Connect with us

Επιλεκτική ευαισθησία ΝΔ και Άδωνι με Ιβάν

O Άδωνις Γεωργιάδης φιλοξενήθηκε στο libero 107,4 και μίλησε για τον Ιβάν Σαββίδη, την ΣΕΚΑΠ και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας επί του θέματος.

Δημήτρης Τσίτσης

Επιλεκτική ευαισθησία ΝΔ και Άδωνι με Ιβάν

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων για το φλέγον ζήτημα που απασχόλησε τη σημερινή Βουλή:

«Είναι άτοπο η Ν.Δ να κατηγορείται για κόντρα με τον Σαββίδη. Επί κυβέρνησης Ν.Δ. πήρε ο κ. Σαββίδης την ΣΕΚΑΠ και το Μακεδονία Παλάς. Πάντα οι πόρτες μας είναι ανοιχτές. Είναι λάθος να λέγεται ότι η ΝΔ εχθρεύεται τον Σαββίδη.  Σήμερα ο Τσίπρας και ο Καμμένος εξέθεσαν τον κ. Σαββίδη και εγώ αν ήμουν στη θέση του θα ήμουν δυσαρεστημένος από αυτούς».

«Πιστεύοντας ότι είναι αλήθεια ότι ο Σαββίδης δεν γνώριζε για τα προηγούμενα χρέη της ΣΕΚΑΠ, θα έπρεπε να φέρει η κυβέρνηση τον νόμο στη Βουλή, να αναφέρει το πρόβλημα της ΣΕΚΑΠ, να ζητήσουν την άποψη της αντιπολίτευσης, να ψηφιστεί από όλους και να συνεχίσει την πορεία της η ΣΕΚΑΠ. Υπάρχει ένα πρόστιμο περίπου 40.000.000 ευρώ. Σήμερα, οι άνθρωποι της κυβέρνησης τον εξέθεσαν σε πράγματα που δεν έχει λόγο να απολογείται. Έφεραν τον Δημητριάδη, έναν βουλευτή Κοζάνης να φέρει ουσιαστικά μια γενική τροπολογία εκπρόθεσμη, σε μισή ώρα έφτασε η υπουργός οικονομικών να την κάνει δεκτή για να αποφευχθεί το λογιστήριο του κράτους.  Εγώ ήμουν από αυτούς που προσπάθησαν και ήθελαν να πάρει ο Σαββίδης τη ΣΕΚΑΠ για να μην την πάρει Τούρκος επιχειρηματίας μια τέτοια κρυφή διαδικασία , την κάνει ύποπτη. Η ΝΔ είπε αποσύρτε την , φέρτε την κανονικά και εμείς θα την ψηφίσουμε. Πήγαν να την κάνουν με τον τρόπο του κλέφτη άρα υπάρχουν πράγματα που η κυβέρνηση θέλει να κρύψει. Θα μπορούσα να κάνω αντιπολίτευση στυλ ΣΥΡΙΖΑ και να πω γιατί πήρε ο Σαββίδης το λιμάνι. Ας μην παρασυρόμαστε από την αγάπη του κόσμου για τον ΠΑΟΚ».

Για το ότι είναι το δεύτερο κρούσμα της ΝΔ εναντίον του Ιβάν Σαββίδη μετά την άρνηση για ελάφρυνση των χρεών του ΠΑΟΚ: «Ως ΝΔ είμαστε υπέρ ιδιωτικών επενδύσεων. Μπράβο στον κ. Σαββίδη για τις επενδύσεις που έχει κάνει και φυσικά και είναι καλοδεχούμενος. Άλλωστε το 90% αυτών έγιναν επί κυβέρνησης ΝΔ. Μόνο τώρα πήρε το λιμάνι επί ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η ΝΔ είχε ψηφίσει 100 δόσεις, η τρόικα είχε βάλει όριο 1.000.0000 για τις ρυθμίσεις χρεών αλλά ο ΠΑΟΚ είχε 10.000.000. Μιλούσαμε με την τρόικα για να επιτραπεί ειδικά στον Σαββίδη αυτή η ρύθμιση αλλά δε γινόταν. Ο Τσίπρας πέρασε νόμους παρά τις επιταγές της τρόικας. Χάσαμε 86.000.000 από τη ρύθμιση αυτή για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ κάποιους μήνες. Η ΝΔ δεν ήταν κατά του ΠΑΟΚ αλλά ήμασταν σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα και υπήρχε όριο. Κάποιοι προσπαθούν να δέσουν τον Σαββίδη με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Η ΝΔ δεν το πιστεύει αυτό. Επί ημερών μας έκανε πολλές επενδύσεις και θα ξανακάνει».

Για τις τηλεοπτικές άδειες:

«Όταν ταυτίστηκε με τον Παππά ήταν λάθος. Δεν πρέπει να ταυτίζεται με κανέναν. Στον τηλεοπτικό του φάκελο είχε ορίσει όλο το γραφείο του Καμμένου. Δεν υπάρχει λόγος ένας επιχειρηματίας τέτοιου βεληνεκούς να λειτουργεί έτσι. Κυβερνήσεις αλλάζουν, οι επιχειρηματίες παραμένουν».

Για το αν η Ν.Δ. προμοτάρει επιχειρηματίες της Αθήνας: « Αυτά είναι συνωμοσιολογίες. Δεν είναι κατά του Σαββίδη αλλά θέλουμε διαφάνεια. Να μην έχουμε να κρύψουμε γιατί θα υπάρχει αντίδραση. Έβλαψαν πολύ σήμερα τον Σαββίδη, εγώ θα ήμουν έξαλλος. Μπήκε στη μέση διαφάνειας και διαφθοράς. Να μην του τα χαρίσουμε τα χρέη αν δεν πρέπει. Ο νόμος ψηφίστηκε. Δεν ξέρω αν θα ευνοηθούν άλλες επιχειρήσεις. Έπρεπε να γινόταν κανονική συζήτηση. Ποιος αποφασίζει ποιος επιχειρηματίας ενημερώνεται και ποιος όχι;  Ήταν σωτήρια η παρέμβαση Σαββίδη για την ΣΕΚΑΠ αλλά ως έλληνες πολίτες πρέπει να σκεφτούμε αν μπορεί ο υπουργός να αποφαίνεται ότι δεν είχε ενημέρωση και να του χαρίζει λεφτά. Να μπουν όροι και προϋποθέσεις. Δεν έγινε έτσι. Δεν κατηγόρησε η Ν.Δ την ουσία. Να τη φέρουν στη βουλή με το σωστό τρόπο. Γιατί να είναι κρυφό; Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Ο ΠΑΟΚ εντάξει αλλά η Ελλάδα;».

Μάλιστα για τη συγκεκριμένη ρύθμιση ανέφερε:

«Αν κάποιος ανταγωνιστής θέλει να προσβάλλει τη ρύθμιση που έγινε υπέρ του Σαββίδη, θα κερδίσει γιατί η φωτογραφική νομοθέτηση απαγορεύεται. Στο δικαστήριο θα κερδίσει. Είπε ο Καμμένος το όνομα του Σαββίδη και αυτό απαγορεύεται. Να την πάρουν και να την φέρουν πίσω σωστά».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MEDIA

Περί ευθυνών και όχι μόνο… (vid)

Το PAOK24 News by GAS24 δίνει απαντήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ PAOK24 NEWS

Βράδυ Πέμπτης με το PAOK24 News by GAS24 να έρχεται ζωντανά στις οθόνες σας.

Ρεπορτάζ, αναλύσεις, σχόλια και άλλα πολλά από τους Στ. Κόλκα και Σ. Αναστασιάδη που σας κράτησαν συντροφιά για μία ώρα.

Ποιος έχει την ευθύνη για την εικόνα του ΠΑΟΚ; Η εμφάνιση των «ασπρόμαυρων» στη Λαμία και η συνέχεια.

Δείτε ξανά την εκπομπή...

https://www.youtube.com/watch?v=d4yUshKmSug

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Παπαδόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ το έχει στο DNA του να πρωταγωνιστεί»

Όσα είπε ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν κοπάσει στις τάξεις του τμήματος ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ που στην παρθενική του χρονιά κατέκτησε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά πανηγύρισε και το πρωτάθλημα στη Futsal League 2.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, σχολίασε:

«Μία πολύ δύσκολη χρονιά από την αρχή, έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μεγαλύτερη χαρά νιώθω που αυτά τα παιδιά πήραν αυτό το πρωτάθλημα, τα οποία από το μηδέν ξεκίνησαν, παράτησαν τα πάντα, έδωσαν το 1000% από την ζωή τους, και τώρα βλέπω την χαρά στα πρόσωπα τους.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, από το να πρωταγωνιστεί όπου παίζει. Είναι το DNA αυτής της ομάδας, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να διεκδικεί, τα πάντα, σε οποιοδήποτε άθλημα το οποίο παίζει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ