Connect with us

«Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα»

Έχοντας κάνει ήδη τις πρώτες τους συμμετοχές με τη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ, μπορούν πια να αισθάνονται επισήμως και έμπρακτα μέλη των Νταμπλούχων Ελλάδας.

Άκης Σακισλόγλου

«Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα»

Η Ηλιάνα Μπουζίνου και η Κωνσταντίνα Στράντζαλη, 17 και 16 ετών αντίστοιχα, δύο από τις αρκετές νεαρές αθλήτριες που αποτελούν το μέλλον του Δικέφαλου στο γυναικείο ποδόσφαιρο, μίλησαν στην επίσημη σελίδα της ομάδας για την ανέλιξή τους από τις Ακαδημίες έως την πρώτη ομάδα, αλλά και για το φετινό νταμπλ που διεκδικούν οι «Ασπρόμαυρες».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ: 

Μέσα από τα λεγόμενά τους, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι πέρα από την εξαιρετική δουλειά σε αγωνιστικό επίπεδο, στα «Ασπρόμαυρα» τμήματα υποδομής πλάθονται και σωστοί χαρακτήρες…. 

– Είστε άλλες δύο αθλήτριες που προέρχεστε από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, έχετε φτάσει στην πρώτη ομάδα, ενώ έχετε κληθεί και στις μικρές Εθνικές ομάδες. Δυο λόγια για την προσπάθεια που εδώ και χρόνια γίνεται στις Ασπρόμαυρες Ακαδημίες… 

Η.Μ.: Η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες είναι πολύ καλή και θέλω να ευχαριστήσω όλες τις προπονήτριες που είχα, γιατί με βοήθησαν όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και ψυχολογικά. Έμαθα να αγαπώ αυτό που κανό. Έμαθα να προσπαθώ! Όσο για την πρώτη ομάδα, ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε μετά από πολύ κόπο, αφού έχω φτάσει εδώ όμως, ο στόχος μου είναι αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία που μου δόθηκε και να δουλέψω όσο μπορώ. 

Κ.Σ.: Μπορώ να πω ότι στις Ακαδημίες γίνεται εξαιρετική δουλειά με συχνές προπονήσεις. Όλοι οι προπονητές έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία για να καθοδηγήσουν τις μικρότερες παίκτριες σωστά, έτσι ώστε να φτάσουν στον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή τους στην πρώτη ομάδα.

– Πόσο δύσκολο είναι το πέρασμα από τα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια στη μεγάλη ομάδα, εκεί όπου συνεργάζεστε με αθλήτριες που είναι επί χρόνια Πρωταθλήτριες; 

Η.Μ.: Κάθε νέο ξεκίνημα έχει και δυσκολίες, ωστόσο και τα κορίτσια και οι προπονητές βοηθάνε κάθε καινούργιο μέλος να εγκλιματιστεί. Από κει και πέρα πρέπει εφόσον είσαι εκεί να προσπαθείς να γίνεις μια από τις καλύτερες, αφού προπονείσαι με τις καλύτερες! 

Κ.Σ.: Είναι ένας αρκετά δύσκολος στόχος που απαιτεί σκληρή δουλειά, συγκέντρωση στην προπόνηση, αλλά και θυσίες για να πετύχεις το σκοπό σου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ομάδα του ΠΑΟΚ, που είναι τόσα χρόνια Πρωταθλητής και ενσωματώνεσαι σε μία ομάδα με τόσα μεγάλα ονόματα του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου. 

– Ο ΠΑΟΚ μετράει το απόλυτο των νικών τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της φετινής Α’ Εθνικής. Πως βλέπετε το φινάλε του πρωταθλήματος;

Η.Μ.: Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί για άλλη μια φορά την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και φέτος. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι και είμαι σίγουρη ότι όλες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να το πετύχουν. 

Κ.Σ.: Για τον ΠΑΟΚ κάθε χρόνο ο στόχος είναι ο ίδιος, η κατάκτηση του πρωταθλήματος και ευελπιστώ ότι στο φινάλε της σεζόν θα τα καταφέρει για άλλη μία χρονιά.

– Υπάρχει βεβαίως και το Κύπελλο Ελλάδας, όπου η κλήρωση έφερε για αντίπαλο τον Άρη και εν συνεχεία, εάν προκριθείτε, το νικητή του ζευγαριού ΑΕΛ-Ελπίδες Καρδίτσας. Ποιες οι σκέψεις σας για αυτή τη διοργάνωση;

Η.Μ.: Το κύπελλο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το πρωτάθλημα, γιατί δεν μπορείς να χαλαρώσεις σε κανέναν αγώνα. Κάθε ματς είναι κρίσιμο. Όμως πιστεύω ότι η ομάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε αντίπαλο.

Κ.Σ.: Η κατάσταση του κυπέλλου πιστεύω ότι είναι μέσα στα καθήκοντα της ομάδας του ΠΑΟΚ και θεωρώ ότι έχοντας τη θέληση, την εμπειρία των παικτριών και τη σοβαρότητα που χρειάζεται, η ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο ξανά. 

– Ποιοι αθλητές αποτελούν πρότυπα για εσάς; 

Η.Μ.: Γενικότερα δε συνηθίζω να έχω συγκεκριμένα πρότυπα, αλλά θαυμάζω πολύ όποιον αθλητή, είτε είναι γυναίκα είτε άντρας, είναι ψύχραιμος, ταπεινός και αφοσιωμένος. Αυτά τα τρία μπορούν να φτάσουν κάποιον πολύ ψηλά. 

Κ.Σ.: Ο ποδοσφαιριστής που ξεχώριζα από την αρχή μέχρι σήμερα όσον αφορά στο ανδρικό είναι ο Τσάβι, τον οποίο θεωρώ από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. 

– Τι θα λέγατε σε ένα μικρό κορίτσι προκειμένου να το πείθατε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο; 

Η.Μ.: Ένα παιδί μπορεί να μάθει πάρα πολλά από ένα ομαδικό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο και κυρίως τη συνεργασία και την τήρηση των κανόνων. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε κάθε κορίτσι να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, γιατί εκπαιδεύεται παίζοντας, περνάει όμορφες στιγμές με παιδιά της ηλικίας του και εξασφαλίζει τη σωματική του υγεία. 

Κ.Σ.: Θα έλεγα ότι το ποδόσφαιρο δεν σου προσφέρει μόνο σωματική υγεία, αλλά είναι ένα άθλημα μέσα στο οποίο διαμορφώνεις και τον χαρακτήρα σου και πραγματικά αξίζει την προσοχή και τη συμμετοχή περισσότερων κοριτσιών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που τον πλήγωσαν

Ο Δικέφαλος στερήθηκε δις τον θρίαμβο στις τελευταίες στιγμές στη «Λεωφόρο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τη δεύτερη αγωνιστική των Play-Off.

Σε ένα γήπεδο που πληγώθηκε δυο φορές φέτος στις καθυστερήσεις, εκεί όπου στερήθηκε τον θρίαμβο για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αρχικά, για την 7η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα (1-2) μέχρι το φινάλε και τον Γερεμέγεφ να σκοράρει στην τελευταία φάση.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με την πλάτη στον τοίχο, έπρεπε να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και ολοκληρωτική εμφάνιση, για 120 λεπτά, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και να έχει στα χέρια του σκορ πρόκρισης.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα, διάσειση στο κεφάλι που έστειλε τον Γκανέζο στο νοσοκομείο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να παίξει με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά της παράτασης και εκεί ο Λημνιός, πάλι στην τελευταία φάση, μείωσε σε 1-2 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη «ρώσικη ρουλέτα», έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να πληγώνεται και πάλι στα...χασομέρια.

Σαν κάτι να χρωστάει η ποδοσφαιρική μοίρα στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο γήπεδο. Κάτι που «καίγεται» να πάρει την ερχόμενη Κυριακή, για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Ζιντάν για τον πάγκο της Μπάγερν με βοηθό τον Ριμπερί»

To δημοσίευμα της «Bild» για τον διάδοχο του Τόμας Τούχελ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Μπάγερν Μονάχου έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως ο Τόμας Τούχελ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της στο τέλος της σεζόν, με τα σενάρια για την διάδοχο κατάσταση να είναι αρκετά.

Στα ονόματα των Τσάμπι Αλόνσο, Μουρίνιο, Ουνάι Έμερι και Ντε Τσέρμπι, ήρθε να προστεθεί κι αυτό του Ζινεντίν Ζιντάν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής «Bild».

«Για αυτόν, οι μόνες επιλογές είναι η γαλλική ομάδα, η Γιουβέντους και η Μπάγερν. Αυτό που είναι οριστικό είναι ότι δεν θέλει να πάει στην Αγγλία, σίγουρα. Ο Ζινεντίν βλέπει τη Μπάγερν όπως η Ρεάλ Μαδρίτης: ένας θεσμός, ένας σύλλογος με εξαιρετικό παρελθόν και εξαιρετικές συνθήκες εργασίας. Και οι δύο σύλλογοι έχουν πολλές ομοιότητες στον τρόπο που δουλεύουν» δήλωσε στην εφημερίδα άνθρωπος από το περιβάλλον του «Ζιζού».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως για βοηθός του προορίζεται ο Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος αγωνίστηκε για μια 12ετία στους Βαυαρούς. Ο Ριμπερί είναι βοηθός προπονητή στη Σαλερνιτάνα, ωστόσο θα αποχωρήσει από το πόστο στο τέλος της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Seri Stoiximan Super League με δώρο* ταξίδια για το EURO 2024 & με έπαθλο έως 1.000.000€*!

Το αγαπημένο Seri, το παιχνίδι διλημμάτων της Stoiximan με δωρεάν* συμμετοχή, επέστρεψε για να διεκδικήσεις έως 1.000.000 ευρώ και ταξίδια το καλοκαίρι στη Γερμανία για το EURO!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

 

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα σερί; Τα Playoffs και τα Playouts της Stoiximan Super League θα σου δώσουν τις απαντήσεις, μέσα από το νέο “Seri - Stoiximan Super League Edition”. Άσε τα γεγονότα στους αγώνες να σε δικαιώσουν και διεκδίκησε τεράστια έπαθλα* που φτάνουν το 1.000.000€, αν καταφέρεις να κάνεις 28 σερί σωστές προβλέψεις εντελώς δωρεάν*!

Κατά τη διάρκεια του Seri, θα προσπαθείς για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην κατάταξη (leaderboard), διεκδικώντας τα 30.000€ σε μετρητά της 1ης θέσης. Τα συνολικά εγγυημένα χρηματικά έπαθλα* φτάνουν τις 200.000€.

Και το καλύτερο; Όλα τα μέλη που θα τερματίσουν στις 30 πρώτες θέσεις, πέρα από χρηματικά έπαθλα*, μπαίνουν αυτόματα και στη μεγάλη κλήρωση που θα γίνει στις 14/5, για 2 διπλά πακέτα για το EURO 2024 με αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή και εισιτήρια για έναν αγώνα της διοργάνωσης στη Γερμανία

Seri με έως 1.000.000€* και δώρο* ταξίδια για το EURO 2024!

Μέχρι και τις 12 Μαΐου, θα μπορείς να υποβάλεις τις απαντήσεις σου για μία σειρά από διλήμματα, με σκοπό να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερες σερί σωστές προβλέψεις.

Πώς παίζεται το Seri

Στο συναρπαστικό αυτό παιχνίδι της Stoiximan καλείσαι να προβλέψεις σωστά μία σειρά από ενδεχόμενα που παρουσιάζονται, με στόχο να πραγματοποιήσεις το μεγαλύτερο Seri επιτυχημένων προβλέψεων απαντώντας σε ερωτήσεις για κάθε αγώνα.

Κάθε αναμέτρηση θα περιλαμβάνει μια σειρά από διλήμματα με δύο απαντήσεις. Για παράδειγμα στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός θα σκοράρουν και οι 2 ομάδες (Ναι ή Όχι;). Η’ στο Ολυμπιακός-Λαμία, θα κερδίσει το 1ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός (Ναι ή Όχι;). Η’ στο Άρης-ΠΑΟΚ, θα είναι τα συνολικά γκολ 2-3 (Ναι ή οτιδήποτε άλλο;).

Κάθε σωστή απάντηση αυξάνει το Seri σου, ενώ αν φτάσεις το Seri των 28 σωστών προβλέψεων κερδίζεις το Μεγάλο Έπαθλο! Αν η πρόβλεψή σου είναι λανθασμένη, το τρέχον Seri σου μηδενίζεται. Μην ανησυχείς όμως, το Max Seri σου παραμένει και είναι αυτό που θα ορίζει την κατάταξή σου στη βαθμολογία!

 

 

 

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ