Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καθοριστικός ο Μπίσε σε έναν ΠΑΟΚ με υπομονή

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Ξάνθη με το πλάνο του να παραμένει το ίδιο όσο παιρνούσαν τα λεπτά, χωρίς η ομάδα να δείχνει πιεσμένη και αγχωμένη παρότι ήταν στα τελευταία λεπτά.

Ηλίας Καπράλος

Καθοριστικός ο Μπίσε σε έναν ΠΑΟΚ με υπομονή

Η αλλαγή του Μπίσεσβαρ ήταν εκείνη που άλλαξε κατά κόρων το παιχνίδι με την Ξάνθη και έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη. Ο Ολλανδός αρτίστας σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, έβγαλε την ασίστ για το 2-0 και έτσι ο ΠΑΟΚ μένει στην κορυφή για τρίτη σερί εβδομάδα. 

Αναλυτικά η απόδοση του κάθε παίκτη που έπαιξε κόντρα στην Ξάνθη:

Ζίβκοβιτς: Ο Σέρβος γκολκίπερ δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά μέσα στο παιχνίδι. Ένα σουτ στο τέλος του αγώνα, αλλά καμία σοβαρή φάση μπροστά στα καρέ του. Ένα ξεκούραστο απόγευμα.

Γιαννούλης: Ανέβηκε πολύ ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε και πάλι καλές στιγμές, αλλά αυτή τη φορά οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις σέντρες του μέσα στην περιοχή. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε δυσκολίες.

Κρέσπο: Ήταν εκείνος που κλείδωσε τη νίκη. Αμυντικά δεν είχε προβλήματα, έκοψε κάθε επιθετική επιθυμία Ρενέλα και στο τέλος έγινε και σκόρερ. Στα θετικά του σήμερα, ότι πολλές φορές ξεκίνησε ο ίδιος την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από την πίσω ζώνη εκμεταλλευόμενος την οπισθοχώρηση της Ξάνθης προς το τέλος του αγώνα. Θα μπορούσε να είχε ανοίξει νωρίτερα το σκορ, αλλά στάθηκε και αυτός άτυχος και βρήκε το δοκάρι.

Ίνγκασον: Ο Ισλανδός που φαίνεται να καθιερώνεται στη βασική 11άδα και αυτός αμυντικά δεν είχε προβλήματα από την ομάδα της Ξάνθη. Στην επίθεση είχε κάποιες κεφαλιές χωρίς να βρει στόχο, αλλά και αυτός είναι στη λίστα των παικτών που είχαν ένα ήρεμο απόγευμα, σε αντίθεση με πολλούς συμπαίκτες του.

Μάτος: Είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια του στον ΠΑΟΚ που έγινε αλλαγή. Ο Φερέιρα ήθελε να ανακατέψει την τράπουλα και ο κλήρος έπεσε στον γενναίο Λέο. Ο Μάτος μέχρι τότε είχε αρκετές στιγμές μέσα το παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ ή να δημιουργήσει φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά πολλές φορές η ορμή του δεν τον άφηνε να σκεφτεί καθαρά και να βρει τη σωστή επιλογή.

Μαουρίτσιο: Ένα 90λεπτο μετά από τις αρχές Μαρτίου και αυτό λέει πολλά για τον Βραζιλιάνο μέσο. Ο Μαουρίτσιο ήταν καλό στην μετάβαση του παιχνιδιού, έδειξε την ένταση που απαιτούσε η αναμέτρηση και η ροή του αγώνα και είχε και αυτός τις ευκαιρίες του έξω από την περιοχή, αλλά δεν έδειξε την ίδια εμπιστοσύνη στα πόδια του, όπως και πριν τον τραυματισμό, κάτι που είναι λογικό. Δείχνει πάντως ότι είναι πολύ κοντά στα επίπεδα που τον χρειάζεται η ομάδα, ειδικότερα στα δύσκολα παιχνίδια στην αρχή του έτους.

Μίσιτς: Παρότι από τα πόδια του ξεκινούσαν πολλές καλές στιγμές για τον ΠΑΟΚ, ο Κροάτης έδειξε σε κάποια σημεία μία κάμψη. Ειδικότερα στις εκτελέσεις του στα στημένα που μέχρι και το Καραϊσκάκη ήταν εκπληκτικές, σήμερα δεν μπορούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη άμυνα, έτσι και τις πήρε ο Βιεϊρίνια και μετά ο Μπίσεσβαρ. Στην ροή του αγώνα ήταν και πάλι το σημαντικότερο σκαλοπάτι στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ.

Πέλκας: Και πάλι είχε τις ευκαιρίες να βάλει ένα γκολ να τον ηρεμήσει για τα καλά. Στις φάσεις των δοκαριών ήταν άτυχος, αλλά η χρησιμοποίησή του στην βασική 11άδα ήταν το ιδανικότερο μήνυμα για την ενεργοποίησή του εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.

Λημνιός: Και πάλι βασικός και πάλι 90λεπτο. Ο νεαρός εξτρέμ του ΠΑΟΚ ήταν σε πολλά σημεία ορμητικός, αλλά πολλές φορές δεν είχε τις αντίστοιχες βοήθειες που ήθελε και ο ίδιος.

Βιεϊρίνια: Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, που δεν έπαιξε στο Καραϊσκάκη σήμερα ξεκίνησε και έδειξε τη διάθεση να ανεβάσει την ομάδα όπως το συνηθίζει. Είχε δοκάρι για ανοίξει νωρίς το σκορ και αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, μιας και η ομάδα χρειαζόταν φρεσκάδα σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Φαίνεται ότι ακόμα δεν είναι στο 100% και ίσως με τη νέα χρονιά φτάσει στο 100%, όταν και η ομάδα θα μπει και στην κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Σφιντέρσκι: Σκόραρε δύο φορές, αλλά και τις δύο ήταν οριακά εκτός θέσης. Είχε τελικέ προσπάθειες, αλλά ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο της Ξάνθης δεν μπόρεσε να βρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε και ο ίδιος. Καλή εμφάνιση, αλλά χωρίς ουσιαστική βοήθεια σε γκολ για έναν επιθετικό που πάντα οι αριθμοί ήταν μεγαλύτεροι από την προσφορά του.

Ακπόμ: Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σκόραρε και αυτός, αλλά το γκολ του σωστά ακυρώθηκε λόγω του Μάτος. Παρόλα αυτά γέμισε περισσότερο την περιοχή της Ξάνθης σε σημείο που άφησε περισσότερους χώρους στο μεσοδιάστημα και έτσι ήρθε το γκολ. Του λείπουν παιχνίδια και ρυθμός και φαίνεται αυτό σε πολλές στιγμές της αναμέτρησης.

Μπίσεσβαρ: Ο απόλυτος σταρ μετά από καιρό επιστρέφει. Έκατσε ένα παιχνίδι στον πάγκο και μόλις μπήκε έφερε ένα άλλο πνεύμα στην ομάδα. Σκόραρε από την πίσω ζώνη σε μία φάση που έκανε την κίνηση που δεν έκαναν όλοι οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ για 80 λεπτά και σε μία στατική φάση βρήκε το κεφάλι του Κρέσπο και έγραψε ένα στατιστικό με γκολ και ασίστ που είχαμε να δούμε από τα καλοκαιρινά παιχνίδια με τον Άγιαξ.

Ελ Καντουρί: Μπορεί να μην χρεώθηκε στατιστικά την ασίστ στον Μπίσεσβαρ, αλλά την αξίζει. Η θέση του ήταν ναι μεν πλάγια, όταν μπήκε, αλλά σαν εσωτερικός εξτρέμ με στόχο να πατά στην περιοχή και όχι στην γραμμή, κάτι που τον βοήθησε να γίνει χρήσιμος και καταλυτικός για την ομάδα του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ