Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάνβιτ, Καρσίγιακα ή Νίμπουρκ;

Από τη Γενεύη με… αγάπη. Οι τρεις αντίπαλοι του ΠΑΟΚ. Ποια ομάδα όμως θα βρεθεί στο δρόμο του Δικεφάλου;

Ελένη Μπούντου

Μπάνβιτ, Καρσίγιακα ή Νίμπουρκ;

Θυμηθείτε το προφίλ των τριών αντιπάλων μέσα από την ανάλυση του Νίκου Μοσχοβίτη:

Μπάνβιτ

Μετά την περσινή, εξαιρετική της σεζόν, που έφτασε μέχρι τον τελικό του ΒCL, στον οποίο έχασε από τη γηπεδούχο Τενερίφη (63-59), η χρονιά είναι κάπως διαφορετική φέτος. O Σάσο Φιλιπόφσκι, παρέμεινε στον πάγκο της, αλλά ο ηγέτης της, Τζόρνταν Θίοντορ που έκανε απίστευτη σεζόν πέρσι, φέτος είναι στην Ευρωλίγκα και την Αρμάνι.

Η Μπάνβιτ τερμάτισε δεύτερη στον τρίτο όμιλο, χάνοντας την πρωτιά στην τελευταία αγωνιστική, αφού ηττήθηκε εντός έδρας από τη Στρασμπούρ, με 63-80. Στον όμιλο είχε ρεκόρ 9-5 και παρά το μικρό της ροτέισον, έχει διάφορους πρωταγωνιστές. Ο πρωταθλητής Ευρώπης σέντερ, Βίντμαρ, παίζει 24 λεπτά και βάζει 12,4 πόντους. Ο Καλοϊάρο 33 και βάζει 12,2. Ο Τέιλορ, που είναι πρώτος σκόρερ, παίζει κάτι περισσότερο από 30 λεπτά και σκοράρει 13,4 πόντους μέσο όρο. Ο Κούλιγκ σε 23 λεπτά, βάζει 11,3 και ο Τόμας σε 26,9, σκοράρει 11,4 πόντους. Στην τουρκική BSL, είναι στην τέταρτη θέση αυτήν τη στιγμή, με ρεκόρ 11-6.

Καρσίγιακα

Η δεύτερη ομάδα που είναι πιθανό να βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στους 16 του BCL, είναι η «γνωστή» του Καρσίγιακα. Γνωστή του, γιατί τα προηγούμενα χρόνια, έπαιζε στο φιλικό τουρνουά που έκανε στη Σμύρνη, ενώ σε επίσημα παιχνίδια, οι δύο ομάδες, συναντήθηκαν τη σεζόν 2014-2015 στο Eurocup. Oι Τούρκοι, τερμάτισαν δεύτεροι στον πρώτο όμιλο, με ρεκόρ 10-4, κερδίζοντας εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική, την αήττητη μέχρι τότε Μονακό.

Ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς, έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία από το περασμένο καλοκαίρι και όπως και οι περισσότερες τουρκικές ομάδες, έτσι και η Καρσίγιακα, στηρίζει πολλά στους ποιοτικούς Αμερικανούς της. Ο Τζόουνς είναι πρώτος σκόρερ με 19,7 πόντους μέσο όρο σε 33,5 λεπτά, ο Κένεντι βάζει 19,5 σε σχεδόν 34 λεπτά, ενώ ο Γουότερς (γνωστός μας από θητεία σε Κολοσσό, Άρη και Ολυμπιακό) έχει 15,6 πόντους, σε 30 λεπτά στο BCL. Στην Τουρκία, πάντως, δεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά, καθώς είναι στην 12η θέση, με ρεκόρ 6-11 ως τώρα.

Eφόσον προκύψει μία από τις δύο τουρκικές ομάδες, ο ΠΑΟΚ θα έχει να αντιμετωπίσει και την «καυτή» ατμόσφαιρα, που δημιουργείται στις έδρες και των δύο…

Νίμπουρκ

Τρίτη πιθανή αντίπαλος, είναι η τσεχική Νίμπουρκ. Η μόνιμη πρωταθλήτρια της NBL (κατακτά τον τίτλο από το 2004 μέχρι και πέρσι!), τερμάτισε δεύτερη στον τέταρτο όμιλο, με ρεκόρ 10-4, πίσω μόνο από τη Μπεσίκτας, στην ισοβαθμία. Προπονητής της, είναι ο Όρεν Αμιέλ από το 2015, φέτος παίζει ένα πολύ ιδιαίτερο μπάσκετ και αν ο αντίπαλος της, της επιτρέψει να βρει ρυθμό, μπορεί να τον «σκοτώσει» επιθετικά. Πρώτος της σκόρερ είναι ο Μπερίσα που βάζει 15,4 πόντους σε 25 λεπτά συμμετοχής, τον ακολουθεί ο Ρέι με 14 πόντους σε σχεδόν 20 λεπτά, 11,6 έχει ο Μπέντα σε 26 λεπτά, 11 έχει ο Λόρενς σε 28,4 λεπτά. Και φέτος στη Τσεχία, είναι πρώτη και αήττητη, έχοντας 20-0 ρεκόρ ως τώρα…

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ, με όποιον αντίπαλο και να προκύψει, είναι ότι η μετακίνηση είναι σχετικά εύκολη. Λίγο πιο δύσκολη είναι η πρόσβαση στην Πάνορμο, αν προκύψει η Μπάνβιτ, στη Σμύρνη που είναι η έδρα της Καρσίγιακα, υπάρχει απευθείας πτήση από την Αθήνα, ενώ το Νίμπουρκ απέχει περίπου μία ώρα, οδικώς από την Πράγα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ