Connect with us

ΑΣ

Βαγγέλης Νανιτζανιάν: Τα «χρυσά γάντια» του ΠΑΟΚ (pics)

Ο Έλληνας πρωταθλητής του ΠΑΟΚ μιλάει στο PAOK24 για την καριέρα του, την αγάπη του για την πυγμαχία και τον Δικέφαλο, τα όνειρα του, αλλά και τα εμπόδια που συναντάει ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το συγκεκριμένο άθλημα.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Βαγγέλης Νανιτζανιάν: Τα «χρυσά γάντια» του ΠΑΟΚ (pics)

Διαβάζοντας το βιογραφικό του Βαγγέλη Νανιτζανιάν λίγο πριν τον συναντήσω στο χώρο που πραγματοποιούνται οι προπονήσεις του τμήματος του ΑΣ ΠΑΟΚ αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι ξεκίνησε την πυγμαχία από 9 ετών.

Πώς ένα παιδί σε τέτοια ηλικία αποφασίζει και μάλιστα πριν από αρκετά χρόνια να ασχοληθεί με ένα άθλημα, όπως η πυγμαχία. Δεν χρειάστηκε καν να ρωτήσω για να μάθω.

Ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν με αρκετή δόση χιούμορ μας αποκάλυψε τους λόγους που τον οδήγησαν στο να ασχοληθεί με την πυγμαχία και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνέντευξη που παραχώρησε στο PAOK24 και με την οποία συνεχίζεται το αφιέρωμα στο τμήμα πυγμαχίας του ΑΣ ΠΑΟΚ το πρώτο μέρος του οποίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

«Από μικρός όταν με έβλεπαν όλοι οι φίλοι του πατέρα μου μου έλεγαν ότι έχω γεννηθεί για αυτό το άθλημα. Λέγαν αστειευόμενοι ότι δεν έχω λαιμό. Και έτσι το αποφάσισα. Να ασχοληθώ με την πυγμαχία ένα δυναμικό άθλημα».

Το προφίλ του Βαγγέλη Νανιτζανιάν

Γεννήθηκε πριν από 17 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ η καταγωγή του είναι από την Αρμενία. Αποτελεί μέλος της πυγμαχικής οικογένειας του ΑΣ ΠΑΟΚ από τα 9 του μόλις χρόνια, με τον προπονητή του Γιώργο Ελευθεριάδη να βρίσκεται δίπλα του από τα πρώτα του βήματα στο χώρο.

Το 2014 και 2015 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία των Παίδων, ενώ το 2016 κέρδισε τον αντίστοιχο τίτλο στην κατηγορία των Νέων. Μέχρι στιγμής μετράει 10 νίκες και 1 ήττα σε 11 αγώνες, ενώ εντύπωση προκαλεί πώς οι 8 νίκες του έχουν προέλθει από εγκατάλειψη αντιπάλου. Αγωνίζεται στη Super Heavyweight (+91kg) κατηγορία.

Πώς αισθάνεται όμως ο ίδιος που είναι αθλητής του ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια;

«Είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος του ΠΑΟΚ και ενός τμήματος που έχει αναδείξει πολύ σημαντικούς αθλητές, όπως τον Ηλία Παυλίδη 5ος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα, αλλά και τους Γκαλτσιάν και Σταυρούδη. Πιστεύω και εύχομαι στο μέλλον να φέρω στο σύλλογο και εγώ παρόμοιες επιτυχίες όπως και εκείνοι».

Η ήττα που τον πείσμωσε

Ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν πριν από έναν μήνα ταξίδεψε στη Σερβία προκειμένου να πάρει μέρος στη διοργάνωση «Χρυσά Γάντια της Βοϊβοντίνα».

Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο, όμως με τις επιτυχίες του τα τελευταία χρόνια ομολογουμένως μπορεί να κερδίσει τον τίτλο των «Χρυσών Γαντιών του ΠΑΟΚ». Στον προημιτελικό της διοργάνωσης κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Mitchell Barton από τη Σκωτία.

Ενώ, ο Βαγγέλης ήταν πολύ κοντά στη νίκη που θα του έδινε τη δυνατότητα να συνεχίσει στη διοργάνωση, οι κριτές από το Καζακστάν και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη σε αντίθεση με τον κριτή από τη Σουηδία που έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στον Έλληνα πρωταθλητή έδωσαν ισόπαλο αποτέλεσμα και ταυτοχρόνως τη νίκη στον Σκωτσέζο αθλητή.

Ο ίδιος λέει για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα: «Ο αντίπαλος μου ήταν ο Mitchell Barton από τη Σκωτία, που είναι αρκετά έμπειρος και ένα χρόνο μεγαλύτερος από μένα. Όμως αυτό που έγινε με πείσμωσε. Ήταν άδικος ο αγώνας. Έβαλα τα δυνατά μου και τα άξιζα, όμως όλο αυτό που συνέβη μου δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη για τους επόμενους αγώνες».

Η πρόκριση στο Παγκόσμιο και το οικονομικό «αγκάθι»

Ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν έχει πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας το Νοέμβριο, όμως υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί όπως μας εξηγεί και ο ίδιος:

«Ναι έχω πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά το θέμα είναι οικονομικό και μόνο για να συμμετέχω. Υπήρχε και άλλη διοργάνωση τον Οκτώβριο στη Γερμανία, ένα τουρνουά στο οποίο δε θα μπορέσω να πάρω μέρος. Αν καταφέρω να βρεθώ στην Αγία Πετρούπολη στόχος μου είναι η νίκη και να προσπαθήσω για το καλύτερο. Προπονούμαι πάρα πολύ σκληρά για να πετύχω ότι δυνατόν το καλύτερο».

Κάθε μέρα προπόνηση!

Οι επιτυχίες και ο πρωταθλητισμός απαιτούν θυσίες. Και ο Βαγγέλης παρά το νεαρό της ηλικίας διαθέτει ήδη αρκετή ωριμότητα για να το γνωρίζει αυτό και να προετοιμάζεται σε καθημερινή βάση με πολύωρες προπονήσεις για να καταφέρει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.

«Προπονούμαι 7 μέρες την εβδομάδα, 2 φορές τη μέρα. Το πρωί κάνω δύο ώρες ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση και το απόγευμα δύο ώρες τεχνική» δηλώνει ο Β. Νανιτζανιάν.

Πώς είναι όμως η ζωή του Βαγγέλη έξω από το ρινγκ; Ο ίδιος μας μιλάει για τα πράγματα που του αρέσει να κάνουν στον ελεύθερο του χρόνο.

«Μου αρέσει να παίζω video games, να περνάω χρόνο με τους φίλους μου και να πηγαίνουμε για καφέ, αλλά μου αρέσει επίσης να παρακολουθώ στο youtube βιντεάκια επαγγελματιών μποξέρ όπως ο Άντονι Τζόσουα, που ήταν Ολυμπιονίκης το 2012 και αγωνίζεται και στην ίδια κατηγορία, ο Μεϊγουέδερ και ο Πακιάο, που βέβαια έχουν σταματήσει τώρα, για να παρατηρώ την τεχνική που χρησιμοποιούν».

Κάλεσμα στα μικρά παιδιά

Το τμήμα πυγμαχίας του ΑΣ ΠΑΟΚ διαθέτει παιδιά από την ηλικία των 6 ετών και ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν που και ο ίδιος ξεκίνησε από μικρός το συγκεκριμένο άθλημα καλεί και άλλα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με την πυγμαχία.

«Η πυγμαχία είναι ένα δυναμικό άθλημα. Μπορεί να είναι παρεξηγημένο λόγω του ξύλου, αλλά δεν είναι έτσι. Χρειάζεται να έχεις μυαλό, συγκέντρωση, ψυχική δύναμη και τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεσαι τις κινήσεις του αντιπάλου σου αν θέλεις να γίνεις ένας επαγγελματίας μποξέρ.

Τα όνειρα για το μέλλον

Δυστυχώς, όπως για τα περισσότερα ερασιτεχνικά αθλήματα στην Ελλάδα τα οικονομικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια αναγκάζει τους αθλητές να σκέφτονται την προοπτική του εξωτερικού.

Κλείνοντας τη συνέντευξη με τον Βαγγέλη Νανιτζανιάν ο ίδιος μας μιλάει για τα όνειρα του και το μέλλον του στην πυγμαχία.

«Δυστυχώς στην Ελλάδα το μποξ δεν φαίνεται να έχει μέλλον. Επομένως το μέλλον είναι στο εξωτερικό. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ προκειμένου να κάνω το επόμενο βήμα, να βρεθώ στο επόμενο επίπεδο της καριέρας μου. Δε δίνουν ιδιαίτερη βάση στο άθλημα εδώ στην Ελλάδα και από θέμα οργάνωσης και από οικονομικής απόψεως».

Εμείς αυτό που ευχόμαστε στον Βαγγέλη Νανιτζανιάν είναι να φέρει τα επόμενα χρόνια μεγάλες επιτυχίες στη χώρα τόσο με τα γάντια του ΠΑΟΚ, όσο και με την Εθνική Ελλάδας και να κάνει πράξη όλα τα όνειρα και τους στόχους που θα θέσει.

Ακολουθήστε τον Βαγγέλη “VanGun” Νανιτζανιάν στο Facebook και στο Instagram.

ΥΓ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Βαγγέλη Νανιτζανιάν για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε, αλλά και τον κ. Κώστα Κλητσινίκο για το φωτογραφικό υλικό το οποίο μας παραχώρησε!

*Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Τόμτση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

ΠΑΟΚ και Χατζηθεοδώρου για δύο ακόμη χρόνια μαζί!

Έδωσαν τα χέρια μετά την μεγάλη πρόκριση στην τετράδα του πρωταθλήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για ακόμη δύο χρόνια θα βρίσκεται στο «τιμόνι» της ανδρικής ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

Μία απολύτως πετυχημένη συνεργασία συνεχίζεται για ακόμα δύο αγωνιστικές σεζόν, έχοντας ως στόχο την συνεχή πρόοδο του τμήματος Υδατοσφαίρισης του ΠΑΟΚ, όπως γίνεται σταθερά και μεθοδικά όλο αυτό το διάστημα, με αποκορύφωμα την πρόκριση του Δικεφάλου στους ημιτελικούς της Α1.

Για την ανανέωση συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ Domus Ergo, ο προπονητής, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Έχουμε συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ εδώ και καιρό την ανανέωση συνεργασίας μας, νομίζω πως η σχέση μας είναι υγιής. Υπάρχει ταύτιση απόψεων, θετική χημεία και εννοείται σε συνδυασμό με την δουλειά που γίνεται και η Διοίκηση είναι ικανοποιημένη από το έργο το οποίο βλέπει, σε όλα τα επίπεδα, νομίζω πως η ανανέωση ήταν αναπόφευκτη και μονόδρομος. Συνεχίζουμε κανονικά την συνεργασία μας, ονειρευόμαστε να έχουμε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και τις μεγάλες επιτυχίες, και δεν μιλάω μόνο για την ανδρική ομάδα αλλά και τα ηλικιακά.

Τα τελευταία τρία χρόνια αποδεικνύουμε πως η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Κάθε χρόνο η πορεία που κάνει ο ΠΑΟΚ στο ανδρικό είναι μία μικρή υπέρβαση. Φέτος είναι μία τεράστια υπέρβαση, και τώρα κυνηγάμε να κάνουμε την υπέρβαση της υπέρβασης. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα σωματείο περιφέρειας, δεν εκπροσωπεί μόνο την Θεσσαλονίκη, αλλά και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, πλην της Αθήνας, και έχει καταφέρει να είναι ανάμεσα σε μεγαθήρια, όσον αφορά το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Καλώς ή κακώς το πόλο έχει μεταφερθεί στην Αθήνα, αλλά ο ΠΑΟΚ δηλώνει παρών όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να δηλώνει και τα επόμενα. Με τις επιτυχίες τις οποίες φέρνουν τα παιδιά, μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τον ΠΑΟΚ στην υδατοσφαίριση. Έχουμε τον σεβασμό πλέον, από αντιπάλους, φορείς, και οποιοδήποτε ασχολείται με τον χώρο μας. Είμαστε υποχρεωμένοι εφόσον ανεβαίνει ο πήχης, να ανεβάσουμε και εμείς τα προσωπικά μας στάνταρ. Αυτή η ταύτιση απόψεων υπάρχει και στην Διοίκηση, και γι' αυτό τον λόγο επήλθε αυτή η συνέχεια της συνεργασίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Η πρόκριση…άνοιξε την όρεξη

Με εξαιρετική διάθεση και κλίμα το τμήμα Πόλο Ανδρών του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το τμήμα Πόλο Ανδρών του ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά της Α1 και παράλληλα πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Όπως ενημέρωσε ο Ερασιτέχνης του Δικεφάλου, μετά το μεγάλο αυτό επίτευγμα της ομάδας, ακολούθησε δείπνο.

Αναλυτικά:

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1 και την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Μέσα σ' εξαιρετικό κλίμα, ιθύνοντες, προπονητικό τιμ και παίκτες, δείπνησαν όλοι μαζί, περνώντας χαλαρές στιγμές μεταξύ τους, ενόψει της απαιτητικής συνέχειας η οποία ακολουθεί με πολύ δυνατούς αγώνες.

Το τραπέζι πραγματοποιήθηκε στο «ΝΕΟΝ» (Γρηγορίου Λαμπράκη 205 & Δημ.Τσιαπάνου 25-29), το οποίο είναι και χορηγός του τμήματος Υδατοσφαίρισης του ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Παπαδόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ το έχει στο DNA του να πρωταγωνιστεί»

Όσα είπε ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν κοπάσει στις τάξεις του τμήματος ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ που στην παρθενική του χρονιά κατέκτησε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά πανηγύρισε και το πρωτάθλημα στη Futsal League 2.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, σχολίασε:

«Μία πολύ δύσκολη χρονιά από την αρχή, έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μεγαλύτερη χαρά νιώθω που αυτά τα παιδιά πήραν αυτό το πρωτάθλημα, τα οποία από το μηδέν ξεκίνησαν, παράτησαν τα πάντα, έδωσαν το 1000% από την ζωή τους, και τώρα βλέπω την χαρά στα πρόσωπα τους.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, από το να πρωταγωνιστεί όπου παίζει. Είναι το DNA αυτής της ομάδας, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να διεκδικεί, τα πάντα, σε οποιοδήποτε άθλημα το οποίο παίζει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ