Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Μία απαραίτητη υπενθύμιση για το βόλεϊ

Όλοι μαζί σε χαρές και λύπες

Editorial

Μία απαραίτητη υπενθύμιση για το βόλεϊ

Όσο ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ προσπαθεί να προετοιμαστεί για τα επόμενα παιχνίδια (τέσσερα από την Κυριακή 2/4 μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη 12/4) το βάρος της επικαιρότητας πέφτει και στα άλλα τμήματα που παραδοσιακά αυτή την εποχή διεκδικούν τίτλους.

Η ομάδα βόλεϊ είναι αυτή που απασχολεί περισσότερο και εκεί πρέπει να σταθούμε σε μερικά σημερινά γεγονότα.

Ο αντιπρόεδρος Κώστας Παϊσιάδης εξήγησε στο ραδιοφωνικό PAOK24 τους λόγους που οι παράγοντες της ομάδας αποφάσισαν να απομακρύνουν τον Γιάννη Καλμαζίδη. Αποδεικνύεται ότι όλα είναι θέμα εκτίμησης και αγωνιστικής κατάστασης-ψυχολογίας της ομάδας. Σαφώς και ξέρουν ότι μπορεί να έκαναν και λάθος. Και στην επιλογή της απομάκρυνσης Καλμαζίδη και στην επιλογή του αντικαταστάτη. Αποφάσισαν όμως να το «παλέψουν», αυτοί αποφασίζουν, θέλουν κάνουν τα πάντα για την διεκδίκηση του τίτλου και… μακάρι να τα καταφέρουν.

Από εκεί και πέρα εντός ομάδας υπάρχει αναστάτωση. Οι λόγοι είναι αρκετοί και δεν αφορούν μόνο το θέμα της ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι παίκτες. Αυτά δεν είναι καλά πράγματα… Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται…

Στο τέλος ήρθε και η ανακοίνωση των συνδέσμων. Ο οργανωμένος κόσμος του ΠΑΟΚ είναι γνωστό ότι έχει σε προτεραιότητα την παρουσία του σε όλα τα γήπεδα που παίζει η ομάδα. Ότι έγινε πέρυσι και φέτος στα φάιναλ φορ του κυπέλλου τους ενόχλησε και έτσι περιμέναμε αυτή την ανακοίνωση κατά των παραγόντων της ομάδας του βόλεϊ, ανακοίνωση που συνδυάστηκε με την (λανθασμένη και γι’ αυτούς) απομάκρυνση του Καλμαζίδη.

Εδώ επάνω μόνο ένα σχόλιο, εκτός από το αυτονόητο ότι πραγματικά δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί εναντίον ΠΑΟΚτσήδων…

Κατ’ αρχάς όλοι γνωρίζουν πόσο εγώ προσωπικά -εδώ και πάρα πολλά χρόνια- εκτιμώ τον πρόεδρο του ΑΣ. Εδώ όμως και αναφορικά με την ομάδα βόλεϊ, είναι άδικο για τις αποφάσεις που την αφορούν σε όλα τα πεδία, να κρίνεται ΜΟΝΟ ο πρόεδρος του τμήματος. Επειδή και άλλες φορές (γι’ αυτό ακριβώς το θέμα) παρατηρήθηκε ότι υπάρχει λανθασμένη ενημέρωση, αξίζει να επαναλάβουμε:

Για ότι καλό, αλλά και ότι κακό συμβαίνει στο βόλεϊ του ΠΑΟΚ, για τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά και για τις αποτυχίες ή τους λάθους χειρισμούς, δεν ευθύνεται μόνο ένας. Το τμήμα διοικείται ΚΑΙ από τον ΑΣ ΚΑΙ από το Τ.Α.Α .

Αυτό έπρεπε να το αναφέρουμε όταν σχεδόν όλοι ξεχνούσαν τον Κατσαρή στους πανηγυρισμούς των περασμένων ετών, αλλά να το αναδείξουμε και τώρα, όπου δεν γίνεται να “φταίει” για όλα μόνο ο Τσαλόπουλος…

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

«Βόμβα» με Ντρπα ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ! (vids)

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που έχει στο στόχαστρο της την Σέρβα διαγώνια, Μάρτα Ντρπα.

Η 34χρονη αθλήτρια (1,92 ύψος) την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της ουκρανικής Προμετέι και τα... σάρωσε όλα, καθώς κέρδισε με την ομάδα της το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και το Σούπερ Καπ!

Η Ντρπα είναι μια πολύπειρη αθλήτρια με σπουδαίες παρουσίες και διακρίσεις σε Σερβία, Ρουμανία, Ελβετία, Ουγγαρία.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Ερυθρό Αστέρα και μετά πήγε στη Βολερό στην Ελβετία εκεί όπου πανηγύρισε το νταμπλ.

Επέστρεψε ξανά στην πατρίδα της παίζοντας για τις Ζελέσνιτσαρ και ΖΟΚ Σπάρτακ,

https://www.youtube.com/watch?v=lIorPOSH-Fw

Πήγε στη συνέχεια στην Ταργκοβίστε εκεί όπου κατέκτησε το κύπελλο Ρουμανίας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ιταλία για να φορέσει τη φανέλα της Βιτσέντζα και έπειτα στη Γερμανία για να παίξει στην Πότσδαμ.

Η Ντρπα έβαλε στον βολεϊκό της «χάρτη» και τις Φιλιππίνες όταν έπαιξε στην Γιουνάιτεντ Κλαμπ, πριν πάει στην Ρωσία για να παίξει με την Κράσνογιαρσκ.

Επί μία τριετία βρήκε «λιμάνι» στην Μπεκεσκάμπαι στην Ουγγαρία με συμπαίκτριες μάλιστα δύο Ελληνίδες τις Μαρία Οικονομίδου και Μανωλίνα Κωνσταντινίδου.

https://www.youtube.com/watch?v=n1L83D66Y88

Μετέπειτα, πήγε στο Ισραήλ για να παίξει με την Μακάμπι Χάιφα, πριν πάει την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία για λογαριασμό της Προμετέι.

Σημαντικές διακρίσεις και παρουσίες έχει και με την εθνική Σερβίας, φτάνοντας δύο φορές σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και παίρνοντας την 3η θέση στο ευρωπαϊκό του 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=DeFM7NeowH4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Άρης – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Για την τελευταία αγωνιστική του Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική στο Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη.

Ο Δικέφαλος έχει 4 βαθμούς, μετά από δύο αγώνες, ενώ η ΔΕΚΑ έχει 5 βαθμούς.

Έτσι, οι «ασπρόμαυρες» αναζητούν μια «καθαρή» νίκη και παράλληλα απώλεια της ΔΕΚΑ στο ματς που θα γίνει αργότερα κόντρα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=ekVaYB-VGz8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ