Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μη θιχτεί το αφεντικό…

Μπορεί να άργησε, αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης το έκανε το θαύμα του για πολλοστή φορά! Αυτή τη φορά, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην προσπάθειά του και να σχολιάσει την "επικήρυξη" τεσσάρων δημοσιογράφων και ενός νομικού αλλά και να μη… στενοχωρήσει το μεγάλο αφεντικό!

Στέργιος Αναστασιάδης

Μη θιχτεί το αφεντικό…

Θα περίμενε κανείς πως αφού ο Λευτέρης Αυγενάκης χρειάστηκε μία σχεδόν ημέρα προκειμένου να πάρει θέση για την εμετική ενέργεια αγνώστων (;) να γεμίσουν αφίσες τον Πειραιά με τα πρόσωπα των Βασίλη Παπαθεοδώρου, Βασίλη Βέργη, Κυριάκου Θωμαϊδη, Άρη Ασβεστά και Τάκη Μπαλτάκου, τουλάχιστον θα έγραφε στο… αγαπημένο του twitter κάτι που δεν θα τον εξέθετε!

Τουναντίον, ο υφυπουργός Αθλητισμού ουσιαστικά εξίσωσε (:) τους δράστες με τα θύματα, παραδίδοντας μαθήματα δημοσιογραφίας (!). Ιδού το tweet του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ανέφερε: 

«Ο Αθλητισμός είναι ασύμβατος με κάθε μορφή βίας. Ομοίως και η Δημοσιογραφία, λειτούργημα με συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας. Κάθε πράξη που πληγώνει τον Αθλητισμό μας & τη Δημοσιογραφία είναι αυτονόητα καταδικαστέα. Η προάσπισή τους είναι συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας μας».

Ουσιαστικά λοιπόν, αντί να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς “εκπτώσεις” την ξεδιάντροπη επίθεση κατά τεσσάρων δημοσιογράφων και ενός νομικού, με στόχο την τρομοκράτηση τους, o Λευτέρης Αυγενάκης “τσουβάλιασε” χωρίς ντροπή θύτες και θύματα, χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη για το περιστατικό! Δηλαδή, εάν υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή το περιστατικό με τις αφίσες, που μεταξύ άλλων κολλήθηκαν και έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το σίγουρο είναι πως δεν θα καταλάβει και πολλά από την ανάρτηση του υφυπουργού! 

Επιπλέον, με τη φράση “Ο Αθλητισμός είναι ασύμβατος με κάθε μορφή βίας. Ομοίως και η Δημοσιογραφία, λειτούργημα με συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας», ο υφυπουργός ουσιαστικά νομιμοποιεί εν μέρη την δράση των αγνώστων, στη λογική πως “πρέπει και οι δημοσιογράφοι να προσέχουν τι γράφουν και τι λένε”.

Κατά τα άλλα, ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ιδιαίτερα… ευαίσθητος σε θέματα βίας (όταν αυτά δεν αφορούν τον Ολυμπιακό), με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα σε ότι αφορά την παραμονή του συγκεκριμένου πολιτικού σε μία τόσο σημαντική, απαιτητική και ευαίσθητη θέση.

Το να απαριθμήσει άλλωστε κανείς τις φορές που ο Λευτέρης Αυγενάκης εξέθεσε την Κυβέρνηση και προκάλεσε το κοινό αίσθημα – πλην Ολυμπιακών φυσικά – είναι μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία παρά το ότι ο Κρητικός πολιτικός βρίσκεται στην ηγεσία του αθλητισμού μόλις λίγους μήνες! Το συγκεκριμένο tweet ωστόσο, αποτελεί μνημείο ντροπής, από όποια οπτική και αν το δει κανείς! 

Στο φινάλε, ας έγραφε ο υφυπουργός “Κάθε πράξη που πληγώνει τον Ολυμπιακό μας & τη Δημοσιογραφία είναι αυτονόητα καταδικαστέα”. Λιγότερο ντροπιαστικό θα ήταν το μήνυμά του…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ