Connect with us

ΒΟΛΕΙ

"Νόμιζα ότι είχε αλλάξει ο τρόπος σκέψης τους"

Οι απαντήσεις και η απογοήτευσει του Γιάννη Καλμαζίδη για την απομάκρυνσή του.

Άκης Σακισλόγλου

"Νόμιζα ότι είχε αλλάξει ο τρόπος σκέψης τους"

Ο Γιάννης Καλμαζίδης με 2 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο σαν προπονητής του ΠΑΟΚ είναι πλέον παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας και μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 για το διαζύγιό του με τον ΠΑΟΚ, τα λάθη του, αλλά και την εθνική ομάδα. 

Οι δηλώσεις του Γιάννη Καλμαζίδη:

“Μου φαίνεται ανορθόδοξα αυτά που συμβαίνουν. Δεν ξέρω τι να πω. Είναι συχνό φαινόμενο να παίρνονται αποφάσεις πάνω στην πίεση της στιγμής και σαν μία λύση ανάγκης. Η ομάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν ήταν ποτέ σε αυτό το επίπεδο που είναι τώρα. Πέρσι είχαμε βγει 4οι και στο τέλος πήραμε το πρωτάθλημα και φέτος ήμασταν 2οι, δεν ήμασταν τελευταίοι.”

Εάν περίμενε την απομάκρυνσή του:

“Για μένα ήταν ξαφνικό και δεν το περίμενα, αλλά δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι δεν φταίει ποτέ ο προπονητής. Και την άλλη φορά που απολύθηκα δεν το περίμενα, αλλά μετά και την περσινή κατάκτηση και συμπεριφορά της διοίκησης νόμιζα, ότι είχε αλλάξει ο τρόπος σκέψης της ομάδας.”

Ποιος του ανακοίνωσε την απόλυσή του: 

“Δεν μου το ανακοίνωσε ο πρόεδρος, αλλά ο αντιπρόεδρος του συλλόγου. Αυτό ίσως με πείραξε γιατί όταν σηκώνουμε το κύπελλο όλοι έρχονται δίπλα μας και όταν ήταν να φύγω δεν μου το είπε ο ίδιος. Εγώ δεν ήθελα να φύγω, αλλά φυσικά και δεν έφερα κάποια αντίρρηση ούτε πρόκειται να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα με την απομάκρυνση μου.”

Για το τι φταίει την φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ:

“Ο καθένας έχει το μερίδιο ευθύνης και ο πρώτος προπονητής μπορεί να έχει στο μεγαλύτερο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από την περσινή σεζόν. Και πέρσι χάσαμε στα final 4 και δεν είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό μέσα στο πρωτάθλημα. Φέτος δεν είχαμε το μεγαλύτερο μπάτζετ, όπως και πέρσι, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε τέτοιες επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια.”

Για τις επιλογές των παικτών:

“Προφανώς και κάναμε λάθη μέσα στην χρονιά και στους παίκτες που επιλέξαμε, αλλά και πέρσι όταν ανέλαβα ξανά ήθελαν να διώξουν τον Σεπέδα και εγώ τον κράτησα και τελικά βγήκε και MVP του πρωταθλήματος. Ακόμα και ο τραυματισμός του Χάρι Γκόμεζ μας δημιούργησε πολλά προβλήματα μέσα στην χρονιά.”

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα:

“Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και το πιστεύω. Όλοι οι παίκτες το θέλουν και εγώ τους πιστεύω. Σίγουρα δεν έχουμε το ψυχολογικό πλεονέκτημα μετά τις 4 ήττες, αλλά η δεύτερη θέση δείχνει ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό. “

Για τα δικά του λάθη μέσα στη σεζόν:

“Δεν μπορώ να σας μιλήσω για τα δικά μου λάθη, αλλά πιστεύω ότι ένα από αυτά ήταν ότι κάποιοι παίκτες ήρθαν με καθυστέρηση, όπως ο Ντάντε. Ο Ντάντε ήρθε στην αρχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων και ήταν απροπόνητος. Πιστεύω όμως ότι μέσα στα play-off με την εμπειρία του θα βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα και θα δείξει την ποιότητά του.” 

Εάν έχει κλείσει οριστικά ο κύκλος του στον ΠΑΟΚ με τη συγκεκριμένη διοίκηση:

“Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι έχει κλείσει ο κύκλος μου στον ΠΑΟΚ, αλλά μπορεί να το λέω τώρα που είμαι πικραμένος και μετά να αλλάξω την άποψή μου σε αυτό. Ίσως να έπρεπε να μας αφήσουν να τελειώσουμε εμείς την χρονιά και να πάρουμε όλη την ευθύνη πάνω μας. Η θέση είναι ότι προπονητής δεν είναι άμοιρος ευθυνών.”

Για την προοπτική της Εθνικής Ελλάδας:

“Έχω μιλήσει με την ομοσπονδία και λόγω διαφορά φιλοσοφίας έχω ήδη απαντήσει αρνητικά.”

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Μιλενκόσκι: «Έτοιμοι να παλέψουμε!»

Το μήνυμα του προπονητή του ΠΑΟΚ για το Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε ρυθμούς Final-4 κυπέλλου Ελλάδας κινείται η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη Λάρισα με στόχο να υπερασπιστεί το τρόπαιό της.

Οι «ασπρόμαυροι» το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ερχόμαστε σαν 4η ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε αουτσάϊντερ, αλλά αφήνουμε τον τίτλο του φαβορί στους υπόλοιπους.

Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θέλουμε να πάμε στον τελικό, αλλά για να το καταφέρουμε πρέπει να κερδίσουμε μια φοβερή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δε θα είναι εύκολο. Πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας βόλεϊ και θα δούμε τι θα γίνει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τακουρίδης: «Είναι μια νέα πρόκληση»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή του Δικεφάλου στο Final-4 κυπέλλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Λάρισα χτυπάει η «καρδιά» του ανδρικού βόλεϊ εκεί όπου την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθεί το φετινό Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το Final-4 ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης, σχολίασε:

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρίσης για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση.

Εύχομαι να γίνει ένα καλό Final-4, δύο καλοί ημιτελικοί και ένας δυνατός τελικός.

Όλοι οι αθλητές να έχουμε την υγεία μας και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο θέαμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις διεκδικεί κάθε τίτλο. Στο κύπελλο οι πιθανότητες είναι ίσες για όλες τις ομάδες. Εμείς ως περσινοί τροπαιούχοι θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, αλλά δε μας δίνει κάποιο έξτρα άγχος αυτό. Είναι μια νέα πρόκληση, θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, συγκεντρωμένοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό και αν όλα πάνε καλά το τρόπαιο για μια ακόμη φορά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Βόλεϊ: Αναχώρηση και γεμάτο πρόγραμμα με φόντο την κούπα

Ξεκάθαρος στόχος, μεγάλη μάχη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αναχώρησε με προορισμό τη Λάρισα, με φόντο το Final4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στις 29 και 30 Μαρτίου.

Οι "ασπρόμαυροι" καλούνται να αφήσουν πίσω τους ό,τι έγινε στον τέταρτο ημιτελικό του πρωταθλήματος και να τα δώσουν όλα ενόψει των δύο επόμενων στόχων, με το Κύπελλο και το League Cup να είναι σε πρώτο πλάνο πλέον.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημιτελικό, ενώ ο πρώτος θα γίνει στις 17.00 μεταξύ Παναθηναϊκού και Μίλων, με τον Γιόσκο Μιλενκόσκι και τον Γιάννη Τακουρίδη να μιλούν σήμερα το μεσημέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ