να κάνει όλες τις ενέργειες για την ενίσχυση της ομάδας μας, αφού στόχος μας είναι η Α1. Ο αντίπαλος μας είναι ο Ολυμπιακός. Οι ομάδες των Αθηνών βοηθούν τον Ολυμπιακό, ενώ εμείς αντιμετωπιζόμαστε εχθρικά. Οι ομάδες από την περιφέρεια δε μας δίνουν τα γήπεδα γιατί φοβούνται ότι θα τους “κλέψουμε” τις παίκτριες. Οι κορασίδες μας για πρώτη φορά πέρασαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, δεν καταφέραμε να περάσουμε στο F-4, όμως η εμπειρία που απέκτησαν ήταν μεγάλη. Πιστεύω στα παιδιά των ακαδημιών, γιατί δουλεύουν σωστά. Εκεί θα επενδύσουμε”.

Στο βήμα ο κ. Ναλμπάντης από το τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου: «Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στο βήμα γιατί παρέλαβα το τμήμα από έναν άνθρωπο που έδωσε την ψυχή του, τον κ. Προύσαλη. Δεν μπορεί να μην σταθώ στα όσα καταφέρετε, 12 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 5 νταμπλ, άρα το χρέος μας είναι μεγάλο. Η ομάδα πήρε το 13ο πρωτάθλημα και πλέον βαδίζει σε άλλα πρότυπα. Θέλουμε να την καθιερώσουμε στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο είμαστε στους ομίλους του «32» του Τσάμπιονς Λιγκ και εκεί έχει μεγάλα μπάτζετ. Για πρώτη φορά δημιουργήσαμε 2η ομάδα με κορίτσια δικά μας που συμμετέχουν στην γ’ κατηγορία και φέτος έφτασαν να διεκδικούν ακόμα και άνοδο. Η ακαδημία είναι το μέλλον μας. Θέλουμε να συνεργαστούμε και με άλλες ακαδημίες ώστε να φέρουμε και άλλες αθλήτριες στην ομάδα. Να ευχαριστήσω σε αυτή την δύσκολη χρονιά τους χορηγούς μας, όπως και τον Αμοιρίδη. Φυσικά και τον πρόεδρο μας κ. Κατσαρή».

Ο κ. Ελευθεριάδης από πλευράς των τμημάτων πόλο ανδρών και γυναικών είπε: «Το τμήμα κάνει μια καλή προσπάθεια, παρότι γνωρίζεται στην πόλη είμαστε μόνοι μας. Όλοι οι αντίπαλοι μας είναι στην Αθήνα. Παρόλα αυτά έχουμε καταφέρει η ομάδα μας να είναι μέσα στην εξάδα και να πρωταγωνιστεί. Φέτος, η ομάδα τερμάτισε στην 7η θέση. Αυτό γιατί κάναμε έναν κακό πρώτο γύρο. Όταν αλλάξαμε τον ξένο τον έναν στο δεύτερο γύρο, η ομάδα έκανε σχεδόν πρωταθλητισμό, γιατί με αυτούς τους βαθμούς κρατηθήκαμε ψηλά. Από τον 3ο μέχρι τον πρό-τελευταίο δεν υπήρχε μεγάλη βαθμολογική διαφορά. Για έξι βαθμούς μείναμε εκτός εξάδα. Φέτος θα είναι προσεκτικές οι κινήσεις μας για να είναι η ομάδα μέσα στην εξάδα και να προσπαθούμε. Το τμήμα μας έχει τις καλύτερες υποδομές. Το γυναικείο τμήμα μας είναι καινούργιο, προσπαθούμε, δεν είναι εύκολο. Προσπαθούμε να επανδρώσουμε τις υποδομές, έχουμε προκριθεί στις Νεάνιδες. Κάνουμε προσπάθεια να είναι όλα τα κορίτσια δικά μας για να πάνε αργότερα στην μεγάλη ομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην Α2 και σιγά σιγά να σταθεροποιηθούμε και να ανέβουμε στην Α1. Ευχαριστώ τους χορηγούς που ήταν δίπλα μας».

Ο κ. Τσαλόπουλος από πλευράς βόλεϊ αναφέρει: “Την τριετία αυτή ανέλαβα και εγώ τις ευθύνες του βόλεϊ, μετά την κατάκτηση του νταμπλ με τη διοίκηση του κ. Ανδρέου. Με την αγαστή συνεργασία τόσο των ανθρώπων του βόλεϊ (κ. Παϊσιάδη, κ. Τζίκα, κ. Λίτσα) και με τον πρόεδρο του ΑΣ κ. Κατσαρή καταφέραμε σε αυτή την τριετία να πετύχουμε δύο φορές να πάρουμε το πρωτάθλημα και φέτος μόνο κυπελλούχος. Τα τρόπαια αυτά που πετυχαίνουν τα τμήματα του ΠΑΟΚ απέναντι στο κατεστημένο των Αθηνών έχουν πολλαπλάσια αξία, γιατί τα εμπόδια και τα προβλήματα που υπάρχουν δεν μπορείτε να τα φανταστείτε. Ελπίζω να συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση και οι δύο πλευρές και την επόμενη τριετία να έχουμε περισσότερα από τρία κύπελλα.

Ο κ. Πετρίδης από το τμήμα χάντμπολ ανδρών πήρε το λόγο και ανέφερε: «Θα βρεθώ σε δύσκολη θέση, να ζητήσω συγνώμη γιατί φέτος το τμήμα δεν τα κατάφερε και αναλαμβάνω την ευθύνη για την φετινή αποτυχία. Ήταν μια δύσκολη χρονιά με κακές επιλογές, ωστόσο συνεχίζουμε. Είναι παιδιά που είναι χρόνια στην ομάδα, προσπαθούμε για προσθήκες από το εξωτερικό, αυτή τη σεζόν, ήταν κακή επιλογή και έχω την ευθύνη. Φτάσαμε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου αποκλείοντας όλες τις ομάδες του λεκανοπεδίου, μας έκλεψαν το κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Εμείς χωρίς κόσμος και ο Ολυμπιακός με τα γνωστά, προσκλήσεις, προσκλήσεις προσκλήσεις… Μας έκλεψαν τον τίτλο. Στα πλέι οφ τα οποία και βεβαίως μπήκαμε, αποκλειστήκαμε από την ΑΕΚ. Αυτό το τμήμα είναι υποχρεωμένο να πρωταγωνιστεί έχοντας 4 ομάδες από την Αθήνα. Είμαστε η μοναδική ομάδα στην Βόρεια Ελλάδα που προσπαθεί να φέρει τίτλους. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που μας στήριξε και την διοίκηση. Στην ευρωπαϊκή πορεία πήγαμε καλά, παίξαμε στην Μάλτα όπου κερδίσαμε, στη συνέχεια στη Τουρκία με την Γκεζντέπε, είχε δεκαπλάσιο μπάτζετ για αυτό κάναμε τα ματς εκεί και υπολογίσαμε όπως φάνηκε λάθος. Μας κέρδισαν την Παρασκευή και την επομένη εμείς κερδίσαμε και ήταν ένας πικρός αποκλεισμός. Για τα οικονομικά, αυτά μπορούμε και αυτά κάνουμε. Έχουμε ανάγκη από πολλά ας κάνουμε τα λίγα όμως. Όποιοι μπορείτε βοηθήστε, όχι μόνο στο χάντμπολ, σε όλα τα αθλήματα για να φέρουν τίτλους. Επίσης έχουμε πέντε αθλητές που βρίσκονται στην Εθνική ομάδα. Με αυτές τις σκέψεις θέλω να σας ευχαριστήσω».

Ο κ. Αγγελίδης από το τμήμα μπάσκετ γυναικών ξεκινάει λέγοντας: “Τα τελευταία χρόνια εν μέσω κρίσης ο αθλητισμός είναι η μόνη διέξοδος για ανθρώπους και παιδιά που αφοσιώνονται σε αυτά. Η ομάδα του γυναικείου μπάσκετ φέτος είχε να αντιμετωπίσει τα μεγαθήρια της Αθήνας στο οικονομικό κομμάτι, όμως στάθηκε επάξια με την πέμπτη θέση (ισοβαθμία στην τέταρτη θέση) στο πρωτάθλημα και η είσοδος στο Final-4 με τον αποκλεισμό του Αθηναϊκού και την πρόκριση στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Εκεί αντιμετωπίσαμε μία οπαδική αδικία, αφού η Αστυνομία γύρισε πίσω 350 άτομα που είχαν εισιτήρια. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Οι νεανίδες πήραν αήττητες το πρωτάθλημα στην ΕΚΑΣΘ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατέκτησε δεύτερη θέση, οι κορασίδες συμμετέχουν στο F-4 της ΕΚΑΣΘ και θέλουν και αυτές να πάρουν τον τίτλο για να συμμετάσχουν στο πανελλήνιο. Ευχαριστώ τον κ. Κατσαρή και τον κ. Δημοκράτη Παπαδόπουλο γιατί με τη καθοδήγηση τους έχουμε το τμήμα ψηλά. Ευχαριστώ τους γονείς και τους χορηγούς μας, κυρίως τον κ. Βασιλειάδη και την εταρεία ΚΥΑΝΑ”.

Το λόγο παίρνουν οι έφοροι των τμημάτων.

Ο κ. Κατσαρής ανέφερε: «Όλα αυτά τα τρία χρόνια αυτής της διοίκησης τα τμήματα γνώρισα πολλές επιτυχίες, δεν θέλω να αναφερθώ στο κάθε ένα ξεχωριστά γιατί είναι πολλά με επιτυχίες αλλά και αυτά που δεν είχαν, με βάση τα δεδομένα έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Θέλω να συγχαρώ όλους τους εφόρους για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν, για την συνεργασία που είχαμε. Να τους συγχαρούμε και να τους ευχηθούμε τα επόμενα χρόνια να είναι δίπλα στα τμήματα τους για να έχουμε πάλι επιτυχίες».

Εγκρίνεται ο ισολογισμός ομόφωνα.

Έκανε τον οικονομικό απολογισμό ο κ. Κατσαρής αναφερόμενος σε όλα τα έξοδα των τμημάτων, αλλά και τα έσοδα που υπήρχαν τη φετινή σεζόν.

Ισοσκελισμένος ο ισολογισμός για τη φετινή χρονιά, με τη διαφορά να αγγίζει περίπου τις 18.000 ευρώ.

Συζητείται τώρα η έγκριση ισολογισμού για το 2017 με τον κ. Κατσαρή να δίνει λεπτομέρειες.

Τώρα γίνεται αναφορά στη δημιουργία νέων τμημάτων στον ΑΣ ΠΑΟΚ και τις διεργασίες που θα ξεκινήσουν. Όπως ανέφερε η νομικός του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, κ. Κατερίνα Γιαννακοπούλου, θα συζητηθεί η δημιουργία Τζούντο, Σάμπο (σ.σ. Ρώσικη πολεμική τέχνη και ένα άθλημα επαφής) και Κουράς (σ.σ. είδος πάλης), αλλά και του γυναικείου τμήματος πάλης.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Κατσαρής ανέφερε: “Φέτος είμαστε σχεδόν οι ίδιοι όπως κάθε φορά, έχουμε τακτοποιημένα μέλη περίπου 600 αλλά σήμερα δεν είμαστε ούτε 100. Ας ελπίσουμε στην επόμενη ΓΣ να είμαστε περισσότεροι. Η ΓΣ η σημερινή είναι για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου”.

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για όσους “έφυγαν” φέτος από την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Διαβάζονται από την κ. Γιαννακοπούλου τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

20:12 Ξεκινάει η ΓΣ με το καλωσόρισμα από τον κ. Κατσαρή. Αναφέρεται στο λιγοστό κόσμο τον οποίο βρίσκεται ξανά στην αίθουσα.

20:11 Παίρνουν τη θέση τους οι έφοροι των τμημάτων. Στην αίθουσα βρίσκονται μεταξύ άλλων οι κύριοι Δημοκράτης Παπαδόπουλος, Γαλατσόπουλος, Τσαλόπουλος, Γρηγόρης Πετρίδης, Βασίλης Αγγελίδης, Κώστας Αμοιρίδης, Γιάννης Ελευθεριάδης κ.α

20:07 Ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ κ. Θανάσης Κατσαρής έχει μπει στην αίθουσα

Tα θέματα ημερήσιας διάταξης της Τακτικής Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης είναι:

1. Έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμού Οικονομικού Έτους 2017 (χρήση 01.01.2017-31.12.2017)
2. Διοικητικός Απολογισμός, Έγκριση Πεπραγμένων και Απαλλαγή Δ.Σ.
3. Έγκριση Εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής
4. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Καλησπέρα σας από το Grand Hotel Palace εδώ όπου θα διεξαχθεί η ετήσια γενική συνέλευση του ΑΣ ΠΑΟΚ
ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Δυναμικό ξεκίνημα του Νανιτζανιάν στο ευρωπαϊκό

Πέταξε εκτός τον Γεωργιανό αντίπαλό του με εξαιρετική εμφάνιση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την πρώτη του νίκη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας που διεξάγεται στο Βελιγράδι πήρε ο Έλληνας πρωταθλητής του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Νανιτζανιάν.

Ο αθλητής του Δικεφάλου, που αγωνίζεται στη Σερβία με τα ελληνικά χρώματα, πέταξε εκτός συνέχειας τον Γεωργιανό πρωταθλητή GIorgi Tchigladze.

Έτσι, ο Νανιτζανιάν συνεχίζει την πορεία του στην κατηγορία των 92 κιλών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Δυναμικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο Final-4

Επιβλητική νίκη των κορασίδων του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με το... δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Final-4 της ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 95-12 της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου.

Οι παίκτριες του Δικεφάλου έκαναν το πρώτο βήμα προς τον τίτλο, σ' ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν ανώτερες αγωνιστικά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ πήραν σημαντικό προβάδισμα από το ημίχρονο, 63-12, για να οδηγηθούν στην άνετη επικράτηση με 95-12.

Το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 18:30 στο Μίκρας 1, οι «ασπρόμαυρες» θα αντιμετωπίσουν τον ηττημένο από τον αγώνα Παναθλητικός Συκεών-Άρης.

Δεκάλεπτα: 24-9, 63-12, 83-12, 95-12

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χατζέλλη: «Ήταν μια νίκη χαρακτήρα»

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ για τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας έκανε η γυναικεία ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ την Τετάρτη στο Ποσειδώνιο.

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ, Χρύσα Χατζέλλη, σχολίασε:

«Ήμασταν έτοιμες γι' αυτό το παιχνίδι εδώ και καιρό. Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα μας κρατήσει μέσα στην πρώτη οκτάδα, οπότε ήμασταν συγκεντρωμένες 100%. Ξεκινήσαμε μπροστά από την αρχή, μας ισοφάρισαν σε κάποιο σημείο, αλλά σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι είχαμε το προβάδισμα. Κρατάω τους τρεις βαθμούς που μας βάζουν στην πρώτη οκτάδα, έχοντας ακόμα δύο παιχνίδια. Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θέση. Ήταν μία νίκη-χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει πάντα να είναι εκεί που είναι, ούτε θέλω να σκεφτώ ότι θα βρισκόμασταν κάπου αλλού, οπότε σίγουρα δείξαμε χαρακτήρα».

Η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Μαρία Ντάσιου, είπε:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, κόντρα σ' έναν αντίπαλο ο οποίος ήταν δυνατός και ανταγωνιστικός, και συγχαρητήρια γι' αυτό. Καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια για το τέλος της κανονικής διάρκειας, ένα εκ των οποίων είναι πολύ σημαντικό, αυτό κόντρα στο Περιστέρι, θέλοντας να κλείσουμε με τη καλύτερη δυνατή πορεία. Ξέρουμε ότι όταν έχουμε παιχνίδι μέσα στο σπίτι μας θέλουμε να δίνουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ