Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυτός είναι ο Παπαθεοδώρου

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα είναι ο αντικαταστάτης του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, με την πορεία του νεαρού Έλληνα τεχνικού ως τώρα, να είναι, αν μη τι άλλο, αξιοπρόσεκτη.

Νίκος Μοσχοβίτης

Αυτός είναι ο Παπαθεοδώρου

Κατ’αρχάς ο Παπαθεοδώρου έρχεται από το Καζακστάν και την Αστάνα, με την οποία κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν στην πορεία που έκανε στη VTB League που συμμετέχουν και οι μεγάλες ρωσικές ομάδες. 

Εκεί, με το χαμηλότερο μπάτζετ του πρωταθλήματος, τερμάτισε στην όγδοη θέση της κανονικής περιόδου και μπήκε στα πλέι οφ, για να αποκλειστεί με 3-0 στην πρώτη φάση από τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η πορεία του όμως, την περασμένη σεζόν, κρίνεται επιτυχημένη τηρουμένων των αναλογιών.

Ο Παπαθεοδώρου, ήταν ο “αρχιτέκτων” της επιτυχίας της Κηφισιάς, την οποία ανέλαβε το 2007, από πολύ χαμηλές κατηγορίες και την έκανε να πλησιάσει μέχρι και την πρώτη τετράδα της Α1. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρσι που έφυγε μετά από εννιά χρόνια, διαλύθηκε και η Κηφισιά…

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για τον Παπαθεοδώρου, είναι ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι σε πάγκους ομάδων ήδη… 20 χρόνια! Ξεκίνησε το 2001 ως βοηθός στον Αθηναικο και την επόμενη σεζόν ανέλαβε πρώτος, από το 2002 ως το 2004, ήταν στο Λαρισαικό και από το 2004 ως το 2007, στο Μαρκόπουλο. 

Ο διαφαινόμενος νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, έχει και ένα άλλο κεφάλαιο στην καριέρα του, που έχει να κάνει με την παρουσία του στις μικρές εθνικές ομάδες. Ομοσπονδιακός τεχνικός είναι από το 2013 στις ομάδες εφήβων και νέων και το πιο σημαντικό του επίτευγμα, ήταν η κατάκτηση του Eurobasket to 2015 στο Βόλο, στην ομάδα με Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη και φυσικά Κόνιαρη. 

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν προπονητή που είναι πολύ καλός στην προετοιμασία ενός αγώνα, αγωνιστικά και πνευματικά, κάτι το οποίο το πιστώνεται αρκετές φορές, με καλά αποτελέσματα. Η διαχείριση των καταστάσεων που προκύπτουν μέσα στον αγώνα, είναι κάτι που χρειάζεται βελτίωση, ωστόσο η πορεία του Παπαθεοδώρου ως τώρα, έχει αργά αλλά σταθερά βήματα προς τα πάνω. 

Η επισημοποίηση της συμφωνίας, αναμένεται στη συνέχεια να φέρει και εξέλιξη στο σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Τα “προφανή” ονόματα που κυκλοφορούν (Κασελάκης, Κατσίβελης) λόγω και του κοινού ατζέντη, αλλά και της κοινής παρουσίας στην Αστάνα είναι μόνο η αρχή. Για τον Κασελάκη, η άποψη του ΠΑΟΚ είναι γνωστή και πέρσι το καλοκαίρι είχε γίνει επαφή για επιστροφή χωρίς να ευδοκιμήσεις, ωστόσο τα πάντα θα τεθούν επί… τάπητος τις επόμενες ημέρες. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ