Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Να πάρουμε ρεβάνς για ό,τι έγινε στην Ουγγαρία»

Στην εκπομπή του PAOK24 στον «Libero 107,4» φιλοξενήθηκε ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης.

PAOK24

«Να πάρουμε ρεβάνς για ό,τι έγινε στην Ουγγαρία»

Ο κ. Ζουρνατζίδης αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα που έχει η ομάδα μπάσκετ για νίκη κόντρα στη Ζενίτ για να «σβήσει» όσα συνέβησαν στην Ουγγαρία.

Παράλληλα αναφερόμενος στην αλλαγή ημερομηνίας του ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας αποκάλυψε τι ισχύει με τον όρο στο συμβόλαιο του Σχορτσιανίτη, αναφερόμενος και στην επιστροφή του Χαραλαμπίδη που συμπληρώνει σήμερα 1 χρόνο από τον τραυματισμό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επιδημία που χτύπησε την ομάδα: Λογικά ήταν μία ίωση. Ο πρώτος που είχε κρούσματα ήταν ο Κακαρούδης και στη συνέχεια ήταν ο Καμάρας ο Νίκος που καθηλώθηκε στο ξενοδοχείο στην Ουγγαρία. Άρχισαν ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες να παρουσιάζουν συμπτώματα πυρετού και στομαχικά. Το αποκορύφωμα ήταν όταν γυρίσαμε στη Θεσσαλονίκη που ένας-ένας οι παίκτες επισκέπτονταν το νοσοκομείο. Τώρα είμαστε καλά και προπονηθήκαμε τις τελευταίες ημέρες. Δεν ξέρουμε αν θα μας επηρεάσει. Σαφώς η προετοιμασία για το σημερινό παιχνίδι δεν έγινε όπως έπρεπε. Το καλό είναι ότι αναβλήθηκε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Για την αποφασιστικότητα της ομάδας στο σημερινό παιχνίδι: Θα χάσει σήμερα η Ζενίτ. Η ομάδα βρισκόταν μέχρι την Ουγγαρία σε καλή φάση, άρχισε να βρίσκει ρυθμό και ομαλοποιήθηκε η είσοδος του Σοφοκλή. Μας πείραξε πολύ η ήττα στην Ουγγαρία και θέλουμε να πάρουμε ρεβάνς για ό,τι έγινε. Επίσης το παιχνίδι στη Ρωσία χάθηκε στις πολύ ψιλές λεπτομέρειες. Σε όλο το παιχνίδι ήμασταν μπροστά και ελέγχαμε το παιχνίδι. Δε θέλουμε να μειωθούν δραματικά οι ελπίδες μας για πρόκριση. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θεωρούμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε και να μπορούμε να ελπίζουμε σε πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχουμε μεγάλη αποφασιστικότητα και νομίζω θα παλέψουμε για μία νίκη σήμερα που θα μας βοηθήσει για την πρόκριση.

Για το σημερινό παιχνίδι: Αισθανόμαστε όπως σας περιέγραψα για αυτό το ματς. Θέλουμε να έχουμε τα πάντα με το μέρος μας. Κι ακόμα και το μικρό εισιτήριο που υπάρχει θέλουμε να το μειώσουμε για να έρθει ο κόσμος. Τον χρειαζόμαστε πραγματικά. Είμαστε μία άλλη ομάδα με τη συμπαράσταση του κόσμου. Θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε με τον κόσμο μας. Θέλουμε να έρθουν οι οπαδοί μας να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Για την αναβολή με Φάρο: Για να είμαστε αντικειμενικοί από τη στιγμή που υπήρξε η αναβολή με τον Παναθηναϊκό ήταν σίγουρο ότι θα άλλαζε κάτι στο πρόγραμμα ως το τέλος της χρονιάς με τις ημερομηνίες να είναι απαγορευτικές. Εμείς και ο Παναθηναϊκός αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη και παίζουμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα. Ένα άλλο πρόβλημα ήταν ότι υπήρχε σοβαρή περίπτωση να αναβληθεί το παιχνίδι του Παναθηναϊκού γιατί δύο ημέρες πριν έπαιζε με την Μπαρτσελόνα. Αυτά οδήγησαν στην αλλαγή στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Όπως κι αν ήταν θα ήταν δύσκολο. Θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο να θέσουμε σε κίνδυνο της ομάδας να παίξουμε την προηγούμενη Δευτέρα με τον Παναθηναϊκό. Ξέραμε ότι ζητήσαμε αναβολή ότι θα ερχόταν δύσκολα το πρόγραμμα. Φέτος με τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο προολυμπιακό νωρίς οι αλλαγές είναι αδύνατες.

Για το αν επηρεάζει η αλλαγή του ημιτελικού την παρουσία του Σχορτσιανίτη: Και στις 10 θα μπορούσε να αλλάξει το ρόστερ μιλώντας για τον Σοφοκλή. Δεν είναι μόνο για τη φάση της Ευρωλίγκα η δυνατότητα να φύγει ο παίκτης. Έχει έναν ειδικό όρο στο συμβόλαιο του ότι μέχρι τη 1 Ιανουαρίου μπορεί να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό αν υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα. Για αυτό σας λέω δεν υπάρχει διαφορά στην αλλαγή με το Κύπελλο. Ο Σοφοκλής προσαρμόζεται πολύ καλά στην ομάδα και το αντίθετο. Η συνεργασία είναι προς όφελος των δύο πλευρών, το κάνει με πολλή αγάπη και ευελπιστώ να είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς στην ομάδα. Ο,τι κι αν συμβεί θα υπάρξει συζήτηση με τον παίκτη και τον εκπρόσωπο του. Τον Δεκέμβριο έχουμε τρομερά επιβαρυμένο πρόγραμμα και θέλουμε τα παιδιά να είναι υγιή και εμείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταπεξέλθουν στο πρόγραμμα αυτό.

Για Χαραλαμπίδη και το πότε θα επιστρέψει: Ο Κώστας είναι κάθε μέρα στο γήπεδο και προσπαθεί. Ο τραυματισμός του δεν ήταν απλός. Δεν ήταν απλά ένας σοβαρός συνήθης τραυματισμός, όπως ο χιαστός ή το ισχίο. Είναι μία αχαρτογράφητη κατηγορία τραυματισμού. Να διαλύσεις την επιγονατίδα στα 38 σου είναι πολύ σπάνιο και σε πρώτη σκέψη σε οδηγεί να τελειώσεις την καριέρα σου. Με την προσπάθεια του Κώστα και του ιατρικού τιμ έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που μαζί του προσπαθούμε να λύσουμε για να επανέλθει. Είναι δύσκολο για όλους και αυτόν. Εμείς τον υπολογίζουμε και τον περιμένουμε. Σήμερα συμπληρώνει έναν χρόνο από τον τραυματισμό του. Προσπαθούμε να βγάλουμε το ψυχολογικό κομμάτι και να ασχολούμαστε με το σωματικό. Κάνει πολλά πράγματα στην προπόνηση, αλλά σε κάποια σημεία πονάει. Φτάσαμε να είναι η επιγονατίδα καλά, αλλά δεν ξέρουμε από πού υπάρχουν κάποιοι πόνοι. Προσπαθεί πολύ και εμείς είμαστε δίπλα του. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο να επιστρέψει στην ομάδα.

Για ενδεχόμενο ενίσχυσης: Στις ομάδες ποτέ δεν ξέρεις τι είναι αυτό που πραγματικά μπορείς να κάνεις γιατί είναι πολλά τα θέματα. Θα θέλαμε να δυναμώσουμε το ρόστερ και να είχαμε πιο πολλές επιλογές. Είναι συγκεκριμένος αλλά και δύσκολος ο στόχος για ποιοτικά χαρακτηριστικά και οικονομικούς λόγους. Προσθέσαμε ήδη παίκτες ενώ παίζαμε. Πρέπει να αφήσουμε την ομάδα να παίξει να δούμε τις αδυναμίες μας και ανάλογα αν μπορούμε να προσθέσουμε ή να διορθώσουμε κάτι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ