Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ενωμένοι θα βρούμε γρήγορα το δρόμο μας»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα είναι τεράστια και υπογράμμισε ότι με την ίδια διάθεση και ενότητα στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ θα βρει το δρόμο του.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Ενωμένοι θα βρούμε γρήγορα το δρόμο μας»

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες μας κάνανε σπουδαία δουλειά, παλέψαμε ως το τέλος, αλλά κάποια κρίσιμα λάθη στα τελευταία λεπτά μας κόστισαν τη νίκη».

Για αυτό που λείπει από την ομάδα:
«Ψάχνουμε ένα κλικ, να προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα νόημα σε κάτι που δημιουργείται. Υπάρχουν πάρα πολλές μικρές λεπτομέρειες που μας έχουν κοστίσει και δε μας έχουν αφήσει να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Δε θέλω να ψάχνω δικαιολογίες. Τα παιδιά κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια, να αφομοιώσουν τον τρόπο που θέλουμε να λειτουργήσουμε. Δεν είναι σύμμαχος τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ακόμα και τώρα, που είχαμε μία εβδομάδα, η προετοιμασία έγινε μετ’ εμποδίων. Ταυτόχρονα, δεν έχουμε και αποτελέσματα. Αυτά μας δημιουργούν πρόβλημα. Όλο το τελευταίο διάστημα, από την Κύμη και μετά, είχαμε πάρα πολύ καλά διαστήματα στα παιχνίδια μας. Χρειάζεται διάρκεια. Χρειαζόμαστε κάποια στιγμή να μας χαμογελάσει και λίγο η τύχη… Είτε είναι τραυματισμός, είτε είναι ένα γλίστρημα, είτε ένα επιθετικό ριμπάουντ. Μικρές λεπτομέρειες που θα μας έδιναν το κάτι παραπάνω…»

Για το αν φεύγει σήμερα αισιόδοξος από το γήπεδο:
«Η καθημερινή προσπάθεια και η εικόνα που έχουμε από τις προπονήσεις, μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε. Είναι πολύ σημαντικό, η εικόνα που έχουμε στην προπόνηση και παρουσιάσαμε σήμερα σε μεγάλο χρονικό διάστημα, να έχει αποτέλεσμα Σήμερα φεύγουμε στεναχωρημένοι γιατί είχαμε μία ήττα στο γήπεδο μας. Είναι τέτοια η συχνότητα των αγώνων που δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε. Έχουμε ένα ξεχωριστό παιχνίδι μπροστά μας και μπορεί να μας δώσει μια διαφορετική αφετηρία».

Για το χαμηλό σχήμα του δεύτερου μέρους:
«Σήμερα αναγκαστήκαμε να μείνουμε με κοντό σχήμα γιατί μας στοίχισαν τα φάουλ. Ο Λίνος είχε 3, ο Μαργαρίτης το ίδιος, ο Χαραλαμπόπουλος δεν είναι έτοιμος ακόμα. Όλο το τελευταίο διάστημα, η εικόνα μας δεν είναι αυτή. Πρέπει να καταφέρουμε να μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα της ομάδας. Στη Σαλόν ο ο Τζόουνς έπαιξε πέντε λεπτά σαν 4, στην Ορλαντίνα και στα Τρίκαλα δεν έπαιξε καθόλου σαν 4. Λόγω ανάγκης, είχε τραυματία τον Κρουμπάλι, είχε πρόβλημα με τα φάουλ και πήγαμε σε λύση ανάγκης για να παίξουμε έτσι».

Για τον αντικαταστάτη του Ντίλαρντ και την κατάσταση του Κρουμπάλι:
«Είναι αρκετά περιορισμένη η αγορά, κάνουμε προσπάθεια να βρούμε παίκτη για όλη τη χρονιά, ανεξάρτητα αν έχουμε ανάγκη τώρα, για παίκτη που έχει σκορ και ηγετικά χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει κάτι άμεσα ανακοινώσιμο. Δουλεύουμε τώρα με τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα κα προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο. Αύριο ή την Παρασκευή θα δούμε για τον Κρουμπάλι αν θα μπορέσει να μας βοηθήσει το Σάββατο».

Για το λόγο που δεν υπήρχε έτοιμος αντικαταστάτης:
«Υπήρχε μια κατάσταση που έδειχνε ότι μπορεί να υπάρξει αντικαταστάτης. Ήταν αναγκαίο, ανεξαρτήτως των παιχνιδιών να αλλάξουμε κάποια πράγματα που αφορούσαν ενέργεια, διάθεση και το προφίλ μας σαν ομάδα. Και χωρίς τον αντικαταστάτη έγινε σε μεγάλο βαθμό σήμερα. Σίγουρα χρειαζόμαστε έναν παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά».

Για το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος σήμερα, παρά την ήττα:
«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και ο κόσμος, θέλει η ομάδα του να κερδίζει. Είτε έχει μεγάλο είτε έχει μικρό μπάτζετ, είτε προπονητής είναι ο Παπαθεοδώρου, είτε ο Ομπραντοβιτς, είτε ο Μαρκόπουλος. Επειδή εδώ γίνεται σοβαρή και με μεγάλη υπευθυνότητα προσπάθεια από όλους, η σημερινή εμφάνιση και το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος μας δίνει μεγαλύτεοο κίνητρο να συνεχίσουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο κομμάτι μπασκετικού κόσμου, το οποίο βλέπει την υγεία που έχει αυτή η ομάδα. Αποπνέει ένα περιβάλλον που σε προδιαθέτει να κάνεις ωραία και καλά πράγματα. Πρέπει να αντιληφθούμε ποια είναι αυτά. Είμαστε σε μια φάση δημιουργίας. Έχουμε αποτελέσματα που δε μας αρέσουν, αλλά η προσπάθεια που γίνεται από όλους είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο κόσμος μας βοήθησε σήμερα. Θέλουμε και το Σάββατο τον υγιή κόσμο που είναι πολύς Να στηρίξει την προσπάθεια. Σήμερα αγωνίστηκαν οκτώ Έλληνες με αρχηγό τον Τσόχλα και τον Μαργαρίτη που είναι οι σημαίες του ΠΑΟΚ, έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα αλά εμείς είμαστε πολύ ενωμένοι. Πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτό που κάνουμε και θεωρώ ότι θα βρούμε το δρόμο μας γρήγορα».

Για την κατάσταση στον όμιλο:
«Έχουμε βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα και έχουμε μείνει πίσω. Θέλουμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω .Κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολυ σημαντικό. Είμαστε σε πιο δύσκολη θέση και χρειαζόμαστε νίκες όπως και στο πρωτάθλημα» .

Για τη βοήθεια από Τσόχλα και Χρυσικόπουλο σήμερα:
«Ο κάθε παίκτης ανά πάσα ώρα και στιγμή πρέπει να είναι έτοιμος. Αυτό, δεν είναι εύκολο. Αυτό που έκανε και ο Τσόχλας και ο Λίνος, δείχνει κυρίως τη συσπείρωση που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Είχαν κάποια παιχνίδια με πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής τον προηγούμενο μήνα. Σήμερα, όσο έπαιξαν έκαναν μεγάλη προσπάθεια, έδωσαν πολλά και είναι προς τιμήν τους. Δεν είναι εύκολο για κανέναν παίκτη. Δεν έγινε τυχαία, αλλά επαναλαμβάνω ότι μας βοήθησαν πολύ και είχαν μια απόδοση σε πολύ υψηλό επίπεδο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ