Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κομμάτι της "ασπρόμαυρης" ιστορίας! (pics)

Στα χέρια του και υπό τις οδηγίες του, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το τέλειο. Δεν το λένε μόνο οι φίλοι του Δικεφάλου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν την ομάδα της δεκαετίας του ΄70, το παραδέχονται και οι αντίπαλοι. Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Λες Σάννον!

Στέργιος Αναστασιάδης

Κομμάτι της "ασπρόμαυρης" ιστορίας! (pics)

Υπάρχουν προπονητές που άφησαν το δικό τους λιθαράκι στην γιγάντωση του ΠΑΟΚ. Κάποιοι όμως άφησαν… κοτρόνα. Ένας από αυτούς, είναι ο Λες Σάννον, ο Άγγλος που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 12 Μαρτίου 1926, συμπτωματικά μαζί με τον μεγαλύτερο σύλλογο της Βόρειας Ελλάδας!

Πριν “κατηφορίσει” για τη Θεσσαλονίκη το 1971, εργάστηκε σε Έβερτον, Άρσεναλ, Μπέρι και Μπλάκπουλ. Στον ΠΑΟΚ, κυριολεκτικά… μεγαλούργησε έχοντας την τύχη να δουλέψει με την εξαιρετική φουρνιά του Γιώργου Παντελάκη. Επί ημερών του, ο Δικέφαλος έφτασε σε τέσσερις διαδοχικούς τελικούς Κυπέλλου και κέρδισε τους δύο (1972, 1974). Οι δύο που έχασε, έλαβαν χώρα στο “Γ. Καραϊσκάκης” με αντίπαλο τον Ολυμπιακό…

Αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ στις 10 Οκτωβρίου 1974, έναν περίπου χρόνο αργότερα από την ανεπανάληπτη “παράσταση” του ΠΑΟΚ απέναντι στη Λυών και τον διασυρμό της με 4-0 στην Τούμπα. Για πολλούς, η κορυφαία “παράσταση” στην ιστορία του Δικεφάλου…

Στις 2 Δεκεμβρίου 2007, ακριβώς δηλαδή πριν από δέκα χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή στο Λίβερπουλ από πνευμονικό οίδημα, σε ηλικία 81 ετών…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: “Οι Βέλγοι είναι ευπρόσδεκτοι”

Το μήνυμα της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ και οι ξεκάθαρες κατευθύνσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ θέλησε -για μία ακόμη φορά- να στείλει το δικό του μήνυμα σε όλους όσους θα βρεθούν στην Τούμπα αύριο το βράδυ, αλλά και σε αυτούς που γενικότερα θα συναντήσουν Βέλγους στην πόλη τις επόμενες ώρες, χτυπώντας... καμπανάκι.

Αναλυτικά η τελευταία ανακοίνωση της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ:

Ενόψει του επερχόμενου αγώνα με τη Μπριζ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θεωρούμε και εκ μέρους όλων των φιλάθλων που ταξίδεψαν στο Βέλγιο την προηγούμενη εβδομάδα, αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει τα εξής:

Η απαράδεκτη συμπεριφορά της Βελγικής Αστυνομίας σε βάρος των Ελλήνων εκδρομέων που καταγγέλθηκε και ερευνάται ήδη αρμοδίως, δεν βρήκε ποτέ και σε κανένα σημείο συμπαράσταση της τοπικής κοινότητας. Οι φίλαθλοι της Club Brugge δεν προκάλεσαν καθ´ οποιονδήποτε τρόπο, ούτε επιτέθηκαν σε εκδρομείς φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Για το λόγο αυτό πρέπει να κάνουμε σαφές ότι οι φιλοξενούμενοι είναι ευπρόσδεκτοι τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στο γήπεδο της Τούμπας, η οποία έχει τα τελευταία χρόνια χτίσει μια μοναδική κουλτούρα φιλοξενίας.

Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα γιορτή του ποδοσφαίρου, έναν αγώνα που θα αποτελέσει κορυφαία στιγμή της ευρωπαϊκής ιστορίας του ΠΑΟΚ, έναν αγώνα που πρέπει να χαρούν τόσο οι φίλαθλοι των δύο ομάδων που θα έχουν την τύχη να είναι στο γήπεδο όσο και τα εκατομμύρια των φιλάθλων που θα τον παρακολουθήσουν τηλεοπτικά σε όλη την Ευρώπη.

Ας προστατεύσουμε λοιπόν το χαρακτήρα αυτό του αγώνα της Πέμπτης, χωρίς αντιπαραθέσεις με τους Βέλγους φιλάθλους, χωρίς ακρότητες που θα θέσουν σε κίνδυνο την παρουσία των φιλάθλων μας στους επόμενους ευρωπαϊκούς μας αγώνες.

Ακριβώς γιατί θέλουμε και εμείς να ταξιδεύουμε παντού! Ας το διατηρήσουμε αυτό το δικαίωμα, γιατί τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Κι άλλος πονοκέφαλος για Νίκι Χάγιεν!”

Η κίνηση του… Σαμάτα που αλλάζει τα δεδομένα ξανά για τους Βέλγους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ετοιμάζεται για την αναχώρησή της για τη Θεσσαλονίκη και κινείται ήδη σε ρυθμούς ΠΑΟΚ.

Οι Βέλγοι αναμένεται να ταξιδέψουν με όλους τους ποδοσφαιριστές τους στην Ελλάδα και είναι χαρακτηριστικό, πως τα media της χώρας σημειώνουν ότι στο αεροπλάνο θα μπουν ακόμη και οι τιμωρημένοι, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αλλά και οι τραυματίες.

Το θέμα για τον Νίκι Χάγιεν, είναι πως έχει προκύψει ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα γι' αυτόν, καθώς οι Βέλγοι υποστηρίζουν πλέον πως νοκ άουτ έχει τεθεί και ο Γιόρνε Σπίλερς.

Η... ζημιά στον τελευταίο, έγινε από τον Αλί Σαμάτα, καθώς μετά από σύγκρουση που είχαν οι δυο τους υπέστη διάσειση και δεν είναι σε θέση να παίξει. Πλέον, τα πράγματα αλλάζουν στην άμυνα της Μπριζ, με τον 19χρονο, Ζοέλ Ορντόνιεζ να επιστρατεύεται από τον Χάγιεν, με τον Μπογιάτα να έχει προβάδισμα για να βρεθεί δίπλα του, ενώ υπάρχει και η επιλογή του Μπαλάντα, που αγωνίζεται συνήθως -βέβαια- πιο μπροστά.

Όλα αυτά, την ώρα που εξακολουθεί να υπάρχει το ερωτηματικό για τους Μινιολέ, Σκοβ Όλσεν, Ντένις Οντόι και Κάσπερ Νίλσεν, με τους Βέλγους να σημειώνουν πως ο Χάγιεν θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, με την ελπίδα ότι θα είναι έστω ένας από αυτούς διαθέσιμος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συναγερμός ενόψει Τούμπας: “Παιχνίδι υψηλού κινδύνου το ΠΑΟΚ-Μπριζ”

Τι υποστηρίζουν οι Βέλγοι για την στάση του ΠΑΟΚ και της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ, με τις δύο ομάδες να μετρούν αντίστροφα για ένα μεγάλο παιχνίδι.

Οι Βέλγοι έχουν ξεκινήσει από νωρίς να δημιουργούν το δικό τους κλίμα, με φόντο την αυριανή αναμέτρηση κι από χθες, σημειώνουν πως για την UEFA το ματς της Τούμπας αποτελεί "παιχνίδι υψηλού κινδύνου".

"Είναι ξεκάθαρο πως η UEFA αντιμετωπίζει σοβαρά την ανησυχία της Κλαμπ Μπριζ. Έχει χαρακτηριστεί ως "παιχνίδι υψηλού κινδύνου" το ματς. Υπάρχει αρκετή ένταση πριν από το παιχνίδι και υπήρξαν πολλές επαφές της UEFA με τους ανθρώπους της Κλαμπ Μπριζ και του ΠΑΟΚ. Η τελευταία συνάντηση, έγινε μετά από αίτημα της Μπριζ, που εκφράζει την ανησυχία της γαι την ασφάλεια όσων θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Στα social media υπάρχουν αρκετές... απειλές από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και πολλά μηνύματα για την Μπριζ κι όσοι ταξιδέψουν εκεί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Τα καλά νέα, είναι πως ο ΠΑΟΚ, αλλά και οι ελληνικές αρχές ξεκαθαρίζουν πως θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ασφαλές περιβάλλον, ενώ και οι εκπρόσωποι της UEFA θα είναι πολύ προσεκτικοί. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει καλές προθέσεις και στέλνει τα δικά του μηνύματα στον κόσμο του", σημειώνουν τα media του Βελγίου, ενώ μοιάζει βέβαιο πως θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη ανάλογα ρεπορτάζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ