Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέρασε από τον Κόσοβο η Εθνική με σκόρερ τον Λημνιό

Η Εθνική ομάδα μετά την ισοπαλία με την Σλοβενία, πήρε τη νίκη μέσα στο Κόσοβο με 1-2 και έτσι βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον της στο Nations League.

Ηλίας Καπράλος

Πέρασε από τον Κόσοβο η Εθνική με σκόρερ τον Λημνιό

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική Ελλάδας με το γκολ του Δημητρη Λημνιού στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ το 0-2 από τον Σιόβα και από ασίστ του Γιαννούλη ήταν εκείνο που σφράγισε τη νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και την ανέβασε στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League. 

Από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ήταν στην αποστολή της ομάδας, ο Λημνιός και ο Γιαννούλης, έπαιξαν σε όλο το 90λεπτο, ενώ στον πάγκο ήταν οι Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης και Τζόλης. 

Πλέον τα επόμενα παιχνίδια για την ελληνική ομάδα είναι στις 11 και 14 Οκτωβρίου με την Μολδαβία και το Κόσοβο εντός έδρας αντίστοιχα.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Γεμίστε τη Μίκρα να πανηγυρίσουμε την άνοδο»

Απολαυστικός Γιώργος Μαυρίδης στο Football Factory για τον “τελικό” της ομάδας Futsal και τον σημερινό “τελικό” με την Κλαμπ Μπριζ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στην εκπομπή "Football Factory" του City 106,1 και στους Σταύρο Κόλκα, Ανέστη Παπιόπουλο και Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο μίλησε σήμερα ο Γιώργος Μαυρίδης.

Ο γνωστός tattoo artist και αρχηγός της ομάδας Futsal του Δικεφάλου, με αφορμή τον σαββατιάτικο (19:30) ημιτελικό πρωταθλήματος με τους Θρακομακεδόνες στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα, ο νικητής του οποίου προβιβάζεται στην Α΄ Εθνική, τόνισε μεταξύ άλλων:

"Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα στη Μακεδονία που ίδρυσε ομάδα Futsal. Ξεκινήσαμε από τη Β΄ Εθνική, δεν πήραμε το ΑΦΜ κάποια άλλης ομάδας να παίξουμε απευθείας στην Α΄ Εθνική.

Όταν μου ζήτησαν να βοηθήσω την προσπάθεια, όχι τόσο ποδοσφαιρικά, πήρα την απόφαση να ξεκινήσω και είπα το ναι. Όταν ξεκινάω όμως κάτι, το κάνω σοβαρά, όχι χαβαλέ. Έτσι, έχω πάρει μέρος σε όλες τις προπονήσεις και σε όλους τους αγώνες. Στην ομάδα βέβαια υπάρχουν και παιδιά που έχουν παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο 11 εναντίον  11, η ομάδα είναι πραγματικά πολύ καλή. 

Από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, ο στόχος ήταν ένας: Να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ στην Α΄ Εθνική. Έχουμε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, το Σάββατο αντιμετωπίζουμε στη Μίκρα τους Θρακομακεδόνες και με νίκη πετυχαίνουμε τον στόχο μας. Το φάιναλ φορ γίνεται στο σπίτι μας, στο σπίτι του χάντμπολ, ένα πολύ ωραίο γήπεδο για Futsal, θα διεκδικήσουμε την άνοδο, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε και θέλουμε πάρα πολύ τη στήριξη του κόσμου.

Έγιναν κάποια σκηνικά στο παιχνίδι με τους Θρακομακεδόνες στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, ενώ κάποιο διάστημα νομίζαμε πως άλλο άθλημα όταν κατεβαίναμε στην Αθήνα και άλλο άθλημα όταν παίζαμε στην έδρα μας. Πλέον τα πράγματα έχουν στρώσει, οι διαιτησίες είναι καλές, κατάλαβαν όλοι πως απέναντί τους έχουν τον ΠΑΟΚ και όχι ομάδα κάποιου χωριού.

Τον τελευταίο μήνα κάναμε σωστή προετοιμασία και συντήρηση, οι τραυματισμοί ήταν ελάχιστοι. Ψυχολογικά είμαστε καλά, το ίδιο και αγωνιστικά, ζούμε και αναπνέουμε γι΄ αυτό το παιχνίδι, το περιμένουμε πως και πως. Δείξαμε και στα πλέι οφ το πόσο πολύ θέλουμε να ανεβούμε κατηγορία, είμαστε εδώ και ζητάμε τη στήριξη του κόσμου μας για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θέλουμε να δούμε τον ΠΑΟΚ στην Α΄ Εθνική".

"Συμπεριφέρομαι ως οπαδός και ως πατέρας για τους νεαρότερους παίκτες"

Ερωτηθείς για το πως βιώνει ο ίδιος το γεγονός πως από οπαδός έφτασε στο σημείο να φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και να είναι αρχηγός του, ο Γιώργος Μαυρίδης απάντησε:

"Θα σας πω την αλήθεια. Η ψυχολογία μου δεν είναι ψυχολογία ποδοσφαιριστή που φοράει αυτή τη φανέλα. Στα αποδυτήρια συμπεριφέρομαι ως οπαδός και φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Είμαι 45-46 χρονών, φέρομαι σαν πατέρας όλων των παιδιών, θέλω να καταλαβαίνουν ποια φανέλα φοράνε και ποια ομάδα εκπροσωπούν. Τους συμβουλεύω να είναι προσεκτικοί σε όλα τους, πρώτος εγώ θέλω να δίνω το καλό παράδειγμα, γι΄ αυτό έχω περιορίσει και τα social media μου, ουσιαστικά τα έχω παρατήσει όλα και έχω αφοσιωθεί στην ομάδα. Ελπίζω να το έχω πετύχει σε έναν βαθμό.

 "Ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα και να σταματήσει να γκρινιάζει"

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει στον σημερινό "τελικό" της ποδοσφαιρικής ομάδας με την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα. "Σίγουρα οι παίκτες μας θα πάρουν αυτοπεποίθηση από την Τούμπα, θα εμφανιστούν διαφορετικοί προς το καλύτερο σε σχέση με το Βέλγιο.

Δεν νομίζω να επηρεαστούν ιδιαίτερα οι Βέλγοι από την έδρα, είναι μία γρήγορη, δεμένη και πολύ καλή ομάδα σύμφωνα με αυτό που είδα στο Βέλγιο, ίσως βέβαια να είμασταν κακοί και εμείς. Έχουν πολύ καλά στοιχεία, έπαιξαν σωστά τακτικά στο πρώτο ματς. Δεν θέλω να δώσω προγνωστικά. Ό,τι και να γίνει πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την ομάδα και δεν πρέπει να γκρινιάζουμε. Έχουμε φτάσει για δεύτερη φορά σε αυτό το σημείο στην Ευρώπη, διεκδικούμε το Πρωτάθλημα, θα μπορούσαμε να είμαστε τώρα και στον τελικό. 

Ίσως και να μην είναι ρεαλιστικό το να ζητάω να μην υπάρχει γκρίνια. Θεωρώ όμως πως δεν πρέπει να είμαστε δυσαρεστημένοι από αυτό που βλέπουμε. Πρέπει να στηρίζουμε την ομάδα και στα δύσκολα, μην ξεχνάμε πως ξεκίνησε η φετινή χρονιά. Βλέπω καμιά φορά στα social κάποιους πιτσιρικάδες να έχουν άποψη για όλα και να έχουν και παράπονα. Εάν έχουν και αυτοί παράπονα, εμείς, η δική μου η γενιά, τι πρέπει να κάνουμε; Έτσι είναι οι καιροί βέβαια, το βλέπουμε μπροστά μας συνέχεια στα social.

Είμαι χαρούμενος όπως πως στο γήπεδο τα πράγματα δεν είναι όπως στα social. Αυτό είναι πολύ ωραίο, αποδεικνύεται πως όλοι αυτοί που περιμένουν το αρνητικό αποτέλεσμα για να κράξουν, δεν επηρεάζουν την ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό της κοινωνίας όλο αυτό, είναι πολύ μεγάλη συζήτηση, υπάρχουν πολλές φορές που προσπαθώ να να σκεφτώ πως μπορεί να έχει παράπονο ο ΠΑΟΚτσής ή γιατί πρέπει να διαχωριζόμαστε σε αυτούς που τους αρέσει ο Λουτσέσκου και σε αυτούς που δεν τους αρέσει. Γιατί ρε παιδιά να πρέπει να είμαστε με κάποιον δηλαδή; Είναι ο προπονητής που μας έχει οδηγήσει σε ένα αήττητο Πρωτάθλημα, σε Κύπελλα, σε πορείες στην Ευρώπη".

"Περήφανος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας"

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Μαυρίδης είπε: "Σαν ομάδα είμαστε άκρως... παρανοϊκή. Να σας δώσω ένα μικρό παράδειγμα. Υπάρχει στην ομάδα ο Βασίλης Τζακίδης, ο οποίος έπαιζε Α΄ Εθνική στην Κύπρο και ήταν μέλος της Εθνικής Κύπρου. Παράτησε το σπίτι του, την οικογένειά του, για να έρθει να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην Β΄ Εθνική. 

Δεν πληρώνεται κανένας στην ομάδα. Παιδιά που παρατάνε τις δουλειές τους, δεν παίρνουν ούτε ευρώ, παιδιά που ήταν επαγγελματίες, αποφάσισαν να το κάνουν αυτό, χωρίς να πληρώνονται, μόνο για να βοηθάνε τον ΠΑΟΚ. Γι΄ αυτό είμαι περήφανος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας, σας περιμένω το Σάββατο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στον Κοτάρσκι!

Ένα ακόμα “παράσημο” για τον Κροάτη τερματοφύλακα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον Ντομινίκ Κοτάρσκι ανέδειξαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ  FansMan of the Match για την αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο, με την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ να σημειώνει σχετικά:

"Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι αναδείχθηκε Fans’ Man of the Match της αναμέτρησης κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο για την προημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League 2023-24.

Μία σκληρή μάχη στο Βέλγιο. Ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 1-0 από την Κλαμπ Μπριζ και πλέον προετοιμάζεται για τη ρεβάνς της Τούμπας, για να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση.Εκ των κορυφαίων για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου , ο Ντόμινικ Κοτάρσκι.
Ο Mr.Fantastic του Δικεφάλου έκανε μεγάλη εμφάνιση στο Jan Breydel Stadium, με σπουδαίες επεμβάσεις. Η κομβικότερη εξ’ αυτών, η επέμβαση στην εκτέλεση πέναλτι του Τιάγκο στο 78ο λεπτό, με την οποία κράτησε το 1-0 και είναι πλέον το σκορ που θα κληθεί να ανατρέψει ο Δικέφαλος.

Στην ψηφοφορία για τον Fans’ Man of the Match o Κοτάρσκι συγκέντρωσε το 50,47% των ψήφων του κοινού και κατέκτησε τον ατομικό τίτλο.

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο εξαιρετικός Τάισον , ο οποίος έτρεξε, πίεσε και ήταν εξαιρετικός για 90 λεπτά, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Άλι Σαμάτα , ο οποίος πήρε φανέλα βασικού κι έδωσε πολλές μάχες σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαιτητής β΄ κατηγορίας στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ!

Ποιος είναι ο άπειρος Πορτογάλος που επέλεξε η ΚΕΔ για το κυριακάτικο ντέρμπι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον 30χρονο Πορτογάλο Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα, διαιτητής της 2ης κατηγορία της UEFA, όρισε η ΚΕΔ για το κυριακάτικο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

O συγκεκριμένος ρέφερι, ο οποίος έγινε διεθνής μόλις... πέρσι και θα "σφυρίξει" για πρώτη φορά στη χώρα μας, θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του, Πέδρο Νούνο Μαρτίνς και Πάουλο Ρικάρντο Μπρας, τέταρτος θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης της ΕΠΣ Χανίων, στο VAR θα βρίσκονται ο Πορτογάλος Μπρούνο Αλεσάντρε Εστέβες και ο Ηλίας Κωνσταντίνου της ΕΠΣ Πρέβεζας / Λευκάδας, ενώ παρατηρητής θα είναι ο Θόδωρος Γκαϊτατζής της ΕΠΣ Δράμας.

Σε ότι αφορά το Άρης - ΑΕΚ, αφού οι δύο ομάδες έχουν συμφωνήσει για Έλληνα διαιτητή, αυτός θα είναι ο Χρήστος Βεργέτης της ΕΠΣ Αρκαδίας και στο VAR ο Γερμανός Πάτρικ Φραντς Νανσλμπάουερ, ενώ το Λαμία - Παναθηναϊκός θα διευθύνει ο Άγγελος Ευαγγέλου της ΕΠΣ Αθηνών και στο VAR θα βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Κατοίκος της ΕΠΣ Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ