Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νύχτα ντροπής!

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Ηρακλή με 1-0 στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της Super League.

PAOK24

Νύχτα ντροπής!

Μπορεί ο «Δικέφαλος» να μπήκε… ζωηρός στην αναμέτρηση, έχοντας ως στόχο να βρει νωρίς δίχτυα και να πάρει ρόλο οδηγού στο παιχνίδι, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα ο Ηρακλής κατάφερνε να ισορροπήσει τον αγώνα.

Στο 4’ ο Κίτσιου σούταρε από πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ μετά το πρώτο τέταρτο έδωσε χώρο στον Ηρακλή, κάνοντας αρκετά λάθη και δείχνοντας αδυναμία στη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων μεσοεπιθετικά.

Οι φιλοξενούμενοι στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης έκαναν την πρώτη τους τελική προσπάθεια, με τον Κυριακίδη να σουτάρει δυνατά αλλά άστοχα.

Με το παιχνίδι να μη διεκδικεί δάφνες ποιότητας και τον Ηρακλή να καταφέρνει να κλείσει καλά τον ΠΑΟΚ με το πρέσινγκ του, το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με τον «Δικέφαλο» ωστόσο να είναι αυτός που απείλησε για να σκοράρει.

Ο Μπερμπάτοφ στο 39’ έχασε μεγάλη ευκαιρία επιχειρώντας κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, ενώ στο 43’ ο Βούλγαρος δε βρήκε όσο γεμάτα ήθελε το γυριστό μέσα από τη μεγάλη περιοχή του «γηραιού», σε ακόμα μία καλή στιγμή.

Ο Τούντορ με τον Λέοβατς να μην είναι σε θέση να βγάλει ενενηντάλεπτο, έχοντας νιώσει και ένα σφίξιμο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αντικατέστησε τον Κροάτη, βάζοντας στο 46′ τον Μυστακίδη στη θέση του.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι στο παιχνίδι με διάθεση να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, ψάχνοντας το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα.

Μπορεί ο “Δικέφαλος” να σκόραρε στο 50′ με την κεφαλιά του Μυστακίδη, ωστόσο το γκολ λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τον Μπερμπάτοφ να είναι εκτεθειμένος στη συγκεκριμένη φάση, αλλά να μην την επηρεάζει.

Στο 52′ ο Κίτσιου βρήκε τον Σάμπο, εκείνος επιχείρησε κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή και η μπάλα έγλειψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Περνίς.

Στο 59′ ο Ηρακλής για πρώτη φορά έγινε πάρα πολύ απειλητικός μπροστά την εστία του Βελλίδη, με τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ να διώχνει το σουτ του Βέλλιου και στη συνέχεια της φάσης ο Μυστακίδης να σπρώχνεται με τον Μπουλούτ, σε μία φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι. 

Ο ΠΑΟΚ παρότι έκανε… κοιλιά, προσπάθησε και αργότερα να βρει δίχτυα, με τον Πέλκα στο 71′ να χάνει τεράστια ευκαιρία σημαδεύοντας το δοκάρι μετά από κάθετη πάσα του Τσίμιροτ. 

Ό,τι δεν κατάφερε ο Πέλκας, το πέτυχε στο 73′ ο Λεοζίνιο, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ.

Στο 76′ Πέλκας και Μπερμπάτοφ βρέθηκαν στο δεύτερο δοκάρι, ο πρώτος πήρε την κεφαλιά παίρνοντας την μπουκιά από το… στόμα του Μπερμπάτοφ, με τον ΠΑΟΚ να σπαταλάει ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία. 

Στα λεπτά που απέμειναν ο “Δικέφαλος” έχασε και τον Μπερμπάτοφ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας και με εξαίρεση την αδυναμία του Μυστακίδη στο φινάλε του αγώνα να κάνει καλό κοντρόλ μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στο γκολ του Ηρακλή.

Το παιχνίδι έληξε με τον Ηρακλή να αποχωρεί νικητής από την Τούμπα, ενώ ο “Δικέφαλος” έχασε και τον Βίτορ, ο οποίος αποχώρησε επειδή αποβλήθηκε.

Ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία και κινδυνεύει να έχει συγκάτοικο στην 5η θέση αν κερδίσει αύριο ο Αστέρας Τρίπολης την Ξάνθη.

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 

ΠΑΟΚ – Ηρακλής 0-1

90+2′ Κόκκινη κάρτα στον Βίτορ. 

90’+1′ Ευκαιρία για τον Ηρακλή! Ο Κυριακίδης από πλάγια θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ σουτάρει, με τον Βελλίδη να απομακρύνει σε κόρνερ. 

90′ Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις. 

90′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μυστακίδης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά μέσα από την… καρδιά της άμυνας του Ηρακλή, ωστόσο ο Περνίς μπλοκάρει. 

89′ Ο Λουκίνας στη θέση του Μπουλούτ. 

85′ Ο Κάτσε εκτέλεσε το κόρνερ, με την κεφαλιά του Βίτορ να περνάει ψηλά άουτ. 

82′ Ο Μυστακίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, ωστόσο έκανε κακό κοντρόλ και έχασε μεγάλη ευκαιρία. 

81′ Ο Σάμπο σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. 

80′ Ο Γκολάσα στη θέση του Μπερμπάτοφ, με τον Βούλγαρο να αποχωρεί τραυματίας. 

79′ Τραυματίας αποχωρεί ο Λεοζίνιο και μπαίνει στη θέση του ο Πορτουλίδης. 

76′ Μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Κάτσε έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Πέλκας παίρνει την κεφαλιά σε μία φάση που μπερδεύτηκε με τον Μπερμπάτοφ, με την μπάλα να περνάει άουτ και τον “Δικέφαλο” να σπαταλάει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. 

75′ Ο Κάτσε εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, ο Περνίς όμως μπλόκαρε έχοντας καλή θέση. 

73′ ΓΚΟΛ! Χατζηισαϊας και Τζαβέλλας μπερδεύτηκαν, ο Λεοζίνιο βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη, πλάσαρε και άνοιξε το σκορ. 

71′ Δοκάρι ο Πέλκας!
Εξαιρετική κάθετη κίνηση και κάθετη πάσα του Τσίμιροτ στον Πέλκα, ο τελευταίος πλασάρει και η μπάλα βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Περνίς και περνάει άουτ. 

69′ Ο Χαρίσης σούταρε αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Περνίς, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. 

68′ Ο Κυριακίδης σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και ο Βελλίδης μπλόκαρε την μπάλα. 

64′ Ο Χαρίσης στη θέση του Κίτσιου. 

62′
Ο Ιντζόγλου στη θέση του Τσιλιανίδη. 

59′ Τεράστια ευκαιρία για τον Ηρακλή! Ο Βέλλιος κινήθηκε στην πλάτη των αμυντικών του ΠΑΟΚ, πλάσαρε από πλεονεκτική θέση και ο Βελλίδης αποκρούει αρχικά, με τον Μπουλούτ να διεκδικεί στο δεύτερο δοκάρι το… ριμπάουντ μαζί με τον Μυστακίδη και τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι στη συγκεκριμένη επαφή.

58′
Κίτρινη κάρτα στον Μπουκουβάλα. 

56′ Κίτρινη κάρτα στον Τσιλιανίδη.

54′ Μακρινό σουτ του Κάτσε, η μπάλα περνάει αρκετά μέτρα άουτ. 

53′ Ο Κίτσιου δοκιμάζει το σουτ με το αριστερό έξω από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής του Ηρακλή, με τον Περνίς να μπλοκάρει εύκολα. 

52′ Ευκαρία για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα του Κίτσιου από τα δεξιά, ο Σάμπο πήρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή ανενόχλητος την κεφαλιά, με την μπάλα να… γλείφει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Περνίς. 

50′ Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Μυστακίδη, επειδή δόθηκε οφσάιτ σε βάρος του Μπερμπάτοφ, ο οποίος δεν επηρέαζε τη φάση. 

47′ Ο Χατζηισαϊας πήρε την κεφαλιά μετά το φάουλ που εκτέλεσε από μακριά ο Κάτσε, με την μπάλα να περνάει άουτ. 

46′ Ο Μυστακίδης στη θέση του Λέοβατς. Ένα σφύξιμο ένιωσε ο Κροάτης, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό. 

Β’ ημίχρονο

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΠΑΟΚ – Ηρακλής 0-0

45′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Σάμπο γέμισε με σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κίτσιου πάσαρε σε πρώτο χρόνο στον Μπερμπάτοφ και ο Βούλγαρος προσπάθησε να κάνει το γυριστό, ωστόσο παρά το γεγονός ότι ο Βούλγαρος έκανε σωστή κίνηση δε βρήκε γεμάτα την μπάλα από πολύ πλεονεκτική θέση. 

44′
Κίτρινη κάρτα στον Καρασαλίδη. 

39′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ!
Ο Κάτσε εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση στα δεξιά, βρήκε τον Μπερμπάτοφ στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο η κεφαλιά του Βούλγαρου πέρασε άουτ. 

38′ Κίτρινη κάρτα στον Σαραμαντά. 

36′ Πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο Λέοβατς, έχοντας δεχτεί χτύπημα με την μπάλα από κοντά. Σηκώνεται γρήγορα ο Κροάτης. 

34′ Κίτρινη κάρτα στον Κάτσε.

28′ Αρκετά λάθη από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έχασε κάποια μέτρα στο γήπεδο. 

22′ Απαντάει ο ΠΑΟΚ! Ο Πέλκας με… γλυκό πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή προσπαθεί να απειλήσει τον Περνίς, με τον πορτιέρο του Ηρακλή να μπλοκάρει την μπάλα. 

21′
Η πρώτη τελική προσπάθεια του Ηρακλή! Ο Κυριακίδης βρήκε κάποια μέτρα ελεύθερα έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε με δύναμη, ωστόσο ήταν πολύ άστοχος. 

19′ O Μπερμπάτοφ στρώνει στα δεξιά στον Κίτσιου, εκείνος βγάζει τη σέντρα και οι αμυντικοί του Ηρακλή παραχωρούν κόρνερ, με τον Σάμπο να καραδοκεί ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι. 

14′ Όμορφος συνδυασμός των Πέλκα, Μπερμπάτοφ και Κάτσε, με τον τελευταίο να σουτάρει από πλάγια θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, η μπάλα να κοντράρει, ένω κάτι ανάλογο συνέβη και στην προσπάθεια του Λέοβατς από πλάγια θέση για σέντρα-σουτ.

10′ Λάθος υπόδειξη του Θάνου και του βοηθού του Χαρίση, καθώς η σέντρα του Λέοβατς ήταν κόρνερ, αλλά δόθηκε άουτ στον Ηρακλή. 

8′ Ο ΠΑΟΚ έχει μπει αρκετά… ζωηρός στο παιχνίδι και ψάχνει ένα γρήγορο γκολ για να πάρει προβάδισμα στο παιχνίδι. 

4′ Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα του Σάμπο από τα δεξιά, απομακρύνουν όπως-όπως οι αμυντικοί του Ηρακλή, με τον επερχόμενο Κίτσιου να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής του Ηρακλή και να κερδίζει τελικά ένα κόρνερ. 

1′ Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα στην Τούμπα. 

A’ ημίχρονο

Έναρξη αγώνα

Στον πάγκο για την Ηρακλή: Γιαννικόγλου, Καραγκούνης, Ζαμπάζης, Λουκίνας, Ιντζόγλου, Πορτουλίδης και Ρομάνο.

Ηρακλής: Περνίς, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης, Λεοζίνιο, Μπουλούτ και Βέλλιος.

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Σκόνδρας, Τζιόλης, Γκολάσα, Χαρίσης, Μυστακίδης.

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Χατζηισαϊας, Βίτορ, Τσίμιροτ, Κάτσε, Πέλκας, Λέοβατς, Σάμπο και Μπερμπάτοφ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΓΚΟΛ: – 73′ Λεοζίνιο

Ασίστ: – 73′ Βέλλιος

Δοκάρι: –

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης και Κοσμάς Χαρίσης.

Τέταρτος διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Γεώργιος Μπίκας. 

Το live της αναμέτρησης

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ