Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Ισονομία και διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Περικλής Λασκαράκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero107.4 με αφορμή τις αυριανές εκλογές της ΕΠΟ.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Ισονομία και διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Aναλυτικά όσα είπε:

Για τις αυριανές εκλογές: “Αυτό θα το αποφασίσει ο Πρόεδρος υπηρεσίας. Τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές, εμείς ως δικηγόροι συμβάλλουμε σε αυτές. Πάγια θέση μου είναι ότι τέτοιου είδους διαδικασίες και υποθέσεις δεν πρέπει να κρίνονται, ούτε να οδηγούνται σε δικαστικές αίθουσες, αλλά στην κάλπη. Αυτή είναι η κατά βάση αρχή μου, ο καθένας από εκεί και πέρα, έχει το δικαίωμα να απευθύνεται στον δικαστή και μετά οι δικαστές κάθονται να αποφασίσυν για τον κάθε υπόθεση. Θεωρώ ότι δεν έχει καμία βάση η συγκεκριμένη ανακοπή και οι ισχυρισμοί, οι οποίοι προβάλλονται”.

Για τις δηλώσεις του κ.Τζώρτζογλου: “Είναι γενικότητα, δεν μπορώ να κάνω συγκεκριμένο σχόλιο. Θεωρητικές προσεγγίσεις μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε κι εγώ δεν ανήκω στη συγκεκριμένη κατηγορία. Όλοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, όλοι έχουμε αυτιά κι ακούμε. Πραγματικά σε ότι με αφορά, εγώ προσωπικά διαπιστώνω μία αδυναμία να προσεγγίσω τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις του κ.Τζώρτζογλου. Από ένα σημείο και μετά το μόνο πράγμα που απομένει, είναι έκπληξη για να μην πω κι άλλα συναισθήματα.

Δηλαδή, είμαστε όλοι εμείς ανήθικοι, η επιτροπή εξομαλύνσεως είναι ανήθικη, όλοι εμείς που έχουμε έρθει εδώ για να συμμετάσχουμε στις αυριανές διαδικασίες… Από ότι αντιλαμβάνομαι και από την παράταξη του κ.Καλατζή δεν έχει διατυπωθεί κάποια αντίθεση σε ότι αφορά στην αυριανή διαδικασία. Όλοι εμείς τώρα οι παράγοντες των ενώσεων, όλοι όσοι είμαστε εδώ, είμαστε όλοι ανήθικοι και ο κ.Τζώρτζογλου είναι ηθικός; Ας αρχίσουμε να μιλάμε λίγο θετικά. όλο αυτό τον καιρό κάποιοι μας εξωθούσαν να μιλάμε αρνητικά κι όλο αυτό δεν βοηθούσε το ποδόσφαιρο”.

Για τις δύο πλευρές που τίθενται αντιμέτωπες: “Αν ο κ.Γραμμένος είναι το καινούργιο, ο κ.Καλαντζής το μόνο που θα μπορούσε να είναι θα ήταν το πιο καινούργιο. Είναι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις και φιλοσοφίες για το τι θα πρέπει να γίνει. Πιθανόν να υπάρχουν και κοινά σημεία κι αποκλίσεις. Η πορεία του κ.Γραμμένου είναι γνωστή, όπως και του κ.Καλαντζή. Ο καθένας θα κριθεί για την πορεία του για τα πιστεύω και αυτά που επιθυμεί να εφαρμόσει. Οι παράγοντες έχουν φτάσει σε ένα σημείο, όπου έχουν κατασταλάξει στο ποιον πρέπει να στηρίξουν κι αυτό μένει να αποδειχθεί αύριο στην πράξη”.

Για το τι περιμένει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Πρέπει να αλλάξουν τα πάντα. Το ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε τέτοιο τέλμα, που το πιο μικρό πράγμα να αλλάξει, θα αρχίσουμε να ξεχωρίζουμε από τον πάτο. Και μόνο η προσπάθεια που θέλουμε να κάνουμε, να αρχίσουμε να δίνουμε βάρος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να δώσουμε βάρος στους νέους παίκτες, να ενδυναμώσουμε τις ακαδημίες του ποδοσφαίρου, αν το καταφέρουμε είναι μεγάλη υπόθεση. Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν τα καταφέρουμε αυτά. Αν μπορέσουμε έστω και να λίγο να εφαρμόσουμε την ισονομία και την ισοπολιτεία, θα είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις σχέσεις της Ομοσπονδίας με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να αλλάξουν κι εμείς καλούμαστε να τα πραγματώσουμε εάν είμαστε οι νικητές των εκλογών. Είναι εύκολα τα λόγια, χρειάζεται κουράγιο κι ελπίζω να τα καταφέρουμε”.

Για τις πρώτες κινήσεις: “Το πρώτο που θα κάνουμε, είμαι βέβαιος, είναι να ενημερωθούν όλοι για το τι συμβαίνει. Το δικαίωμα της ενημέρωσης, δεν είναι μόνο ανάγκη και υποχρέωση μας, είναι ζωτικής σημασίας”.

Για την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ: “Τι να πιστώσουμε στην προσωρινή διοίκηση; Δεν μπορώ να πιστώσω άσχημα πράγματα, θα ήμουν άδικος. Κάποια λάθη ναι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να πιστώσω κακή προαίρεση. Νομίζω ότι, δεν ασχολήθηκε με τη διαιτησία. Η προσωρινή διοίκηση σχετίζεται άμεσα με τις ποδοσφαιρικές αρχές. Θεωρώ ότι κάποια πράγματα βελτιώθηκαν, χωρίς αυτό να συμβαίνει ότι έχουν εξαλειφθεί πλήρως οι παθογένειες του παρελθόντος”.

Για τη FIFA και την UEFA: “Η επόμενη διοίκηση δεν έχει συμμετοχή στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Αλλά για να μπορέσουμε να μιλάμε επί της ουσίας, θα πρέπει να έχουμε μπροστά μας τον κανονισμό διαιτησίας. Αυτό που φαίνεται, είναι ότι θα είναι αποστασιοποιημένη”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κεντρικό πρόσωπο ο Γιώργος Σαββίδης (pics)

Χαμόγελα ξανά για όλη την οικογένεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο γιος του, Γιώργος είναι αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Γιώργος Σαββίδης γιορτάζει τα δικά του γενέθλια σήμερα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές της ευχές, μέσα από τα social media της, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Γιώργο Σαββίδη υγεία, χαρές, ευτυχία και στιγμές μεγάλης υπερηφάνειας με τον ΠΑΟΚ!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν αλλάζει… στέγη ο Κουλιεράκης

Σημαντική στιγμή για τον νεαρό στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διανύει μία γεμάτη σεζόν σε όλα τα επίπεδα και συνεχώς, βλέπει όλο και περισσότερα βλέμματα να στρέφονται επάνω του.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης από τη δική του μεριά, έχει στραμμένη την προσοχή του στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και την ίδια στιγμή, έδωσε τα χέρια με το μανατζερικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, με φόντο την ανανέωση της συνεργασίας τους.

"Με μεγάλη χαρά και βαθιά αίσθηση ευθύνης, ανακοινώνουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό του @paok_fc , Κωνσταντίνο Κουλιεράκη @konstantinos_koulierakis.

Ο Κωνσταντίνος δεν ξεχωρίζει μόνο για το μοναδικό του ταλέντο, αλλά για το ήθος και την προσωπικότητά του, που τον καθιστούν πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση.

Εμείς, στην PROSPORT, είμαστε περήφανοι που θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του, υποστηρίζοντας κάθε του βήμα και προσφέροντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να χαράξουμε μαζί μια λαμπρή πορεία στο μέλλον", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prosport Ltd. (@prosport_gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Επιστροφές ενόψει ΠΑΟΚ

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Φατίχ Τερίμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει στροφές με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής (18:00).

Πλέον, ο Φατίχ Τερίμ έχει στη διάθεσή τους και τους διεθνείς, που επέστρεψαν στην Αθήνα και ξεκίνησαν τη δουλειά.

Χθες, ακολούθησαν αποθεραπεία οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Ζέκα, Ακαϊντίν, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, καθώς αμφώτεροι παραμένουν στα... pits.

Σήμερα αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα και οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, με τον Τερίμ να καταλήγει στις τελικές του επιλογές ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ